Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinstonWolf
senior tag
"Egy-két MacBook-ban volt valamilyen gond, amit egy firmware-rel javítottak és az adatok sem vesztek el véglegesen, ha jól emlékszem....azóta nem voltak velük gondok."
No meg szinte az összes Lenovo Thinkpadokban, köztük az én 410-esemben is. Beraktam egy 500-as XT-t, ls folyamatosan fagyott, a rendszer egyszerűen el sem indult, rosszabb esetben a telepítésbe belefagyott. Eléggé érdekes, ugyanis a Seagate elvben a Lenovo beszállítója, érthetetlen hogyan sikerült ennyire inkompatibilis merevlemezt összerakniuk...
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
zdanee
őstag
Egy átdolgozott nap után most 35 fokon áll a hőmérőm. Ha nagyon izzasztom (proci, minden 100%-on) akkor felmegy néha 45-ig. Nyáron kicsit melegebb, a rekkenő hőségben előfordul, hogy 52-ig kúszik, ha szadizom. Ha a zajszinten javítanak, engem meggyőztek
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Így már teljesen összeállt a kép,nekem sajnos kimaradt az előző generációja és ezért értetlenkedem ennyit ezzel kapcsolatban,elsiklottam az ssd mint cache használat felett.Mennyire melegedős?
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
zdanee
őstag
Kicsit több, mint egy éve használom az 500GB-s verzióját, és eddig nagyon elégedett vagyok vele. Kezdetben csinált furcsa dolgokat, de egy firmware frissítés megtáltosította. A bootolás tényleg nevetségesen gyors, SSD-közeli 20-25mp, ebben csak 4GB az SSD rész, de észrevehetően gyorsul hang és videóvágásnál, ha az éppen munka alatt lévő pár giga bemozog ide. Az írási sebessége persze a 7200-es vincsié, írni ugyanis nem lehet az SSD részbe, azt a vincsi firmware-je dönti el, mi mehet oda, ezért számít sokat, h a legújabb firmware legyen fent. Én nagyon tudom javasolni mindenkinek. Egyetlen hibája van, rettentő hangos, a gép legzajosabb alkatrésze és sokat is fogyaszt, az én TimelineX-em minimum 45-50 perccel kevesebb ideig bírja vele. Ha a hangján javítottak, meglesem az új modellt (illetve majd a terrás verziót, az sem lehet messze...)
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Na ez az amit érdekelt,csak senki sem válaszolta meg,hogy a lemezen lévő azonos adatot módosítva a nandon módosul-e "tükör" adat és,hogy milyen hozzáférése van egy esetleges vírusnak bekerülve a nand-ba,de így már tényleg lényegtelen.Így már tök világos. Elképzelhető,hogy zavarosan vagy félreérthetően fogalmaztam.Visszaolvasva nem is csoda
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Engem a belinkelt teszt meggyőzött,pontosan az amire számítottan,hogy tökéletes egy laptopba a helyhiány miatt,de asztali felhasználásban még mindig a külön ssd és hagyományos merevlemez híve vagyok,de nem is igazán ide akarnak új alternatívát kínálni érzésem szerint.Még érdekel,hogy pár dolgot,hogy oldottak meg,majd szétnézek a neten.
Core2duo6600
Ha az slc nand-ra gondolsz akkor az 8gb.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Beleszámíthatod, mert akkor is az egekben van az ssd 1 Gb ra vetített ára.
Ezt a 32 Gb os ssd a winyon belül, ha jól emlékszem, úgy 64 GB kellene min feltörnászni, és akkor már az egész win 7 ellene benne, de lehet, hogy majd bepróbálok egy ilyen hdd ét, hogy mit csinál az ssd hez képest.Persze akkor ha valamelyest visszaáll a régi rend a hdd árak között, addig meg törlök
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Findzs
addikt
jó irányba fejleszt a seagate
jól felismerték azt, hogy bizonyos eszközökbe nem fér 2 meghajtó és az ssd-k gb/ár értéke még mindig az egekben van a hdd -k -hez képest (most nem számítom bele a thaiföldi helyzetet)
tehát egyfajta piaci rést kívánnak betömni ezzel a hibrid meghajtóval, én drukkolok nekik mert ígéretes technika, gyorsaság + tárhely egy heghajtóban
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
nagyúr
Elég elmebeteg ára lett most a MomentusXT-nek (még a "réginek") Töprengtem én is a vásárlásán, de aztán egy 256-os Micron SSD-re adtam a fejem. (ugyanannyi mint az 500-as XT) Ideiglenesen a 256GB-ra is elfér bármi. Így legalább rá vagyok kényszerítve arra, hogy ne a notimon tároljak fontos dolgokat, hanem meglegyen a backup vinyómon (is)
Meg azért valljuk be; két-három éve még boldogan elvoltam a 160GB-os vinyóval is a notimban, csak mostanság lett megalomán minden, hogy nyárra 10 ezer Forintra leestek az 500-as vinyókTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
Nem rossz, de egy raptort szerintem nem fogna meg. A videó előtt tuti, hogy 20x megnyitották a programokat, ergó a momentus kb csak az ssd részét használta.
Engem az érdekelne, hogy papíron mit tud.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Core2duo6600 #27 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm,igaz még nem telt el annyi idő,hogy ezt igazolni vagy cáfolni tudná bármi vagy bárki is,ha csak nem éri olyan behatás vagy esetlegesen gyári hiba akkor én sem hiszem,hogy élettartamon belül elromlana úgy hogy az élettartamot elavulásként értem.Én azért az ajánlás szerint használom illetve nem használom a dolgokat,majd kiderül.
-
Core2duo6600
veterán
Addigra már rég ki is dobtad a drive ot és a géped is ki lett cserélve.
Ezek a beállítások in kább ártanak mint használnak.
Én annyit tettem meg, hogy a letöltési mappa hdd én van, és kész, többi minden, úgy ahogy a win 7 jónak látta.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
"az op rendszer ill az alól működő program nem fogja közvetlenül elérni a nandot (nem is tud a létezéséről)"
Nandra írt vírusnál mi a pálya?
Igen elég sokat használom a t.mentesítést,lehet túlzás.Elképzelhető,hogy ez a cellaelfáradás is túl van lihegve,régen elavul egy ssd mire bekövetkezik,majd 10év múlva esetleg kiderül,hogy mennyire vált be"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Hokoyumi
tag
az op rendszer ill az alól működő program nem fogja közvetlenül elérni a nandot (nem is tud a létezéséről)
a töredezettség mentesítés inkább áthelyezési művelet, sztem a frimware észreveszi és figyelmen kívül hagyja, esetlegesen saját maga csinálja és nem engedi az op rendszernek,
de passz, nincs monumentus xt-ma trim csak a nand cellák elhasználódásának optimalizációja miatt jött létre, ill hogy az írás az ssd elhasználódásától függetlenül állandó sebességgel történhessen
mivel ez a nand rész csak cach-ként funkcionál nem lesz sokszor felülírva (bár ha hetente telepítesz win-t akkor lehet, de normál használatnál a tartalma közel fix)am nem tudom minek erőlteted a töredezettség mentesítést
ha az adott winyód méretének jelentős részét (15%+) naponta átmozgatod lehet értelme
ill csak xp-nél a 7 elvileg megoldja magának ezt mikor nyugi van, de végül is te tudodAmit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
banhammer
veterán
Nem rossz, de nem is jó.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
A tördezettsémentesítés is írási folyamattal jár,elég sokat használom a hagyományos lemezeimnél ezért érdekel ennyire,gondolom szoftveresen megoldják,hogy a nand rész kimarad valahogy,bár azt sem tudom,hogy egy hagyományos program fogja-e látni.Az ssd trimmelési részére voltam kíváncsi amire választ is adtál,csak azért kérdeztem mert azok a "gyorsan betöltődő" fájlok egy rendező algoritmus nélkül elég hamar lassabban betöltődő fájlokká válnak.
Köszönöm a válaszod!![ Szerkesztve ]
-
Hokoyumi
tag
te mint felhasználó a 750gb-ot látod ami a lemezes tároló, ezt tudod használni
az a 8gb slc nand rajta csak cach, tehát amit a vezérlő úgy gondol azt oda bemásolja, pl gyakran használt programok, win bootolásakor betöltődő fájlok, meg ami...
annyi a lényeg hogy a gép mikor ezeket a cachelt fájlokat olvassa nem kell megkeresgetni őket a tányéron, hanem ott az "ssd" részen azonnal el tudja érni a vezérlő
elvileg ha a nand elöregedik a hdd rész továbbra is üzemképes marad és csak visszalassul az egész meghajtó normál merevlemez szintjére
de mivel a sűrűn használt fájlok vannak csak a nand cellákban ezért nincs kitéve sok írási műveletnek
az op rendszer felől nem tudom mi van, ha jól tippelek csak normál tányéros meghajtóként kezeli, igazából az op rendszernek nem számít, nem kell neki olyan bánásmód mint az ssd-nél
nyugodtan lehet töredezettség mentesítenia trim ssd-nél azért kell hogy gyorsan, folyamatosan tudjon írni, itt túlnyomó részben csak olvasás történik, bár a vezérlő csak tartalmaz ilyen téren optimalizációt, ha szükséges trimel
engem inkább az érdekelne hogy a gyakran használt fájlokon kívül mik kerülnek még a flash memóriába, pl böngésző cach?
vagy a rendszeresen látogatott oldalak cachelése ott van amit pedig először nézek az még a tánnyérra kerül rögzítésre?
vkinek információ a frimware működéséről esetleg?Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
lexandro
tag
Én igazándiból le vagyok nyűgözve. 750 giga ssd árban rahedli pénz, itt meg közel ssd teljesitmény... ha aktívabban használnám a laptopom abba tutira vennék. Az asztaliba megy majd 128g ssd oszt' jónap.
De nagyon lájk és az ár sem zavar.
Robi
-
-
A gyakorlatban arra lennék kíváncsi,hogy hogy oldják meg az adatok rendezését,értem ezalatt,hogy egy merevlemezt töredezettségmentesíteni kell,illetve lesz-e külön trim funkció a beépített flash moduloknak illetve külön smart vagy egységesen láthatjuk a kondícióját és egy meghajtóként kezeli az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
bocsika
aktív tag
Ez olyanoknak jó aki aki akkor vesz újra notebookot mikor a régi megdöglik. Mint én . Procicsere komplikált. Memória a mostaniakban van bőven. De nincs hely egy + ssd-nek. de kell a tárhely. Van külső vinyóm de azt tényleg adathordozásra és tárolásra használom. Csak mehetne egy kicsit lejjebb az ár :S
-
Kormi76
aktív tag
Nekem is csak 1 HDD hely van a notiban, így ha SSD sebességet akarok, akkor sem kell hurcolnom még magammal egy külső HDD-t is az adatokkal. Ha jó árban lesz, szerintem életképes.
-
brabus
csendes tag
Nálunk az egyik infós használ egy előző XT-t. Hát elég meggyőző a sebessége a programok szinte azonnal indulnak. Nincsen volt vele semmi gondja vele. Szóval jó cucc nagyon.
Nokia C6-01, Minolta Dynax 7, Sony Cybershot R1, Becker Traffic Assist 7977, FujitsuSiemens Pi 3525
-
Angel1981
veterán
Nagy fantáziát látok benne, fejlesszék csak továbbra is!
-
domi007
őstag
Egy-két MacBook-ban volt valamilyen gond, amit egy firmware-rel javítottak és az adatok sem vesztek el véglegesen, ha jól emlékszem....azóta nem voltak velük gondok.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
Remélem ez letolja a régebbi, 500 GB-os árát elérhető szintre.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
mghltm
addikt
csak az en eletembol maradt ki vagy valoban nem valtotta meg a vilagot a hibrid megoldas?
( en inkabb masra koltenem a 245-ot: ujtojason 120g-s villamgyors ocz sdd 170 dodo + melle 750g samu hdd 80 dodo )
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Tigerclaw
nagyúr
Jól hangzik, hogy harmadik generációs, de úgy tudom, hogy az első kettő eléggé fail volt és még adatvesztéseket is okozott. Ettől még mindig sokkal jobb megoldás egy 40-60GB-os olcsó SSD rendszernek és a leggyakrabban használt szoftvereknek és mellé hagyományos olcsó HDD. Gondolom az árkülönbségből ki is jön egy ekkora SSD ára.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Hokoyumi
tag
7200-as hdd-hez képest szép eredmény, főleg tudva azt hogy hordozható masinákba szánják ott pedig az 5400-asok vannak többségben
ahhoz képest látványos ugrás lenne
de a wd velociraptorhoz képest nincs túl nagy előnyeill a videókhoz még annyit hogyha ez a monumentus xt ugyan úgy működik mint az elődje akkor a programindításos tesztet első pár alkalommal lassabban indult elvileg
az "sshd"-nek meg kell szokni a programokat és úgy indítja gyorsan
elsőre nem biztos hogy jobb az eredmény mint a raptorémeg am sem indít senki 20-30 programot 1szerre el, jójó hogy tudja értem én csak minek?
vmi általános használati összehasonlítás lehet célravezetőbb lenne, akár pl böngészés közben, szól a háttérben a zene, esetleg vmi IM kommunikáció még mellette
ahogy 1 ember használja rendesen a gépét,a +4gb slc nandon kívül a firmwarehez mennyire nyúltak?
sokat számít(hat)#3,#4:
asztali gépben oké, nekem is atx házban van 1 ocz vertex2 90gb és mellé 2tb hita green
van terület meg sebesség is
de 1 notebookba, netbookba vagy ahogy a cikk említi ultrabookba lett ez kitalálva, ezekbe általában nem fér be 2db meghajtó
ill lehet még gondolni a monitorra felpattintható itx nettopokra, abban is elfér 1db 2,5"-os hdd/ssd/sshd... akármi
ahol nincs rá hely oda nem lehet beerőltetni
ez az egész koncepció lényege, ill ezért halott ötletek a 2 különálló meghajtó összedrótozására szolgáló bővítőkártyák[ Szerkesztve ]
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
Sanya
nagyúr
nagyon jónak ígérkezik, csak az ára mehetne lentebb 100$ környékére..
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest