- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Apple MacBook
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobost
senior tag
Én is meglepődtem azon, h 4.5 giga viszont az is igaz, hogy már installálgattam rá pár cuccot...
Szerintem windows emulátor se kell, van openoffice linuxra ;-)
Vett már valaki ilyen gépet? Az 1.3as procija miatt kicsit elbizonytalanodtam. Ez még linuxhoz se nagy durranás... :-( -
dobost
senior tag
Egyetértek veled. A win7 illetve a winyó felkorbácsolja az árát majd és máris nem lesz best buy az x101H. Viszont még mindig ott lesz az extrém vékonysága (22mm)...
Hogy az X101 megéri-e azt mindenkinek magának kell eldöntenie hisz a felhasználástól függ.
Ha elég neked egy tablet tudása, viszont vonakodsz az érintőkijelzőtől illetve az androidtól (esetleg a flash tartalmak akadása felhúz), akkor ez a netbook esélyes lehet egy linuxxal felvértezve. (sztem 4G-től egy Ubuntu nem foglal többet, így marad még mindig pár G az adatoknak illetve az Asus válasza alapján bővíteni is lehet valahogy... visszakérdeztem, hogy PCI-E kártya kell-e hozzá vagy sima SSD meghajtó, de még nem érkezett válasz...)
Mindenesetre microSD is jó lehet erre a célra vagy külső winyó.Ha viszont általános PC felhasználásra kell Windows használatához, akkor inkább egy winyóval rendelkezőt ajánlanék pár 10essel többért.
Pagefile-al együtt nem vagyok abban biztos mellesleg, hogy az XP elférne 8G-n...Irodai munkára nagyobb kijelzővel rendelkezőt ajánlanék...
-
dobost
senior tag
válasz
dízelracer #42 üzenetére
Más típusjelzést fog kapni:
X101H lesz, mely winyót fog tartalmazni (ha jól emlékszem 250est) és N455ös procit, ami 1.6on pörög.
Viszont mindennek ára van, így ez 22mm vastag lesz cserébe...
Tegnap keresgettem külföldi oldalakon és azt írták, hogy 100$ különbség lesz a kettő között. (300$ körül lesz az X101H -> 2012től lesz forgalmazva itthon) -
dobost
senior tag
válasz
dízelracer #40 üzenetére
Ki akar rá Win7et tenni? 1.3as procira egyébként is esélytelen (vagy legalábbis merész...
), viszont a linuxok bőven elvannak vele...
-
dobost
senior tag
Megkaptam a választ az Asustól:
Tisztelt Ügyfelünk,
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében tájékoztatni kívánom, hogy az ASUS X101H készülék forgalmazása előre láthatólag 2012-ben fog elkezdődni Magyarországon. Az Ön által is említett Intel Atom N455 processzorral kerül felszerelésre és a készülék Windows 7 operációs rendszerrel kerül majd forgalomba.
Az X101 tartalmaz SSD-t, melyet lehet ugyan bővíteni, de HDD-re cserélni nem. Az X101H pedig merevlemezt tartalmaz mely cserélhető SSD-re.
-
dobost
senior tag
válasz
Pete55555 #34 üzenetére
Olvastam, azért is fura nekem, hogy minden specifikációban 2.5"es ssd van...
Ma írok az angol asusnak, ha találok support mail címet... és szólok amint válaszoltak...
Ha ki lehet cserélni akár egy hagyományos winyóra akkor világbajnok a kicsike... :-)@35: "Mindegyik változat olvasási sebessége 40 MB/s, írási sebessége pedig 15 MB/s."
Ez egy csöppet gáz lenne... :-) -
dobost
senior tag
Az én esetemben egyszerű a dolog...
Van normál asztali gépem illetve 15"es laptopom is.Az ok, amiért lázba jöttem ezért a netbook-ért:
Már régóta szemezek egy tablettel, csak nem találtam eddig olyat, amit kompromisszumok nélkül, jó szívvel tudnék megvenni. Legelső szempont az lenne, hogy olvassak rajta ágyból, viszont legyen 1-2 egyéb funkció is... pl netezés és ne melegítse a lábam illetve ne törjön le a kezem a súlyától. Másik szempont a hordozhatóság, vagyis a táskában elférjen kis helyen úgy, hogy ne szakítsa le a vállam.
Erre tökéletes is lenne egy tablet, viszont ami jó annak ára is van és 100at biztos nem fogok adni egy tabletért.
Ergó marad a 40-50es kategória és ide robban be az x101. Vékony, könnyű, tabletekhez képest nagy kijelzője van és normál billentyűzete van a tabletek virtuálisával szemben.
Ráadásul ezt nem vágják földhöz a flash tartalmak, mint az androidot és egyéb univerzális célra is használható.Szerintem az Asus inkább a tabletek ellenfelének szánta és erre tökéletes...
-
dobost
senior tag
Bocsi, lejárt a szerk idő.
Az asus.com alapján 2.5"es SSD van az x101ben, akkor elvileg cserélhető nagyobbra...
Storage 2.5" SATA 8GB SSDLehet holnap írok egy levelet az asusnak vagy az edigital-nak ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo Legion 5 Gamer laptop, gyönyörű állapotban, tuningolva!
- Lenovo LOQ 15IRX9 - 15,6"FHD 144Hz - i7 13650HX - 16GB - 1TB SSD - Win11 - RTX 4050 6GB - 2év gari
- Lenovo 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Magyar Világító billentyűzet,nVmeSSD,jó akku
- Lenovo Legion 5 Gamer Laptop gyönyörű állapotban, dobozával. (RTX 3060)
- Asus játékra is,core i5 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD+HDD,nagyon szép állapot,W11
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged