Szoftveresen frissíthető CPU-kkal dupláz az Intel

Hirdetés

Az Intel továbbra is hisz a szoftveresen frissíthető CPU-k jövőjében. Az elgondolás még mindig kiváló, de – az eddigi tapasztalatok alapján – az aránytalanul magas árazás egyszerűen kérdésessé teszi az egész beruházást. Az alaphardver és a frissítőcsomag összesített áráért gyorsabb és jobb képességekkel rendelkező Intel processzort is lehetett vásárolni. A koncepciónak tehát csak akkor van értelme, ha nem rendelkezünk annyi pénzzel, hogy a PC vásárlásánál az igényeinknek megfelelő processzorra költsünk, de később a frissítéssel elérhető nagyobb teljesítmény elég nekünk, és mindezért hajlandóak vagyunk jelentős felárat fizetni. Az üzlet még házon belül is rossz ár/érték arányt jelent a vásárlónak, de ettől függetlenül érkezik a Core i3-2332M és a Pentium G632 jelzésű termék is, így láthatóan van piaca a kezdeményezésnek.

A mobil szegmensbe szánt kétmagos, Hyper-Threadinget támogató Core i3-2332M alapból 2,2 GHz-es órajellel, és 3 MB-os harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. A szoftveres frissítés után az i3-2394M jelzést viseli majd a termék, és ezzel együtt az órajel 2,6 GHz-re nő, az L3 gyorsítótár pedig 4 MB lesz. Az IGP szerepét a HD Graphics 3000 tölti be, és ennek paraméterei a frissítéssel nem változnak. Az asztali piacon az új jövevény a kétmagos Pentium G632 lesz, mely 2,7 GHz-en dolgozik 3 MB-os L3 gyorsítótár mellett, és Pentium G694-at lehet belőle varázsolni, így 3,3 GHz-re emelhető az órajel. A HD Graphics 2000-es IGP szintén érintetlen marad.

A Core i3-2332M-et az Intel a 35 wattos TDP osztályba sorolja, míg a Pentium G632 esetében ez az érték 65 watt. A szállítást a vállalat már megkezdte, de a listaárakról viszont még nincs információ.

A frissítés folyamata egy szoftver segítségével hajtható végre. A procedúra lényegében a kapott kód beírását igényli, aminek a helyességét az Intel aktivációs szervere fogja ellenőrizni. Szokás szerint mindezt csak egyszer kell véghezvinni, így az új funkciók hozzáadása után a processzor állandóan "jobb lesz" az eredeti állapothoz képest.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés