Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sing1ep1ayer

    őstag

    válasz schawo #12 üzenetére

    Ezeket azért jó tudni. De így is előre kell főznöd ha rendszeresen használod, ráadásul nem 12 órával, hanem napokkal. Egy étteremben ez nem gond, ott természetesen előre dolgoznak, de a háztartásokban ez azért annyira nem jellemző. Otthon inkább csak az dívik, hogy adott ételből sokat készítenek és a maradékot későbbre elrakják.

    Még azt nem értem, hogy ezek szerint általában csak húst készítenek vele? Mert gondolom a babot,a sárgarépát, vagy a krumplit nem sütik át tálalás előtt, hogy sültes kérge legyen. Azt meg elképzelhetetlennek tartom, hogy az 1 hétre előre megfőzött, majd hűtött, végül kérgesre sütött hús finomabb legyen, mint a hagyományos módon teljesen frissen elkészített verzió - de persze hozzáteszem: sosem kóstoltam a Sous Vide változatot.

    Egyébként mondanál egy példát "bonyolultabb" ételre, aminél ez a módszer egyértelműen győztes egy étterem esetén? Esetleg Wellinton?

  • sing1ep1ayer

    őstag

    Ez biztos nagyon jó és egészséges dolog, a leírás is rendkívül részletes, de el nem tudom képzelni hogy milyen lehet amikor otthon már előző nap éjjel fel kell rakni a másnapi ebédet. :U Nem is beszélve arról, mibe kerülhet 8-12 órán át folyamatosan működtetni egy fűtőszálas eszközt egyetlen fogás miatt. :Y De nálam hab a tortán az, hogy ha adott napon az ebéden kívül még egy másik étkezés menüjét is Sous Vide módon szeretnénk elkészíteni, akkor kapásból két edényre lesz szükség, mert senki nem tart akkora szüneteket két evésidő között, mint amíg itt bármi is megfő. :DDD

    UI: Ez nem feltétlen egy Neked, inkább a módszernek szánt kritika és a véleményt kizárólag a cikkedben olvasottak alapján alakítottam ki, máshol nem néztem utána.

Új hozzászólás Aktív témák