Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
Bütyköltem még egy kicsit:
Mivel a gyerekeimnek szánom a tableteket, ezért az elsődleges szempont az android volt. A lényeg, hogy rengeteg játékot lehessen telepíteni, valamint, ha bohóckodnak a kamerával, legyen hova menteni a képeket és videókat. Gyári felállásban a tárterület nagy részét elviszi a win, az androidnak csak 6GB szabad hely marad. SD-re nem tudjuk átmozgatni az alkalmazásokat, sőt még a kamera alkalmazásokat sem engedi ide átirányítani. Két lehetőség van, root, vagy win törlése. Mindkettőre találtam működő lehetőséget, melyek teljes mértékben visszafordíthatóak, tehát, ha mégsem kell, visszaállítható a gyári állapot.Root:
Ezzel elérhető, hogy az alkalmazásokat áthelyezhessük az sd kártyára, illetve a kamera is fog tudni ide menteni. Leírás:
[link]
Figyelni kell rá, hogy a gép pontos típusának (E3E6 vagy E3E7) megfelelő fájlokkal dolgozzunk, ellenkező esetben anomáliákkal találjuk szemben magunkat. Ha véletlen nem jó verziót tuszkolunk a gépre, akkor újra próbálkozhatunk az egésszel, tehát nem lesz tégla a gépből. Hátránya, hogy a rootolással felkerült super user alkalmazást nem szabad frissíteni, de gyerekek kezébe adva a gépet ez nem garantálható.Windows eltávolítása:
Ezzel letakarítjuk a windows-t a tabletről, ezáltal az android 25GB szabad hellyel garázdálkodhat SD háttértár csatlakoztatása nélkül. Leírás:
[link]
Itt a lényeg, hogy szintén a gép típusának megfelelő (E3E6 vagy E3E7) android frissítéssel dolgozzunk. Az első hozzászólásban linkelt gpt.bin fájlt kell kicserélnünk a letöltött csomagban, ez elvégzi a piszkos munkát helyettünk (win törlés, particiók átméretezése, stb.).Én az utóbbit csináltam meg, tökéletesen működik. Mivel elég kevesen látogatjátok ezt a topikot, jobban nem részletezem a leírást, ha valaki elakadna, szívesen segítek.
A korábban leírt wifi módosítással, és ezzel a bütyköléssel egy szinte tökéletes androidos tabletet kaptam. Egy kis vasat tartalmazó fal, vagy két vékonyabb válaszfal sem állja az útját a vezeték nélküli hálózatnak. Nyilván, ha egy több száz megás játékot szeretnék letölteni, akkor a router közelébe megyek, mert mint említettem, így sem világbajnok az adatátvitel sebessége, de olvasgatni, vagy netkapcsolatot igénylő alkalmazásokat futtatni tökéletesen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak táblagépének legnagyobb vonzereje, hogy Android és teljes Windows 10 rendszert is kezel. A kivitelezés jó, és ugyan nem hibátlan minden, az árazás bármit képes feledtetni.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest