- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonElvis
aktív tag
Szia,
Az egyik hozzászólásod után egy másik topickban (kínából érkezett valakinek egy csomag, amiben volt egy pók. Ezt kellett volna azonosítani, erre írtad, hogy a f@szzopók osztályába tartozik a jószág, amin még mindíg felröhögök ha eszembe jut) ezért mégnéztem a többi blogbejegyzésed, így jutottam ide.
A váltó kérdésben kapcsolatban, az említett három fogaskerekes megoldás járható út. Pér évvel ezllőtt énis csináltam hasonlót, igaz az egy veritkális ventillátor volt, de a gondom nekem is ugyanaz volt. Esetemben adott volt egy járókerék amit meg kelle hajtani igen nagy fordulatszámon. A megható motor is adott volt, leginkább a rögzítések miatt. Viszon hiába volt a moci magas fordulatú, mire meglódult lement a nap.
Erre volt megoldás a két fokozatú válltó.
Az első fokozatot hívtuk lódítónak, a másikat meg rettentőnek ;D. A lódítóval lendületbe hoztuk a járókereket, utána már lehetett rettentőbe válltani, mert onnan tudta gyorsítani a motor.
A megoldást a sokak által favorizált bronz helyett, az olajban kifőzött danamid fogaskerék adta. Az ebből készűlt fogaskerekekkel évek óta működik a ventillátor.
Fontos lehet még az, hogy a szervó ne direktben csatlakozzon a fokaskerekekhez tartozó mechanikához, hanem valamilyen rúgózaton keresztűl. A kopásra való hajlam akkor a legmagasabb, amikor a váltás megtörténik, és a két eltérő kerületi sebességű fogaskerék találkozik, de ezt tudod. Ha még szervó karja ilyenkor mág nyomja is a fogaskereket, akkor jöjn a szemmel látható darálás. Ha viszont a rugótzat segítségével hagyjuk, hogy a két fogaskerék egymásra találjon, akkor a darálás elkerülhető.
Az is sokat segíthet a dolgon, hogyha az a fogaskerék amelyik mozog a kettő fogozat között valemilyen módon vezetve van, egész pontosan a fogaskerék tengelyének van fixen definiált pályája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest