Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
"Tisztaban vagyok, hogy melyikkel jarok jobban. A megrendelok nagy resze nincs vele tisztaban. Es ha valamit a megrendelo a fejebe vesz, az ugy lesz, hacsak nincs jo meggyozoked."
Készülj fel erre egy kis demonstrációval: kezdeményezően mutass be néhány (előre felderített) csili-vili flash-es weblapot, amit nagyítóval sem tudnak megtalálni a Google keresőjében. Utána mutass be néhány jól eltalált html-eset (a legjobb, ha ez saját munka), amire többféle kulcsszó kombinációban is ad találatot a gugli. Közben magyarázd el, hogy ez miért van és utána kényelmesen hátradőlve tedd hozzá, hogy végülis övék a döntés, hogy a web eldugott bugyrában akarnak feszíteni, vagy mindenféle keresős érdeklődés középpontjába akarnak kerülni.
Laza stílussal előadva ez nekem simán be szokott jönni... -
Alchemist
addikt
"Azonban az emberek nagy tobbsege nem ilyen, meg mindig a csillogo, effektekkel teli oldalakat kedvelik."
Ha boltot üzemeltetsz, vajon melyikkel jársz jobban:
- a szép kirakatodon bambán bámészkodókkal,
- vagy aki a kirakatot meglátva rögtön tudja, hogy jó helyen jár, gyorsan választ és bejön vásárolni?Ezt - és azt, hogy a keresők nem túl informatívak a flash-es tartalmakat illetően - már elsütöttem pár alkalmi megrendelőmnek és bejött. Néha rájuk kell mászni, mert sokszor ők sem tudják, hogy mi a jó nekik...
-
Alchemist
addikt
Jogos, ott a pont.
Szóval ha én mondjuk egy hegyi bringásversenyen hajtok, nem szeretném, ha rábeszélnének, hogy de közben álljak meg a kilátóknál a tájban gyönyörködni. Az erre való műfajt túrázásnak nevezik és teljesen más, mint a verseny.
Tehát ha valamilyen infót gyorsan meg akarok találni, az utamba kerülő időrabló (> 5-10 mp a kívánt szöveg eléréséig) esztétikai-effektes lapokat azon nyomban kidobom. Tőlem akár txt is lehet, ha benne van a lényeg... és persze sokszor fontos, hogy ki is tudjam rögtön kopipésztelni.
Ezért szerintem a rutinos keresőknek mindenképpen kell egy sallangmentes kiindulási pont, különben ők ignorálni fogják azt a weblapot.
-
Alchemist
addikt
Mindenesetre egy újabb érv az ügyfelek lebeszélésére a csupa flash csicsákról...
-
Alchemist
addikt
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
Sokszor nem is a betöltési idő a probléma, hanem hogy a betöltés után az érdemi tartalom helyett nyakonönt mindenféle vizuális látványelemekkel, amikor pedig egyszerűen csak egy pár kulcsszavas kontextus érdekelne.
Innentől kezdve az ilyen oldal megnézése érdektelenné, értelmetlen idővesztegetéssé válik...
Tehát a skip intro javítja a keresés értelmes használatát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- LEGO klub
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest