- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Az Atom-ot mikor akarják elfelejteni?
-
Ezt az atom gyárat is Fukushimába kellet volna telepíteni.
Lassan kezd frusztrálni, hogy soha nem fog elfogyni.
-
Radványi
aktív tag
Majd ha elkezdenek tomegesen jonni az AMD uj udvoskei a notikba akkor csak visszaesik az Atom.
-
-
Kronos3000
senior tag
A masina jól néz ki,de gyanúsan olcsó...
Wasabi...
-
tome.jr
addikt
válasz antikomcsi #3 üzenetére
Olyan ez mint a GMA950 volt
-
Flashback
addikt
Utazáshoz tökéletes. 40K-ért pedig nemkicsit "best buy" lenne!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
.mf
veterán
Szerintem viszont az 1magos, 1.33GHz-es Atommal olcsóság ide-olcsóság oda, de szenvedés lesz, nem bestbuy.
Ez a duál-Atom+Ion gép, amiről most írok, még ez sem egy erőgép, még böngészésnél is megérzem; viszont a cikkben írt hardver Windows-zal, jaj... nem véletlenül Meego...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kerelo
aktív tag
szerintem 40-ért nem lehet jobbat várni.ezen az áron ,ez így korrekt
[ Szerkesztve ]
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Flashback
addikt
Hát figyelj néztem a jútubon pár videót erről a MeeGo-ról ezen a vason... és gyors! A windows ehhez képest sehol sincs. Ha netezni, emailezni lehet vele rendesen, a fényképeket letölti a nagy tükrösről, office támogatás is lesz rá, és egy átlagos rippelt filmet (nem HD!) elvisz, esetleg hosszú üzemidő... akkor nincs több kérdés, szaladni kell a boltba venni. Hiába van itt a két kilós subnoti, azt is magammal viszem de féltem. Egy ilyen gépet viszont bárhova, főleg ha töltő sem lesz nagy!
De itt még sok a HA... meg kell várni.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Boxi88
őstag
Kár, hogy a teljesítményét egy tejes doboz is túlszárnyalja...
-
arty
veterán
amd c-30-al király lenne. atomos gép nekem többet nem kell, hiába olcsó...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
.mf
veterán
válasz Flashback #13 üzenetére
Igen ám, de én másra utaltam, ha jobban megnézed.
A hírben az van, hogy eredetileg MeeGo-val tervezték, de mégis jön W7-tel is. Na erre írtam én, hogy ilyen vassal nem véletlenül tervezték MeeGo-ra, és hiába raknak rá W7-et, meg hiába fog a júzerek jelentős része is azt passzírozni rá, avval egy merő szenvedés lesz. Ugyanúgy, ahogy a szintén 1.33GHz-es Z520-as Atommal szerelt netikre is panaszkodtak.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gbi82
tag
Gondolom 3 cellás akksival tud ilyen lapos és olcsó lenni.
Köszönöm de pont a hosszú üzemidő az egyik legfontosabb tényező ami miatt megéri netbookot venni.
Oprendszernek meg ott a jó öreg xp, az szakit még ezen a gyenge vason is."ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
haris
őstag
Hát ez bizony csak 3 cellás...
Asus hülye lesz 200dollárért használható cuccot adni.
EZ kb akkora szivatás, mint amikor én megvetten az eee2G-surf-öt
Mindenütt azt írták, hogy alig tér el az eee700-tól, (nincs webcam, kisebb akku stb) aztán a valóságban más CPU-ja van, méghozzá jól kiherélve....Örök igazság: olcsó húsnak....
Az brazosos cuccok, pedig igaz sokkal jobbak, de azt nem kapsz 200dodóért inkább 400-450ért
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Személy szerint, engem nagyon megfogott a cucc, maga a MeeGo is tetszik, a gép is jól néz ki, és vékony, na meg persze az ára is jó. Netbook-okat mindig is hülyeségnek tartottam, mivel 80-90-ért voltak (bevezetéskor), 100-110-ért meg már rendes notit lehet kapni. De ez ennyiért nekem pont megfelelne, egyetemre, tanulni jó lenne az asztali mellé, viszont a 8Gb SSD nekem kevés. Itt azt írják, hogy "2.5" SATA 8GB SSD" tehát akkor ebbe egy rendes 2.5"-os SSD lenne? Mert akkor azt elvileg ki lehetne cserélni valami nagyobbra, és akkor az nekem pont megfelelne. (Tudom, hogy egy nagyobb SSD sokba kerül, de én most csak tudni akarom, hogy cserélhető-e a háttértár valami nagyobbra)
Remélem tud erre valaki mondani valamit, válaszokat előre is kösz...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
Köszi! Sejtettem egyébként, akarom mondani 99%-ban biztos voltam benne, hogy nem SSD, mert 17 mm-es házba neccesen menne bele, csak nem értem akkor mért nem azt írják, hogy 8Gb flash memory.
Viszont ettől függetlenül még mindig áll az a dolog, hogy valahogy ki kéne azt a 8 gigát cserélni valami nagyobbra... Flash memória gondolom rá van forrasztva a lapra, úgyhogy azt necces lenne megbontani. Marad a microSD slot bővítésre, vagy reménykedhetünk, hogy megjelenik egy 16 vagy 32 gigás változat......Szeretem leracsniztatni...
-
Gbi82
tag
Vagy veszel kicsit drágábban egy teljesértékű nettopot.
"ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
dobost
senior tag
Bocsi, lejárt a szerk idő.
Az asus.com alapján 2.5"es SSD van az x101ben, akkor elvileg cserélhető nagyobbra...
Storage 2.5" SATA 8GB SSDLehet holnap írok egy levelet az asusnak vagy az edigital-nak ezzel kapcsolatban.
-
Gbi82
tag
Nem értem mit esztek ezen a masinán, 15-ért drágábban teljes értékű Asus netbookot lehet venni 250Gb merevlemezzel, 1.6Ghz-es procival.
8Gb ne vicceljenek már, 1998-ban még menő volt ez a tárhely kapacitás.
Nagy mókusvakitásnak tartom ezt a gépet, mivel ,ahhoz ,hogy kompromisszumok nélkül használni tudd, költened kell rá, tehát máris nem olcsó ráadásul a merevlemez cseréhez gondolom szét kell bontani az egész szerkezetet.
Azonban az ára miatt biztos sokat el fognak adni belőle, amit viszont a beharangozott 200 dollárnál azért magasabbra lőttek be itthon sajnos.[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
Az én esetemben egyszerű a dolog...
Van normál asztali gépem illetve 15"es laptopom is.Az ok, amiért lázba jöttem ezért a netbook-ért:
Már régóta szemezek egy tablettel, csak nem találtam eddig olyat, amit kompromisszumok nélkül, jó szívvel tudnék megvenni. Legelső szempont az lenne, hogy olvassak rajta ágyból, viszont legyen 1-2 egyéb funkció is... pl netezés és ne melegítse a lábam illetve ne törjön le a kezem a súlyától. Másik szempont a hordozhatóság, vagyis a táskában elférjen kis helyen úgy, hogy ne szakítsa le a vállam.
Erre tökéletes is lenne egy tablet, viszont ami jó annak ára is van és 100at biztos nem fogok adni egy tabletért.
Ergó marad a 40-50es kategória és ide robban be az x101. Vékony, könnyű, tabletekhez képest nagy kijelzője van és normál billentyűzete van a tabletek virtuálisával szemben.
Ráadásul ezt nem vágják földhöz a flash tartalmak, mint az androidot és egyéb univerzális célra is használható.Szerintem az Asus inkább a tabletek ellenfelének szánta és erre tökéletes...
-
Gbi82
tag
Ez is egy nézőpont ,bár azért a netbookot tablethez hasonlitani, kb olyan ,mint gördeszkát a rollerhez. Mind 2 más élményt ad de a felhasználási célja ugyanaz.
Mindenesetre én is szemezek a tabletekkel de várok még 1 évet ,hogy kiforrjanak rendesen, esetleg egy PSP 2 lehet még majd jó alternativa.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nekem is felkeltette az érdeklődésemet a gép. A kérdéseim a következők:
Mennyit bír az akksija?
Youtubeozni és egyéb videókat nézni mennyire lehet vele? illetve milyen felbontásig lehet ezt megtenni? 480p/720p..?
Szövegszerkesztők mennek rajtA? Open office, windowsos office....? vagy van hozzá vmi saját?
Esetleg egy netes póker elfut még?Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Előre is köszönöm
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Pete55555
addikt
Találtam is 1-2 érdekességet mini PCIe dolgokban.
Akit érdekel : Prohardver
SSD gyártó
Viszont szvsz így ez nem éri meg, ezek a cuccok rohadtdrágák...
Gondolom nincs az X101-esben szabad mini pcie port ? Mert akkor legalább a 8 gigás gyári az megmaradna. De így inkább veszek egy 32Gb pendrive-ot akkor, vagy egy 2.5"-os külső vinyót, igaz akkor már az is egy külön dolog amit cipelni kell, de arra legalább fér is valami. Na meg persze az sem kell mindig.
Ami megfogott ebben a netbookban, az a vékonysága--->hordozhatósága, csak ezzel a háttértár mérettel nem tudok kibékülni[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
dobost
senior tag
válasz Pete55555 #34 üzenetére
Olvastam, azért is fura nekem, hogy minden specifikációban 2.5"es ssd van...
Ma írok az angol asusnak, ha találok support mail címet... és szólok amint válaszoltak...
Ha ki lehet cserélni akár egy hagyományos winyóra akkor világbajnok a kicsike... :-)@35: "Mindegyik változat olvasási sebessége 40 MB/s, írási sebessége pedig 15 MB/s."
Ez egy csöppet gáz lenne... :-)[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Hát, de ez az, hogy nem lehet 2,5" nem megy bele, mivel alapbol nem az van benne, csak nemtudom az ASUS miért akarja becsapni az embereket.
Egyébként milyen vastag is egy SSD ? Olyan 1 cm körül van nem? Akkor meg esélytelen, hogy beleférjen ebbe a gépbe. 1,7 cm abbol a kijelző legyen 0,5 maradt 1,2 cm. hátlap 0,2 előlap 0,2, maradt 0,8 cm. Most csak durván saccoltam, de esélytelen, hogy egy ssd vastagságra bemenjen egy ilyen kis házba.[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Na, találtam egy ilyet: Toshiba
-
dobost
senior tag
Megkaptam a választ az Asustól:
Tisztelt Ügyfelünk,
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében tájékoztatni kívánom, hogy az ASUS X101H készülék forgalmazása előre láthatólag 2012-ben fog elkezdődni Magyarországon. Az Ön által is említett Intel Atom N455 processzorral kerül felszerelésre és a készülék Windows 7 operációs rendszerrel kerül majd forgalomba.
Az X101 tartalmaz SSD-t, melyet lehet ugyan bővíteni, de HDD-re cserélni nem. Az X101H pedig merevlemezt tartalmaz mely cserélhető SSD-re.
-
dízelracer
őstag
1024 x 600 kijelző
1GB memória
8GB SSDÉs minderre WIN7 -et rakni?
De még ha bővíti is az ember az elérhető maximum 2GB-ra akkor is ...
Ne vicceljenek már. Semmire nem való egy ilyen gép.[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
válasz dízelracer #40 üzenetére
Ki akar rá Win7et tenni? 1.3as procira egyébként is esélytelen (vagy legalábbis merész... ), viszont a linuxok bőven elvannak vele...
-
dobost
senior tag
válasz dízelracer #42 üzenetére
Más típusjelzést fog kapni:
X101H lesz, mely winyót fog tartalmazni (ha jól emlékszem 250est) és N455ös procit, ami 1.6on pörög.
Viszont mindennek ára van, így ez 22mm vastag lesz cserébe...
Tegnap keresgettem külföldi oldalakon és azt írták, hogy 100$ különbség lesz a kettő között. (300$ körül lesz az X101H -> 2012től lesz forgalmazva itthon) -
chop
őstag
Ami igy mar egybol 65 000 Ft kornyeken lesz - ha nem tobb -, azaz elveszti a legnagyobb elonyet: az arat. A kerdes igazabol az, hogy a nevetségesen alacsony hattertaron kivul van-e meg valami komoly hatranya a gepnek, mert ha nincs, akkor szerintem meg igy is best buy. Nekem pl. egy mobil es konnyu netbookra lenne szuksegem, de ezert nem szivesen adok ki 80-100 ezer Ft-okat, mert annyit nekem nem er a dolog. Ez a 45 pont ott van, amennyiert meg erdekes lehet mindez. A kerdes igazabol az, hogy mondjuk egy Ubuntut vagy XP-t radobva milyen teljesitmenyt nyujt. Hattertaram van eleg, 8 gigara meg azert boven elfer egy kopasz XP plusz a dokumentumok. Ugyis minden a cloudra van kihegyezve...
Mit gondoltok errol? Irodai munkara azert ez is hasznalhato, nem?
-
dobost
senior tag
Egyetértek veled. A win7 illetve a winyó felkorbácsolja az árát majd és máris nem lesz best buy az x101H. Viszont még mindig ott lesz az extrém vékonysága (22mm)...
Hogy az X101 megéri-e azt mindenkinek magának kell eldöntenie hisz a felhasználástól függ.
Ha elég neked egy tablet tudása, viszont vonakodsz az érintőkijelzőtől illetve az androidtól (esetleg a flash tartalmak akadása felhúz), akkor ez a netbook esélyes lehet egy linuxxal felvértezve. (sztem 4G-től egy Ubuntu nem foglal többet, így marad még mindig pár G az adatoknak illetve az Asus válasza alapján bővíteni is lehet valahogy... visszakérdeztem, hogy PCI-E kártya kell-e hozzá vagy sima SSD meghajtó, de még nem érkezett válasz...)
Mindenesetre microSD is jó lehet erre a célra vagy külső winyó.Ha viszont általános PC felhasználásra kell Windows használatához, akkor inkább egy winyóval rendelkezőt ajánlanék pár 10essel többért.
Pagefile-al együtt nem vagyok abban biztos mellesleg, hogy az XP elférne 8G-n...Irodai munkára nagyobb kijelzővel rendelkezőt ajánlanék...
-
Pete55555
addikt
Igen, ezaz, hogy sztem mPCI-e kell majd hozzá, ami enyhén körülményes, és max 64Gb-ost találtam belőle, azt is drágán. Normális SSD-re sztem nem lehet cserélni, legalábbis eddigi kutakodásaimból nekem ez jött le.
Win7-es változat érdekelne, de csak a merevlemez miatt, a win7 nem kéne, tennék én rá MeeGoo-t És akkor így olcsóbb is lenne....Szeretem leracsniztatni...
-
haris
őstag
Megtapogattam a minap egy x101-et. jópofa ez a meego, de én azthiszem azonnal ecserélném egy lubuntura vagy netbook remixre.
kipróbáltam a youtube-ot is hát szenvedős. 720p-s anyagok nézhetetlen, 480p-s már használható.
a másik, hogy nem elég, hogy atom 455 harmatgyenge, még abbol is csak 435öst kapsz ami még semmibb. (de szép szó ) -
haris
őstag
helyesbítenék. nem az 1,6 os proci harmatgyenge, hanem az atom proci
visszatérve az x101-re.
az olcsó árért drágán megfizetünk.
1 ., Az ssd 8gb-ja a legkisebb probléma szerintem, mostani netbookom asus 2g surf és ezzel is tökéletesen elvagyok. lubuntu oprendszert tettem rá, illetve az adatoknak van egy 8gb sandisk sd kártya. ami nagyon tetszik benne az a súlya.
mivel idén lesz 3. éves, és nem kíméltem ssd-jét, ezért kezdtem keresni az utódját.
az x101 is így jött a képbe.
2., az akkuja csak 3 cellás így asus szerint 4 órát képes üzemelni, mivel nekem még gyári üzemidő csak erős megszorításokkal jött össze, így kb 2,5-3 órát tartok reálisnak wi-fivel, normál fényerővel dokumentumokat olvasgatva. filmnézés már megterheli a procit, így többet fog enni mint idle, vajon kibír egy 100 perces filmet akkuról? ez szerintem komolyabb gond, mit az ssd
3., harmatgyeenge 455 helyett lepkefing 435 poci
4., gma500 (bizonyos weboldlak szzerint 600) "videovezérlő" (khm)
5., a billentyűzetére nem emlékszem, de vásárlás előtt tuti megnézném, nem kavartak-e össze néhány bill-t asus hajlamos máshova rakni a "í"
bár úgy rémlik, a backspace és del gombok egymás mellé kerültek, és ez akkor nem tetszett, de lehet tévedek.de hogy ne csak szídjam
1 csak 970g ami szerintem tuti
2 baromi dögös
3 nem kell megvennem((nincs beépítve az árba) a szar win7 startert, amit úgyis legyalulnék róla (persze rá sem menne, de legalább win xp-t sem erőltetik)szóval klassz kis gép, (lehetne)
-
haris
őstag
találtam képet a magyar billentyűzetről:
ami nem tetszik: nincs f1-f12 ig sor (bocs nem tudom mi ennek a neve ) emiatt pause insert delete bill-k fn váltóra lettek téve, ráadásul del és backspace nekem pont fordítva lenne jó, vagyis a sor végén a backspace legyen ne a delete.
az esc elvette a 0 helyét, amit száműztek a kurzorbill-hez. a jobb shift is megérne egy misét...de akkor is tetszik.
-
Pete55555
addikt
"1 csak 970g ami szerintem tuti
2 baromi dögös
3 nem kell megvennem((nincs beépítve az árba) a szar win7 startert, amit úgyis legyalulnék róla (persze rá sem menne, de legalább win xp-t sem erőltetik)"Igen, ezek vonzanak benne engem is, de rohadtul
(#52) haris:Szerintem elég jó, ez a bill kiosztás, láttam már sokkal cifrábbakat is. A méretet meg kell valahol szenvedni.
Hopp, ez mehetett volna 1-be is, na mind1
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Euronics budaörs ben van kirakva 1-1 fekete és fehér és rá volt eresztve a netre, én ott youtube-oztam egy kicsit. szo-szo 480 még megy 720 esélytelenül szaggat, se kép se hang rendesen
én Lubuntut használok (azt is írtam az előbb) swap nélkül (2gb ssd nem hiszem örülne a sok írásnak), /usr mappát kiraktam 8gb sd-re (2g surf).
próbáltam ubuntut rá, de nyafogott hogy minimum 4,5 gb hely kell neki
azt tennék x101re is. nekem bevált
ráadásul 11.04 ubuntu túl újhullámos nem vagyok oda érte[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Hát Pestre most nem ugrok fell, csak ezért, debreceni üzlet meg nem egy nagy durranás, nemhiszem hogy ott ki lenne állítva Linuxokban meg nem vagyok otthon (moondjuk MeeGooban sem).
Viszont most megint találtam valamit. Ugye nekem ez a cucc olyasmi felhasználásra kéne mint egy tablet, csak ugye azok rohadtdrágák, ez a Netbook meg olcsó, és nagyjábol ugyanazokat tudja érintőkijelző nélkül. De most rátalátam erre: Lenovo 200 dolláros táblagép. Várós...[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Köszi szépen a választ!
Nagyon úgy néz ki, hogy a kezdeti fellángolásból nem lesz semmi Ha Jó lett volna, gyorsan vettem volna egy ilyen kütyüt, sürgősbe kellett volna sulihoz. Suli bevinni, Netezni, Diákat olvasni rajta, ágyban ölben olvasgatni, youtubeozgatni, kávézóban tanulgatni....szóval sokat cipelném. De ugy látom ennek a kombónak ez nem felel meg teljes mértékben.
Marad esetleg vmi olcsó laptop, de nem hiszem h találok ilyen könnyü laptopot erre a célra, hasonlóan olcsón.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Pete55555
addikt
Suli bevinni - pipa
Netezni - pipa
Diákat olvasni rajta - pipa
ágyban ölben olvasgatni- pipa
youtubeozgatni - pipa (480p)
kávézóban tanulgatni - pipa
szóval sokat cipelném - pipa
Akkor miért is nem felel meg? Nekem is hasonló célokra kéne, de nem bánnám, ha tudnék rajta torrentezni (ehhez kéne program, meg ugye a nagyobb meghajtó), meg ha csinálnának rá valami butitott autocad progit, akkor szaladnék és venném is meg.(#57) Pete55555 - Elfelejtettem hozzátenni, hogy egy olyan Lenovo MeeGo rendszerrel elég ütős lenne, ha rá lehetne barkácsolni
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz Pete55555 #59 üzenetére
"Suli bevinni - pipa
Netezni - pipa
Diákat olvasni rajta - pipa
ágyban ölben olvasgatni- pipa
youtubeozgatni - pipa (480p)
kávézóban tanulgatni - pipa
szóval sokat cipelném - pipa
Akkor miért is nem felel meg?leginkább a 3 cellás aksi miatt. elvileg 4 óra üzemidőt ígér asus, de például a youtube jól leterheli, így tuti nem lesz meg a 4 óra ergo mindíg konnektor közelbe kell helyezkedni.
Nekem egy netbooknál az üzemidő nagyon fontos és a 3 cellás aksik pont itt véreznek el.
és ez igaz sok netbookra. általában a belépőmodellek 3 cellásak, akkor meg hiába a nagyobb proci, vagy a hdd, ugyanúgy használhatatlanok mint netbook. szerintem ha van kéznél konnektor, akkor inkább egy normál notebook(laptop)[ Szerkesztve ]
-
Gbi82
tag
Az én Eee-m 6 cellás 56Wh 52000Mah-s akksija indul 5ó.30p-ről, ami aktív használat mellett kb 4 órát jelent.
Viszont piros pont az Asusnak, hogy ténylegesen nagyobb az akku kapacitása, mint a gyárilag megadott érték, így Everest szerint 0%-os az elhasználódottsága, míg a Packard Bellemnél eleve 8%-ról indult és felkúszott 1 hónap alatt 15%-ra, a csere akku ugyanígy bírta, pedig Sanyo cellás volt."ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
chop
őstag
Irodai munka alatt nem azt értem, hogy ezen dolgoznék, hanem azokat a feladatokat, amit az ilyen típusú munka során el szoktak végezni: Office, böngészés, desktop programok futtatása, ilyesmi...
Van másik gépem, ez arra kellene igazából, hogy mindig legyen nálam egy normális, de mobil gép, ne telefonon kelljen mindent intéznem, mert azon azért macerás. Ilyen szempontból a 8 giga elég is lehet, főleg, ha mondjuk feldobok rá egy Linuxot, valamilyen Windows emulátorral. Feltételezem, hogy van ilyen.
A tablet tudása ilyen szempontból elég lenne, de az gondolom, hogy a Windows platform miatt jóval szélesebb szoftverskála, mint mondjuk az Android esetében. Meglátjuk...
-
dobost
senior tag
Én is meglepődtem azon, h 4.5 giga viszont az is igaz, hogy már installálgattam rá pár cuccot...
Szerintem windows emulátor se kell, van openoffice linuxra ;-)
Vett már valaki ilyen gépet? Az 1.3as procija miatt kicsit elbizonytalanodtam. Ez még linuxhoz se nagy durranás... :-( -
dízelracer
őstag
"Nekem pl. egy mobil es konnyu netbookra lenne szuksegem"
Nem a reklám helye de a Saturn-ban a lenovo G575GL-t előtelepített win7 home premium-al 89,9k-ért osztogatják. Irodai munkára ennél jobb nem kell. Oké ez nagyobb mint egy netbook, és? Erősen gondolkodom, hogy itthonra asztali gép helyett veszek egyet.
-
kecsawi
senior tag
Sok kör után kirajzolódik a kis 101 valódi használhatósága is. Mivel eléggé sokan a Windows rendszereket használják, ezért próbáltam különböző operációs rendszereket feltelepíteni a kis asusra. Nem változtattam semmilyen hardveren, mert az plusz költség, és a 101 vonzóságát valljuk be az árának köszönhetjük
A MeeGo gyors, arra való amire kitalálták, közösségi oldalakon való kapcsolattartásra, valamint böngészésre, de én idegenkedtem egy kicsit tőle.
Első körben a Windows 7 starter editiont próbáltam meg. ( Minden rendszert 32 bitesként telepítettem, igaz a prociban van 64 bites utasításkészlet, de összességében elvetettem a 64 bites rendszereket.) Összesítve: pillanatok alatt betelt a 8 GB háttértár, és állandó figyelmeztetések mellett nem települt sem a bsplayer, még az élményindex sem futott le...nagyon gyorsan elfelejtettem.
Következő körben egy XP SP3-as telepítésbe vágtam bele. Ez már kellően gyors , de nagyon öreg rendszer, aztán rá kellett jönnöm, hogy a támogatás nyűgös hozzá.
Na gondoltam egy Ubuntu 11.10 elég friss, lássuk mit hoz ez ügyben. Fel is települt, barátságos környezet, de nem az én világom, meg valljuk be ez béta, a sebesség meg kevés.
Ma eljutottam odáig, hogy kibányáztam egy Win 7 Home Premium Lite verziót. Úgy tűnik, ezt erre találták ki . Telepítés után még 1,79 GB szabad, kellően gyors (saját magához mérve), a 3150-es vga-hoz külön kellett keresni az intel oldaláról a drivert, a többit felismerte, telepítette. Az élményindex: 1,9, amit a proci okozott, a ram 4,5 az aero 2,9 a vga 3,0 a merevlemez 5,6! a youtubeon 480p-ig élvezhető, felette diavetités, Bsplayerrel a netről frissitett kodekekkel gond nélkül lehet filmet nézni.
Természetesen mindegyik rendszert usb-ről kell telepiteni.
Ha valaki nem figyel, mint én a biosban az usb-t a hdd-nél kell megtalálni, innen lehet beállitani a sorrendet.
Remélem sok mindenkinek segít ez a szösszenet a helyére tenni a kis 101-es értékeit, és hátrányait is.
Majd elfelejtettem, az akkuidőre most 56 %-on 4 óra 21 percet irt ki.[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Köszi az infot, hasznos.
Nagy kérés lenne, ha egyszer kimérnéd az egyik bekapcsolástól kikapcsolásig közben csak használnád mint általában (wifivel légyszi) és megírnád a végeredményt?
Én nagyon szemezek vele, csak a rövid akkuidő zavarna, a többivel kiegyeznék.
Köszi előre is -
Pete55555
addikt
Pontosan egy ilyen írásra volt szükségem Elég sok infót megtudtam belőle.
Az akku időre 56%-on még több mint 4 órát ír? Az nagyon jó.
Az XP-t pontosan miért vetetted el? Mi volt az a hardver elem, amit nem támogatott, szóval mi baja volt ? Tetszik a Win7 Lite-os verzió is, de gondolom Xp esetén több szabad hely maradt az SSD-n. És ez a lite verzió milyen gyorsan futott/fut? Nekem arra kéne, hogy Autocad-ben 2D-s terveket tudjak itt-ott módosítgatni.
És mégegyszer köszi a hsz-t nekem segített a helyére tenni a netit[ Szerkesztve ]
-
kecsawi
senior tag
válasz Pete55555 #71 üzenetére
Ez pillanatnyi érték, azért maradt meg bennem, mert extrém érték, valójában sztem rövidebb időt bír ki az akku. Az xp-re azonnal nem találtam drivereket, nem is volt fenn sokáig, inkább a 7-est használnám a háttértár miatt is. Teljesen megfelelt a böngészés és ablakkezelés sebessége nekem.( Pedig sokszor türelmetlen vagyok) Autocad-ot nem ismerem.
-
kecsawi
senior tag
10.45-re töltötte fel az akkumulátort a Windows szerint 100%-ra a töltő, fekete kontrasztos témával energiatakarékos üzemmódban használva most 1óra 21 percet ír még ki, 35%-os töltöttségnél, de mennemkell dolgozni Közben belenéztem egy aviba,és feltelepítettem az office 2007-et, amikor elsötétült a képernyő akkor tapipadoztam, később folytatom az akkutesztet,ill előlről, mozizásképpen, hogy mennyit bír a kicsike.A hang valószínű monó,mert a hifiből csak egy csatornán jön, ha bedugom a jacket. Este kíváncsi leszek a PHTV-re
-
skublics_ger
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire reménytelen az az elképzelés, hogy az oprendszert (mondjuk win7-et) egy 16GB-os pendrive-ról futtatom és a belső SSD-t meghagyom az adataimnak?
Vészesen lassú lenne egy átlagos pendrive-val?
Csökkenne jelentősen az üzemidő?http://flickr.com/skublics_gergely
-
haris
őstag
válasz skublics_ger #76 üzenetére
egy pendrive átlag olvasási sebessége kb15Mb/s az SSD ennél tuti több akármilyen "egyszerűt" tettek bele. Szóval még ha sikerülne is feltelepíteni a win7-t pendrivera (nem fog) akkor se élveznéd.
-
k_laci
tag
srácok, mi a különbség az Asus eeePC X101-BLK007G és a Asus eeePC X101-WHI005G között ?
-
Joao
tag
Hol találhatnám meg a MAC addresst a netbookban? Meego van még rajta. köszi a válaszokat.
-
Osz24
tag
sziaztok
250G ehhez egy 2,5 ös vinyö
hogy fér ebbe hgy ilyen kicsi vekeony maradjon? -
M.A.Z.
aktív tag
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Keresztanyám kapott egy ilyen gépet és most kicsit bajban vagyok. Ő csak a win ismeri és a feltettem rá a win 7 startert de kb. 6mb maradt üresen. A kérdésem micro sd-vel nem lehetne valahogy megoldani hogy a rendszer a kártyát is belső tárhelynek lássa és arra pakoljon. Olyasmire gondolok mint ami mostanában a androidos okostelókon is megy. Tudom a kettő nem ugyan az, de valami ilyesmi megoldást keresek. Előre is köszönöm a segítséget!szerkesztve:
közben találtam egy ilyet de ez nem arra van vagy igen ? Ha csak a lapozó filt rakná át már az sem lenne rossz.[ Szerkesztve ]
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Skatysuti
tag
üdv van egy ilyen kicsikém de le szeretném cserélni a meego-t ubuntura tudna ebben segíteni.
Elötte eeepc 1000 h volt szóval azt hittem meg tudom oldani de nem tudom rábirni a kicsit hogy bootoljon a külső meghajtórol az ubuntu. biost hogy hozom elő meego alatt.
Szép napotASUS Rog Strix G17 G713QM-HX1139T, 2x16gb Kingston Fury 3200mhz c20, Samsung 980pro NVMe , ASUS ROG Strix XG259CM, ASUS ROG falchion, Asus Rog Chakram X+ ASUS Rog Scabbard 2, Steelseries Arctis Nova7 Wireless, Xbox elite controller 2, Samsung Galaxy S22U 12/256, Galaxy Buds2 pro Galaxy Watch 6 class
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest