- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Meg ér ez ennyit?
duree54
-
-
amadeus11
senior tag
"Csodákat nem lehet várni tőle". 160 ezerért? Szerintem lehet ne. Bár én még egy Samsung hang cuccot nem hallottam, ami tetszett volna. Elfogult vagyok.
There is a star
-
dchard
veterán
Ha PMPO-t írnának rá az is a fogyasztó megtévesztése, hiszen a fogyasztót nem az érdekli, hogy mikroszekundumokig hány wattot tud kiizadni magából a cucc (kitudja milyen torzítás mellett...). Attól, hogy egy információ amit a gyártó közöl (bizonyos körülmények között) valóságos és mérhető, attól még alkalmas lehet a fogyasztó megtévesztésére.
Egyébként teljesen igazad van.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
DarkByte
addikt
Az a fő cikk thumbnail olyan mintha a Sims-ből lenne screenshot-olva.
-
HThomas
senior tag
A Samsung honlapján nem írnak 1500W RMS-t, ott total powert írnak, úgyhogy az pmpo lesz és pontatlan a ph-s spec.
Amúgy van a cuccban egy 10-es mély és 5.25-ös közép, valszeg annyira nem szar...
persze ennyiből kijön egy olcsóbb 8"-as studio pár, csak akkor ahhoz külön kell még BT, plusz kábelek... kinek mire van igénye.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nyilván nem rakjuk ki a kertbe.
A fő baj, hogy - bár ez a maga korában is felső kategória volt - ehhez még csak hasonlót sem lehet megfizethető árban beszerezni újonnan.
...és ha innen nézzük, akkor tomiafoka közbevetése teljesen jogos volt."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
MaxxDamage
félisten
Köszi a bemutató írást, nekem bejön!
Egy kérdés, ezt a TV-vel össze lehet kötni könnyedén? /LG OLED/
Kábel az kéne hozzá 5-6m , de inkább 10m (ha van)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Karolac
csendes tag
válasz MaxxDamage #14 üzenetére
Nem könnyedén, de igen Az LG Oled és ez a "valami" csak optikai kimeneten keresztül köthető össze D/A átalakító (néhány ezer forintocskától) segítségével. Illetve a TV fejhallgató kimenete is felhasználható, de az nem az igazi, s akkor még nem beszéltünk arról, hogy ebben az esetben a grafikus hangerő megjelenése is változni fog. (LG65C13-hoz kissé minőségibbet használok...)
[ Szerkesztve ]
-
-
Nálunk a kertben a falon van egy pár Polk audio atrium 6, biztos vagyok benne, hogy ez sem egy high end valami, de ezerszer inkább ezek, mint bármely parti doboz. Forrásnak meg a közel 10-en plusz éves laptopom, annak úgyis mindegy, kapott mar folyadékot is párszor....
De nyilván kinek mi, gondolom nem véletlen gyárt sok cég ilyet, kereslet van rá, dögivel, nálunk anno a PartyBox 100at mint a cukrot vitték, pedig elég Meh hangja volt (plusz sbc/aac only)
Az emberi szem nem lát többet UFS 2.1-nél
-
MaxxDamage
félisten
Az Optikai (a TV-n) már használva van, (házimozi/erősítő) és ha máshogy is lehetne használni TV-vel, annak kifejezetten örülnék!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Aprósólyom
addikt
válasz MaxxDamage #14 üzenetére
Miért akarnád összemadzagozni? Egy kisebb vagyont kellene rákölteni egy normálisabb 10 méteres kábelre és még akkor is kérdéses lenne a kábel másik végén megjelenő jel minősége + a zaj menet közbeni felszedéséről még nem is beszéltünk. Bluetooth! Ne legyen kérdés.
Jevons paradox
-
MaxxDamage
félisten
válasz Aprósólyom #20 üzenetére
Bluetooth amire én is gondoltam, TV is tudja így nem is lenne kérdéses, csak a TV-m csatlakozna-e vagy sem? /kompatibilis /
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
fatpingvin
addikt
ez nekem is feltűnt, ez még a PMPO-s parasztvakítással is erős lenne.
egyébként már abból is látszik hogy a ráírt számok a marketingosztálytól származnak hogy mondjuk az SPL érték már lemaradt, ami pedig ugyebár sokkal lényegesebb a felvett vagy leadott elektromos teljesítménymnél.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Aprósólyom
addikt
válasz MaxxDamage #21 üzenetére
Tuti működik. LG legolcsóbb 4K-s webOS 3.5 TV-ét használjuk. Egy TP-Link HA100 Bluetooth vevőre simán csatlakozik. A hang szinkronja tökéletes és megfelelő minőségű, zenehallgatásra is. Csak legyen megfelelő a jelszint.
Jevons paradox
-
MaxxDamage
félisten
válasz Aprósólyom #23 üzenetére
Jah hogy kell hozzá +BT eszköz? Tudtommal a TV-m tudja a BT-t.
2-3 méter távolságra lenne a készüléktől (de lehet kicsivel több) ami még belefér.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Aprósólyom
addikt
válasz MaxxDamage #24 üzenetére
A TV csatlakozik a BT adapterre, ami a hifinkhez kell. A tévénkben beépített WIFI és BT van, ahogy feltételezem a tietekben is.
Jevons paradox
-
MaxxDamage
félisten
válasz Aprósólyom #25 üzenetére
Igen, akkor úgy lesz az!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HThomas
senior tag
válasz eszterencs #17 üzenetére
Érdekes, tényleg ott van, viszont a honlapon már nincs rms, a user manuálban meg egyáltalán nem szerepel a specek között... fő a következetesség a gyártótól. Meg ha már hangszóró, legalább valami frekvencia tartományt megadhatnának, picit komolytalan ez így
-
ALBY
senior tag
Olyan mint egy plázás szemetes.
és számomra az isA lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
KO28-semmi
újonc
Samsung tévém van, ha a hangszóró be van kapcsolva, és megy a tévé is, ha már egyszer összehangoltad őket, utána automatikusan rááll a tévé a partihangszóróra audio jelforrásként a tévé hangszórója helyett. A tévé távirányítójával is tudom a hangerőt szabályozni a partihangszórón. Nekem bevált és kényelmes megoldásnak tartom. Nekem MX-T50 van. Nem rossz, de nem is váltja meg a világot. Ha komolyabb hangerő kell..pl egy blockbuster movie-hoz, akkor bekapcsolom az erősítő a 7.1-es hangrendszerrel..de csak ha gamelek vagy streaming megy akkor annyira nem fontos számomra pl. a brutál hangzás..kint a szabadban meg hogy elzörogjon valami kerti sütögetés közben - szintén tökéletes...ha megabanzájt akár full hangerővel az ember, akkor nyilván nem ilyesmivel fog próbálkozni...
-
PDA_FAN
tag
Azért az elég szomorú, hogy 40 év alatt a sztereó és quadro térhatástól eljutottunk az egy szem szemetesláda buffogóig, aminek egyetlen célja, hogya kerti partikon minél hangosabban szóljon belőle a tuctuc. A hangminőséget felváltotta a hangerő - és nem csak a hangsugárzóknál, de a zenénél is.
-
bteebi
veterán
Pedig nincs ezzel semmi baj. Megvan a maga célközönsége ÉS a cél helyszíne. Akárcsak az általad felvázolt cuccoknak. Arra is van igény ma is, de nem azon fogják hallgatni részeg tinik a dárrenbészt. Ez arra kiváló. Könnyű hurcolászni, bedugod, plagenpléj, blútúsz, más nem is kell... Klasszikus zenét nyilván nem ezen fogsz hallgatni, habár papíron azt is tudná.
Szerintem meg a 160k nem is olyan sok érte, a fizetéseket és a forint értékét figyelembe véve. Feleennyiért nyilván jobb lenne, de szerintem ennyiért se rossz.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
-
nubreed
veterán
Főleg, hogy a legtöbb embernek már igénye sincs (és a mai albérlet helyzetben, akik egy 20 - 30 nm -es lyukban élnek nem is tudnák hova rakni) egy normálisabb hang rendszerre, legalább egy sztereóra, erősítővel meg két hangfallal, komolyabb házimoziról, de akárcsak egy belépőszintűről ne is beszéljünk. "csak hadd szóljon" vagy bedugja a fülest és a mobilról hallgat valamit és ezzel el is van intézve. Az is csoda, hogy a hagyományos hifi és házimozi vonalnak még van piaca és itt most nem a megfizethetetlen elitista high-end audiofil dolgokról beszélek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Yodafon
senior tag
Party kellek.... Az....... ilyet szokott bomboltetni nyaron itt az utcan az egyik helyi folklór...
Legszivesebben visszarugdosnam vele egyutt a putriaba...I'm gangsta!
-
Vannak bizony, ebben nem kételkedem nekünk is volt.
Bár én úgy tudom JBL cuccokat is több cég gyárthat.(Tévedés jogát fenntartom ezzel kapcsolatban, ha nincs így akkor elnézést)
De szerintem a JBL bevételének jelentős része nem a minőségi igényes hangra törekvőkből jön, hanem a közterületen "kattogos minimált" hallgató "nekem mindegy csak "aggya a méjjet" típusú emberekből (Közben a legtöbb 300hz alatt szinte nem is szól )Az emberi szem nem lát többet UFS 2.1-nél
-
törölt tag
"Minőségibb zenehallgatásra pedig vannak kiegyensúlyozottabb hangzású hi-fi hangfalaik is."
Melyikek? Csak a JBL Stage-et látom a jelenlegi kínálatban, amit kár ilyen kontextusban említeni szerintem. Nekem is volt JBL hangdobozom, de sajnos itt a múlt időn van a hangsúly. Nincs már LS, ES, és egy ideje Studio sem.
(Létezik persze a JBL Professional és a JBL Synthesis vonal is, de szerintem itt az általános otthoni termékekről van szó.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #72042496 #42 üzenetére
A belépőszintű hifis vonalat elengedte a JBL (főleg mióta a Samsung dirigál).
Dunát lehet rekeszteni a minőséginek mondható márkák hangfalaival 80-200k között,így inkább ebben az ársávban egy másik,jobban pörgő piaci szegmensre mentek rá (BT hangfalak/Partyboxok),azokkal nagyobbat szakítanak mint ha hifivonalon is ebben az ársávban maradtak volna.
Ezekkel a hordozható hangkeltőkkel és a felsőkategóriás hifi/házimozi hangfalaikkal együtt nagyon nagy bevételeket produkálnak,márpedig egy ekkora cégnek a számok az elsők.
Az szerintem kevésbé érdekli őket,hogy vannak emberek akiknek hiányzik a régi jbl.Pénz beszél,egy szűkebb réteg számára nem éri meg a fejlesztés,főleg egy rendesen telített kategóriában.
Könnyebb és nagyobb pénz a hordozható kategória. -
Blutusz 4.0 2022-ben ennyi pénzért?
Amúgy volt nekem ehhez hasonló "buli tornyom" többféle is.
Tényleg csak arra jó hogy kint szóljon mert a hangminőségük minden csak nem jó.
Még aszondom a JBL Partybox 1000 jól szól volt szerencsém hozzá élőben, de annyit meg nem ér.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
törölt tag
OK, akkor melyikek a felsőkategóriás hifi/házimozi hangfalaik? (Otthoni kategóriában, tehát nem Professional vagy Synthesis.)
Az előzővel együtt költői kérdés egyébként, tudom jól, hogy nincs nekik. Utoljára az LS, illetve Studio 500-as sorozat lehetett komoly, átlag fölötti, de ezek is ~10 évesek már.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Látatlanban gondolom, hogy a "kakaón" és a basszuson kívül köze nincs a normális hangminőséghez...
-
awexco
őstag
válasz eszterencs #17 üzenetére
Én hülye meg azt hittem a hangerőt Db-ben mérik nem Wattban 🤣
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.