- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Ez csak egy példa volt, ugyanolyan mint a korábbiak, hogy lehet kicsit másképp is látni a dolgokat.
Procit nagyon ritka esetben szoktunk cserélni, de így még mindig olcsóbb mint az óradíj amit kifizetnének a cserére.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
félisten
Lehet kicsit el kéne vonatkoztatni az otthon gépét szerelő emberkétől.
Közepes amerikai cég, mondjuk 2000 desktop.
Ha kevés volt a proci és nagyobbat akartak rakni bele:
2000 új proci megrendel, technikus gyerekek összesen legalább gépenként 1 órát elszöszmötölnek vele, ez 2000 munkaóra. A régi procit meg lehet kukázni, ebayen eladni.Most meg központilag kinyomják a frissítő kódot később ha kell a plusz teljesítmény, nem kell bontani, rendelni stb.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
naszvalo
tag
válasz Depression #45 üzenetére
igen csak eddig úgy néz ki,hogy az "Ugyanazt a hardvert meglehet majd venni (remélhetőleg) olcsóbban, és hardvercsere helyett bármikor megvehető bele a jobb proci" lehetőség árát pofátlanra szabta az INTEL de nagyon.Szinte nem jársz jobban,minta procit cserélnél.Na erre a bőr lehúzásra gondoltam.
-
Pete55555
addikt
Ez egy nagy hülyeség ...
...Szeretem leracsniztatni...
-
Depression
veterán
Milyen bőrt?
Eddig is ez volt, nem értem egyébként, hogy mi a bajotok ezzel a modellel:
A procigyártó cégek eddig eldöntötték, hogy milyen áron milyen sebességet adtak. Egy processzor családon belül nincsenek eltérések a gyártásuk során. Az, hogy hány MHz-esek legyenek, azt utólag döntik el, és sokkal inkább a kereslet alapján, semmint a képességüket figyelembe véve.A másik oldalról kellene nézni. Ugyanazt a hardvert meglehet majd venni (remélhetőleg) olcsóbban, és hardvercsere helyett bármikor megvehető bele a jobb proci. Eddig erre hardveres beavatkozás kellett, most már egy bankkártyával bütykölés nélkül megoldható.
Ha amd-nél megoldották volna a pénzért magok feloldását, iszonyat nagyot kaszálhattak volna vele.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
TOM-202
senior tag
De gáz! Már látom is a apróban: warez Intel procit tessék! LOL
-
djculture
félisten
Ez még türhető dolog, de innen nincs messze a havidíjas processzor ötlete.
-
bp144
tag
Az Intel feltalálta a fizetős tuningot.
Szerk: Csak nehogy a kedvenc AMD-m is ihletet kapjon, különben nem tudom milyen procis gépet vegyek...a VIA hogy áll most?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hülye,... a hangok is ezt mondják...
-
BioNiCMaN
addikt
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e létjogosutsága ennek az elmebeteg ötletnek.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Male
nagyúr
Szerintem itt nem az Intel szervere a célpont, hanem a parancs, amit a szerver küld jó kód esetén... persze elméletileg lehet törhetetlen is a rendszer (minden procihoz egyedi kód tartozik... de a brute force akkor is bejön, kérdés, hogy megéri-e...).
Alapvetően ellenszenves a dolog, de notiknál végülis nem rossz... ott nehezebb a csere házilag, mint egy asztali gépben (mind maga a folyamat, mind a beszerzés - eladás).
-
shteer
titán
akinek nem kell, nem veszi
vesz amd-t
szerintem jónak tűnik..
-
yakuza.tora
addikt
Jól értem? Megveszem a gépet, amiben egy teljes értékű proci van, s ez nyilván az árába is bele lett kalkulálva, (gondolom, az INTEL nem nyeli be azt, ha a tulaj mégsem akar teljesítménynövekedést) aztán az upgrade-ért még felszámolnak plusz pénzt is?
Nagy ötlet. Nagyon nagy ötlet...Alléz Olympique de Marseille!
-
törölt tag
Pentium, miért, miééééért, miéééééééért? dögöljön már megfele a név is...
-
Móci
addikt
Ez most valahogy nem jött be. Olyan felesleges érzést kelt. Magyarul megveszek egy szarabb procit, hogy kis barkácsolással egy picit jobb legyen belőle, amiért még fizetek is külön? LOL
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Tomcat
őstag
-
vinibali
őstag
azért gondolom engem is érdekel mikor "töri" meg valaki a
ZSIntel procikatBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
fondorlatos
aktív tag
Szánalmas, hogy eleve 'butítják' majd a procit ezután plusz pénzért lehetővé teszik a vásárlónak, hogy "kihozza" belőle azt a sebességet, amire tervezték
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Depression #28 üzenetére
Semminek, mert az Intel szervere adja ki a parancsot a procinak, hogy frissítse magát. Ha nem tudod az Intel szerverét elérni, akkor nulla esélyed van az extra erőforrás feloldására.
(#23) ddekany: Az Intel update-nek nevezi szólva szvsz jó a frissítés. Régebben is így utaltunk erre. Most már nem akarom megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tomcat
őstag
Úgy emlékeztem ezt a projektet régebben már kitárgyalták, és maga az Intel el is vetette az elég komoly szakmai ellenállás miatt. Ezek szerint csak jegelték volna ezt a projektet?
Tomcat
-
GeoPhoto
tag
Nem mindegyik gépben lehet, és pluszban a sima mobilproci sem igazán kapható. Szóval a lényeget fogtad, mobilban több értelme van. Általában a típus alapján megmondható a notinál, hogy cserélhető-e, és ugyanez vontatkozik a mobil VGA-ra is, abból is van szabvány (MXM vagy mi volt régen) amikor kiszerelhető a gépből.
-
zörbi
csendes tag
Lehet hülyeséget kérdezek vagy ezt rajtam kívül mindenki tudja, de segítsetek már ki
Notebookban lehet procit cserélni? Mert a boltokban mobil procit nem lehet kapni, tehát úgy gondolnám hogy nem. Legfeljebb garanciában ha tönkremegy. Ha ez így van tényleg, akkor a mobil verzának látom létjogosultságát, de az asztalinak így se nagyon. -
Sz.Miki
őstag
Ohhh innen már csak egy lépés, hogy szoftveresen magokat lehessen feloldani, sőtt akár az is megvalósítható legyen, hogy ha komolyabb melóra van szükség előfizetem egy hónapra hogy 4 magosként tudjam használni majd a liszensz lejártával újból csak két magosként tudom használni
-
ddekany
veterán
Kicsit túl direkt... Ez eddig is sokszor így ment, csak még a gyárban nyomorították meg szerencsétlen CPU-t/GPU-t, hogy olcsóbb kategóriába kerüljön, így viszont már esetleg gizikének is feltűnik ez a mechanizmus.
Ja, és ha megbánja a vásárló, mert hangosabb lesz a notebook hűtés tőle, akkor le is lehet kapcsolni?
És mi az a címben, hogy "szoftveresen frissíthető"? Ez nem inkább "szoftveresen feloldható" (unlockolható) vagy ilyesmi?
-
Brutális eb
addikt
Ekkora felesleges hülyeséget.
Aztán majd valamelyik vírusírtó cracknek érzékeli egy elcseszett adatbázis frissítés után az unlock progit az meg belövi 1 megahertzre a gépem. Telefon,szervíz,idegbaj mindez 300+-ért.
Jó persze csak negativitás szólt belőlem....Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Srodney
senior tag
válasz Robi BALBOA #3 üzenetére
azt az amd inkább,de intelék semmiképpen
-
-
gtasystem
őstag
ez a tuning intelpistikéknek..
pistike megveszi a kódot.. beírja..nyom egy entert..
és másnap már ő a tuningkirály a suliban..nem rossz ötlet ez, szerintem lesz piaca..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Vicoo
senior tag
Sokan elfelejtitek, hogy ez nem nekünk szól, hanem azoknak akik bemennek a boltba és: "nézdmá ez gétmagos, akkor az 2,2*2=4,4gigás! eztvegyükmegdemost... hallod azt majd nem kell újat venni drágáé,hanem cask kód köll azt jó lesz az új dúmhöz is! " illetve külföldön, nyugatabbra azoknak akik nem értenek hozzá ,de van miből költeniük ( ilyenből sokkal több van ott) na ők is kódot pötyögnek, mert olcsóbb mint egy új cpu. Persze én sem vennék ilyet
-
foxxmotor
tag
Ez de marha fölösleges.
-
Devid_81
félisten
Szóljatok már rám majd amikor az i3-ból i7-est lehet így csinálni
...
-
törölt tag
-
arn
félisten
jo hogy ezt ugy allitjak be, hogy "upgrade". mikozben az elejen volt egy downgrade, amit visszakapsz
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Jack@l
veterán
Azért azt se kéne elfelejteni, hogy a hűtés igen kényes téma notiknál, aztán nehogy félóránként fagyizzon a frissen vásárolt prociunlock...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Sanya
nagyúr
elvileg akkor lehetne módosítani a szorzót, vagy kikapcsolni a szorzózárat
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
törölt tag
Ezek még nem hallottak a használt piacról, mire kinövöd addigra pici pénzé lehet sokkal jobbat kapni. Ja hogy ezzel nem keres Intel bácsi akkor sorry
-
atti_2010
nagyúr
Akkor bizony leperelnék az Asrock-ról a gatyát ahogy Intelt ismerem, nem kell keverni az AMD-vel.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
D.Orion
veterán
A mobil szegmensbe szánt kétmagos, Hyper-Threadinget támogató Core i3-2332M alapból 2,2 GHz-es órajellel, és 3 MB-os harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. A szoftveres frissítés után az i3-2394M jelzést viseli majd a termék, és ezzel együtt az órajel 2,6 GHz-re nő, az L3 gyorsítótár pedig 4 MB lesz.
Előszőr nem értettem, hogy hol ebben az Április 1! Aztán rájöttem... mobil szegmens... Nagyon nagy szerencséje az Intel-nek, hogy az AsRock nem gyárt notiba lapot, különben már lenne Cache/Core Unlock menupont a bios-ban. De ami késik nem múlik...
[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Dúrva lenne
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Robi BALBOA
őstag
Ja, kiadhatnának olcsón(100-150doddó ) egy 2magos SB-E procit amit meg lehetne hackelni 6 vagy akár 8 magosra.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
CoDWaW07
őstag
Ebből mekkora hackelés lesz
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
atti_2010
nagyúr
Hogy miért nem foglalkozik Anonimus ezekkel egy kicsit
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor