Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát igen: ezzel a felbontással ez pont semmit nem ér...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
tecsu
addikt
A "szuperlassítás" annyira nem szuperlassítás.
Másrészt, ez a funkciója a készuléknek használhatatlan a felbontása miatt.
A tobbi terueleten sem kiemelkedo semmi paraméter vagy funkció, tehát felejtos mindenkinek, véleményem szerint.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Danapoint70
csendes tag
Konkrètan $2800 az ára most.
-
-
szilagyiv
senior tag
Ne haragudjatok már, de szerintetek mennyibe kerül egy "normális" konzumer FHD kamera? Ennyibe, vagy többe. Akkor mi a sok? Az az ember, aki - akár otthoni felhasználásra - jó minőséget szeretne, az ennyi pénzt KELL hogy kiadjon, mivel ennyibe kerülnek a hasonló képességű kamerák. Ja, a telefon is tud FHD-be is felvenni... na hagyjuk. Csak rá kell pillantani az adatlapra és rögtön látszik, miért kerül (egyébként "csak") ennyibe. Akinek nem kell FHD videókamera, az meg úgyis sokallja érte a pénzt, ha fele ennyibe kerül...
-
khron78
őstag
Szeretnék én ez a fajta átlagfelhasználó lenni..
-
válasz killerjohn #23 üzenetére
"...azaz a tévétársaságok, professzionális videós cégek mellett az átlagfelhasználók is megvehetik..."
itt a költő arra gondolt, hogy a profik megveszik azt, ami HD-ben tud 600fps-t, de most már az átlag felhasználó számára is elérhető szuperlassítás. gondolom én.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
bteebi
veterán
válasz Danapoint70 #24 üzenetére
Azt senki se mondta, hogy alsó kategória. Én spec. csak annyit mondtam, hogy kompakt. Az is . Nem tudom már, hogy milyen típust láttam 2011-ben, de az szinte biztos, hogy 100k-nál nem volt drágább. Az persze akár úgy is létrejöhetett, hogy egy 2009-ben $1000-os gépet láttam 2011-ben (újonnan) 90 kHUF-ért .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
madgie
titán
válasz Danapoint70 #24 üzenetére
-
Danapoint70
csendes tag
-
killerjohn
addikt
...ilyenkor a felbontás mindössze 320x176 képpont...
...azaz a tévétársaságok, professzionális videós cégek mellett az átlagfelhasználók is megvehetik...Úgy érzem, hogy erről egy csöppet túlzás volt cikket írni, mert ez így maximum vérciki, nem pozitívum
A professzionális videós cégek CSAK ILYET SZOKTAK VENNI ugyebár
320x176[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Valószínűleg tényleg ez volt az, köszi . Legalábbis annyi biztos, hogy Casio volt és kompakt .
-
sixpak
nagyúr
Jó pár éve volt egy Toshiba kamkorderem, ami tudott 1080p 60fps-t és slow motiont-t is, azt hiszem 320x240 vagy valami hasonló felbontásban.
Ja, és nem volt 400 dolcsi sem, persze ennek nyilván jobb minőségű az optikája és fejlettebb szolgáltatásokkal rendelkezik, de az 1700 dollár egy kicsit meredek (szerintem).https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
zalkatti
tag
Az ara tul magas, a legnagyobb felveteli sebesseg valasztasa eseten alkalmazott felbontas meg vicc kategoria. Szimpla parasztvakitas. Varjunk egy jobb masinara
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
M@trixfan
addikt
Sajnos ez a felbontás nagyon kevés valós használatra, hobbira meg drága csak úgy.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
tntmax
aktív tag
proVISION Y7 - PIV Edition High-Speed Camera - 5000 FPS @ 1080P
Az árát nem találtam sehol csak hasonló (gyengébb) képességű kamera árakat 80k - 100k USD árfekvésben.
szerk: Y7-S3 modell pedig 9000 fps @ 1920 x 1080 -re is képes.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Azt az árat, amit emberek másra simán összekaparnak én már merem emberinek nevezni. Egy átlag városi polgár simán eltol 500k-t autóra pl. Ha neki melóhoz ilyen kamera kéne, akkor arra is költhetné az 500k-t...
Nyilván a Casio minőségben nem fogja ennek a szintjét hozni, és ugye a felbontás/sebesség párosának elsősorban a sávszélesség szab határt.
nihill: Szegény operatőr nem áll a helyzet magaslatán, de a videó így is szemléletes.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nihill
őstag
Ezen a videón 1:37-től 320*240, 240fps felvétel van.
[link]
Hobby célra közelről sztem nincs gond vele, de ilyen felbontással nem fog az ember baseball meccsen labdát filmezni, legfeljebb csak ha közvetlenül a dobó mellett áll.[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #11 üzenetére
Hozzáállás kérdése... Egy profinak, vagy egy tehetősebb, félprofi amatőrnek ez aprópénz. "Normális" kamera amúgy sincs félmillió Ft alatt. De akkor se nevezném emberi árnak (bár elég hülye ez a megfogalmazás; 500M EUR is emberi ár, csak nem baráti ).
Azért is meglepődtem az áron, mert néhány éve valami kisebb márka (talán Casio?) kompakt fényképezőiben már volt 240 fps-es, vagy még gyorsabb felvétel, nyilván nagyon kis felbontáson persze, de nem 400k-ért, hanem (bőven? - ebben már nem vagyok biztos) 100k alatt. Sajnos a részletekre nem emlékszem, de azt hiszem 2011 körül volt, mert akkor vettünk fényképezőt, és eléggé elgondolkoztam ezeken.
-
Santiagain
őstag
Nem ismerem a videokamera piacot, de ez a szenzorméret nem számít picinek?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz kakuk.tamas #9 üzenetére
+bteebi: Miért, nem az? Halandó emberek kocsira többet költenek egy évben... Öreg kamerája oktatásokkal mindennel együtt többe került, mégse vagyunk dúsgazdagok... Kellett neki hozzá 4-5 évnyi spórolás és ennyi...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bteebi
veterán
Nekem az emberi árú kameráról valahogy nem egy 1700 dodós ár ugrik be... az itthon 400k felett fog rajtolni, az meg azért elég sok . Ha feleennyit kérnének érte, akkor is sokallnám.
-
kakuk.tamas
addikt
Emberi ár = 1500$? Elég jól fizet PH!
Amúgy ezt a felbontást 4K-s tévén élvezet lehet vissza nézni...
Ennek kb annyi értelmét látom, mint a MA-n írt, vízálló LG Optimus-nak, fedetlen jack csatlakozóval... (mert fedetlen neki)[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Kinder
senior tag
Ez sem a mi kameránk lesz.
Nem azért, mert drága, hanem mert ezek nem olyan paraméterek, amire bármelyikünknek is szüksége van.
Nekünk 200 fps-es 1080p kell. Minimum. -
szilagyiv
senior tag
Már kb. egy hónapja felfigyeltem erre a kamerára - illetve ami GC-PX100 néven fut, de ugyanez. Az ára egyébként a gyártó oldalán is csak $1000, de már 900-ért is láttam webshopban. Papíron kitűnő készülékről van szó, bár a lassított felvételek funkciót nem kell túl komolyan venni. Az objektív tudása és a manuális funkciók, valamint a készülék kialakítása nagyon előremutató! Kívancsian várom a tesztvideókat (amiket eddig láttam, azok kicsit sem győztek meg - főleg a lassításról szóltak)
-
törölt tag
tehát jól értem hogy bekerült egy olyan funkció, ami jól hangzik, de a valóságban még 300 fps mellett se fogja senki se használni?
értem én hogy miért nem phantom hd gold-nak dukáló minőséget képvisel, nagyobb felbontást memóriakártyára necces lenne már menteni, pillanatok alatt betelne, stb, de ez így a puszta marketingbullshit kategória nekem. 500.000 fps-t is ráírhattak volna 1 pix-es felbontásra, a csomagoláson legalább jól mutatna.
-
Segal
veterán
Szeretem az ilyen parasztvakítós hozzáállásokat a gyártóktól amikor hülyének nézik az embert. Jó nyilván egyértelmű volt hogy nem FullHD-ba fogja tudni ezt a lassítást de ezen a felbontáson kb semmi értelme.
Ennél már csak az a jobb amikor valami tudja a 4K-t és erre épül a marketing is, aztán a leírásból kiderül hogy 15 fps-el..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dany007
veterán
Ezen lepődtem meg én is... Ugyanis nem értem.
Volt már ilyen téma, mikor a 2000fps-sel rögzítő kamera csak 300x200-as felbontást tudott... De azt tudományos célokra használták, ahol elég az is, nem számít a minőség.
De mégis manapság ki a fene akar bármit is 300x200-as felbontásban nézegetni? Ez ma már egy telefon kijelzőjéhez is kevés.
-
vond
MODERÁTOR
Hát nem tudom... Attól függetlenül, hogy még mire képes, meg milyen képminőséggel rendelkezik, még az 1700 dollárt is soknak tartom...
A Pana FZ200 NTSC módban tud 640x480 240fps-t (PAL-ban meg 200-at)... Valamint az 50/60 fps FullHD is megy neki... És harmad annyiba kerül...
Persze képminőségben lehet, hogy elmarad ettől a Dzséjvíszítől, de szerintem csak a lassított videók miatt nem éri meg ilyet venni...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
SkyS1gn
félisten
"ilyenkor a felbontás mindössze 320x176 képpont,"
Megszámolható a baseball labda pixeleinek száma
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest