Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Iceclon
csendes tag
Annak idején én imádtam a WinME-t. Win98 -tól az idegbaj kerülgetett mert kb. minden hónapban újra kellett raknom. Ha jól emlékszem valami USER.EXE error jött ki mindig, ilyen fehér ablakban.
WinME-nél vezettem be a külön partícióra telepítést, és hogy volt külön egy jegyzettömböm amiben szépen felírtam, hogy mit hol kell kikapcsolni, hogy még jobban fusson a gépen (regedit, vagy pl. hogy hol kell kikapcsolni a vissza állítást). Windows XP SP2 idején cseréltem csak le az oprendszert mikor jobb gépet vettem. Akkor ott is bevezettem a jegyzettömben gyűjtést, aminek hála olyannal pl. nem találkoztam, hogy belassult volna a rendszer. Ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy volt időszak mikor elég volt 2-3 havonta újraindítani (!) a gépet, akkor is csak azért mert egy telepítő kérte...Windows Vista teljesen kimaradt, mert akkor még nagyban XP-t használtam, és megint csak egy újabb gépnél álltam át Win7-re. (amihez szintén készül a regedit.txt
) Következő op rendszert majd akkor nézek ha lesz új gép, lehet addigra már Win9 lesz
Egyébként engem érdekelt a Linux, csak nagyon nagyon bonyolultnak találtam mindig is, a kész disztribúcióknál mint az ubuntu meg zavar, hogy nem tudom úgy finomhangolni mint a windowsaimat. Tudom, hogy erre is vannak oktató írások, de egy kukk idegen nyelv tudás nélkül esélytelen...
-
Ja, csak röhejes, ha valaki kiad olyan cuccot a MS-el egy időben, ami fele olyan erős vason gyorsabb
A Pistával valahogy ez volt. Volt benne pár 3D effekt, tök jó, kell neki vas, közben kb. ugyanakkor kijöttek az első xgl ablakkezelők, amik egy P3-on, fele annyi rammal gyorsabbak voltak
-
-
-
TOM-202
senior tag
Az XP->Vista váltás túl nagy volt egyetlen fejlesztési lépésnek. Fel lehetett ugyan rakni egymagos, 1GB RAM-al szerelt gépekre is de a felhasználói "élmény" meglehetőden frusztráló és idegtépő volt. Aki kétmagos procival és legalább 2GB DDR2 RAM-al próbálkozott azt nem érte kellemtlen meglepetés. Egy 2*2GHz-es 4GB DDR2-800 as notin vagy asztalin meg egyenesen száguldott, pláne ha a HDD-t sikerült 7200-asra cserélni. Szvsz. egy ilyen utóbbi konfiguráción egy jól karbantartott Vista SP2 konfig még ma is megállja a helyét szinte mindenhol. A gond inkább ott keresendő hogy manapság inkább lustaság/érdektelenség miatt nem jön rá ki egy sor szoftver újabb, aktuálisabb vagy frissített változata. Ez fogja idővel végleg kikezdeni a Vista sorsát a mai napig kitartóan használó felhasználóknál is.
Pl. IE10, Catalyst 13.9 már meg sem jelent rá és nem is fog ahogy a driverek és a programkompatibilitás is egyre marginálisabb kérdés lesz a fejlesztőknél is.Egyébként jómagam is használok Vista rendszert ma is, ráadásul az egyik W7 rendszeremet is "áttranszformáltam" Vista kinézetűre mert a Vista színei, ablakat, menüi, az Aero-ja stb. sokkal jobban tetszik mint az amit alapból a W7-el kapunk friss telepítés után.
-
-
-
quailstorm
félisten
NT6.x-ek általában globális driverekkel mennek. Általában... Hálózati kártyám az kivétel. Geforce FX5200 vígan megy Win7 alatt vista driverrel. Canon Scanner is. Visszafele még nem nagyon próbáltam.
Ami nem akaródzik, az a 32bites XP driver Win7 64 biten, de sztem sokat akarokwebkamera egyébként
Sony E DSS20-hoz bezzeg van felhekkelhető driver.Meg írjuk itt a nagy bukásokat. Bada OS? Samsung Jet? WebOS? (pedig a HP cuccos nagyon zsír volt)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ftc
nagyúr
Ha annyira bukások
Google wave
Xybernaut Poma Wearable PC
iTunes PingMicrosoft KIN
CueCatDigiScents iSmell
Gizmondo
MSN Direct Smart Watchess még sorolhatnánk
-
-
-
Már a második helyen nyomják ahol dolgozom
@djgeg : A 7 nekem is gyorsabb volt, mint a 8. A 8-at leveri sebességben az asztli Core2-mön futó Linux. És abban sincs SSD.
Meg mondom. AD. Mindenhol azt mondják, hogy nem lassul tőle a gép -> ehhez képest akárhol léptettem tartományba gépet, az a belépés után mindig lassult.Illetve én is reccsentettem meg Linuxot, de ahhoz bénázni kellett root joggal! Nem kicsit!
Meg ugye Linuxon ha elkeféli az ember mondjuk az x szervert, az azért még menthető. Nekem általában az sikerült, még 2006 körül, az Uhus időkben. -
zoltanz
nagyúr
Itanium sem terjedt el, az AMD64 lett a befutó.
3DFX Rampage is jól indult. -
-
3shae
aktív tag
Olyan szutyok vincseszterem nekem is volt. Naná hogy két hét után beadta a kulcsot !
-
djgeg
őstag
Hol volt ilyenről szó?
(#258) hcl
Anomáliák mindig vannak. Bárki akármit mond, én már recsentettem meg és lepődtem meg Linuxon, OSX-en is. Semelyik atom stabil.
Igaz új akár mellé win 8 licencet adó gépen nagyon nem szabadna recsegni, főleg nem dell mondjuk előretelepített dolgon. Olyat még nem láttam, de ez nem egzakt "tudomány"
Erőforrás igénnyel kapcs. Nekem a Win 7 ha lejjeb veszem az aero-t akkor azért normálisan megy.
-
Mutass olyan windózt, ami gyenge gépre lett készítve.
(XP embedded, és...?)Min használom. Dell E6420, i5, 4Gb RAM, HDD. Szerintem ha SSD lenne benne, nem tűnnének fel ezek az akciók, de hát nem az van benne.
Mi okozza : nemtom, de elvileg egy modern oprendszert nem ránthatna magával semmi. Különben meg az Active Directory lehet a ludas, meg a SEP. Bár volt olyan is, hogy 18db zsír új Dell gépből kettőn elhalt a Wi7 image első indításkor, míg a többin nem. Újra felhúztam rá, azóta mennek. Néha előfordul.
-
djgeg
őstag
válasz
quailstorm #256 üzenetére
Baszus... nem tudom ti min használjátok, de mi 30 an már Win8 at zuzunk (köztük nagyon alap userek, alig navigál el típusú...) és senkinek semmi hasonló problémája.
Eddig magam se tudtam hasonlót előidézni, pedig cincálgattam már eleget.
Kíváncsi lennék mi okozhatja nálatok ezt a hibát... De valami okozza, poénból nem lagol az egér és omlik össze a taskmannager is. Normális környezetben nem.(#255) hcl
"@GeorgeV : Erős gépen minden tud szárnyalni... gyenge gépen nagyobb kunszt
"
Gyenge gépen nem kell olyat erőltetni ami nem megy, (vagy nem arra lett készítve) -
quailstorm
félisten
Tegnap nálam:
Nagy ritka alkalmak egyike, nem Rgazda fiókot használok, mert éppen Metro appra is kíváncsi voltam. Végezetül kijelentkezek, rgazda meg benn volt. Fekete képernyő. Csak kép nem volt, pillanatok alatt kikapcsolt szabályosan, de azért néztem.
Előtte meg a metros skype irdatlan laggot és fagyást csinált.
Az egérlaggolás pedig P2-es gép és WinME után újra mindennapos lett.Há ja, Win8...
-
A task manager indításakor azt mndta, hogy failed to open task manager. Az is eltartott vagy 10 percig, mire a kontrolaltdelre reagált.
Megkérdezte, hogy close vagy wait, csak éppen mivel alig mozgott az egér, percekig vadásztam, hogy rányomjak (nem az egér a rossz, olyan szinten összedőlt) majd mitán odavittem a mutatót, nyomtam egy fél percig a close-n a bal gombot, de nem törént semmiAz a baj, hogy hasonló esetek mindennaposak arra, csak nem ilyen durván. Úgy fél éve tettem fel azt a renccert.
Mondjuk nyilván nem malmoztam előtte, fogtam egy éppen arra járó gépet, bejelentkeztem, hog legalább a userek megtaláljanak
@Syl : Deee, a nyóc az jó, hát megmondták
@GeorgeV : Erős gépen minden tud szárnyalni... gyenge gépen nagyobb kunszt
-
Az előbbi 1 órában az történt, hogy azt mondta a windóz nyóc, hogy egy alkalmazás nem válaszol. Megállt a GUI, de folyamatosan világított a winyóled.
40 perc alatt tudtam egy restartot nyomni. (Ugyan kinyomhattam volna a power gombbal is, de gondoltam megnézem, mi történik.)
Ez egy jó oprendszer, köszönjük.
Mondjuk a hasonló esetek mindennaposak errefelé. -
-
-
Csettintésről nincs, de hogy egy full windóz környezetbe Linuxot engedjenek, az nem az egyszeri supportos szintje. Meg cége válogatja. Az eddigi két multimból kettőnél nem nagyon szerették volna.
Előző melóhelyen volt pár Linux alapú cucc, mert a beszállító csak azzal adta a gépeket, aztán ott szívták a fogukat, de muszáj volt. -
Lord Myn
senior tag
Hát, én 2003-ig használtam Win ME-t (bár tény, hogy 7-8 hónaponként újrahúztam) és jól elvoltam vele, jobban tetszett, mint a 98SE. Vista-t meg 2010-ig es azzal sem volt semmi bajom, ráadásul azt egyszer sem kellett újratelepíteni.
-
djgeg
őstag
A Melós oké... De azért az IT... Dolgoztam már pár nagy multival/nál... de azért általában az IT részlegnek bőven nagyobb volt a mozgástere, OS téren is. Licencek szintén.
Olyan helyet viszont még nem láttam legyen bármekkora múlti, hogy csettintésre cseréltek le minden gépet, vagy licencet... Nézz végig a nagyokon IBM stb... Végre tolják a Win 7 szekeret, de csettintgetésről szó sincs. -
Komoly helyen nem a melós dönti el, mivel dolgozik, hanem a céges policy mondja meg, a rendelkezésre álló alternatíváid: elfogadod, vagy elhúzol máshová melózni. A licenceket nem a melós kezeli, hanem az IT osztály és bizony van, ahol csettintésre megy az átállás, különben a fenti alternatíva ott is játszik.
-
-
-
djgeg
őstag
Hasonló cipőben járok... (tesztelés téren) Ehhez képest ott a Win 7 em. Fityeg rajta az OSX (osx server ldap, mert ugye nincs se winre se lunixra normális managment rá...) Linux fejlesztések és webkliensek onnan futnak. Win 8 tesztelésre, használatra. Solaris (a tök tudja miért ragaszkodnak hozzá).
Ha már virtualizálás:
Win 8 ra rányomsz egy vmplayer-t (ingyen) Linuxod felhúzod rá... És normálisan használhatod. Használod a Win8 at miközben rajta a Linux és azon dolgozhatsz amit szeretsz... -
Ja, úgy értve nincs, hogy winnyóz vagy más. Tehetnék a 8 helyett hetet, de különben a főnököm kiadta, hogy minden embere tesztelje a 8-at, mert legyen vele tapasztalat, nyafogni meg nem akarok. Illetve pl. hardverre meg van kötve a kéz, ha kell cucc, megvan mit rendelnek, csókolom.
Ha tehetnék Linuxot (meg lenne rá AD konzol esetleg) szerinted mit használnék? -
djgeg
őstag
Infósként nincs egy hangya fingnyi beleszólásod se? Vagy nincs a cégnél parlagon fekvő licence? Jaj ne már...
Vagy azt ne mond nekem, hogy nálatok csettintésre megy az átállás mert kijött a win 8 akkor mindegyiket lecseréljük. Amíg van átmenet addig van tűréshatár a régebbi licencek felé, addig meg lehet használni.
Na mind 1... én eddig azt tapasztaltam, hogy azért ez nem vólt nagy dolog, hogy infósnak nem tetszik a Win 7 oda vágunk neki egy Vistát... vagy 8 helyett egy 7 et...( vagy használj Linuxot ha akarsz gyerek legalább pénzbe nem kerül xD )
-
-
djgeg
őstag
Én mindig olyat kaptam amilyet szerettem volna xD
Igaz infós ként nem nehéz...(#234) hcl
"bejelentett munkahely"
Infósként ennek még látod értelmét?Én nem túl rég léptem ki a legutolsó bejelntett melóhelyemről is...(Vállakozó) Szinte ugyan azok a feltételek mint bejelentve felmondási idő stb stb... Adó kedvezőbb. Több pénz marad nálam...
Mi értelme a bejelentett munkahelynek szinte ma már? Nyugdíjam úgy se lesz mire 80 évesen elmennék -
-
-
Az egyetlen érv aminek alapja van a "melóban nem jó" szösszenetből, hogy az élő csempék folyamatosan változnak és a usernek nehéz tájékozódnia, de már az is kikapcsolható.
"Másrészt mi van, ha nem akarok teljes képernyős kezdőképernyőt?"
Akkor olyan munkahelyre mész ahol nincs. Feltételezem nem otthon van problémád vele, ahol azt használsz amit csak akarsz. -
-
-
mrlujoak
veterán
Kellemes nosztalgia fogott el az olvasáskor, egyben kérdések is felmerültek bennem.
Hol van az a határ, ami a kudarcot (bukott termék) a nem kelendő,( egy másik megoldás mellett párhuzamosan futó) megoldástól félreérthetetlenül elhatárol?!
Mert ugye van nem egy olyan termék, ami nem azért lett "bukás" mert rossz volt (Me, Vista), hanem mert vagy drágább (Sony MD) vagy kevésbé elterjedt lett (Betamax).
Sok olyan is van, ami azért, mert végül nem az lett a világszabvány, még elég jól szerepelt a piacon.
A microsoft zune-ja mellett az okostelefon tesókat is megemlítettem volna, mert a Kin az bizony kínos bukás volt. (Esetleg Surface?)
-
Frigo
őstag
Cell processzort említette már valaki ? SZVSZ a listán lenne a helye annak is.
-
-
PistiSan
addikt
Nálam egyszer a vista fent volt vagy 1 órát!
Anno felraktam, és a kompatibilis vga ellenére, vista driverrel nem tudtam beállítani a képernyő felbontást megfelelően!
Mint ahogy olvasni lehetett, sok gond volt a driverekkel.
Utána ment vissza az xp, win7-et már OpenBéta óta használok, nagyon jól teszi a dolgát azóta is. Bár ha valami miatt nincs szükségem feltétlenül a winre, akkor linuxot szoktam indítani. Hihetetlen hogy 4 magos procival, és 8gb rammal mennyire lassan indul a win7!
Persze tudom.... venni kell SSD-t, de régen az sem kellett és ment minden pillanatok alatt. -
válasz
intelMMX #212 üzenetére
Igen, hiszen nem úgy születtél, hogy te Start menüt és Taskbart akarsz
Valamin szocializálódtál, és azt tekinted természetesnek. Illetve nem azt akarom mondani, hogy most aztán hirtelen tetsszen minden más is, csak az okokat magyaráztam
(Vö, aki papír könyveket olvasott 30 évig, az idegenkedik az e-booktól, legtöbben a fényképet is csak papíron tudják elképzelni... Ez ugyanaz. Én is DOS-on nőttem fel, nem zavar, ha valahol parancssort kell használni. Vagy scriptet írni a melóhelyen windózra.)
@djgeg : Majd ha átlátható lesz + ha abból is kiderül valami... Bár szerverszinten hasznos lehet, azt elismerem, de különben nagyon nem vettem eddig hasznát.ű
@D1rect : Azért ha egyszer megtaláltad a Start menüben a progit, akkor már nem volt ezzel gond. Mondjuk maga a Start menü is egy viszonylag rosszul szervezett valami kezd lenni, de pl. más ablakkezelőkön létezik olyan dolog, hogy a programok kategóriákba vannak szervezve, és egy települő programról már jellegénél fogva lehet tudni, hogy hova rakja magát.
-
Számomra az a legszembetűnőbb amikor felraksz valami programot és nem kell a startmenüben keresgetni, hogy mégis milyen mappába dugta el a kedves készítő(a másik 137 mappa között).
Érzésre a keresés is gyorsabb, ha például nincs a kezem a billen, akkor is tudok alt+tabolzni, a kattintható bal alsó sarkot is nagyon szeretem.
Persze a "félonline" szolgáltatások is kényelmesek(skydrive, üzenetek, időjárás, mail, stb.).
-
djgeg
őstag
Hát ott kezdődik, hogy maga a felület oké érintőre lett optimalizálva, ezáltal a nagyobb felületen megjelenítés miatt igen lehet töbet kell mozgatnod az egeredet... de őszintén mi fészkes fenének van a bill? Win 7 start menünél se kattintok... keresek és találok aztán enter... Én legalább is így használom. A win 8 start menü meg nem más mint egy tényleges kezdőképernyő... amit személyre szabhatsz láthatod a leveleidet stb stb. Klasszikus értlemében nem startmenü... hanem kezdőlap amibe belerakták a startmenü tartalmát. Ezt kell felfogni/hozzászokni, és máris gyorsabbak lesznek a dolgok. Felraktam nemrég 8.1 et... És őszintén? Zavar, hogy ott a stargomb
Szokás kérdése.
Mindent összerakva hülye volt az ms... mert nem volt átmenet, vagy választási lehetőség. Azt viszont nem kell tagadni, hogy ha hozzászoksz ugyan olyan jó, vagy gyorsabb. Főleg keresésre. Nekem win7 be pl lassú volt. win8 hoz képest. -
peti_s
addikt
-
intelMMX
senior tag
válasz
quailstorm #213 üzenetére
Persze, úgy ugyanazt nyújtja majdnem, de bennem van az hogy ezt már azért tudja nekem alapból is, ne nekem kelljen még külön feltelepíteni.
D1Rect: Egy ideig használtam. Viszont nem tudtam megszokni. Persze eleinte tökre tetszett még ez az elgondolás, viszont ez így sok nekem. Mondom magamban a "WIndows 7 ugyanezt tudja és jobban bejön. Akkor miért használjam?"
-
intelMMX
senior tag
Most miért akarod nekem megmagyarázni hogy nekem mi tetszik és miért?
Bejött ez a start dolog még a Windows 95nél.
A csempék nekem meg azért nem tetszenek mert hihetetlenül lassan lehet velük dolgozni.
A régi start meg jó volt. Persze ez megszokás is, de akkor is logikusabb számomra a windows.
Ez a skin meg nem ugyanaz mégsem. WIndows 8 hoz is van ilyen felrakható "start menü".
Attól még nem ugyanaz.
Majd ha a Microsoft nem fog leszokni erről a csempe dologról és muszáj lesz lecserélni a WIn7et akkor majd használok Linuxot. -
válasz
intelMMX #207 üzenetére
A legtöbb multicégnél meg van szabva, hogy mit szabad és mit nem
Különben amikor először atlálkoztál winnyózzal, gondolkodtál rajta, hogy tetszik-e? Az volt.
Tehát csak megszokás miatt használod te is(és nagyon sokan). Csak már elfelejtetted. Mekkora hiszti volt a csempék miatt... Mert az nem megszokott.
Mondjuk nekem amíg win7 volt a céges vason, addig is ki volt nyomva mondjuk az újfajta taskbar, vissza a régi működésre.@peti_s : Mert alapvetően annyi minden van másképp, hogy felesleges. Voltak amúgy próbálkozások, meg vannak is redmond95, redmondxp skinek
De mondjuk a Süsü 10.x (2008 körül talán) - illetve a KDE3.5 azon - simán olyan volt, mint egy WinXP@qualistorm : Hatalmas
-
peti_s
addikt
Ha már ilyen szinten offba ment a topic, akkor én azt nem értem, h miért nincs linuxra komplett windows skin.
Mert a legtöbb ember azért nem használ linuxot, mert más kezelni mint a windowst, hiányoznak neki a megszokott dolgok.
-
-
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
Nekem tökéletesen megfelel a Windows. Nem érdekel mennyire jó meg ingyenes a linux. Nem tetszik nekem. Akkor már esélytelen. Ha létezne a tabomra telepíthető Windows, azon is az lenne. Mondjuk azon a linuxot is szívesen látnám.
Kék halálnál meg logikázni kell. Ott ez van. -
Nem azt mondtam, hogy Linuxon nincs szívatós hiba. Van, pont elég. Csak ott vannak hibaüzenetek. Amik támpontot adnak.
Illetve ha azon egyszer megcsinálsz valamit, akkor az utána jó.Nekem még nem volt olyan BSOD hibám, ahol a hibaüzenet segített volna. A 20 év tapasztalat többet szokott.
A mi wifi bajunk az pl. az volt, hogy az AP szoftvere volt bugos. De ezt a Cisco fórumról sikerült "jó eséllyel ez lesz" felkiáltással kibogarászni, mert a windóztól támpont nem jött. Csak hogy nem tud csatlakozni a wifire. Na puff, én is látom.
Ha csak egy hálózati beállítás hiba lett volna, akkor nyilván könnyebbb rájönni. De akkor is lehetne félrevezető jelenségek. Egy normális log meg általában mindig hasznos, winnyózon esélyed nincs rá, hogy hozzájuss. -
pylon
tag
Microsoft BOB hiányzik a listáról, a ZIP meghajtónak is itt a helye és sajnos az OS/2 is bukta lett
THQ féle tablet (uDraw GameTablet), Sony UMD, Windows XP Tablet Edition stb.
volt jónéhány bukta az iparágban
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest