Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #190 üzenetére

"Casual userek esetében effektíve soha. Mellesleg nincs is jobb módja a malware-ek és outdated ócska appok felrakásának, mint ez"

Ezért írtam Winamp-ot, ahol az 5-ös verziót eleinte nagyon elszúrták, mert ők is követik az MS-féle irányvonalat, ahogy pl. a Nero is.
    (Amúgy gondolkoztam rajta, hogy leírom ennek hátrányait is, de mindegy... egyébként arra egy "outdated" böngésző is megfelelhet, hogy célirányosan letöltsem a legújabb verzióját... :D - elvégre Win telepítésekor is jobbára "outdated" benne az IE, ha gyári lemezről felpakolod)

"Aha, az lenne az igazán szép, hogy az MS csökkenti a Win árát, de közben egy IE letöltésért meg pénzt kér... ki használna IE-t onnantól fogva, ha van (mindegy milyen) ingyenes alternatíva?"

No, ez egy tényleg jó kérdés!

"Erre írtam, hogy ha lenne erre valós igény, már lenne egyéni telepítő (igazából van is, csak nem úgy, ahogy sokan szeretnék). Oké, neked van rá igényed. Egye kutya, én sem telepíteném fel a fekete macskát, mert azt pont nem szeretem."

Erre írtam, hogy ha nincs információ, az nem azt jelenti, hogy nincs rá igény sem.
    Egyéként a fekete macska mellőzésére régen volt lehetőség win installkor, és mindezt teljes komolysággal írom. :K
    ...szóval ennek a "kicsi réteg"-nek a nagyságát elég nehéz lenne megsaccolni.

"Nekik legalább van x64-es."
    x64-es 64-bites rendszerekhez, 32-bites pedig a másikhoz. Ezek nem egymás alternatívái.
    Egyébként nekem x64-es Firefox és Opera van fent, nem értem a különbséget...

Kupac szakmabelivel röhögtünk azon, hogy a PIP reklámmal csak és kizárólag közútálatot lehet elérni.

Nálam nem a PIP reklám váltott ki útálatot, hanem maga a reklám egy olyan műsor közben, ahol bármelyik pillanatban bármi történhet, tehát nem előre kiszámítható.
    Ha nem PIP módon történt volna hanem elkapják a képet, azt hiszem, sokkal komolyabb reakcióval kellett volna számolniuk.

"Egyébként ilyen volt a füles böngészés az IE-ben - mai napig ismerek embert, akit a hideg ráz tőle, és egyébként nem egy nagymamáról van szó."

Biztos van ilyen ember, nekem sem tetszett az első megjelenéskor - kényelmi okokból kifolyólag. Sokáig úgy használtam az Operát, hogy nem használtam rajta füleket. Aztán megoldottam a kényelmes ablakbezárást a fülekre is és innentől rájöttem a fülek pozitívumaira is.
    Azóta viszont használom, és semmi gondom nincs vele.

Akikkel én találkoztam, legtöbb esetben automatikusan használták ezt a lehetőséget, sőt, nagyon is jól. Nem értem, miért gondolod, hogy ez egy amolyan túljátszott dolog lenne. Számomra úgy tűnik, igenis van rá igény.

"Na maradjunk annyiban, hogy a Windows átlagos felhasználója nem fog neked megnézni egy Linuxot csak azért, hogy utána visszatérjen Win-re, és benyújtsa a kérvényt a multidesktopra."

Ez azért érdekes, mert haverom gépére telepítettem egy Linuxot az ingyenes alternatíva miatt, és elkezdte használni (magam sem nagyon hittem a "szememnek"), tökéletesen elboldogul vele.
    A csúcs az, hogy folyamatosan használja a multidesktop-ot. Én a saját gépemen csak nagyon kevésszer használtam (bár akkor tényleg jó volt), szóval nem tőlem látta... és tetszik neki.

Ugyanakkor az embereket nagyon fel lehet csigázni a különféle effektusokkal. Forgó kocka, egyebek. Beállítottam ezeket haverom gépén és volt, aki ezek után ugyanezt a rendszert szerette volna a saját gépére is, mert látta a másikon!
    Nem kell ahhoz feltétlenül a saját gépén látnia, hogy észrevegyen egy jó megoldást és fejébe vegye, hogy ez kell neki...

Az igények elég szerteágazóak és folyamatosan változnak is.

A Vista és újabb rendszerek változásai (kezelőfelület) sem igényfelmérés alapján történnek, azokra is rá lehetne húzni mindent... aztán mégis előjön, hogy végül volt erre igényük az embereknek, csak eddig nem tudtak róla... a többiek pedig szívnak az új, lassú (lassabb) rendszereikkel... Persze ez már egy teljesen más téma és igyekszik az MS javítani a gyorsaságon valamelyest, de mégis, ezek nem ugyanazok az érvek, amik az előző hozzászólásokban MS mellett álltak?

Új hozzászólás Aktív témák