Sigma sd Quattro duó érkezik a tükör nélküli fényképezőgépek piacára

Hirdetés

A Sigma közel sem új szereplő a fényképezőgép-gyártók piacán, mégis elég jelentéktelen részesedéssel bír. Kínálatában megtalálhatóak voltak az SLR, DSLR és újabban a tükör nélküli vázak is, melyek közül utóbbiak közös ismertetőjegye, hogy előszeretettel alkalmazták a Foveon X3 technológiát. Ennek röviden az a lényege, hogy a három alapszín (piros, kék, zöld) érzékelése 3 egymáson elhelyezkedő rétegben történik, így nincs szükség interpolációra, ami jótékonyan hat az élességre. A technológiát birtokló Foveon Inc. 2011 óta a Sigma tulajdonában van. A most bemutatott, szintén Foveon képérzékelőket használó sd Quattro és sd Quattro H vázakkal igyekszik felkavarni a tükör nélküli vázak piacát a gyártó.


[+]

A két váz külső és belső tulajdonságai közel azonosak, mindössze az érzékelőkben találunk eltérést. Az sd Quattro APS-C méretű 19,6 MP-es szenzorral rendelkezik, míg az sd Quattro H egy 25,5 MP-es APS-H méretű lapkát rejt, amihez közel 30 százalékkal nagyobb, 26,6 x 17,9 mm-es méretet társul. A technológia eltérésből adódóan a Bayer megfelelőjük a részletesség tekintetében 39 és 51 MP a gyártó szerint. Azonos viszont, hogy mindkettő a Sigma saját SA bajonettjével rendelkezik, ami sajnos jelentősen beszűkíti a kompatibilis objektívek kínálatát. Az autofókuszért egy 9-pontos hibrid AF-rendszer felel, mely ötvözi a fázisérzékelés gyorsaságát és a kontrasztérzékelés pontosságát. Ehhez mérten viszonylag lassú a sorozatfelvétel sebessége, ami rendre 3,6 és 3,8 kép/mp. A veszteségmentes, tömörítetlen RAW fájlok rögzítése maximum ISO 6400-as érzékenység mellett lehetséges.


[+]

Az időjárásálló magnézium ötvözet váz hátulján egy 2,3"-os, 100% lefedettségű elektronikus keresőt és egy 3"-os, 1,62 millió képpontos LCD kijelzőt. Utóbbi érdekessége, hogy valójában két megjelenítőről van szó, a jobb oldalt található kisebb státuszkijelzőként funkcionál és az expozíciós, valamint egyéb fontosabb értékeket láthatjuk rajta. A megjelenésről és az árazásról egyelőre nem közölt információt a gyártó.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sigma

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés