Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Exclusive hangar look:
-
Malibutomi
nagyúr
Holnap délután indul a Star Citizen megújult honlapja 24 órás streammel, amiben szerintem sok érdekesség fog elhangzani.
-
Malibutomi
nagyúr
Egy hajó bemutató, ingame engine-el készítve:
-
Malibutomi
nagyúr
Még két nap a pénz gyűjtésből. Az eredtei 2milliós terv helyett már 4,1millión jött össze.
-
Malibutomi
nagyúr
Már majdnem meg is van a tervezett összeg amit össze akarnak gyűjteni rá.
2 millió dollárból már megvan kb. 1,5 milla. -
beluschi
tag
válasz
KillHates #144 üzenetére
Erre már emlékszem, a Homeworld 2-ben ez volt a Sajuuk nevű hajó kb. 26.000-27.000 sebzéssel. Az utána következő Progenitor Dreadnaught kb.8500 sebzéssel, míg a játékos által megépíthető legerősebb csatacirkáló kb. 4500 sebzéssel rendelkezett. A végén Sajuukkal szinte az egész Vaygr flottát ki lehetett irtani, igazán komoly hajó volt.
-
Misály
addikt
Ennyire unalmas trailert rég láttam. Mellesleg a rövidujjú szkafander elég röhejes.
-
Enxtheone
tag
válasz
Malibutomi #129 üzenetére
Az jo lenne, battlefonrt 2ben is azt élveztem a legjobban. Löttem az ágyukal a lázadokat, meg ha dockoltak a halálcsilllagon akor lelöttem öket
A sok noob meg ment repcsit vezetni
-
_Scythe_
aktív tag
MMO
Sose lesz Freespace 3
-
Dany007
veterán
válasz
KillHates #135 üzenetére
Én nem fikázom a játékot. Szerintem überdurva lesz! Csak, mondom ezek kicsit illúziórombolóak.
Persze a Freelancer se volt tökéletes.Csak példának hoztam fel, hogy ott látványosak voltak a lövöldözős jelenetek. [link]
Persze biztos változni fog még ez is.
Kérdés 2015-ben mennyire fogjuk jónak találni ezt a grafikát. -
válasz
Malibutomi #136 üzenetére
A Dishonored-re is köpködtek, és milyen jó játék! (ment a köpködés, hogy így-úgy gagyik a textúrák, de szerintem a hangulat és hogy egy notin is megy fHD 60 fps-el kárpótol azért, hogy gördülékenyen játszható)
-
Azért a Freelancer-ben is befigyelt a kondenzcsík
Nekem a Homeworld turbó-brutál lézere jött be a legjobban; nyomtad neki (addig a pár másodpercig amíg volt kakaó) és kaszaboltál vele amit bírtál. Aztán ha téged vágtak egy ilyennel nyakon, nézhettél kokszos fenékkel az űrben forogva -
Dany007
veterán
válasz
KillHates #133 üzenetére
Na jó, de ezek pont, hogy illúziórombolóak.
Én speciel nem vagyok túl kötekedő ilyen téren... hagyom magam "elvarázsolni" a scifi által. De a kondenz csík nekem is feltűnt.Plusz ha már tényleg a látvány meg az akció a lényeg, akkor azok a lövöldözések lehetnének látványosabbak. Igazából annyit lehetett látni a videóban, hogy kékes-fehér és piros elnyúlt krumplikkal dobálóznak össze vissza. Ha valaki emlékszik még a Freelance-re... na ott látványos volt a lövöldözés. : ) Még akkoris ha az se volt túl reális, mégis élmény volt.
Persze az is igaz, ha minden a várható technológiai fejlettséghez és a valósághoz hűen készítettek volna el, akkor sokat nem látnánk a játékban. Az első pár hsz-ben ugye írták, hogy akár több ezer km-ről is ki lehetne lőni a célpontot lézerrel, amit egy számítógép bemér. Plusz gondolom ilyen technológia mellett már a láthatatlanság se lesz nagy dolog.
Tehát a játék - ha nagyon a valóságot nézzük - annyiból állna, hogy nézed a "radarképernyőt" és a felvillanó piros (enemy) pontokra rányomsz egy "megsemmisítés" címkéjű gombot. De így egy kicsit unalmas lenne a játék.
Valahol a kettő közt kéne megtalálni az egyensúlyt. -
A maszkokról, a kondenzcsíkokról, és a gravitációról vitatkozóknak bátorkodom megjegyezni, hogy a valóságban madár alakú űrhajók, kék-piros lézercsíkokat lövöldöző fegyverek, az űrben úszó csatahajóra emlékeztető cirkálók sincsenek. Ez egy játék, és minden ami benne van a hangulatot szolgálja; ha majd valaki a közelünkben lőni fog akkor be fog hallatszani a fegyverének a hangja, és hallani fogjuk a robbanásokat is. Ez így van rendjén.
Remélem majd lehet BSG-t is építeni benne
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
errorcode06 #130 üzenetére
Így talán hogy nem egy nagy kiadó akar minél hamarabb kaszálni rajta van esély, hogy jó is legyen.
-
errorcode06
őstag
Most komolyan, nem kritizálni kell hanem játszani. Egyébként sem lesz semmi hozzá fogható játék a közeljövőben, inkább örüljünk ennek, no meg annak hogy nem egy pénzéhes kiadó áll a játék hátterében...
-
Enxtheone
tag
Lesznek benne majd nagy hajok?
Meg remélem lesz benne olyan hogy kis hajoval leszálok az ellenség capitál shipében, és plazma puskával mészárlást rendezek ott -
Chapel
addikt
válasz
SentryGun #118 üzenetére
"Egyelőre ez csak egy renderelt videó volt."
A cikkben ez áll: "Az alábbi videó különlegessége, hogy ezúttal magát a játékot láthatjuk, nem egy előre renderelt animációt. "
A játékról...mivel leghamarabb 2014 végére tervezik (amiből könnyen lehet 2015-2016, láttunk ilyet eleget) szerintem kár bármilyen következtetést levonni. Várjuk meg a végét, de ezek alapján valami figyelemreméltó dolog készül, én félszememet rajta tartom majd
Amúgy csatlakozom a lejjebb kérdéshez: miután Lucas imádja a fejőstehene minden egyes csecsét tövig szívni, miért pont egy új X-Wing vs. Tie fighter nem jön ki??
-
Huma
addikt
válasz
Sontir Fel #122 üzenetére
Ilyesmi nem lesz. Manapság már túl bonyolultnak számít.
-
KAMELOT
titán
Remélem olyan jó lesz mint amit a bemutatóban látni. Majd ha kiadják ki is próbálom.
-
Sontir Fel
őstag
Szivesen kirpribalnam, de azert ide is lepotyogom amit mar korabban is.... X-wing vs Tie Fighter modern grafikaval, normalis online jatek lehetoseggel... Csak ennyit kerek
-
Polllen
nagyúr
Remélem jó játék lesz.
A vita meg amit folytattok, vicc...
-
Malibutomi
nagyúr
Nem hiszem el hogy nem bírjátok abbahagyni, ha nem tetszik, akkor ti játszatok, olyan játékokkal ahol tök kuss van, és 100000000km-ről ki lehet lőni egy rakétát a naprendszer túlvégébe és ennyi benne az akció.
A star wars is sci-fi, a BG is sci-fi. Nem kell 50-50%-ban lennie a tudománynak és fantasytikumnak, és mivel ezek szórakoztató dolgok, ilyen csúsztatások szerintem megengedettek, hogy élvezhető legyen.
Félreértettél valamit, én egy szóval nem beszéltem az űrben a hangról, meg kondenzcsíkról, ezeket minden óvodás tudja hogy nem lehetségesek, és nem is lesznek soha. Itt a többiek a mesterséges gravitációt hozták fel, meg hogy miért nem fulladnak meg a hangárban, én ezekre reagáltam a fizikai felfedezésekkel és technikai fejlődéssel.A második részéhez: Nem keverek semmit. Tudom hogy a fizika törvényei nem változnak. Csak éppen elfelejtitek, hogy nem is ismerjük mindet. Én arra mutattam rá itt a többieknek, hogy 200évvel ezelőtt is pont ugyanígy fizikai képtelenségnek tűntek a mai dolgok(1800-as évek->mai elektomosság, atomerőmű stb), 400évvel ezelőtt pedig a 200évvel ezelőtti dolgok tűnhettek felfoghatatlannak(1600-as évek->gőzgép, vasút).
A technikai fejlődés mindig a fizikai felfedezések következménye, a kettő nem különíthető el egymástól.
Ha pedig valaki azt hiszi, hogy a mai fizika mindent tud, és már nemfognak újabb dolgokat felfedezni, és azok alapján olyan technológiákat fejleszteni, ami ma még képtelenségnek tűnik, arra csak azt tudom mondani, hogy totál beszűkült ember.
Ennél érthetőbben már nem akarom, és nem is fogom leírni, már az előbb részemről befejeztem ezt az értelmetlen vitát, de most muszáj volt még válaszolnom neked. -
Huma
addikt
válasz
Malibutomi #115 üzenetére
Szerintem te nem vagy tisztában a sci-fi fogalmával. Tudományos fantasztikus a magyar jelentése. Ha az űrben van hang, az a legkevésbé sem tudományos. Csupán arra jó az egész, hogy xy teljes meggyőződéssel azt higgye, hogy az űrben van hang. Hisz a filmekben és a játékokban ezt látja.
Olvastam az előző hozzászólásaidat is. Erőteljesen kevered a technikai fejlődést a fizikai törvényekkel. Az előbbi fejlődik, változik. Az utóbbi nem. Kétezer éve is ugyanazok voltak mint ma és kétezer év múlva is ugyanazok lesznek.
Lehetsz te akármilyen fejlett, attól még nem lesz hang az űrben és nem húznak kondenzcsíkot az űrhajók a légüres térben.(#117) ViZion:
Firefly sorozat. Nagyjából a helyén van minden és ennek ellenére is az egyik legjobb sci-fi tudott maradni a világon. Reális fizikával is meg lehet csinálni egy filmet ill játékot úgy hogy élvezetes és látványos legyen. Csak nehezebb. Sokkal egyszerűbb telepakolni ilyen képtelenségekkel. -
SentryGun
aktív tag
Én abszolút nem játszom, de ha hasonlóan szép lesz a játék, akkor van esélye. (Egyelőre ez csak egy renderelt videó volt.)
Másrészt későn jöttem, már tuti kitárgyaltátok az összes kérdést, de azért...
Teljesen egyetértek: Mint már többen írták ez egy sci-fi, aki legalább is sok ilyet néz (mint én) azoknak ezek a dolgok nem okoznak problémát.
Én sem értettem miért keresték sokan, hogy miért nem szippantja ki a hangárban lévőket a vákuum. Ezt sci-fikben mindenféle energiapajzzsal szokták megoldani, például amit biztos mindenki ismer: Star Wars Ep. IV: Mikor a MFalcon bedokkol a Halálcsillagra a háttérben a nagy semmi van, és ott szem száll el senki.
A gravitációt meg mesterséges gravitációval (SG1, SW, és hasonlók) helyettesítik és kész.
A kondenzcsík már inkább netto baromság lenne, de azt szerintem a mozgás érzékeltetése miatt írták így meg. Együtt lehet vele élni.
A kamera beremegést a hajtómű simán okozhatja, hiszen az űrben is tolósugárra van szükség az irányításhoz. (Az megint más dolog, hogy már csak a gép közelségétől beremeg a kamera...)Amúgy meg tök mindegy: Játék, ezt játszani kell, nem elemezni.
-
ViZion
félisten
válasz
Grim.Reaper #114 üzenetére
ööö....mert szórakoztat?
Melyik film reális? Csak dokumentumfilmet kellene nézni? Ugyan már, ez játék, jásztani kell. Kár ide keverni a fizikát. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Grim.Reaper #114 üzenetére
Egyszerű a helyzet, akkor nem nézed, nem játszod. S akkor nem frusztrálod magad feleslegesen. S mindenki örül, mert nem szemeteled tele például ezt a topicot is ezzel. De akkor egyéb filmet se néz, mert mindegyikben lehet kivetni valót találni. (akciófilmek, horror na az meg aztán főleg!) Ami elég messze áll a valóságtól, feltéve ha nem valami művészfilm az.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Grim.Reaper #112 üzenetére
Túl nagy feneket kerítettek egy játéknak szerintem. Lehet vannak benne érdekes dolgok, de ilyen alapon a sci-fi filmek 99%-a elég messze áll a realitástól, még napjainkban is, ugye a robbanás hangja az űrben és a többi...
Vagy egy mai új FPS játékban a fizika és a lövedékek ballisztikája, és sorolhatnám még. ugye CoD és társai. Azon nem akadunk ki? -
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ne már, azon vitatkoztok, hogy mennyire reális egy űrcsata játék?!
Mindennek van határa azért. Ezek után a Jedi rend éves gyűlését is megtarthatjuk...Szóval: könyv, film, játék, zene, stb. művészek alkotásai, melyeket olyanra alkottak, amilyennek a fantáziájukban látták/hallották. Chris Robertsék így képzelik el az űrcsatát. Egyébként nagyon tetszik, a zene is szuper és kit érdekel, hogy kondenzcsíkot húz a hangos űrvadász (mi?) az aszteroidamező közepén?! (: Csak legyen egyben a dolog, élvezzem és kész.
-
Kanczy
veterán
A trailer zenéjét véletlenül nem Hans Zimmer írta?
-
Peterson_
addikt
Így elsőre tényleg nagyon pofásra sikerült.
De 2014 még nagyon messze van.Kondenzcsík biztos azért van, mert a bízbül veszi ki a zoxigént.
De hogy "parkolhatnak" a vadászgépek a hajón a csupasz űrben? -
Malibutomi
nagyúr
Hát ha ezt így összehozzák, akkor ez lesz a legeslegjobb ilyen játék.
Nem véletlen, hogy ne keresnek kiadót, hanem saját kútfőből akarják megoldani, így nem lesz egy összecsapott szar, mint sok másik játék manapság, amivel kész kell lenni határidőre, vagy leszorítani a költségeket. -
Akos96
senior tag
Pár napja pont azon gondolkoztam, mennyire faja lenne egy ilyen űrbenrepkedős játék. Imádom, mikor meghallgattatnak az imáim.
Most már csak Battlestar Galacticának kéne lennie.
-
Cyberpunk
félisten
Nagyon város, ha fele igaz már tuti vétel.
-
Grim.Reaper
tag
-
Malibutomi
nagyúr
Elvileg ez ilyesmi lesz, a harc opcionális, lehetsz kereskedő is. a hosszú videóban amit az #56-os hozzászólásban linkeltem mondja is, hogy ezt a harcolós témát ki is lehet hagyni.
Pl olyan is van tervben, hogy amikor uj rendszereket raknak be és netán pont te találod meg az ismeretlen jump pontot, akkor valami nehéz repkedéssel eljuthatsz oda, aztán eladhatod a térképet. Ja és rólad/vagy te nevezheted el az új rendszert.(#96) Chapel
Ja és játékosokra épitve fog müködni az economy ala EVE
-
Chapel
addikt
Anno a Freelancer valami ilyesmi irányba ment. A válasz: azért nincsi lyen game mert nem fognak rá áldozni annyi időt és energiát. Meghát most akkor a vérpistikék meg lázadnának hogy nem tudja mit kell csinálni (nem írta ki a gép hogy press space, miközben mutatja
)
Már rég megvan a technika, ala EVE, simán lehetne egy rendszerben, Han Soloként lopni, csalni, üzletelni, pihizni...de szép is lenneNa egy olyan gamet bizony megvennék/előfizetnék tuti.
-
PeeterssoN
őstag
Hű!
Fincsinek ígérkezik! -
ceia
őstag
Én arra várok, hogy mikor készítenek egy olyan Elite szerű szimulációt, ami valóban megadná a teljes szabadságot legalább egy rendszerben. Szabad kalandozást, kötelező harcok helyett. Leszállni a bolygókra, megbízásokat vállalni, kereskedni. Még azt sem bánnám, ha nem lenne nagyon szép, csak jó legyen. Az űrharcok nem igazán tetszenek, legalábbis ahogy meg szokták oldani. Ezt a videót is eléggé untam, talán ha a zene helyett a a rendes hangokat adják, úgy érdekesebb lett volna. Amúgy tényleg sok a butaság, ezért inkább egy 3D lövöldözős játék, mint szimuláció.
-
Chapel
addikt
válasz
Grim.Reaper #92 üzenetére
Az elv hasonló egyes új fejlesztésű torpedóknál is. A lényeg, hogy az orr kiképzése olyan alakú, hogy szinte az egész torpedó körül vákum jön létre, így szinte nem is érintkezik az őt körülvevő vízzel, kvázi sokkal gyorsabban és kevésbé behatárolhatóan fog haladni.
Jó persze, nem kvantum fizika, de az elv ua. -
Grim.Reaper
tag
-
Chapel
addikt
Most olvastam csak hogy írtatok. szóval itt a rövid verzió. Én ennél egy részletesebb cikket olvastam anno, megkeresem azt is. A lényeg hogy tudjuk, hogy azokon a területeken hatalmas mennyiségű metán van a tengerfenéken, melyek amikor felszabadulnak lehetnek akár több 100 máter átmérőjüek is. Egy-egy ilyen buborék mikor feljön felszínre akkor "lyukakat" hoz létre rövid időre a víz felületen hogy gond nélkül képes az összehúzodó óceán akkor hullámokat gerjeszteni mely elnyeli a nagyobb hajókat is.
Ez felszállva a replüket is kinyírja, mert olyan tulajdonságokkal bír ez az elegy melyben a hajtóművek nem tudnak működni.
Én amúgy is amondó vagyok hogy nincs "varázslat", minden ok-okozat, mindent meg lehet magyarázni. Az már más kérdés hogy van amire sosem jövünk rá, nos ez inkább korlátolt tudásunk és képességeinkkel magyarázható.
szerk: sajnos a videó nem érhető el, keresek egyet.
-
Chapel
addikt
válasz
Malibutomi #82 üzenetére
Nagyon off, de erre van az off gomb, így én is élek vele.
.A "nagy egészről", szóval a miért van így és hogyan című kérdésekről semmivel sem tudunk többet mint 100 vagy 1000 éve. Szét analizálunk piciny morzsákat, melyek egy hozzánk képest felfoghatatlan méretű asztalról hullanak le. Bizony, sokat megtudhatunk, de igazából kb sosem lesz fingunk sem arról, hogy mi is folyik ott. Találtak/találnak újra és újra olyan leleteket, melyek szépen megdöntötték az addigi bizonyítékokat.
Egy dologban lehetünk biztosak: mindig lesznek időröl időre ilyen felfedezések. Csak hogy nézzünk csak vissza az időben. Na nem ám százezer vagy egy millió évet, csak mindössze 2-3-4 ezret. Olyan nagy lyukak vannak a tudásunkban mint annak a rendje. (Piramisok, Stone Henge stb...apropó, tudtátok hogy lett egy igencsak meggyőző elmélet, mely megmagyarázza Bermuda háromszög rejtélyét? Ha kell dobok linket, eszméletlen!)
Szóval visszatérve, most tényleg azon vitáztok, hogy egy játékban mennyire jó a fizika? Nyílvánvalóan ez egy szórakoztató játék, ugyan már.
De annak remélem kiválló lesz!
Én várom, ha lesz ionmeghajtású kondenzcsík, ha nem
-
Grim.Reaper
tag
válasz
Malibutomi #86 üzenetére
tényleg örültem volna ennek 20 évvel ezelőtt!! :> de könyörgöm, nincs ilyen űrhajó. csakis lapított gömb formájú lehet.
háát, olcsó játék... :>
-
Malibutomi
nagyúr
Nagyon várós a játék, szerintem minden régi wing commander fan erről álmodozott, egy online univerzum, harccal kereskedéssel.
-
Endreas
tag
Tényleg nagyon látványos!
-
válasz
Malibutomi #82 üzenetére
Szakavatott emberrel állok szembe, már látom. Tőlem aztán abban hiszel, amiben akarsz, csak ne terjeszd nagyon...
-
Malibutomi
nagyúr
Sajnos abbol indulsz ki, hogy mindent tudunk, minden fel van fedezve. Pont igy gondoltak a mult szazadfordulon is. Hogy mennyire nem igy van ahhoz eleg a quantumfizikat emliteni, ahol meg csak tapogatozunk, es igen surun derul ki hogy sokszor quantumszinten a fizika "ismert" torvenyei nem ervenyesek.
A pelda pedig teljesen helytallo, ahogy egy 200 evvel ezelotti tudos nemismerte a maghasadast, ugy te sem tudhatod mi lesz 200 ev mulva. Vagy 2 ev mulva.
Es igen konnyu azt mondani egy uj felfedezes megoldja a dolgokat, mivel ugye mindig a problemara keresnek valaszt, ami elobb utobb elo is kerul.
Az pedig hogy ma mit gondolnak a leendo urhajokrol kb. annyit szamut mint a szazevvel ezelotti kepek a "jovo" varosairol, szarnyas autokkal meg hasonlokkal. -
válasz
Malibutomi #80 üzenetére
Nem 1812 van, hanem 2012. A világűrben érvényes fizikai törvényeket pedig ismerjük és használjuk.
A példád erőltetett, mert 1812-ben még nem ismerték a maghasadás elvét.
A "gond" az, hogy ma is rengeteg elmélet van például az űrhajók meghajtására, amelyet gyakorlatban nem próbáltak ki. Ismerjük a fúziós reaktor működési elvét, és rövid időre fúziót is tudunk kontroláltan létrehozni. Ettől még nem vagyunk képesek pozitív energiamérlegű fúziós reaktort építeni. De majd ha képesek leszünk, az sem hoz megváltást, mivel a fúziós reaktor önmagában nem képes meghajtást biztosítani, ahhoz még mindig a reakcióelvet kell felhasználni, tehát valamit ki kell "dobni" a hajóból, nagy sebességgel.
Még arra is vannak elképzelések, hogy üzemanyag nélküli hajó hogyan lenne megoldható, ez a Bussard-ramjet, amit még 1960-ban vetettek fel. Egy gigászi mágnes a világűrben lévő nagyon-nagyon ritka hidrogénatomokat (ionokat) gyűjtené össze, ezt használná üzemanyagként, felgyorsítva tolóerőt nyerve belőlük. A gond mindössze annyi, hogy nagy sebességre van szükség, hogy működjön a rendszer, és hogy a kinyerhető tolóerő iszonyú kevés, annyira, hogy a számítások szerint a napszéllel szemben se lehetne már haladni egy ilyen űrhajóval. Még arról is elég jó elképzelésünk van, hogy miként nézne ki egy ilyen űrhajó. Már ha egyáltalán az elképzelés működőképes...
Természetesen tudom, hogy könnyű annyit mondani, hogy majd valamiféle technikai csoda úgy is megold mindent, mint szebesülni a tényekkel, fizikai korlátokkal...
-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz
Malibutomi #78 üzenetére
Értem. A fizikai törvényei is változni fognak szerinted?
-
Bekezdésről bekezdésre haladtam, ezért kezdtem a navigációval, és ébredtem rá későn arra, hogy itt fogalomzavarba keveredtél.
Értelmezési gondok (szerintem) nincsenek. Folyamatosan erőltetett magyarázatokkal állsz elő, amelyek egyértelműen hibásak. Nem hiszem, hogy meg kellene mindenképpen magyarázni a videóban és játékban látható dolgokat, ez a játék, ez a világ nem arról szól. Mint említettem, én is ettől még tudom élvezni az ilyen játékokat, csak tisztában vagyok vele, hogy amit látok, annak annyi köze van a realitásokhoz, mint a hollywoodi filmek többségének.
Az pedig már egy másik dolog, hogy a magyarázatok egy részénél fogalmi problémákba is belerohansz. A kondenzcsík például párakicsapódást jelent. Namost a világűr vákumának páratartalma elég szerény ahhoz, hogy kizárhassuk ezt a jelenséget, viszont kiengedni meg mást nem célszerű így, ha valamiféle hulladékanyagról lenne szó, akkor tökéletesen megfelel, ha a hajtómű kiömlőnyílásán keresztűl szabadulunk meg tőle (feltehetően úgy is ott keletkezik).
Okoskodó mesterkélt gőg biztos van, csak nézőpont kérdése. Ha valamihez konyítok egy keveset, és (szerintem) csacskaságokat írnak róla, akkor próbálom kijavítani a hibákat, és kifejteni, miért hibás az adott érv. Ha meg valamihez nem értek, de érdekel, akkor pedig megpróbálok úgy állni a témához, hogy alázatosan érdeklődök és kérdezek, vagy utánanézek a dolgoknak, és próbálok tanulni.
-
matyiGo
aktív tag
navigáción tévedésből mozgást értettem s nem tájékozódást. sry.
habár furcsa mert észleled a fogalomzavart egy késöbbi bekezdésben, mégis olyan kontextusban írsz mintha nem tünt volna föl.
egyébként olyan mintha továbbra is értelmezési problémákkal küzdenél, olyan dolgokat magyarázol ami szerintem nyilvánvaló hogy számomra is világos. kicsit ilyen okoskodónak mesterkélt gőgös izének tűnik.mindettől függetlenül nem haszontalan és viszonylag sok új információt tartalmaz. szóval ez most csak félig oltás
bocss az off-ért -
z üzemanyag részhez annyit, hogy 5 éve még hír volt, hogy egy új atomtengeralattjárót már nem kell megtankolni a 25 éves szolgálati ideje alatt
Az atommeghajtású tengeralattjárókat 10-30 évig nem kell "megtankolni" (csak a személyzet élelmiszer utánpótlása miatt kell ~3 havonta kikötniük), csak egy "apróságot" elfelejtesz. A tengeralattjárók meghajtását egy hajócsavar végzi, amit a reaktor által termelt gőz által forgatott gőzturbina hajt meg. Ami hajócsavar pedig egy közegben, a tengerben "vágja" előre magát. A világűrben nincs ilyen közeg, szóval hiába forgatsz egy csavart folyamatosan, nem fogsz egy pindurit se előre haladni. Vagyis marad az akció/reakció elv, ami azt jelenti, hogy valamit felgyorsítasz nagy sebességre (jellemzően kitáguló gázt, vagy a lent említett alternatívánál töltött vagy töltés nélküli részecskéket), és az ad le tolóerőt. De ugye ez üzemanyag... A reaktor ettől még jó dolog, hogy pl. hidrogént felhevítve adjon le tolóerőt (az amerikai és szovjet tudósok létre is hoztak ilyet, az amerikait működés közben is tesztelték, Kiwi volt a neve, az űrbéli alkalmazásra szánt típus a NERVA névre hallgatott), vagy az ion-hajtómű számára termelhet energiát. De a tolóerőt önmagában nem lesz képes előállítani.
Lehet ezt még ragozni, például az atomreaktor hűtése is érdekes tényező, lévén a tengeralattjáró esetében ott van a tengervíz, mint kíváló hűtőközeg, szóval annak a 20-50MW hőnek a leadása még nem akkora probléma. De a világűrben ugye csak kisugározni tudod a hőt. Viszonyításképpen az ISS Alfa EATCS radiátorai 70kW hőenergiát képesek maximum leadni. Szóval el lehet képzelni, hogy egy nukleáris tengó szintű reaktor hulladékhőjéhez mekkora radiátorokra lenne szükség...
Lehet tényleg meg kéne írnom azt a cikket, alapozásnak elkezdve az űrbéli meghajtás alapjaitól.
-
matyiGo:egy olyan apró merőben gyakorlatias és lehet hogy teljesen láma de valójában költői kérdés merült föl bennem hogy légüres térben hogyan képes navigálni egy űrhajó?
Navigálni viszonylag egyszerű, hiszen a Nap egy elég stabil tájékozódási pont, a naprendszer bolygóinak állása, és egy pontos óra segítségével pedig meg tudjuk határozni, hogy a naprendszeren belül merre is vagyunk.
Csillagközi térben a csillagokhoz lehet viszonyítani, ezek bejáratott dolgok, szondák és űrhajók támaszkodnak erre a megoldásra.
merthogy hatás ellenhatás kell, azaz az űrben nincs anyag azaz a mozgási energia csak akkor hozható létre ha valamit vagy valamilyen anyagot iszonyatos energiával kilő magából a gép. tudtommal ezt jelenleg gázokkal oldják meg...
Alant lineltem két oldalt, ha tényleg érdekel, akkor az Atomic Rocket-en nagyon alaposan le van írva, ha angol nyelv akadály, akkor pedig az Sg fórumában én is elég sokat írtam ezekről.
Röviden: nem feltétlenül kell gázt kilökni, lehetnek ionok (ion-hajtómű), de azzal roppant kis tolerőt lehet elérni. Tolóerőt lehet nyerni ha bármilyen tömeget kilöksz nagy sebességgel (pl. egy aszteroidát így meg lehet hajtani, úgy, hogy a saját anyagát lököd ki róla, ez a Mass Driver). Illetve ugyebár vannak alternatív megoldások, például a napvitorla.
azaz ha légüres térben is vagyunk de elhajt mellettünk egy űrhajó (szerk: valamilyen navigációs folyamat: gyorsulás,irányváltás,fékezés közben) akkor azt tuti hogy érezni fogjuk és a kezünk ügyében lévő kamera is bele fog remegni valamilyen furmányos módon
A navigációs folyamat helyett inkább manőver a megfelelő szó.
Ha a hajtómű nem felénk néz, akkor abból mi nem sokat fogunk megérezni. Nincs közvetítő anyag, ezért nem terjed ugye a hang sem a vákumban.szerk: nem mellesleg ez magyarázná a kondenz csíkot ami valamilyen jövőanyag égésterméke lesz
Nem magyarázza meg. Először is azért, mert a "szárnyvégeken" keletkező párakicsapódás egy aerodinamikai hatás miatt alakul ki. Ott te nem látsz se hajtómúvet, se bármiféle kiömlőnyílást, ha megnézed.
Egyébként ebből a szempontból nem helyes a hajtóművek csóvája sem, ugyanis az űrben a nyomásváltozás miatt szétterül a csóva, nem pedig összeszűkűl, ahogy a videón látható.
-
a felsoroltak egy része tárgyi tévedés, egy része játékmechanikai kényszer, egy része pedig eve lore. az üzemanyag részhez annyit, hogy 5 éve még hír volt, hogy egy új atomtengeralattjárót már nem kell megtankolni a 25 éves szolgálati ideje alatt - na ehhez tedd még hozzá, hogy az eve 9 éves, de nem vagyok benne biztos, hogy a legidősebb játékos által birtokolt hajó van-e annyi. a 25től még így is messze vagyunk, és ezt még megfejelheted az eve technológiai szintjével.
-
Malibutomi
nagyúr
Azért...én arra számítottam, hogy lesz itt sok sok csöpögős, és pár fanyalgó hozzászólás, nem erre, hogy egyből az első oldalon késhegyre menő vita alakul ki hogy mennyire reális a játék
-
matyiGo
aktív tag
egy olyan apró merőben gyakorlatias és lehet hogy teljesen láma de valójában költői kérdés merült föl bennem hogy légüres térben hogyan képes navigálni egy űrhajó?
merthogy hatás ellenhatás kell, azaz az űrben nincs anyag azaz a mozgási energia csak akkor hozható létre ha valamit vagy valamilyen anyagot iszonyatos energiával kilő magából a gép. tudtommal ezt jelenleg gázokkal oldják meg... azaz ha légüres térben is vagyunk de elhajt mellettünk egy űrhajó (szerk: valamilyen navigációs folyamat: gyorsulás,irányváltás,fékezés közben) akkor azt tuti hogy érezni fogjuk és a kezünk ügyében lévő kamera is bele fog remegni valamilyen furmányos módon..lehet hogy előbb google-znom kellet volna?
szerk: nem mellesleg ez magyarázná a kondenz csíkot ami valamilyen jövőanyag égésterméke lesz
-
@Vizion: Vannak reális játékok, reális autoszimek (pl. L4S), reális lövöldözős játékok is akadnak (pl. OFP/ArmA), reális szimulátorok (pl. Lock-On), és akadnak reális űrszimek is (pl. Orbital, igaz az nem űrharcot szimulál).
@Malibutomi és @nuke7: A gond az, hogy bizonyos dolgokat igenis tudunk már az űrharcról. Ismerjük az űrhajózásnál használt fizikát, ahogy a testek viselkednek a világűrben. Tudjuk, hogy a világűrben nem terjed a hang. Tudjuk, hogy milyen felderítési lehetőségek vannak (amatőr csillagászok fél millió km-ről észrevesznek egy vadászgép méretű aszteroidát, a komolyabb távcsövekkel pedig ugyanezt már több millió km-ről megteszik), stb.
Szóval azért nem vagyunk teljesen tudatlanok a témában...
De még egyszer: semmi gond nincs azzal, hogy egy játék arcade. Teljesen jól elvoltunk a Wing Commanderekkel és X-Wing/Tie Fighter játékokkal is. Csak utána ne akarjunk görcsösen belemagyarázni mindenfélét, a realitásra hivatkozva.
-
nuke7
veterán
mi azzal a baj, ha egy játék arcade, és nem űrszimulátor..?
(mivel nem igazán tudjuk még elméletben sem, hogy hogy lehet űrben harcolni...)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
huskydog17 #64 üzenetére
Persze, teljesen érthető, nem is lehet teljesen realisztikus egy játék, nyilván a többség nem is vágyik rá, csak élvezkedni akar, repülni, lövöldözni, meg robbantani.
Szerintem, ha el tudjuk fogadni, hogy az emberek meghódították az űrt, hatalmas hajókon repkednek, lézerel lövöldöznek, stb., akkor ne akadjunk fenn a miért van nyitva a hangárajtó típusú dolgokon.
Főleg hogy ez egy kitalált dolog, de ha teszem az a jövöben játszódna, akkor mire idáig jut az emberiség, simán beleférhet a nyitott hangárajtó, és mesterséges gravitáció is.
Ugye 20 éve még azt sem tudtuk mi az internet(vagy éppcsak), laposmonitorrol meg nem is álmodott senki, okostelefont meg sem említem. -
ViZion
félisten
Annyit a realitáshoz, h melyik jó játékba nem lehet belekötni???
Max Payne milyen hihető, reális? Crysisben a vége felé már kínai, orosz és etióp katonákat is öltem, mert ennyi É-koreai a világon nincsFar Cry? Megvan, h a távcső ha elraktam is mutatja az iránytűn hogy hol az ellen?
Játékmenet a lényeg, lesz@rom hány dokkmunkás halt meg mert nem húz szkafandert! -
huskydog17
addikt
Hol trollkodtam és kivel?
Cifu kolléga lentebb összefoglalta a lényeget.Malibutomi: Neked is ugyanazt tudom mondani. Nem várok el egy játéktól teljes realitást, csak akkor ne akarja senki megmagyarázni, hogy a játék teljesen realisztikus, mert nem az. Ennyi. Szerintem csak szimpla félreértés történt.
-
Malibutomi
nagyúr
Sorry megkövetlek, nem neked ment hanem huskydog17-nek.
Csak egyforma az avatarotok, és mellément.Egyébként jók ezek a magyarázzuk meg dolgokat. Mintha egy mostani filmet megmutatnál valakinek az 1800-as évekből, és kiröhögne, hogy "HAHA micsoda hülyeség, semmi realitása, mitől mennek azok az autók, se ló nincs előtte, se kéménye, úgyhogy nem is gőzgép, ócska kitalálás, semmi realitása!"
-
válasz
Malibutomi #57 üzenetére
Pont, hogy az elejétől amiatt bosszankodtam, hogy a videóban látható hülyeségeket meg akarták magyarázni egyesek. Én meg azt mondtam, hogy a játék láthatóan közeli viszonyban sincs a realitásokkal, ahogy a korábbi Chris Roberts játékok (és filmek) se voltak soha.
Félreértetted az egészet.
BTW, ha realitást akarok, az ajtón való kilépést leszámítva elindíthatom az Orbitalt is. Mert lehet reális űrszimet is csinálni...
-
ViZion
félisten
ehh, a kamerát a pajzs erőtere dobta meg. Hangárban akin nincs védőruha az félig kiborg, űrhajó mesterséges gravija miatt kell a hajtóművel leszálláskor dolgozni, egyéb felvetésekre is válaszolok.
Amúgy mindegy, csak jöjjön már! Freelancer volt nekem is "AZ" űrszimulátor, nagyon szerettem, bár visszanézve kicsit kocka a grafika már. Az Angels Falls First-et nagyon vártam, de pár jópofa demón és pályán kívül semmi, sehol nem játszanak még a félkész pályákon se, pedig az űberkirály lett volna... Akár egy ilyen battlecruisert is lehet benne vezetni, de gyalog is lehet hentelni, ha úgy tetszik (illetve arra van szükség)... -
Emmm... Egyfelől igen, abból a szempontból, hogy milyen lehet egy eféle harc. De az EvE sem a realitásokról szól, lazán rádugrik egy gyorsabb ellenfél, majd elkezd orbitálni körülötted, és nem vagy képes eltalálni? LoL.
Nincs Newtoni/Kepleri fizika, max. 200km-es "látótáv" és lőtáv, energiapajzsok, "távjavítás", nincs üzemanyag, stb.
Nem mondom, hogy nem érdekes, de reálisnak se mondanám...
-
Malibutomi
nagyúr
"szerk.: engem egyébként az idegesített fel egyedül a videó láttán hogy amellet hogy szép és dinamikus és nagyon izgalmas ezek a célzórendszerek egy anyahajón ilyen technológia mellet nem lehetnek ennyire ócskák."
Srácok, ez egy kedvcsináló videó, minek rajta kötözködni?
Vagy ha már, akkor kezdjétek onnan hogy 3 kicsi hajó megtámad egy hordozót bátran. De hülyék. -
Malibutomi
nagyúr
Aki ráér annak itt egy teljes 58 perces announcement video
-
válasz
huskydog17 #24 üzenetére
hasraütöttem, megszámoltam, hányat kong a fejem, és leírtam. 80as évek óta használt klisé, egyidős a fluxuskondenzátorral, meg a star trekes teleporttal.
egyszerűen nonszensz, hogy képesek voltatok pont ezt betrollkodni. -
danih
veterán
Ejnye mekkora felfordulást okozott 3 űrkalóz
-
válasz
wednesday #48 üzenetére
Vannak oldalak, amik ezzel foglalkoznak, akad pár elég jó is, én leginkább az Atomic Rocket oldalt preferálom.
Anno az SG.hu-n nyitottam egy ilyen topikot, és próbáltunk vitázni a témában, de eléggé egyoldalú volt a dolog (azért érdemes elolvasni szvsz).
Egy ideje tervezgetem, hogy nekiállok összegyűjteni az anyagokat, és egy komplett írást, cikket összehozni belőle, de ki tudja, mikor lesz rá elég időm és energiám...
-
wednesday
őstag
Igen, felületesen fogalmaztam, azt lehet tudni, hogy milyen nem lehet.
De, hogy milyen lehet(ne), ami a valóságban is lejátszódhat a jövőben, azt lehet nehezebb megsaccolni. Egyáltalán lesz ilyen, hogy "űrvadász" vagy "anyahajók"?.
Vagy lehet maga az űrvadász egy pilóta nélküli kocka lenne, minden lapján meghajtással és egy fegyverrel?
Bármilyen irányba, ki tudna térni és minden irányba lőhetne, így forgolódni is felesleges. Igen kicsit talán unalmas lenne játékélmény szempontjából ez a 3D "tetris"(#47) Huma: Van I. VH-s rep. szim.
-
válasz
wednesday #42 üzenetére
Még ha nem is látjuk előre az űrcsaták lehetőségeit, azért bizonyos dolgokat tudunk már most is, és ezt egyetlen tudományos vagy műszaki felfedezés sem negálhatja. Úgy mint az, hogy a hang nem terjed a vákumban (a rövid verzióban hallható, hogy van hangja az elhaladó űrvadászoknak), a Newtoni/Kepleri fizika, vagy a fény sebessége.
Ezekből már lehet építkezni, és meghatározni, hogy milyen nem lehet az űrcsata. Na olyan, mint amit a fenti videóban látható például.
Az aerodinamikai felületek, a párakicsapódás, önmagában az űrvadász értelme egyáltalán, és a többi dolog pusztán a látványvilág miatt kell. Ahogy (jobb esetben) tudjuk, hogy a valóságban nem úgy néz ki egy tűzharc, ahogy a legtöbb látványos Hollywoodi filmekben látjuk, ahogy tisztában vagyunk vele, hogy az NFS szintű autós játékokban nem az történik a járművel, mint a valóságban, még nem rontja el kötelezően az élvezeti mértéket.
Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy vannak reális(abb) tűzharcot prezentáló filmek, és reális autószimulátorok is. Reális űrharc szimulátorról viszont nem nagyon tudok...
-
Lássuk be, hogy realitásra építkező űrcsatás játékot nehéz lenne akciódúsra megcsinálni, ahogy több ezer, vagy akár több százezer km-ről lövik egymást a hajók, és a lőelemeket számítógépek számítják ki, vagyis az emberi beavatkozás kb. kimerül abban, hogy beütöd a célpont azonosítóját, és megnyomod az ENGAGE gombot.
-
wednesday
őstag
Nem kell persze 100% realitás, pláne azért, mert még pontos elképzeléseink nincsenek egy ilyen űrharc lefolyásáról.
Nem kell mindent az utolsó csavarig megmagyarázni, de azért tényleg van pár furcsaság. Azt megértem, hogy reálisan kidolgozni nagyobb munka, több idő, és talán a játékélmény rovására is mehet. De azt már nem értem meg, ha olyan bakikat raknak bele, amivel még munkájuk is volt.... csűrőlapok mozgása.
Erre még direkt időt és energiát szántak, hogy ilyen legyen, amikor egyszerűen csak nem kellett volna ilyet beletenni.
-
-
válasz
M@trixfan #37 üzenetére
Mindent meg lehet magyarázni technoblabla szintjén, de csak ismételni tudom magam: Chris Roberts eddig sem a realitásokat kereste alkotásaiban. Nézd meg a Wing Commander filmet.
Attól még lehet jó játék, hogy árkád (a Wing Commander és X-Wing/Tie Fighter szériával is elvoltunk elvégre is), attól pedig, hogy PC-re jön, nem kell egyből szimulátornak lennie (bár szimnek propagálják). Csak ne keressen senki realitást a játékkal kapcsolatban.
-
vg
addikt
Hatalmasat fog bukni az egész. Mellesleg Chis Roberts úgy nézett ki azon az egy órás beszédén mint egy csöves alkoholista. Ha lenne legyintő smile most pont ide illene.
-
wednesday
őstag
Az a "kondenzcsík" csak azért van, hogy az ellenség könnyebben észrevegye (messzebbről is), könnyebben követhesse a manővereket és végül könnyebben kilőhesse a másik vadászt.
-
M@trixfan
addikt
A PC-s környezet azért fontos, hogy kicsit összetettebb játékmenetet, irányítást lehessen implementálni és a 12 évnél idősebb korosztálynak is lenne végre valami jó űrszim. Immerzióromboló dolgok vannak benne ami minden pillanatban kiragad a játék világából. Olyan dolgok ezek amik átlag IQ és középiskolai fizika szintjén mozgó kérdéseket feszegetnek. Olyan büszkén hurrogtak le a HW topikban is, öröm volt olvasni
Bemásolom ide is az észrevételeimet:
"Nagyon örülök, hogy lesz ilyen és nagyon várom. Végig is néztem az órás videót. Ezt leszögezve van egy pár hülyeség a koncepcióban.
Nagyon tetszik a belső nézet megléte, de sok kijelző olyan mintha régi CRT lenne mögötte és nem valami finom holografikus 3D kijelző, vagy hasonló. Az egész kabin tele van velük és semmi értelmes információ nincs a legtöbbön, de azért befordul még ráadásul egy-két újabb kijelző beszálláskor. A hordozó irányítótermében is elég anakronisztikus az a radar. OK, nincs implementálva még a célzás funkció sem, ez még alakulhat.
Ha már célzás, akkor itt vannak a lézerek is amik még mindig nem fénysebességgel mennek. Jó, valamilyen energiacsomósodás amit mondjuk elektromágneses erőtér gyorsít, de akkor ez nem lézer.
A harci jelenetben senki nem talál el semmit, pedig azért elég high-tech célzórendszerek lehetnek. Aztán amikor az egyik agresszor megsemmisül, ha jól emlékszem gázrobbanással végzi. Mondjuk ez filmekben is borzalmas általában, a robbanások legnagyobb része mechanikai dolog, a világűrben elég érdekes a lánggal égés.
Maga a harci űrhajó is érdekes. Egy vadászgépen nincsenek leárnyékolva az irányváltó fúvókák, amik ráadásul az alap stabilizációért és haladási irányért felelnek. A fegyverrendszer energiaellátása szabadon fut a szárny alatt lógó kábelezés formájában. Maga a szárny is felesleges, de ezt meg lehet magyarázni azzal, hogy légkörben repülni lehet vele.
Összességében nagyon jó hírnek tartom a játék érkezését, de ha hardcore PC-s játékosoknak szánják akkor ilyen részletekre oda kell figyelni."
Újranézve a trailert újabb gyöngyszem a Pitot-cső a hordozón és az agresszor gépek egyhajtóműves mozgása az űrben kormányfelületekkel. Egy másik fórumtárs felhívta figyelmet a a vadászgép elején levő két ventilátorra, az sem semmi
A csatajelenetben több muníciót ellőnek a semmire mint egy WW1-gyes hajóágyúnál. Már maga a felszállás is isteni: zárt térben, az emberektől pár méterre sugárhajtóművel történik, ráadásul lebegéssel. Az már tényleg kisebb részlet, hogy ha nincs gravitáció odabenn akkor egy ekkora löket belegyorsítaná a plafonba, ha meg van akkor felemelkedés után miért kapcsol ki a fő emelő hajtómű, hiszen egyensúlyt kell tartani.
Azért írom le ilyen részletesen, mert szeretném érzékeltetni a problémát. Az a baj, hogy itt már 1080p-ben és 3D-ben létezik a játéktér, nagyon fontosak a részletek. Főleg úgy, hogy kifejezetten PC-s játékként hangoztatja, tehát valamilyen szinten vállalja a rétegjáték kategóriát.
-
huskydog17
addikt
"... sőt, elég spéci cipő van rajtuk, azok intelligens elektromágnesességgel utánozzák a gravitációt. minden magyarázható. teljesen rendben van"
Ezzel magyarázod a mesterséges gravitációt? LOL! Akkor gondolom minden, a hangárban lévő tárgyakra is ilyeneket szereltek fel. Ha igen, akkor hogyan mozgatják őket?
-
matyiGo
aktív tag
válasz
huskydog17 #29 üzenetére
egyébként a rövid ujjas manus tényleg elég gyanús. ha azt a karaktert kicserélik akkor a fent említett hibák magyarázhatókká vállnak. (egy korábbi jelenetben látszódik ennek a karakternek a sisakja és ott sem egyértelmű de azért valószínű hogy a rövid ujj mellett maszk sincs rajta
ezen a rövid ujjas fickón kívül nem gondolom hogy túlságosan orvosolni kéne a dolgokat a gravitációt már megmagyaráztam.
szerk.: engem egyébként az idegesített fel egyedül a videó láttán hogy amellet hogy szép és dinamikus és nagyon izgalmas ezek a célzórendszerek egy anyahajón ilyen technológia mellet nem lehetnek ennyire ócskák.
-
matyiGo
aktív tag
azt gondolom hogy a betegséget amiben szenvedsz funkcionális analfa bétizmusnak hívják
-
Milyen realitásokról beszélsz, ha megkérdezhetem? Nincs Newtoni/Kepleri fizika, párakicsapódás effektjét látjuk az "szárnyak" végén, sőt, az egyik támadó hajón még mozgó vezérsíkokat is.
Ez egy arcade játék, akár a Wind Commander sorozat, a Freelancer és a Starlancer volt, vagyis a korábbi Chris Roberst játékok. Attól még lehet jó arcade játék, csak ne a realitását méltassuk, mert az úgy nem nagyon van neki...
-
errorcode06
őstag
válasz
huskydog17 #29 üzenetére
Star wars ban láttunk már ilyet, lehet hogy valamiféle erőtérrel tartják a levegőt bent,
pl volt ilyen a republic commando-ban is... -
huskydog17
addikt
Lejárt a szerk. időm.
Tegyük fel, hogy valóban mindenkin van maszk/sisak, amivel tud lélegezni (csak több helyen nem látszik egyértelműen). Ezen felül még mindig nagyon súlyos hibák vannak, kezdve a gravitációtól, aminek nem kéne lennie, de mégis van, egészen a hőmérsékletig. Itt az utóbbinál arra gondolok, hogy az egyik hangárban lévő dolgozón rövid ujjú ruha van, a karja szabadon van, de mégse fázik, nincs semmi baja, pedig a hangárban piszok hidegnek kell lennie.
Akárhogy is, a realitás ebben a videóban több nagy sebből vérzik, reméljük az elkövetkezendő bő két évben orvosolják majd ezeket.Csak a félreértések elkerülése végett: biztos ,hogy ugyanarról a bővített videóról beszélünk, ami a hírben van? Tehát erről itt.
-
M@trixfan
addikt
Hardwired hírben én is kifejtettem, hogy mennyi hülyeség van a bemutatóban az itt említetteken túl. A Gamespot-on van egy óra hosszú videó amiben bemutatják részletesen a koncepciót. Egész végig azt hangoztatja benne Chris Roberts, hogy ez mennyire PC játék lesz, miközben egy abszolút konzolos irányításrendszert és játékmenetet látunk.
-
matyiGo
aktív tag
válasz
huskydog17 #21 üzenetére
csak egy kicsit látszódik hogy tükröződik a plexi a fején
...hogy küzdök már itt a realitásért
nagyon tetszik a játék
-
huskydog17
addikt
Remélem majd nem ilyen ostoba magyarázat lesz rá, hanem értelmesebben fogják megcsinálni!
#25: Én ott a bal szélen álló emberen még csak véletlen sem látok semmiféle tükröződést, pedig a lejátszóban az élesítést is bekapcsoltam az 1080p videónál. Bárhogy is, nem lehet egyértelműen látni, pontosabban szerintem sehogy.
-
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
ez a klisé valamiféle mágneses térleválasztás, vagy micsoda az. talán a star warsban láttam először, vagy 25 éve.
-
matyiGo
aktív tag
szén is azt gondolom hogy ezeket a dolgokat igazából kár tárgyalni, az elején írtam is hogy a játék dinamika miatt fontos. ha a kreált űrbéli viszonyok hasonlítanak kicsit a földi feltételekhez akkor jobban bele tudjuk magunkat élni a játékban, de valamennyi realitás kell.
nem mellesleg ha olyan fontos akkor a hajtómű helyzetét azzal lehet magyarázni hogy induláshoz ez az állapot szükséges. s az automatika együttműködik az intelligens elektromágneses rendszerrel.
+a hajtóerő minimális de szükséges a sérülésmentes landoláshoz +ha támadás éri a hajót a landolás pillanataiban azonnal tud reagálni az űrvadász -
Érdekes, hogy a gravitáció miatt aggódsz, miközben a leszálló űrvadász meg a hajtómű erejére támaszkodik, és "huppan" a fedélzetre, holott ha nincs gravitáció, akkor éppen fordított irányú erőhatásra lenne szüksége (vagy kampókra, amik a fedélzetre húzzák).
Ez egy arcade játék, nulla realitása van, kár is ilyesmit keresni benne, nézd meg a mozgást, a fizikát, a járművek desingját. Ostobaság egytől egyig. Ha realitást keresel az űrjátékban, ott van az Orbital, vagy a Kerbal Space Program. Ha reális(abb) űrharci játékot, akkor I-War (no az se mostanság volt).
-
matyiGo
aktív tag
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
maszkban és védőöltözetben vannak ha az folyamatosan légüres akkor sztem semmi gond vele, inkább a gravitáció miatt aggódom
... sőt, elég spéci cipő van rajtuk, azok intelligens elektromágnesességgel utánozzák a gravitációt. minden magyarázható. teljesen rendben van
-
Nordic
Közösségépítő
Mindenki jön az X3, Elite, Frontier utódokkal, csak nekem hiányzik egy Freespace utód?
Végülis amúgy teljesen mindegy, csak jönne végre egy jó kis űrszimulátor, mert a legutóbbi Darkstar One az nem volt egy nagy durranás. Jó volt egy darabig, de a közepére meguntam...
-
huskydog17
addikt
Nekem rögtön az szúrt szemet a videóban, hogy a nagy anyaűrhajónál nyitva van a zsilip, miközben ott bent a hangárban emberek vígan, gond nélkül mászkálnak, gond nélkül lélegeznek és nem szippantja ki őket semmit. Az rendben van, hogy sci-fi, na de ekkora baromsággal nem kéne lerontani a hitelességet!
#9: Az X: Rebirth kapcsán csak annyi van a hivatalos weboldalon, hogy erre az évre van tervezve a megjelenés. Én azonban úgy gondolom,hogy mivel még szinte semmi anyagot nem láthatott belőle a nagyközönség, valószínűleg a fejlesztés jóval tovább fog húzódni, szerintem még túl korai fázisban vannak és ezért nem adtak ki még semmit róla.
-
Szőrös
veterán
akarom...kell..most..... aaaarghhh
EVE-n kívül már nincs normális scifi mmo de az se fps lövölde.
-
-
Huma
addikt
Jól láttam, hogy a vadászgép kondenzcsíkot húz az űrben? Meg amikor elmegy a kamera mellett beremeg a kép mintha a léglökés érte volna.
-
Manbal
senior tag
Én annak örülnék ha egy új Elite, vagy Frontier jönne ki ilyen graffal!
nah az lenne az igazi kánaán...
-
Wasp_HUN
tag
A cikkből kimaradt, hogy a programnak lesz egy különálló, egyedül játszható része is, ez a Squadron 42 és ez után jön a Star Citizen, ami tulajdonképpen egy B2P MMO lesz.
Sajnos azt nem igazán lehet nyomon követni, eddig mennyit pénzt gyűjtöttek össze, mivel a gyűjtés kezdetét követő 3. órában össze is omlott a honlapjuk. Bár előtte már 110ezer $-nál állt a számláló.
Amennyiben jól vettem ki a végső cél az 5+ millió zöldhasú a közösségtől amihezz még Roberts saját pénze, illetve befektetőt támogatása párosul, így végül mintegy 15 millió $ lesz a 2 projekt.
Lehet nekik szurkolni, hogy összejöjjön, mert szükség van egy jó űrszimre, mint egy falat kenyérre. -
matyiGo
aktív tag
a forrásoldalon lévő rövidebb videó valami iszonyatosan király
"I am a PC game"mod: itt még infó
-
a wing commander űrszimulátor, mind a 4 része. amire gondolsz, az talán az armada alcímű spin-off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest