- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
Bütyköltem még egy kicsit:
Mivel a gyerekeimnek szánom a tableteket, ezért az elsődleges szempont az android volt. A lényeg, hogy rengeteg játékot lehessen telepíteni, valamint, ha bohóckodnak a kamerával, legyen hova menteni a képeket és videókat. Gyári felállásban a tárterület nagy részét elviszi a win, az androidnak csak 6GB szabad hely marad. SD-re nem tudjuk átmozgatni az alkalmazásokat, sőt még a kamera alkalmazásokat sem engedi ide átirányítani. Két lehetőség van, root, vagy win törlése. Mindkettőre találtam működő lehetőséget, melyek teljes mértékben visszafordíthatóak, tehát, ha mégsem kell, visszaállítható a gyári állapot.Root:
Ezzel elérhető, hogy az alkalmazásokat áthelyezhessük az sd kártyára, illetve a kamera is fog tudni ide menteni. Leírás:
[link]
Figyelni kell rá, hogy a gép pontos típusának (E3E6 vagy E3E7) megfelelő fájlokkal dolgozzunk, ellenkező esetben anomáliákkal találjuk szemben magunkat. Ha véletlen nem jó verziót tuszkolunk a gépre, akkor újra próbálkozhatunk az egésszel, tehát nem lesz tégla a gépből. Hátránya, hogy a rootolással felkerült super user alkalmazást nem szabad frissíteni, de gyerekek kezébe adva a gépet ez nem garantálható.Windows eltávolítása:
Ezzel letakarítjuk a windows-t a tabletről, ezáltal az android 25GB szabad hellyel garázdálkodhat SD háttértár csatlakoztatása nélkül. Leírás:
[link]
Itt a lényeg, hogy szintén a gép típusának megfelelő (E3E6 vagy E3E7) android frissítéssel dolgozzunk. Az első hozzászólásban linkelt gpt.bin fájlt kell kicserélnünk a letöltött csomagban, ez elvégzi a piszkos munkát helyettünk (win törlés, particiók átméretezése, stb.).Én az utóbbit csináltam meg, tökéletesen működik. Mivel elég kevesen látogatjátok ezt a topikot, jobban nem részletezem a leírást, ha valaki elakadna, szívesen segítek.
A korábban leírt wifi módosítással, és ezzel a bütyköléssel egy szinte tökéletes androidos tabletet kaptam. Egy kis vasat tartalmazó fal, vagy két vékonyabb válaszfal sem állja az útját a vezeték nélküli hálózatnak. Nyilván, ha egy több száz megás játékot szeretnék letölteni, akkor a router közelébe megyek, mert mint említettem, így sem világbajnok az adatátvitel sebessége, de olvasgatni, vagy netkapcsolatot igénylő alkalmazásokat futtatni tökéletesen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest