- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- BIOS frissítés
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Hieronymus #49 üzenetére
Neked is azt tudom felhozni, hogy a Stream szolgáltatások minősége alul marad a fizikai adathordozós BD és UHD BD-hez képest. Akinek ez számít annak nem alternatíva a Stream. De ugye ma még nagyon gyenge a honosított Stream szolgáltatás, talán az HBO Go az ami megüti a mércét.
-
Hieronymus
veterán
válasz
#65675776 #11 üzenetére
"Csoda, hogy most nem a warezra fogták rá."
Nem (csak) a warez a legnagyobb közellenség, a lemez préselők szemében.
Amazon Prime előfizetés mellett nem vásárolok meg DVD vagy BR lemezt, mert ingyen elérhető nagyon sok film. Pontosabban az éves előfizetéséért. Ha nagyon kíváncsi vagyok egy nagyon új filmre, akkor van választásom, hogy Prime Video vagy Google vagy Sky tickettel nézem meg. Azzal, amelyik olcsóbb.
A DVD-nél mindegyik jobb. A BR lemeznél mindegyik jelentősen olcsóbb. Még akkor is, ha valami annyira tetszik, hogy meg akarom venni. De nem akarok vásárolni filmet. -
SunMount3r
nagyúr
Eleve
VD?! Az oké, hogy sok (pl. európai/magyar) klasszikus még mindig csak DVD-n jött ki max, de a fő piacát nem ez jelenti (Magyarországon/Balkánon) a DVD-nek, hanem rendesen a legújabb AA/A-s Hollywood. Ez pedig amióta DVD a DVD, azóta így van. Legyen bármilyen belépőszintű még 32"-os FHD TV-röl is szó, azért egy 1080p-s minőséget megérdemelne a dolog, már ha van választási lehetőség. Ami döntő: a DVD sokkal, de sokkal olcsóbb,. mint a BD, mert azok árait még most is a rekettyés csillagos égben tartják a kiadók. Más se kell az átlag MM-es polcböngészőnek, még BD lejátszója sincs, mihez venné akkor a lemezt, mert ez az "ócsóbb", akkor meg minek?! Nyugatra van belőve a BD, meg Japánra, a DVD meg marad "Balkánikumnak" a 90' évek óta konstansan...
-
Joshi
titán
Stream szolgáltatónak nem csak a te igényedet kell kiszolgálnia, hanem egyszerre több száz, több ezer usernek. Szerinted milyen szerver és hálózat kellene ha mindenki egyszerre streamelne egy BD50-es anyagot? Vannak olyan UHD BD anyagok, amik belenyalnak 100-110 Mbps-be. Nincs az a szerver és hálózat ami ezt ki tudja szolgálni. Ez még nagyon messze van.
A letöltés mindig problémás a másolásvédelem miatt.
-
Joshi
titán
Itt is elolvasva a hozzászólásokat sokak azt hiszik csak úgy van egy BD50-es vagy UHD BD release. Bizony ezeket egytől egyig fizikai adathordozóról rippelték. Ha eltűnnek ezek a fizikai adathordozók és web rippek váltják, azok már közel se olyan minőségűek lesznek.
Én azt tudom elképzelni, hogy a fizikai adathordozók még sokáig velünk lesznek, de csakis a fanatikusoknak limitált mennyiségben. Sőt, biztosan lesz ami csak előrendelésre gyártanak le. Ha lesz igény jó drágáért, akkor biztosan lesz fizikai adathordozó is. Egyébként ez lenne az optimális út, mert így mindenki jól lakik.
-
TeeJay
félisten
Ha lett volna eszük már rég csináltak volna egy havidíjas torrent oldalt ahol minden film kijön több felé minőségben és bár tudom hogy amint egyvalaki letöltötte már oszthatja meg millió ingyen tracker felé de ha lenne korrekt áron ilyen opció lehet nem szórakozna senki a warez részével... Otthon meg aki filmezni akar előfizet, letölti és azon nézi amin akarja
-
thedioda
tag
válasz
#00137984 #29 üzenetére
Hát azèrt amiket eddig irtál nemigazán fedik a valóságot, MO legnagyobb online "piactere"(ncore) roskadásig televan BD25/50 contentel meg ezeknek a jóminösègü ripjeivel ami kb ugyanaz csak mkv ban. Idövel valoszinü a streamimg platformok is hozni fogják ezt a szintet de nyilván elöbb piacot szereznek mielöt nagyobb beruházás lesz tekintve hogy normális 4k stream azèrt már eröforásigènyesebb csepet, de zene tèren pl erre jo pèlda a tidal ök már flack et tolnak drágább csomagba.
-
GeryFlash
veterán
A magam 50+ blurayjével, 2 féle On-Demand (Netflix, HBO GO) előfizetésével abszolút nem ebből indulok ki, érdekelne, hogy te hogyan értetted akkor ezt a ripelős mg HDD+NAS, Honnan szerzel be legálsian ripet?
Ha itunes, google áruház akkor meg miért nem nézed meg online, minek letölteni?
-
Hunpriest
senior tag
Azért remélem nem tűnik el a BD addig amíg streamben nem lesz hasonló quality. Netflix és társai azért elég durván kompromisszumosak.
-
M107
addikt
Vajon milyen hatással lesz majd erre az Article 13 ?
-
Depression
veterán
Nálam már csak sorozatdarálás megy. DVD-n megvolt elég sok sorozat díszdobozban. De mivel márnagyon régóta nincs mibe belereknak, követték ezek is a VHS, magnókazetták sorsát.
-
törölt tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #24 üzenetére
Amikor az első Blu-Ray filmek megérkeztek, akkor a Youtube filmnézés hozott mindenkit lázba. Okostévéket vettek, hogy majd azon nézik a Youtube-ra feltöltött filmeket. Youtube csatornákról a filmeket eltávolitják, és az okostévé rendszeren keresztül a reklámokat lehet majd nézegetni.
Netflix szerintem minőségre jobb mint az itunes... Viszont a filmkinálat is legalább ennyire fontos.
-
Vtwo
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #24 üzenetére
2290ft...háááát,a MM-ban 1490-2990ft-ért már nagyon jó BD filmek vannak.
Annyiért tuti nem töltenék le.Szerintem Te se fogsz -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Hát nem tudom, tegnap próbaképp megvettem és letöltöttem életem első itunes filmjét. 2290Ft volt, nem mondom hogy hűdenagy összeg, viszont valamiért végig szaggatott az egész. Főleg ott volt nagyon zavaró, ahol lassan pásztáztak a kamerával. Egy bluray lemezhez képest ez nem egy nagy durranás szerintem.
-
Barret001
addikt
Ezeket még gyártják? Megveszi valaki? Gondolom az öregek,akik nem tudják máshogy beszerezni...
-
DraXoN
addikt
Több mint 15 éve megmondtam, hogy ez lesz... de akkortájt még sokan mondták, hogy nem mert az internet nem érhető el mindenütt jól ...
arra azt mondtam csak idő kérdése ... úgy néz ki lassan tényleg kihal minden fizikai hordozó és maradnak a digitális platformok...szerintem a jövő a digitális "bérlős" áruházaké, ahol fix havi díjért hozzáférsz kb. mindenhez ... majd nemhogy régiótól függetlenül (utóbbi jó lenne, de valljuk be, nem mindenkinek érdeke vagy nem mindenkit érdekel, hogy innen mondjuk valami makaói sorozatot nézzen eredeti nyelven .. példának felhozva)...
ezt mondjuk kedvelem a spotifyben ha ahhoz támad kedvem benne, hogy észt népdalokat hallgassak.. találhatok ... bár ilyen még nem jutott az eszembe.. de ki tudja.. hátha egyszer... neten macerásabb lenne keresni...
-
törölt tag
Nekem a FullHD kijelzőn akár egy DVD film megnézése sem okoz gondot, de a bitrátája legyen jó magas és a hangsáv tiszta (5.1-es térhangzást jobban kedvelem, de a tiszta sztereó szinkronhang sem a vég). Viszont az alacsony bitrátás képminőséget és az agyontömöritett hangsávot nem szeretem. Az ilyen filmeket meg sem nézem... Teljesen függetlenül, hogy a filmet lemezen, HDD-ről vagy online nézem.
-
Ribi
nagyúr
Azt mondjuk nem árt hozzá tenni, hogy a legtöbb film bluréjről rippelt cucc.
Szóval tulajdonképp mi is ezeket nézzük, csak hát izé módon.
Streamelt filmek nem tudom milyenek, de youtube minőségét ismerve nem a legjobbak.
Szóval lehet ez (lenne) a jövő, csak a normális minőség a kérdés. -
törölt tag
2007-től kezdődően a lemezen terjesztett filmek iránti érdeklődés folyamatosan csökkent. NET-en elérhető letölthető tartalmak és a stream szolgáltatók terjedése miatt egyre kevesebben keresték a filmeket DVD és Blu-Ray lemezeken. 2008 után a DVD videótékák legnagyobb része bezárt a magas beszerzési költségek miatt. Szerintem a hazai filmrajongók kedvelték a VHS és DVD filmkölcsönzőket és nagy volt a forgalom, de a filmforgalmazók tovább emelték a dijakat. 2010-től a DVD videótékákat már nem volt gazdaságos tovább fentartani, és a Blu-Ray filmekre nagyon kevés videótéka tudott pénzt és kellő figyelmet ráforditani.
Utóbbi években az ingyenes online filmfogyasztás terjedt el hazánkban, aminek a minőségi szinvonaltalansága egyre jobban visszaesik... Gyenge harmatos hangminőség (mono és sztereó hangsávok az 5.1 térhangzás helyett), szétkockásodik az agyontömöritett képminőség az alacsony bitráta miatt. Konkluzió... DVD filmek sokak számára elavultak és a Blu-Ray filmek minőségét sok stream és online filmszolgáltató meg sem közeliti. Drágán lehet gyüjtögetni tovább a Blu-Ray lemezeket, ami többszőr is megnézhető jó kép és hang minőségben. Ha a stream előfizetések, a szinkronhangok hiánya (esetleg ilyen-olyan feliratozás) valakit nem zavarnak, akkor megnézheti a filmeket 720P és 1080P közepes képminőségben. Nem tudom melyik filmforrás most a legjobb, de nekem a réges-régen hétvégekre a videótékából kikölcsönzött 5.1 szinkronos DVD filmek is megfeleltek.
-
M107
addikt
Mondjuk a mai filmek zenék 70 -80% nem is érdemes arra se, hogy valami fizikai adathórdozon kapható legyen.
Mostantól majd az lesz amihez kell ahhoz használják a többire marad a stream.
Cél hardveres dolgokra értem.A minőség meg majd kiderül.....
-
Fecko_78
tag
Évek óta az Olasz PS store-ból kölcsönzöm a filmeket. 2,99E-tól lehet kölcsönözni 2 napra.
Nem csoda, hogy nem kell a DVD! -
törölt tag
Csoda, hogy most nem a warezra fogták rá.
-
Vtwo
senior tag
És ez csak rosszabb lesz(már mint a DVD-BD gyártóknak)
-
zzola
titán
Nem meglepő.
-
Ribi
nagyúr
A probléma ott indul, hogy eleve szutykot generálnak. Akár DVD/BR-re írják ki akár nem.
Amúgy meg pont ugyan azt a bluréjt le lehet kapni flacban, ugyan abban a minőségben. Attól mert digitális még nem lesz rosszabb.Mivel elterjedt a zsinternet, ezért kényelmesebb megvenni valamit online és letölteni, mint elmászni a boltba és fizikailag megvenni.
Windowst vesz az ember is kap egy kódot, aztán leszedi az aktuális ISO-t és kiírja pendrive-ra.
Most adjanak oda DVD-n egy 2 évvel ezelőtti Win10 verziót ami utána 4 órán keresztül frissít? Mégis minek?
Itt nem a minőséggel van a gond, hanem szimplán a fizikai hordozóval. -
Cs1csó
titán
Az USA-ban még van. Ott tehetősebbek a népek, az ottani jövedelmi viszonyokhoz annyiba kerülhet egy BD lemez mintha itthon 1000Ft-ért árulnák őket.
Az Amazon szerint kb. 14 dollár egy premier BD (10-20 között mozog)
Ez kb. egy átlag órabér az USA-ban. Nálunk van hogy fél napot - napot kell egy ilyen BD lemezért dolgozni.
-
L4mie
veterán
Számomra az lenne a releváns cím:
Meglepő: még van piaca a DVD és Blu-ray lemezeknek, bár csökken.
-
Cs1csó
titán
Gondolom ott egy erősebben tömörített megoldást használnak kb. mint az 1080p-s rip-ek.
Lehet vitatkozni napestig, de nekem az a minőség elég , és fontosabb, hogy ne kelljen zsonglőrködni a a lemezekkel hanem van egy NAS és arról sima tallózással KODI vagy más lejátszó segítségével könnyebb a tartalom elérés.
Egyáltalán nem sírom vissza a :
magnó kazettát, VHS-t, CD-t, DVD-t A BD-ig már el sem jutottam: filmekre rip-ek mkv konténerben, zenére FLAC vagy mp3 nekem elegendőRájöttem, hogy élvezni kell a dolgokat és nincs idő a tökéletességet hajkurászni.
-
a2d2
addikt
Megtévesztő a cím. Jobb lene az hogy "Évek óta folyamatosan csökken a DVD és Blu-ray lemezek piaca".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elmúlt öt évet nézve drámainak is nevezhető a visszaesés.
- Kerékpársportok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest