- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
leviske
veterán
A BFG volna még hihető, de szerintem az EVGA sem hihetetlen. És mondjuk egy HD4870 1GB AKIMBO-ért cserébe sokan kifizették volna a plusz pénzt.
(#75) tome.jr: Miért? A HD4870X2-t azért veszik, mert olcsó? Vagy a HD4890-et azért veszik, mert olcsó?
(#85) Keldor papa: A GeCube megszűnt?
Mióta?
(#80) szgombos: A Gigabyte-ot miből gondolod, hogy az AMD mellé áll? Csak mert eddig nekem határozottan nVIDIA/Intel pártinak tűnt. Az MSI esetében egyet értek, az ASUS-nak viszont érdemes volna kapaszkodni AMD oldalon, mert szvsz ott egy kicsivel meghatározóbb szerepet tölt be, bár ha abból indulok ki, hogy elvileg velük van problémája az AMD-nek...
de helyettük gondolom már befér az EVGA.
-
decibel
aktív tag
Nem a kisker-nagyker a kérdés (megjegyzem a Tesco kisker, tehát nem a kiskert hasonlítottam a nagykerhez a kocsma-tesco analógiával), hanem hogy egy áruházlánc nem reprezentatív mintaforrás a vga-k eladásaira. Illetve ha annak számít, akkor támassza alá számokkal (volumen adatok árszegmensek szerint), vagy hozzon forrást, hogy csak a Bestbuy eladásaiból végeznek piackutatást, amit össze lehet hasonlítani árkategóriánként a negyedéves jelentésekkel.
"Pláne ha jóval többet értékesítenek mint"... bárki más
Ha az a volna nem volna. Erre kéne valami adat. -
decibel
aktív tag
válasz
#06658560 #81 üzenetére
Látom sikerült megradni a mondanivaló lényegét. Az nagyon jól példázza, hogy miért nem reprezentatív a tesco, hogy a kocsmák gyakran a gyártóval kötött szerződések alapján szerzik be az itókát. A kérdés itt nem a vevői preferencia (hanem az eladási volumen, olvass vissza) volt, de csak a tescoból azt sem fogod megtudni, mert ott van az Auchan, a Lidl és társai. És igen a számtechboltok nem gyakoriak, de egyenlőre közel sem a Bestbuy az egyetlen kiskereskedelmi hálózat az USA-ban, és mint ilyen semmiképp nem tekinthető reprezentatívnak a 70$+ -os árszegmensben (pláne nem).
-
FRENK1988
veterán
Nembaj de itt van már az XFX az AMD köreiben. De azé' jó volt veled Gainward
-
törölt tag
Háát, a kocsmában általában a sört tekintve abból választhatsz, hogy kérsz avagy nem. A tecsóban ellenben vagy harminc féle közül, vagyis a vevői preferenciákat inkább a tecsóból tudod kiszűrni, mint a kocsmákból. Egyébként nyugaton a számtechbotlok nem nagyon gyakoriak, ellenben a nagyobb kereskedelmi egységekkel, pl MM, Saturn, stb. És ott megkapod a csúcsot is, a legalapabbat is.
-
szgombos
csendes tag
Vannak ugyi az ekszkluzív AMD-sek (sapphie, his, powercolor. gecube? nemtom létezik-e még), meg az elszánt nvidiások (leadtek, galaxy, bfg, evga, zotac).
Köztük, jóval kissebb haszonkulccsal azok akik biztosra mennek, és nem akarnak még dönteni (asus, gigabyte, msi, xfx és eddig a palit-gainward). Rövidesen nekik is választani kell, mert olyanok lesznek a piaci feltételek, máskülönben az abit sorsára jutnak. A palit még olyan helyzetben tehette meg ezt, amikor jóval kedvezőbb feltételek kínálkoztak.
Nem nehéz belátni, az a gigabyte, az xfx és az msi teljesen amd-re áll majd, az asus pedig nvidiára kényszerül.
Ami pedig a gainwardot illeti a Gtx260-t a legtöbbünk örömmel rakná a gépébe. -
decibel
aktív tag
A Sopronis példád alapján abszolút nem vagy képben a piaci folyamatokkal. Eleve nem feltétlenül ugyanaz a réteg vásárol Tescoban sört, mint a kocsmákban, teljesen más preferenciáik lehetnek, a különböző csatornák árképzéséről nem is beszélve.
"A kereskedelmi felmérések így folynak. A Best Buy az elektronikai piac szempontjából a legnagyobb üzletlánc az országban, ezért az eredményeit a globális felméréseknél országos szintre vetítik, tehát a második számú üzletlánc már nem lényeges. Országos felmérés esetén természetesen több üzletlánc eredményét is figyelembe veszik, de ezek az elmúlt évek tapasztalatai alapján alig mutatnak 1-2%-nál nagyobb eltérést."
Ne beszélj mellé légy szíves. Nem a személyes véleményedre voltam kíváncsi, hanem a forrásokra amikre alapozva kijelented, hogy a piackutatást csak a BestBuy eladásai alapján végzik. Forrást nem hantát.
-
tome.jr
addikt
Nekem egy sört megér a fogadás
, szerintem EVGA marad nv oldalon.
, de ezt már jó pár hónappal ezelőtt is leírtam. Akkor talán Abu azt írta, hogy ahogy kihullik egy AMD partner úgy az EVGA egyből átáll. Hát ebből a nagy átállásból nem lett semmi.
Egyébként szerintem az ATI fan júzerek nagyon nagy százaléka az ócsóság miatt vesz ATI-t.
Mod: Nekem egy sör soha nem elég, szóval ha elkezdünk inni akkor abból komoly bebaszás lesz
-
Daert
őstag
Lehet hogy butaságot kérdezek,de az eddig eladott modellekre a garanciát hogy tudják ezek után érvényesíteni?
Nem ismerem ennek az üzleti hátterét. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden bizonnyal azért vesznek Sopronit a Tesco-ban, mert népszerű. Ergo az emberi átlagra levetítve az szokásokat, a kocsmákban is hasonló népszerűségre kell szert tennie.
A kereskedelmi felmérések így folynak. A Best Buy az elektronikai piac szempontjából a legnagyobb üzletlánc az országban, ezért az eredményeit a globális felméréseknél országos szintre vetítik, tehát a második számú üzletlánc már nem lényeges. Országos felmérés esetén természetesen több üzletlánc eredményét is figyelembe veszik, de ezek az elmúlt évek tapasztalatai alapján alig mutatnak 1-2%-nál nagyobb eltérést.
Az OEM csatornák negyedéves szinten jeleznek vissza az eladásokról. Ez túl ritka ... az eredmények pedig többnyire a kereskedelmi láncok OEM szintű felméréseit igazolják ... persze itt is előfordulhat 2-3% eltérés.
-
decibel
aktív tag
Attól, hogy országos nem reprezentatív ekkora khm butaságot ne beszélj. Attól, hogy a Soproni jobban fogy a Tescoban, még szerepelhet gyászosan a kocsmákban. A volumenek ismerete nélkül ez nem más mint hasraütés. Nem is beszélve a többi áruházláncról...
"A kereskedelmi alapú felmérések pedig az ország legnagyobb áruházláncának eredményét veszi figyelembe."
Tehát te azt mondod, hogy a ker. felmérések csak a BestBuy adatait veszik figyelembe? Forrás?
Mi a helyzet az OEM csatornákkal? -
tome.jr
addikt
A sok álmodozó ATI tulaj EVGA-t szeretne
Hát ha ennyire szimpatikus az EVGA akkor tessék már most megvenni a kártyáikat. Egyébként nem tudom miben bíznak a reménykedők, kijön majd a jó ár/érték arányú EVGA Radeon.
Ilyen soha nem lesz, az EVGA nem az olcsó árairól híres, ráadásul itthon meg is szűnt a hivatalos disztribútori hálózat.
Amúgy meg a Gainward esete is rámutat, hogy ATI oldalon sem fenékig fejfel az élet.
-
Nem kiröhögni az alsó képet, a legnépszerűbb kártya jelenleg.
Igaziból nekem nem fog hiányozni a Gainward. Amíg van Sapphire, a többi jöhet-mehet. Nyilván vannak preferáltabb gyártók nálam is, de amúgy olyan mindegy.
A legutóbbi gamestar címlap belső oldalán mindenféle "érdekesen" rajzolgatott tesztek voltak Gainwardéktól, hogy mekkora király az Nvidia... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egyesült államokban a szokás az áruházláncoknál vásárolni akár online, akár személyesen. A negyedéves felmérések a partnerek visszajelzéseire épülnek. A kereskedelmi alapú felmérések pedig az ország legnagyobb áruházláncának eredményét veszi figyelembe. Az eredmények hasonlóak ... pár százalékos eltérések vannak. Nyilván ezért nem közlök konkrét számadatokat.
Gyakorlatilag a Tesco reprezentatívnak tekinthető, hiszen országos.
schwartz: jah tuti a pénzen múlik a ruszkiknál a GeForce uralom.
-
decibel
aktív tag
Szóval egy üzletlánc adatai alapján meghozott becslés alapján tényként közlöd a saját elképzeléseid? Most komolyan azt gondolod, hogy hasraütésszerűen meg lehet állapítani mi a reprezentatív, és mi nem? Ez Blikk szint. Szóval ha a Tescoban jól fogy a pl a Soproni, akkor az reprezentatív, és senki másnak nincs keresnivalója a piacon? Szted egy csúcskártyáért az ember a BestBuy-ba ballag? Régebben ez nem volt jellemző a prohardverre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, de ez az egyesült államok legnagyobb üzletlánca. Túl nagy eltérés nem lehet, hisz rengeteg eladott termék alapján van a statisztika. A globális statisztikákat is úgy csinálják, hogy az ország legnagyobb üzletláncainak az eredményét veszik alapul, mint országhoz mérten reprezentatív adat.
Az a baj, hogy nagyon nehéz ilyen információkhoz hozzájutni ... a Best Buy-os is csak kapcsolatokkal van meg. Máshol is próbálkoztam információk igényléséve, de elküldtek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem hiszem, hogy csak a cégeken múlna. Elsősorban az AMD-nek kell a marketinget erőltetnie még tőlünk is keletebbre.
Szerintem valamilyen szinten ez kapacitáshiány. A nyugati marketing elviszi az összes erőforrást. Most nyilván az AMD-s emberkék sem 24 órás műszakban dolgoznak, ezt senki sem várja el tőlük.
-
SzlobiG
félisten
Na ezt nem gondoltam volna, szvsz csak bukni fognak ezzel a szakítással, de ők tudják.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az XFX után az AMD megegyezett a vállalatokkal, hogy az egyes területeken a partneri létszám maximalizálva lesz. Nyilván a Sapphire és a HIS nem rajongott azért, hogy az XFX is Radeonokkal fog foglalkozni (azért meg gondolom végképp nem rajonganak, hogy a vállalat teljesen áthelyezte a erőforrásokat a Radeon népszerűsítésére). Nagyon sokan várnak az AMD ajtójánál egy szerződésre, de ez nem ilyen egyszerű a létszámlimit miatt. Az év elejétől nincs babusgatás, minden cégnek meg van szabva egy minimális eladási mennyiség, amit időre teljesíteni kell, ha valakinek nincs meg, akkor repülnek. Így fog ürülni a hely. A Gainward az speckó eset, ők nem ezért mentek. Meg velük alapvetően nem volt gond. Eleve az AMD marketing brutálisan a nyugati világra koncentrál, csak nemrég kezdték el a termékek népszerűsítését Közép- és Kelet-Európában. Nyilván ennek is köszönhető, hogy keletebbre nem olyanok az eladások, mint nyugatabbra. A Gainward az orosz piac miatt volt lényegében felvéve, ott még most is nagyon rossz a helyzet. Konkrét számok nincsenek, de a kereskedők visszajelzése alapján több GeForce GTX 275 került eddig eladásra a ruszkiknál, mint Radeon HD 4890. Nyilván ez annak fényében, hogy az USA-ban 30:1 arányban veri a HD 4890 a GeForce GTX 275-öt baromira nem jó eredmény. Sőt a HD 4890 majd három hétig kvázi versenytárs nélkül volt az oroszoknál, mert a GeForce GTX 275 az papíron jelent meg, így a keleti államokban későn vált nagy mennyiségben elérhetővé. Gondolom a Gainward kiválása is erre a problémára vezethető vissza, a ruszkik imádják ezt a márkát, amit természetesen a gyártó is tud. Most ha az AMD nem fordít kellő figyelmet marketing szempontjából a keleti világra, akkor ez a Gainward számára negatívum. Érdemes az orosz fejlesztésű játékokra is figyelni, mint a Cryostasis. Nyugaton nem sikeres, de keleten jók az eladások, és a Cryostasis hivatalos GeForce PhysX game.
A HD 4770 problémái a kevés gyártósorban keresendő. Az UMC azt ígéri, hogy nyár közepére már megindulhat a tényleges 40 nm-es tömeggyártás, és képesek majd fogadni az RV740-et is. A pletyik szerint az AMD az összes gyártósorra igényt tartana, de az NV-vel is van partneri viszony. Bár valszeg a zöldek még csak noti GPU-val gondolkodnak a 40 nm-en, így nekik elég a gyártósorok 10-15%-a is.
-
joshua7
veterán
Az alsó kép nagyon üt.
Egyébként fura, h így döntöttek, HD4850-eknél a Gainward a GS az egyik legjobb. Az 1. széria mondjuk hibás volt belőlük, de aztán nagyon jó karikat adtak ki. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Best Buy áruházlánctól kapok modellekre lebontott eladási eredményt. Azért írtam a 70-80 dollárt, mert az áprilisi elejei kimutatás alapján az első két helyen GeForce 9400 GT és 9500 GT 1 GB áll, míg a harmadik a HD 4870 1 GB ... (oem és retail összesítés). Nyilván 70 dollár alatt hatalmas a GeForce uralom.
-
Killing
addikt
Az a kár hogy az AMD csak bizonyos piacokra szerződtette.Itt Európában sztem nagyobb sikere lenne az új kártyákkal pl.
adeon HD 4770-el.
-
keIdor
titán
Nem fognak hiányozni, bár a Gainward-al semmi bajom, de a Palit-ot nem szeretem, pedig a kettő egy és ugyanaz egy ideje...
BFG, EVGA Radeon-t a népnek inkább!
-
_kovi_
aktív tag
Basszus éreztem hogy valami nincs rendben, hiszen a mi magyar Gainward disztribuciónknál nem akartak jönni a 4770-ek. De még listában sem volt. Iszonyat furcsa volt, hiszen amikor kijött a 4850, vagy a 4830 szinte azonnal nálunk elérhető készlet a márkák közül a Gainward volt.
-
LordX
veterán
"a Gainward jobbnak látta az AMD-s szerződést feláldozni az NVIDIA által kínált exkluzív partnerségért, mely természetesen számos kedvezményt jelent a nem exkluzív szerződéshez viszonyítva"
Nem egy ilyenért büntette meg az Intelt az EU rekordmilliárdos összegre?
-
decibel
aktív tag
"Az észak-amerikai piac elhódításában továbbra sem reménykedhet a cég, hiszen a nyugati kontinensen a 70-80 dollár feletti GeForce modellek eladási adatai folyamatosan romlanak, így a vásárlói igények nagy részét az EVGA, a BFG és a Zotac is képes kielégíteni."
Erre van valamilyen forrás?
-
adam320
senior tag
Hála a jo égnek,nem kell ide Ganéward,menjen csak butítani az nVidia t nyugodtan
-
P00By
nagyúr
hmmhmm...
Jó a kép! -
zed1983
őstag
Legalább egyes válaszokkal vált el az útjuk és nem fikázzák egymást, ennek örülök...
-
tomi_mod
aktív tag
Azért az alsó képnél van sokkal durvább. Látni azért olyan Gain hírdetéseket, amiben egyik oldalon az Nvidia másik oldalon az Ati közöttük meg egy grafikon, hogy az Nvidia ennyi százalékkal gyorsabb...hmmm. Ja és regébbbi GStar-okban volt rá példa, most már csak nvidia kártyák vannak és a grafikon.
-
jozsi
tag
Remélem éhendöglenek a sunyi trógerek
-
Gyuri27
félisten
Az amd meg szedje össze magát ne takaritson. Mert 4770-t égen földön nem kapni.
Mit jelent a takaritás? Nem babusgatják annyira, vagy megválnak a cégtől?Solten: hissel 2 bajom van. A sima is drága. Az iceq meg nagyon, ráadásul arra is 2 év gari van. Pedig azért az árért lehetne 3 is. De nem bánom. Maradhatnak.
-
Gyuri27
félisten
A zafiron kivül mindenki elhúzhat.
Amúgyis zafir lapot minden háztartásba.A gw meg köpönyeg forgató brigád. Az amd helyében a tulajdonostól (a palittól) megvonnám minden licensét. Így ugrana az xpertvision is. A palit cégcsoport meg mehet a levesbe és lehet belőlük nv only cég. Így már lenni is hely egy komoly nv only cég elhóditására.
schwartz: ja és 3850 ddr2-l akarták meghóditani a világot. Prémium gyártó f.szom. Kóklerek mind. Ráadásul mennyivel drágább volt minden vga-juk mint a konkurencia.
-
lsc
nagyúr
Mondjuk gainward az elején befürdött a 4850-nel, elég sok hibás kártya volt .
-
nyunyu
félisten
Most oszinten: nem tokmindegy, hogy egy gyartoval tobb, vagy kevesebb?
Igy sem lehet eligazodni, akkora a kinalat.
Plane, amikor egy markan belul epul egy videochipre 3-4 kulonbozo kartya... -
WilliamGhost
tag
Gainward helye az NVidia-nal volt és van sztem. Szóval helyes, csak húzzanak már bele...
-
nesa
veterán
Koszonom mar szep a napom
ki vagyik 1 garimatricaval reragsztott csavaros kartyara
-
CYBERIA
őstag
Szerintem meg jöjjön a Hercules, annál jobb márka nem létezett.
-
hibavissza
veterán
Nekem palit a kártyám. Szerintem nem nagy veszteség ez az atinak. Az lenne a legjobb mindenkinek, ha egyszer és mindenkorra felhagynának a működéssel. Palit 4830: nem veszi vissza a mem órajelet, elképesztően zajos, gagyi "hűtő". Nekem ezt jelenti a palit.
-
nixx-21
őstag
kb ennek a döntésnek annyi értelme volt mint egy 9500GT-re 1GB DDR2-es RAM-ot rakni
-
válasz
LackoMester #20 üzenetére
Vagy annak a hiánya.
Sztem meg az ASUS monnyon le, és gyűjjék az EVGA!
-
LackoMester
addikt
hmmm....garantáltan pénz-sok pénz van a háttérben
van 1 olyan érzésem,h.a Gainward-éknál tudnak valamit,amit mia jövövel kapcsolatban....
-
^Clown
addikt
Hát ha az nVidia fizetni fogja nekik a veszteségeket, jól is járhatnak anyagilag. De hosszútávon lehet, hogy küzdeni kellett volna, és nem meglépni azért, mert nincs megfelelő piaci részesedés. Jó kártyákat kell kihozni jó áron, és lesz részesedés...
-
helkis
veterán
exkluzív szerződés: unlimited DDR2 resource for free
-
Skizz
addikt
nem hittem volna, hogy ilyen "jelentéktelen" név a többiek mellett?
-
Tibiajax
nagyúr
Hozzám személy szerint közel áll a brand, nagyon jó minőségűek a kártyái, amik eddig voltak Gainward vga-im, mind hibátlanok voltak, és szerettem őket.
Sajnálom a döntését is, meg hogy nem tud ennyire érvényesülni a 3 említett nagy mellett az USA-ban (sem) -
Móci
addikt
Az alsó kép az nem szar, jót röhögtem rajta.
Ha nem jött be, nem jött be. Kíváncsi leszek, meg fogja e érni nekik a jövőben, hogy az nv-nek adták el a lelküket. -
Solten
őstag
Nem nagy veszteseg, szinte tokugyanolyan kartyakat nyomatott mint a Palit...
Csak a nev volt mas.
(#4) cizoe: A GS, Sonic neven fut Paliteknal...
-
00roli00
aktív tag
Bár nem ismerem az ázsiai piacot
,de ha az ATI ilyen kártyákkal tud a jövőben is előrukkolni,talán ott is változik a trend.És akkor lehet hogy elhamarkodott lépés lesz ez.
De lehet hogy megdobták pártíz millával a GW-t, nekik meg jól jött a válság közepette.
-
kagyula
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Igazi úr vagy a régi mondás szerint:
"Az az igazi úr, aki tud tangóharmonikázni, de mégsem teszi." -
cizoe
őstag
Alsó kép RuuulZ!
Amúgy Abu! Most hogy kiesett a GW, jöhet valaki a megüresedett helyre nem? Pl. egy BFG, EVGA... Mert eddig úgy volt, hogy most tele van a csapat, és míg ki nem pereg valaki, nem lesz új partner.
Amúgy kicsit sajnálom a dolgot, de csak a Golden Sample miatt.
-
_Toka_
senior tag
Elsőre: nofene!
Aztán a cikk végén olvashatók alapján egészen érthető a lépés... -
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Ja, nekem is az tűnt fel.
-
Mr.Csizmás
titán
Az alsó kép ideillő
"még több vizuális élmény" nv-vel...(és nincs elsőzés)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged