- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
Első blikkre nekem tetszenek, kivéve a billentyűzetkiosztás jobb oldalon, de lehet ez megszokás kérdése. A pöcökegér igen nagy plusz szerintem, akinek nem tetszik, ne vegyen ilyet vagy ne használja én se használok touchpad-et, hiába van...
[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Boxi88
őstag
Nagyon jól néznek ki a samsung gépek, bár ezt a TrackPoint átvételt nem értem, oké van aki szereti használni... de így most majd azzal dobálóznak, hogy mekkora koppintás.
-
Blyan
félisten
válasz audi100td #55 üzenetére
Nincs, és sajnos ez azzal jár nálam, hogy valszeg a következő laptopom már nem biztosan TP lesz, ugyanis nem fogok 3-400 ezret fizetni azokért a dolgokért, amiket megszoktam a bő 10 év alatt, bármennyire is rajongok ezekért a gépekért.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz audi100td #53 üzenetére
A jelenben is csak azért van így, mert a Lenovo így ítéltetett. Ami, mint mondtam egy gyökérség. A TP brandnek - akármelyik szegmenst is vesszük - megkötései voltak. Ezek már a eltűntek, és nem értem miért.
TP770-től az A30p keresztűl a napjaink TP-jeig használtam ezeket a dögöket, és nem dobtak el alapfunkciókat, csak mert esetleg budget változat - lásd pont az i sorozatot, ami valóban egy ócsójános gép volt, mégis az alapvetően ThinkPad volt, minden jegyében.Én most egy R400-ast használok, amely a T400-tól csak az UltraBay és az (akkor még) alapesetben 1 év garanciában különbözött. Najó, vastagabb volt 5 mm-rel.
Megfizethető és minőségi gép volt, TP-k minden hozzávalójával.
Ezeket mostanra meg elhagyták.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
audi100td
nagyúr
Nem tudom felfogtad-e amit irtam, de a jelenröl beszelek, az Edge nem ThinkPad, csak annak alcaztak, az SL, X100/X120 ugyszinten, mara csak a T, W, X maradt. Korabban voltak persze mas tipusok, de azok tenyleg ThinkPad-ek voltak, kiveve 1-2 gagyibb szeriat, mint pl. az "i", amit az Acer-rel gyartatott az IBM.
-
Blyan
félisten
válasz audi100td #51 üzenetére
Marhaság (meg sznobság).
T és X előtt is léteztek ThinkPadek, és akkor sem csak ezek a kategóriák voltak.
Arról nem is beszélve, hogy a TP skálázhatósága nem egyenlő az alapvető funckciók kihagyásával.
Főleg ha azt nézem, hogy pl. a "gagyi" edge változatokban is vannak közel 300 ezres példányok.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nem rossz csak az a samsung felirat ne lenne ott
egyébként ahogy a samsung notebook árait ismerjük biztos drágább lesz mint egy hasonló felszereltségű más márkájú készülék
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Blyan
félisten
Igen, akár mára már lehetne nulla is, de talán nem, különben a szervizelés már nem az IBM-ben történne, de például a fordításokat már nem az IBM-en belül csinálják, legalább is Magyarországon tavaly évközben megszűntek a Lenovo honosítások az IBM-en belül.
On:
Amúgy egy normális billentyűzetet és kiosztást kaphatnának ezek a gépek, ins, del stb hatost meg ilyesmi.
Bár már a Lenovo is a TP-eken belül már csak a T és X sorozatra teszi, ami szerintem g3ciség.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
audi100td
nagyúr
Akkor viszont illene javitani a cikkben pöcökegerre vagy tudom is en, a TrackPoint ugy tudom a ThinkPad-hez kötött nev. Normalis pöcköt nem lattam meg mas gepen, volt 6910p-m, D620, mindegyiknel hasznalhatatlan. A Samsung legalabb vegre odarakta a scroll gombot.
Igen, regen csak TrackPoint volt az IBM gepeken, nekem mindenestre nem hianyzik a tapi az X200s-röl.
[ Szerkesztve ]
-
vakarcs
aktív tag
-
Blyan
félisten
válasz audi100td #42 üzenetére
Szinte egészen biztosan nem hívják majd TrackPointnak a pöcökegerüket, a minőség meg leginkább odafigyelés kérdése lesz, remélhetőleg nem csak mutatóba () akarjá rátenni. A legtöbb gyártó csak azért teszi be az üzleti modelljeire, hogy meglegyen az (szinte kötelező jellegű) alternatíva, a minőségére nem fektetnek hangsúlyt.
Az IBM meg ellenkezőleg, piaci igények kiszolgálása miatt tett csak tapipadot a ThinkPadjaire, mert elég sok (főleg kormányzati) tendert buktak ezek hiánya miatt, mivel TrackPointot ők találták ki és azóta sosem nélkülözték értelemszerűen a minőségét folyamatosan fejlesztették.
[ Szerkesztve ]
-
idkfaiddqd
tag
hát szerintem üzletinek gagyi,multimédiára meg túl üzleti...
Hibás-törött PS3,PS2,PS1,PSP,WII,DS,XBOXc,EEEpc-ket veszek reális áron!
-
Blyan
félisten
Ha már wikipedia
IBM became the owner of 18.9% of Lenovo in 2005 as part of Lenovo's acquisition of the IBM personal computing division.[18] Since then IBM has steadily lowered its shareholding in Lenovo. In July 2008 the IBM shareholding went below the 5% reporting disclosure threshold.
De mint mondtam, nem fogunk rajta összeveszni.
Valóban nem lesz Samsung TP (nem is lehetne az IBM-en keresztűl) és technológiát is a szerverrészlegből vásárolnak, főleg mivel egy TrackPoint összehozásához nincs szükség IBM tapasztalataira, csak több odafigyelésre.
[ Szerkesztve ]
-
Matthu
aktív tag
Nagyon szép masinák. Az aluházat üdvözlöm.
-
audi100td
nagyúr
Egyebkent ugy erzem jo iranyba halad a Samsung ezekkel az üzleti modellekkel, latom tenyleg teljes ertekü TrackPoint van rajta, ami hasznos feature, remelem megközeliti hasznalhatosagban is a ThinkPad-eken talalhatot, a HP/Dell-nek eddig ez nem iskerült. Mondjuk elkelne egy nagyobb akku es esetleg egy dokkolhato is opcionalisan, ahogy a vetelytarsaknal is van. Egyedül az erdekelne, hogy mennyire van kiepitve a Samsungnak globalisan a szervizhattere? Es milyen feltetelek mellett javitanak? Alapbol hany ev garanciat adnak ezekre a laptopokra? Van-e lehetöseg garanciabövitesre? Hivatalosan is TrackPoint-nak hivjak a pöcköt a Samsung-nal? Az optikai meghajto helyere lehet rakni potakkut, masodik HHD-t, stb?
[ Szerkesztve ]
-
vakarcs
aktív tag
Sajnos ellent kell mondanom
"2005. március 9-én az Amerikában Befektető Külföldi Cégekkel Foglalkozó Bizottság bejelentette, hogy felülvizsgálta és jóváhagyja az ügyletet, melynek végső mozzanataira 2005. május 3-án került sor, minek eredményeképpen a Lenovo a ThinkVision, ThinkPad, ThinkVantage, ThinkCentre, Aptiva, és a NetVista termékcsaládokkal bővült. Május elsején a Lenovo részvényei a következőképpen alakultak: 35.2% egyéni részvényes, 46.9%-a Legend Holdings Limited birtokában, és 19.9% IBM részvény."
ettől függetlenül valóban nem lesz Samsung ThinkPad, csak arra céloztam, hogy mivel a Samsung a használhatja az IBM licenszeket (és ua. visszafelé is). Így könnyen tud majd hasonló kategóriájú gépet kihozni a közeljövőben.
Üdv:
VAkieladó a világ :)
-
waporka
tag
nekem bejönnek
a privire illik válaszolni....
-
Kroni1
veterán
na wazze! a samsung lassan ebben a szegmensben is élre fog törni! Ahova beteszi a lábát..
-
siriq
őstag
válasz audi100td #22 üzenetére
Pontosan. Lakotarsam nem birna a munkajat vegezni ha nem egy gyors "joszag" vegezne a dolgat(lassan mar nalam is inkabb a teljesitmeny dominal mint mas). Sokan nem ertik meg, hogy mas igeny mas elvaras sokszorosan.
Lassan o is 2 fele laptopot tart. Elso amiben 17" "max" proci. Masodik pedig nagyon gyors kissebb kijelzovel.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Blyan
félisten
az IBM-nek már nincs benne tulajdonrésze (vagy ha igen, csak a szervizhátteret adja), a 2004-5-ben történt tranzakció során a Lenovo megvásárolta az IBM pc üzletágát, teljes termékpaletta és banddel együtt, amellyel 5 évre megkapta az IBM logó használati jogát, amely tudomásom szerint nem került meghosszabbításra (miért került volna, hiszen már önszántukból sem használták 2008-ban).
De lehet rosszul emlékszem, nagyon régen kaptam róla Blue Notes-t.
És össze sem veszünk rajta, én csak úgy tapasztaltam, hogy az IBM és a Lenovo útjai már nem ugyanazon az ösvényen haladnak.No meg... a Think brandek mind a pc üzletághoz tartoztak, ami ugyebár a már a Lenovo többségi tulajdonát képezi, mindennemű ThinkPadhez tartozó szolgáltatás az övék.
[ Szerkesztve ]
-
Cs_Laci
senior tag
Series 2 - akkumulátor: n/a
Ezt csak én nemértem? Nincs hozzá gyárilag akksi vagy mi a szösz?
-
domi007
őstag
Matt kijelző a képek alapján
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Zodicus
senior tag
válasz bigmasterg #28 üzenetére
Valószíne, hogy igen
-
bigmasterg
addikt
"128 megabájtos SSD-vel"
Az nem gigabájtos lenne? -
Bohus
aktív tag
Hulladék az összes a gyökér képarány miatt! Nincs az a feature ami jóvátenné a 16:9-et. A harmadik képen látszik alul-felül milyen vastag a káva, 16:10-et simán elbírta volna.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Blindmouse
senior tag
Pöcökegér zseniális, örülök, hogy az IBM-től licenszelik. Próbáltam a lifebook és a probook-okban lévőt, de az eggyikben 10 tonna nyomóerő kellett a gombok lenyomásához, és nem volt scrollgomb, a másikban meg nagyon mélyen volt a pöcökegér.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
-
audi100td
nagyúr
-
M@trixfan
addikt
Fotósok, HD videót készítők, vagy bárki aki komolyabb szinten foglalkozik multimédiával azok rendszeresen visznek magukkal terepre ilyen gépet. Van akinek meg pont az kell, hogy egy gépen mindent megcsinálhasson és bármikor könnyen elvihesse magával. Otthon nagy monitor az asztalon, stb... Szerintem nagyon jó, hogy a régi DTR méret kezd kikopni. Az már régen rossz ha egy notebooknak külön táskát kell cipelni.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
misirulez
senior tag
HURRRÁÁÁ!!!!
Végre kimentek a divatból a "zongoralakk" fényezéses csodák.
-
ló úr
őstag
válasz audi100td #12 üzenetére
Jó,de de azokat rakják a nagyobb gépekbe az erősebb procikat,én ezekbe a picikékbe nem látom értelmét,az ilyen gépeket úgysem azok veszik akiknek a durva erőgépek kellenek,hanem azok akik mindennap netezni használják,meg esetleg 1-2 filmre,oda meg felesleges a core i7,de még az i3 is,csaik erre akarok kilyukadni,nem a játékról bgeszéltem,mert azzal az intel hd graphicsal mindent lehet csak játszani nem értelmes módon
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
audi100td
nagyúr
Talan mert van akinek szüksege van ilyen teljestimenyre, esetleg pl. komoly munkat vegez rajta, nem pedig jacccik. Felreertes ne essek nem a gepet akarom vedeni, ingyen sem kelenne. Na jo megis, eladnem es vennek helyette ThinkPad-et.
Egyebkent en is a ketmagos alacsony fogyasztasu procikat reszesitem elönyben, de masnak meg egyszerüen keves az a teljesitmeny...
-
szilagyiv
senior tag
Ha éppen az az i7 a legújabb Szendi, akkor teljesen érthető miért rakják bele. Azért mert takarékos, erős és integrált GPU-val van.
Kíváncsi lennék mit fizet a Samu az IBM-nek a pöcökegérért? - amúgy sztem ez visszalépés. -
ló úr
őstag
Én azt nem értem h egy 12,5", 14,0" os képátmérőjű notebookba mi a pöcsömnek core i7? Vki meg tudná nekem magyarázni?
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
veterán
A Samsung szinte már mindent gyárt és ráadásul,a legjobbak között vannak a termékeik.Emlékszem régebben a 80 években a Samsung név hallatán mindenkit kivert a víz.
Most meg a világ vezetö gyárai között vanduree54
-
őstag
Egy probléma van csak a Samsungal. Amint prémium minőséget produkál, el is kéri az árát. A márkának akkor lesz presztizse a hordozható gépek körében, ha előtte azt gondosan megalapozza. Néhány eladott példánnyal meg nehéz lesz.
Szóval olcsón kérjük a jót, röviden ennyi -
toldy
őstag
Hmm, esetleg a 9 seriesről lehet tudni valamit?
Az élet nem habostorta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
- Asus TUF GAMING F15 (i5-12500H 16GB RAM 500GB SSD, RTX3050 4GB, 15.6 FHD IPS 144hz)
- HP Omen 15 - RTX 3060 - Ryzen 5 5600H - 16 GB RAM - 1TB - 144hz
- 4db laptop egyben vagy külön is 1/2 áron!
- Makulátlan HP Zbook 17 G6, Intel 9850H, 64GB DDDR4, 1TB nvme, RTX5000 16GB tervező/gamer notebook
- Lenovo Thinkpad T590 Intel Core I7-8665U 32 GB RAM, 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest