Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavita
csendes tag
Roboter
En csak azt mondom amit lattam. Belinkeltel ketto color checkeres kepet es a nikon kepe durvan rossz, vagy white balance rosszul van beallitva, de ha nem akkor az nagyon gaz. a sigma szinei pontosak es helyesek voltak. Szamomra nem derul ki hogy a ket gep hogy volt beallitva, de igy egymas mellett szembetuno hogy a nikon szinei nagyon el vannak csuszva.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Colonel993 #20 üzenetére
mondod ezt látatlanban úgy, hogy se nem próbáltad, se nem vagy tisztában a Sigma tervezési irányelveivel. javaslom járj kicsi utána a témának, mielőtt továbi badarságokat hordasz itt össze
A vér nem válik VAZZE!™
-
kavita
csendes tag
Durva azért a különbség hogy a nikon mennyire más szineket látott ott. Mintha nem is egyforma color checkerről készültek volna a képek. Ha ilyen valós szineket látnék nap mint nap leszarnám hogy iso 400on zajosodik, ugyis állvanyról szoktam fotózni. Nekem tetszik a formája, azert ilyen hogy a kis ujjainkkal megtamasszuk, hisz a gépek többségéről mindenkinek lelog. Elsőre ami zavar az az evf hogy nagyon középen van, de kézbe kellene venni hogy kiderüljön hogy zavarna e.
-
törölt tag
Volt már a kezedben a cikkben szereplő váz, hogy így kategórikusan kijelented, hogy nem felel meg a felsorolt szempontoknak?
-
Sza_Sa
senior tag
Ez azért kemény volt. Mármint a ki-milyen-vázat-fogott szöveg.
Vettem már életemben egy-két vázat, de nem volt köztük egy belépő sem. Most nem sorolnám, mert még lehet megkapom, hogy nagyképű vagyok /nem mondok igazat. Maradjunk annyiban, hogy volt köztük egy számjegyű is.
És fenntartom, tetszik a váz formája, szerintem állat.[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Colonel993
senior tag
Látom nemigazán érted... mint ahogy a korábban szólók sem.
Noh megpróbálok egyszerűbben fogalmazni;KOMFORT
FOGÁS
ERGONÓMIA
HASZNÁLHATÓSÁGEz nemigazán mondható el erről a formavilágról, tekintettel még a rájuk való objektíveket is belszámolva...
CaNikonékat meg szerintem ne szarjuk telibe a az évtizedekre visszanyúló tapasztalatukkal a fotográfiai eszközök gyártásában... bőven több tapasztalatuk van mint egy sokadik sorban álló kopós objektív gyártónak.Okkal nem készítettek ilyen formavilágú vázat amin jól látható, hogy inkább DIZÁJN mint sem a LOGIKA dominált a megalkotásnál.
Bár úgy érzem ez meddő vita volna, mert az itt felsorakozók túlnyomó része tán ha forgatott vagy forgat a kezében egy belépő tükröst kitobival és itt meg is állt a tudomány...
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
orbano
félisten
alapvetően stúdióba szánják őket a quattro megjelenése óta, ott remekelnek ezek a gépek. aki nem szerelemből vesz ilyet, hanem munkagépnek, az leginkább ott használja, amolyan szegény ember középformátuma a dolog. ez látszik meg szerintem a designon is.
ettől függetlenül én vígan elvagyok egy dp3 merrillel a nyaralásokon is, az összes nyűgjét megbocsájtom, amikor visszanézem a képeket
A vér nem válik VAZZE!™
-
Ijk
nagyúr
Iso200-on remekelnek, iso100-on csökken a dinamika, iso400-on meg zajosodik. Iso200-on szerintem jobbak mint bármelyik FF, bár némi utómunkával azért egy 36MP-es bayer képet közel lehet hozni. Én tájfotózásra használom a Merril-t, 110-120k körül vettem őket. Hasonló képminőség ezen az érzékenységen másból ennek többszöröse lenne, viszont cserébe rengeteg a kompromisszum. Jó gépek ezek, de tényleg csak iso200, esetleg 400-as használatra, utána meg monokróm marad. Célgépnek vagy második művészkedős fényképezőnek megfelelőek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ROBOTER
addikt
A neten vannak ugyanilyen elvű szenzorral szerelt (foveon - quattro) vázból képek. Nincsenek csodák, ISO400-tól nagyon elmarad zajban a mai APS-C DSLR-ektől.
És azt kell mondanom, hogy ISO400-tól a felbontásbeli "egyenérték" számlálás is értelmét veszti, mert a zaj elfedi a részleteket. ISO100/200-on tényleg szép tud lenni.
A quattro elrendezésben a 39 megapixelt (APS-C) úgy számítják, hogy 19,5 megapixel a felső réteg, és ezt két, negyed felbontású réteg követi (4,9 + 4,9 megapixel). Amire a mai napig nem derült fény, hogy a negyedfelbontású rétegek pixelei fedésben vannak-e, vagy átlapolódnak. Az illusztrációkon fedésben vannak, de ha támogatja a DCRAW, vissza kellene fejteni a kódot, majd megnézem.
Az APS-H verzióban szerintem ugyanez a pixelméret van, tehát teljesen azonos tehnológia, nagyobb chipméret. További érdekesség, hogy annak idején az SD9/SD10-ben a legkisebb APS-C szenzor volt (1,74x), majd az SD1-be a legeslegnagyobb került (1,50x). Most ezt a szenzort csak jóindulattal lehet APS-H-nak nevezni, mert 1,35 a szorzója, miközben egy 1D mark II-nél ez 1,25 volt, bár ott is faragtak belőle később.
Szóval az SD1-hez képest ez egy 22%-kal nagyobb felületű "H" szenzor. Szinte jelentéktelen, de szerintem van ennek oka. A DC objektívek nincsenek korlátozva, és nagyon sok objektívjük ki fogja rajzolni a képkört, elfogadható vinnyettálással.
[ Szerkesztve ]
-
tabu3x
tag
Bitangul néz ki, minden más emellett unalmas, ezerszer látott dolog.
A markolattal és méretes (mondjuk az 50 f/1.4) obival pedig még brutálisabban.
A sigma szerintem jól építgeti az image-ét. Csak jó minőségű, sok esetben ráadásul mások által nem próbált területeken villog (f/1.8-f/2 zoomok) a cuccaival most pedig ez.
Ez egy "szörnyeteg" :-)
Csupán három kérdés adódik. Az ára, az AF, és az ISO teljesítménye. Az első nem lenne szempont sokaknál (szerintem), ha a másik kettőbe nem lehetne belekötni. Sok fejlődést nem tud felmutatni a sigma ezekben, max annyit, h már nem annyira sz...r iso400-on, mint mondjuk az sd1. De attól még az maradt:-)
Nem mondom, h nem lenne jó második gépnek, de nekem itt bejön az első kérdés problematikája, sajna nem tartozok az említett sokaság közé:-) -
Ijk
nagyúr
válasz Colonel993 #7 üzenetére
Kit érdekel a többi gyártó. A Sigmák nem épp tömegcikkek, ha valakinek a külső fontos akkor talál magának elég divatcikket.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
szupermacs
veterán
Nekem bejön, első látásra beleszerettem a külsejébe. Egyszer kipróbálnám.
-
eclipse006
őstag
Szerintem is jól néz ki. Szívesen kipróbálnám az APS-H-s verziót.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
Szerencsére nem mindenki helyezi háttérbe a design ellenében a funkcionalitást.
-
-
djszido
tag
Igen. A legfotosabb tényező a fényképezőgépeknél a kinézet. Lépjetek már túl ezen!
Legalább próbálkoznak. -
Colonel993
senior tag
Azért csak van valami abban, hogy egyik gyártó sem alkotott még ilyen kretén formavilágú MILC-et...
Pedig a Pentax is kitett magáért a K-01, K-S1 (<-ez mellesleg tükrös... pff) és társaival.
De mint látjuk a hülyeségben mindig kell valakinek újra diadalmaskodnia.Bár említésre méltó a totál feledésbe merült APS-H szenzorméret, de csak emiatt; hogy ezer éve nem látott dolog
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Ijk
nagyúr
Szerintem nem undorító, attól még hogy nem követi a retro trendet. Nekem kifejezetten tetszik, kár hogy nem emberi árú lesz. De majd pár hónap-év alatt sigmásodik az ára (3-adára esik).
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Sza_Sa
senior tag
Lehet (tudom), hogy perverz vagyok, de tetszik. A Sigmát kicsi választja el attól, hogy Leica-i magasságokba emelkedjen
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
hemaka
nagyúr
Valami normálisabb vázba is bele pakolhatták volna, nem kell ennyire a techno, plz...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Colonel993
senior tag
Ez a váz, portrémarkolat nélkül valami ritka undorító és béna...
Ellenben a koncepciós ötletet értem, de a kivitelezéstől minden negyedik ember eldobja az agyát (és nem a jó értelembe véve...)Banyek Sigma... WTF is wrong with U?!
-
BalanceR
addikt
Valaki megvehetné már a sigmától a foveont, mert jó cucc, de gázabbnál gázabb vázakkal jönnek ki, az elcseszett SA bajonettel...
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest