- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
erdoke
titán
válasz Gadgetfan_ #35 üzenetére
Szerintem marhaság bármilyen tabletre fixen ráhegeszteni a billentyűzetet. Lényegesen ritkábban van rá szükség, mint ahogy nincs, a nagy nehezéket viszont folyamatosan érezni. A Transformer típusú, dokkolható megoldásé a jövő.
(#44) ViiiiktorOC
2D-ben kihajtani a 4k-t nem nagy gond, de 3D-ben...
(#48) zoltanz
Én még mobil OS-t se láttam, ami mindenhol teljesen jól oldja meg a betűméret növelést, nemhogy asztalit. A Win 7 nagyon messze van ettől, a felbontás csökkentés LCD monitorokon pedig ramaty képet ad.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
zoltanz
nagyúr
Sztem a Win7 is jó erre a célra, max lejebb kell venni a felbontást, hogy a menük, gombok ne legyenek olyan kicsik.
Még összeségében így is jobb mint egy Droid-os, ARM-es hasonló megoldás, könnyebben testreszabható, plusz van egy csomó retro app.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
A Win 8-nak már nagyon illene kezelni a nagy pixelsűrűséget. Vajon itt is el kell-majd mondani 600 embernek, hogy ettől nem lesznek kisebbek a betűk. A Metro nagy kérdés milyen lesz, mert engem is halálba idegesít asztali gépen. Nokia Lumia telefonon viszont nagyon tetszett. Izgalmasabb és informativabb mint amit IOS alatt megszoktam, de nem megy el az ízléstelen összevisszaság felé mint az Android. Viszont most, hogy az Intel is ezt nyomatja, valószínűbbnek tartom a következő MacBook széria ilyen kijelzővel történő érkezését. Egy biztos, az új iPad képminosege után érezni a különbséget rendesen.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez is jó kérdés.
4K az 4*FHD. Hát akkor azért készül ilyen penge VGA hogy kihajtsa a 4K-t.
Metro 2033 4K 680v.7970 10 FPS
Kezdhetne azért terjedni, mert nagyon kíváncsi vagyok radi8tor1 monitorjára!
Ezzel együtt jön majd az új marketing: HD-FHD-3D-4KLamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Rebourne
aktív tag
A 3840x2160 60Hz-es megoldás milyen vezetéken fog a monitorhoz csatlakozni? DVI-D, HDMI, DP 1.0 nem elég, DP 1.2 alig.
A 4K meg mókás, mert elég sok felbontást lehet ezzel jelezni:
http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution -
ddekany
veterán
Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy mi a fenét kezd majd Win8 hagyományos asztalos módban egy ilyen 240-300 PPI-s kijelzővel... Ha mondjuk a 15"-os monitort nézem, kb 2.8-ad akkorák a pixelek, mint lenni szoktak. Tehát még csak nem is egész szám. Ha valami speciális skálázással mégis 3x-osára nagyítanak, akkor is még mit kezdenek a ClearType-al? Vagy használjon mindenki mindenre Metrot, ami tud rendese skálázni? Na ne...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
neked meg mi bajod van. olvastad a kezdő hsz-t amire válaszoltál? játékosokról, átlag emberekről volt szó. erre rátolsz egy többmilkás orvosi monitort. még ha cinemadisplay-t mondtál volna... aztán lázadsz hogy szétszednek érte. egy sory srácok nem tudtam mit jelent a radiforce benéztem megkímélte volna a ph szervereket pár fölösleges hsz tárolásától...
-
Gadgetfan_
senior tag
Egy ilyen tetszene nekem. Win8-al, szigetes billentyűzettel és tetemes üzemidővel vevő lennék egyre. Már csak az ára kérdéses, a belengetett 250 körüli ár nem is olyan rossz...
[ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
törölt tag
+Roboter:
Na, látom, csak szeretnétek addig csavarni, hogy kijöjjetek úgy, nem voltál hülye. Amikor magánemberröl beszéltek, akkor nem mint munkaeszközt keresitek, de leírjátok, hogy munkára. most akkor munkára, vagy magánembernek, aki nem dolgozni akar vele?
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Hát, izé, érdekes. Az Intel még mindig csak kullog a trendek után.
x gon' give it to ya
-
elfelejtette
veterán
Decukinekemkellegyilyenitthonra...
Esküszöm nekem ez a fajta billentyűzet sokkal jobban bejön, mint a mostanában eröltetett szigetes megoldás..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Ringman
nagyúr
tabletszerű ultrabook
remélem időben szólnak a hp-nek is, nehogy lekéssen a forradalmi újításról: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gusztáv
addikt
Végre lesz miért processzort meg vga-t fejleszteni, meg rásózni az emberekre . Inkább az akksikat gyúrnák, de ott nagyon nincs előrelépés. Meg ezt mondjuk nem ártana, ha az operációs rendszer is támogatná.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
törölt tag
Mivel az alapvetö felvetés a munkára szóval indul robotertöl, így a magánembert belekevernetek hmm. trollkodás?
Roboter: te fullhd monitorról beszéltél, miközben még régröl is vannak nem azok, pl. a 30"-os Apple cinemadisplay, hogy egyet említsek. illetve lehet az pntosabb, hogy voltak, Saturnban már jó ideje nem láttam egyet sem belöle.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Ja, van nagyobb, csak 27''-ig mind 16:9, amiről elismerem, hogy multitaszk feladatokra kiváló, fotós munkára én utálom, szalonképesen fogalmazva nem optimális.
5200 pixel széles képet ad a kamerám. Portré üzemmódban a 2560x1440-es csúcs monitoron mindjárt a negyede felbontás megvan dimenziónként, sőt a pixelek 1/13-adát akár láthatom is egyszerre csupán kétszázezer forintért. Vicc. A pivotot meg hagyjuk, az nem erre való.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
-
törölt tag
"blackrulz: khm, pont azt írtam, hogy "nem aprópénz egy profinak sem". tehát nem veszi meg, mert soha nem termeli vissza az árát."
el nem tudod képzelni az orvosi monitorokból mennyit adtak el csak itthon eizoék, wide, stb... én csak egy töredékét látom de az se kevés hidd el...lehet hogy nem a csúcsot veszi itthon, hanem vesz két kisebbet ami összességében ugyanezt a felbontást tudja, és árban sem sokkal van alatta. amerikán és pár másik helyen kívül ahol alapvetően eltérő a kórházi rendszer, ezeket a monitorokat pályázatokon meg eu-s etc pénzekből veszik meg, és marhára nem szempont a monitor esetében hogy mennyi a megtérülési költsége. tudod miért? mert azok a gépek amik ellátják a diagnosztikai osztályon heverő 1-2 ilyen monitort, sokszorosába kerülnek, ez már csak egy apró, járulékos apróság ahhoz képest. olyan mintha veszel egy 0km-es kocsit tavasszal és nem kapsz hozzá nyárigumit. húzol egyet a válladon és veszel.
ahol ezeket használják általában nem a megtérülés a szempont hanem a diagnosztikai értéke. hogy az orvos ki tudja használni, stb.
pont ezért mondtam és értettem veletek egyet, miszerint egy ilyen monitort felhozni hogy nesze itt van egy profi cucc nevetséges. létezik, vásárolható, de célszerszám olyan helyekre ahol akár milliárdos nagyságrendű eszközparkon készült digitális képeket kell megjeleníteni. nem fotósoknak, nem játékra, nem "földi halandóknak".
békeno
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
hát nem győztetek meg,kórházak oké oda kell a drága holmi,de én magánemberekre gondoltam
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
madgie
titán
Az, hogy egy konkrét hozzászólásból kiemelsz egy mondatot és a többi részét nem veszed figyelembe... hátizé, ezen nincs is mit megmagyarázni.
blackrulz: khm, pont azt írtam, hogy "nem aprópénz egy profinak sem". tehát nem veszi meg, mert soha nem termeli vissza az árát. most komolyan péntek délután mindenki fals Grétsy-t játszik?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
orvosi monitorok ezek gyerekek (radiforce)...azért nem meglepő az ára... kinek van? legjobb tudomásom szerint pécsen egy tuti. ilyen is van kint egy helyen kisebb, 5mp-s modellek dual kiépítésben pedig töménytelen mennyiségben...
madgie: kíváncsivá tettél milyen munkából kéne éljen a milyen profi hogy egyáltalán magának vegyen ilyet? a kórháztulajdonos sebész kivételével persze
hookr: tehát orvosi monitort hozol fel kvázi fényképezős munkára? nemááááárno nem fér be a kisszekrényem a mondeoba, akkor egyből magángépet kéne vennem vagymi? van persze hogy van, csak nem arra a célra amire szeretnék...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Igen, több, mint 10 éve. Persze azért volt hova fejlődni és nyilván még van is.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
"igaz bar, sokkal kisebb kijelzot tartott, nagyon masszivra sikeredett" én is pont ezért mondom. telefonokon már láttam hasonlót, a tesztek szerint működött is elég rendesen és szépen, teljesen más kérdés hogy egy 10+"-os kijelzőt hajtogatunk. persze biztos megcsinálják jól, vagy sem... engem a nagyobb felbontású kijelzők hoznának már lázba nagyon...
-
raper
senior tag
Korábbi cikkek egy helyen. ( Vékonyabb HDD és nagyobb felbontású kijelzők. ) Jó irány!
-
Cyberpunk
félisten
A felbontás növelés az örvendetes, csak minőségi panel is társuljon mellé.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
ROBOTER
addikt
Éppen ideje, hogy az asztali monitorokkal kezdjenek valamit. A mai fényképezőgépek mellett előhívásra/grafikai munkára lassan nevetségesek lesznek a fullHD monitorok.
-
Chp
őstag
Komolyan kezdtem azt hinni, hogy nem lesz előre lépés! ...lett.
-
törölt tag
az a zsanér nekem nem tunik tul bizalomgerjesztonek, de lelkük rajta
-
vanhalen
senior tag
Na végre!
-
Angel1981
veterán
Az ilyen tablet-notebook hibridekben látok fantáziát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Autós topik
- Formula-1
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- MacSzerez.com - 2019 MacBook Pro 16" / i9 2.3Ghz / 64GB RAM / 1TB SSD / Asztro / 27% ÁFA!
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QE-HZ214 Garancia, Fehér, 5800HS/16BG/3050Ti 4GB/1000GB
- HP Envy x360 15-fe0007ne - ÚJ -2-in-1 notebook - i7-1355U, OLED, Touch, GeForce
- Lenovo Ideapad Z580 59-351314 laptop bontás