Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrzed

senior tag

Bütyköltem még egy kicsit:
    Mivel a gyerekeimnek szánom a tableteket, ezért az elsődleges szempont az android volt. A lényeg, hogy rengeteg játékot lehessen telepíteni, valamint, ha bohóckodnak a kamerával, legyen hova menteni a képeket és videókat. Gyári felállásban a tárterület nagy részét elviszi a win, az androidnak csak 6GB szabad hely marad. SD-re nem tudjuk átmozgatni az alkalmazásokat, sőt még a kamera alkalmazásokat sem engedi ide átirányítani. Két lehetőség van, root, vagy win törlése. Mindkettőre találtam működő lehetőséget, melyek teljes mértékben visszafordíthatóak, tehát, ha mégsem kell, visszaállítható a gyári állapot.

Root:
    Ezzel elérhető, hogy az alkalmazásokat áthelyezhessük az sd kártyára, illetve a kamera is fog tudni ide menteni. Leírás:
    [link]
    Figyelni kell rá, hogy a gép pontos típusának (E3E6 vagy E3E7) megfelelő fájlokkal dolgozzunk, ellenkező esetben anomáliákkal találjuk szemben magunkat. Ha véletlen nem jó verziót tuszkolunk a gépre, akkor újra próbálkozhatunk az egésszel, tehát nem lesz tégla a gépből. Hátránya, hogy a rootolással felkerült super user alkalmazást nem szabad frissíteni, de gyerekek kezébe adva a gépet ez nem garantálható.

Windows eltávolítása:
    Ezzel letakarítjuk a windows-t a tabletről, ezáltal az android 25GB szabad hellyel garázdálkodhat SD háttértár csatlakoztatása nélkül. Leírás:
    [link]
    Itt a lényeg, hogy szintén a gép típusának megfelelő (E3E6 vagy E3E7) android frissítéssel dolgozzunk. Az első hozzászólásban linkelt gpt.bin fájlt kell kicserélnünk a letöltött csomagban, ez elvégzi a piszkos munkát helyettünk (win törlés, particiók átméretezése, stb.).

Én az utóbbit csináltam meg, tökéletesen működik. Mivel elég kevesen látogatjátok ezt a topikot, jobban nem részletezem a leírást, ha valaki elakadna, szívesen segítek.
    A korábban leírt wifi módosítással, és ezzel a bütyköléssel egy szinte tökéletes androidos tabletet kaptam. Egy kis vasat tartalmazó fal, vagy két vékonyabb válaszfal sem állja az útját a vezeték nélküli hálózatnak. Nyilván, ha egy több száz megás játékot szeretnék letölteni, akkor a router közelébe megyek, mert mint említettem, így sem világbajnok az adatátvitel sebessége, de olvasgatni, vagy netkapcsolatot igénylő alkalmazásokat futtatni tökéletesen megfelel.

Új hozzászólás Aktív témák