Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
A Prohardver lapcsalád is érezhetően lassabb lett a tableten ezzel az új dizájnnal, a hsz. írásról nem is szólva. A gamepod vagy a logout alól még lehet értelmesen használni a fórumot, a többi alatt viszont csak kínlódás sok esetben. Még az S8+ -on is megérezni, de az még azért bírja .
A megjelenéskori körülményeket kellene visszavarázsolni valahogy, és úgy megnézni mindent, érdekes lenneHR24.hu
-
Prien
addikt
Ebben is lehet valami + még olyat is hallottam, bár lehet butaság, hogy a hardver is képes "elfáradni", a processzoroknak is van élettartama... ezek így együttesen teszik elavulttá az eszközöket, gondolom én.
(Meg azért a frissítésekben rejtőző "lassítsunk a dolgokon,hogy vedd meg az újat" nüanszok.)
[ Szerkesztve ]
A kevés is több a semminél.
-
zseko
veterán
+(#6197) Prien
Nekem úgy tűnik egyébként, hogy nem csak a gyári rendszer lassítja le, hanem az appok újabb és újabb és újabb frissítései is, plusz, bár ezt nem tudom értelmesen elmagyarázni, de mintha a net is egyre inkább hardverigényesebb lenne, mert régen például pc-n is simán lehetett netezni olyan két magos géppel is, ami most csak szenved és kínlódik.HR24.hu
-
Prien
addikt
+1
Én is használom, de mivel van egy Note 9-em is, érezhetően lassabb, röcögősebb a Tab S a gyári 6.0 rendszerrel, pedig volt reset is, minden.
Igazából ez az, amiért nem bízom a frissítésekben, mert szerintem ez a táblagép még ma is top lehetne egy rendes gyári rendszerrel, mert a kraft meg lenne benne hardveresen. Nem is vagyok frissítés párti, biztonsági dolgok ide vagy oda...
[ Szerkesztve ]
-
Conv
csendes tag
Egyetértek veled. A gyári rendszer az alapvető használati célokra nekem is megfelel. Kár, hogy "akadozós" néha, nyilván szándékosan rontják a teljesítményt.
Nem tudom mire lenne érdemes váltani, különösen, hogy másfél éve lett garanciában alaplap-akku csere. Gyakorlatilag újszerű még mindig, de gondolom értéke már nincsen. -
zseko
veterán
válasz gezatata #6193 üzenetére
Napi szinten használom, de nekem a gyári 6.0 van rajta azóta is. Azt jól látni, hogy a folyamatos frissítések mennyire szétcseszik a teljesítményt, mikor megvettem, akkor faja kis pörgős volt, most meg néha lomhán (a megszokotthoz képest) reagál váltásokra. De ettől még szeretem, nem tudom, mire lenne érdemes lecserélni, ha cserélném, mert 200+ezret azért nem érnek meg az újak.
HR24.hu
-
gezatata
aktív tag
sziasztok!
használja még valaki ezt a tablettet?
szeretnék még egy utolsó alkalommal egy kis főzetett tenni rá.
van valami ajánlás?
ti mivel használjátok jelenleg?válaszokat előre is köszönöm.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
dugo_
veterán
Sziasztok,
Most jutottam el ahhoz, hogy valami használhatóbb rendszert nézzek a gyári helyett, de már az első lépés után nem bootol a tablet.
Felment Odin alól a cf-autoroot-twrp-t805 csomag, egyszer bejött a recovery, lefutott a Su scipt, onnantól se kép, se hang.
Nem bootol, recovery elérhetetlen, egyedül a download mód jön be, ahol újabb TWRP-kel próbálkozom, de semmi előrelépés.
Mitől nem bootol be a rajta lévő gyári rendszer és innentől kezdve hogyan tovább? Akár nulláról, akár menteni a rajta lévőt.
-
kerobi
senior tag
Es szerintetek milyen aron valhatnek meg tőle? Eleg lassucska már, a weboldalak is docognek. Nem tudom mi lehet a baja szerintem ongyilkos chip vagy valami hasonlora gyanakodnek..
-
kerobi
senior tag
Sziasztok van meg valakinek ilyen tabletje?
Az mx playerhez milyen dekodert tudtok,ami az x265 uhd filmeket HW+ dekodolassal tudja vinni? Mostani mx playerem softveres dekodolassal szaggatva viszi. Csuszik a hang is. -
-
zseko
veterán
válasz philoxenia #6181 üzenetére
Gondolkoztam már egy BT hangszórón (van, de nem találom hová tettem , meg amúgyis csak két órát bír), de egyébként arra gondoltam, hogy egyéb más módszerrel, pl. root után, szoftveresen, S2-n pl. lehetett ilyet, és talán S4-en is megcsináltam egy időben.
HR24.hu
-
zseko
veterán
Hogy lehet plusz hangerőt kinyerni a saját hangszórókból? Sokszor túl halk -leginkább a YouTube -, lesz egy kissé háttérzaj és hopp, már nem is érteni.
Jelenleg is 'gyári állapotban', vagyis nincs rootolva, meg sosem volt.HR24.hu
-
arfer
senior tag
Esetleg van valakinek ötlete arra, hogy mostanában miért csinálja azt a tablet, hogy felébresztés után néhány másodperccel (tök mindegy, ezalatt indítottam-e el bármit, vagy nem) felugrik a Play Store frissítési odala, ami felsorolja, melyek azok a telepített alkalmazások, amiknek van frissítése. Automata frissítés le van kapcsolva, meg lekapcsoltam minden értesítést a Play store menüjében, meg a tablet értesítési beállításai között is, de hiába... Rendkívül idegesítő, más készüléknél még nem találkoztam ilyennel ...
-
UFO81
csendes tag
Szép napot! segítséget szertnék kérni!vettem egy t805 tabot amin twrp van és valami 7.1 android!gyárira szertném visszarakni!előre is köszönöm a segítséget!
-
Ateszpapa
addikt
válasz gezatata #6173 üzenetére
Az az igazság, hogy fingom sincs melyiket kéne feltenni.
Még a gyári rendszeren vagyok, csak a gondolat, hogy jobb lenne custom rommal izgatja a fantáziám.Úgyhogy megkérdem akik már nem gyári rendszeren vannak írják már meg, hogy melyiken vannak és miért.
Előre is köszi!
-
gezatata
aktív tag
válasz Ateszpapa #6171 üzenetére
ha felteszed, megírod ide a tapasztalataidat?
meg azt is, hogy melyikről váltottál?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
kerobi
senior tag
válasz code1005 #6167 üzenetére
A Resurrection elég jó. Mindig frissítik.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
mi a legutóbbi használható custom rom?
plata o plomo
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Most frissítettem twrp-ből RR 5.8.5 romot.
Bármit csinálok download módban indul újra atab.
Már többször frissítettem, de ilyen még nem volt.
Nem szeretném gyalulni a tabot az adatok miatt.
Mit tegyek, hogy elinduljon? -
sirály69
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Üzletelni topikban tilos!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Egy hónapja behalt az alaplap a tabomban.
Óriási mákkal sikerült bagóért szereznem egy alig használt betört kijelzős példányt.
Ezzel lett egy szinte új akksim, hibátlan kijelző keret is.
Ekkor telepítetettem a Ressurection Remix romot, ami most frissítést ajánlott fel.
Lehet ezt úgy ráengedni, mint egy OTA frissítést, persze TWRP-ből.?
A beállítások megmaradnak?[ Szerkesztve ]
-
Tompkins
tag
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire jár még erre valaki, de a következő gondom akadt:
A tabletem fekete képernyőt mutat csak, a gombok nyomkodása után néha felvillan az alsó érintőgombok háttérvilágítása, de ennyi. Nem tudom, miért. Kísréleteztem a Home+Pwr+VolDwn kombóval, a Pwr+VolUp+VolDwn kombóval, csak a Power-rel, stb., de semmi. Nagy ritkán megjelenik valamilyen kép (mintha a download módba sikerülne bejutni), de ilyenkor is csak csíkos kép jelenik meg.
Semmit sem telepítettem, sima böngészés közben indult a történet.
Vártam arra is, hogy lemerüljön a tablet, hogy akkor újra tudom indítani. Egyszer sikerült is, akkor minden működött (ezért talán kizárnám a képernyő hibát), de lezárás után már nem tudtam ismét életre kelteni.Van tippetek, hogy mitől lehet?
Köszi!
-
kerobi
senior tag
De van, csak az az USBre vonatkozik. Kész röhej, hogy egy ilyen drága kutyu fat32-re tud formázni. Az exfattol ntfstol csak kinlodik. A recoveryben lehet ext4re formazni, de a rendszerben jogosultsági problémái vannak.
-
kerobi
senior tag
Tettem a gépbe egy 32 gb sd-t és leformázta , természetesen fat32-re amire 4gbnál nagyobb fájlok nem másolhatók. Ha rendszer részeként formázom akkor meg csak alkalmazásokat tud rárakni. A legnagyobb baj, hogy a normál pc-be rakva az sd kártyát nem ismeri fel, szóval még exfatra sem tudom formázni. Mi a francot lehet ezzel kezdeni? 2db 128gb memóriakártyámat már el..szta ez a tablet.
-
schferenc77
aktív tag
válasz philoxenia #6151 üzenetére
Köszönöm, meg is oldódott a probléma. Vettem egy kis aktív 4 portos HUB-ot, és azon már gyönyörűen megy a mobil hdd. A HUB-ban külön tetszik, hogy sima microUSB betápja van, így nem kell külön/másmilyen töltő neki.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Létezik, hogy egy Tab S nem tud meghajtani egy Seagate Expansion drive 500GBos mobil hdd-t? A LED világít, de sem a paragon, sem az es file explorer nem tölti be az anyagokat, az ES legalább látja, hogy van usb csatlakoztatva, de a paragon befagy... Arra gyanakszom, hogy kevéls neki az áram, amit kap usb-n, ugyanis pendrive-ot simán beolvas 32GB-ig ugyanezzel a setuppal.
Van erre bármi más módszer, mint az aktív usb hub? -
Prien
addikt
Úgy, hogy a dobozból anno kivéve nem adtam neki netet addig, amíg a beállításokban ki nem kapcsoltam az automatikus frissítés keresést.
Az animációkat is kikapcsoltam a fejlesztői beállításokban, így még most is pattogósnak, frissnek tűnik a tab.
Hozzáteszem, csak netezésre , olvasgatásra és youtube-ra használom.
-
-
Prien
addikt
Még mindig 4.4.2 van a gépemen, mert egyszerűen imádom a napi 1-2% készenléti fogyasztását. (wifi, mobilnet off és minden alkalmazás bezárva) Ezért is van még mindig 200 alatt a töltő csatlakozások száma nálam a cirka 2.5-3 év alatt.
Sajnos már a 6.0 nem hiszem,hogy tudná ezt, a telefonokból kiindulva...
-
zseko
veterán
Na azt hiszem itt a vége, el akartam érni a tízezer órát, de azért ez sem rossz eredmény. Amióta felfrissült 6.0-ra, nem volt kikapcsolva Viszont már készenlétben is garantáltan lemerül másfél-két nap alatt, erre figyelni pedig már nincs türelmem
Remélem csak a hosszú uptime okozza, nem pedig tönkrement az aksi, bár az utóbbi 1-2 hónapokban lett ennyire észrevehetően kevés a készenlét. Most hagyom lemerülni, hogy magától kikapcsoljon, azután úgy feltöltöm, ezt még eljátszom vagy 2x aztán kerül.
Amíg ezt megírtam rajta, 6%-ot merült.
HR24.hu
-
addikt
-
kerobi
senior tag
Sziasztok rendeltem eredeti samu akkumulátort a cuccba. Mikor megérkezett, látom, hogy a gyártás ideje 2015.08
Ez jó lehet még? Vagy küldjem vissza? Nem tűnik használtnak. -
sirály69
őstag
Nekem csak 1 problémám van vele:
Otthon 2 wifi van.
a. Asus router ( 5GHz )
b. UniFi AC AP ( 5GHz )Az asus routerhez 3 mp alatt csatlakozik, de a Unifi-.hez kell kb fél perc is, pedig a térerő full.
Nem bírok rájönni, hogy miért van ez az eltérés.
A telefonom mind a 2höz villámgyorsan csatlakozik....[ Szerkesztve ]
Szerver Hosting Debrecenben
-
-
kerobi
senior tag
Mitől lett ilyen csigalassú ez a tab? Új remdszer van rajta. A facebook app is valami nagyon hitvány. Szerintem az egyik akksim is leállt. 3600 mah jelez ki a kernel adiutor.
-
zorrd023
csendes tag
válasz philoxenia #6126 üzenetére
Szia. Köszönöm a választ. Sajna hevc kódolásnál sw kódolásra vált az mx player. Mindegy mit próbáltam, talán a 720p nem akad. De anime/film 1080p akad. Igaz ha kellene vigye a hw kódolást miért nem, nem tudom vlc még rosszabb, kodi is. Más próbált vmi hevc-et lejátszani ?
-
Prien
addikt
Gyári 6-os droiddal kinek hogy muzsikál a gépe? Mik a hosszútávú tapasztalatok? Milyen a készenléti fogyasztás pl.?
Vagy próbáljam ki és ha nem jön be, tegyem vissza a 4.4-et?
-
zseko
veterán
Alaphelyzetbe állítás megvolt, vagy azt nem kéne? Nekem a legutolsó gyári rendszer van rajta, FR nélkül lett frissítve, lassan 5000 óra uptime-nál tart, de megy rajta minden. Talán picit lassabb, de nem tudom nem-e azért érzem annak, mert az S8+ pörgősebb.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
kerobi
senior tag
Sziasztok. Valami elkepeszto modon lelassult a tablet. Kb 3 mp es reakcioidokkel. Az akksi is piszkosul merul. Oké már kiszolgalta nalam az idejét a tablet, de akkor sem szeretném eldobni mig működik, alternativat meg nem talaltam még.
Valakinek fent van valami jo rencör? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zorrd023 #6125 üzenetére
Elvileg támogatja már hardveresen pedig. Minden forrásból származó hevc akad?
Hardveres gyorsítás bekapcsolt állapotban van?
Azt írja a cikkben, hogy a VLC azt jobban alkalmazza.
Nekem a VLC az alaplejátszóm ezen a készüléken.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
zorrd023
csendes tag
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat!
Az MX player működik. Igaz a hevc-az akad a full hd is gondolom nem bírja ezt a vas Persze ha tévedek szóljatok az jó lenne De ha csak az az akadály, akkor azt még túl élem. NTFS külső hdd táppal. Arra szeretnék torrentezgetni ha megoldható. Tudom meríti az aksit. De addig más nem menne a képernyő se. Mégse enne annyit mint egy asztali gép. Hobbit BD m2ts fájlját lejátszva kegyetlen Mintha egy nyitott! ablakon néznél ki a Hobbitékhoz -
kerobi
senior tag
válasz zorrd023 #6121 üzenetére
A dts-hez valami codec packot kell külön letölteni, keress rá. Én is Mx playert használok az a legjobb. Torrent kliensnek jó a flud, de a torrentezés szivja az akksit. Ne ntfs-re formázd, hanem exfatra. Én vettem 128gb memcsikártyát 10 év garival inkább. A kodi az erőforrásigényes.
-
zorrd023
csendes tag
Sziasztok. A héten vettem egy tab S 10.5-őt. Elég sok hozzászólást olvastam olyan 1000-1100-at a fórumon. Nekem az MX Player a dts hangot nem játsza le, pedig látszólag a kódekket feltette hozzá. VLC mintha rosszabb minőség lenne, kodi meg nem mindenhez van felkínálva ha ntfs hdd-ről játszanék le. Szóval melyik lenne a legjobb lejátszó ami kezel mindent? (HEVC ala h265 lejátszás nem nyert? Próbáltam azt is rátenni, akadva vitte a kodi, meg az mx. Bár ha a gép sehogy se bírja akkor erről lemondanék.) Fizetős TC kiegészítővel látja az ntfs hdd-t, de megoldható rá a torrent is? Tehát hogy az otg kábellel csatlakoztatott hdd-re szedje le a filmeket?
Ha valaki tud segíteni előre is KÖSZÖNÖMÜdv.: Zoltán
-
kerobi
senior tag
Sziasztok! Van egy ultra widescreen monitorom, 2560x1080. Es van egy hdtv adapterem. Az adapter a monyora 1280 x 720ban teszi ki. Hol tudnam beallitani, hogy a lehető legnagyobb felbontassal kuldje ki a jelet? Es a screen mirroring hogy működik?
Chromecast 2m volt, rovid uton visszakuldtem, mert a filmeket cache elgette, mire lejatszotta es beletekerve is nyuglodes volt. Szoval chromecastet nem javaslom.
-
Prien
addikt
-
zseko
veterán
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Gyári 4.4.2-es romot használok rootolva.
Ezer éve nem babráltam rendszert, talán samsung s2-ön utoljára.
Eléggé megfáradt már a tabom, egyre több általam használt app nem fut normálisan.
Feltelepíteném a 3,2-es IronRom-ot.
Átolvastam a menetét xda-n google fordítóval gyenge angol tudás mellett.
Belevágnék, de szeretnék biztosra menni.
Tud nekem valaki lépésről lépésre segíteni?
Előre is köszönöm! -
Prien
addikt
Gyári romban gondolkozom, mondjuk a garancia már rég lejárt. T805 amúgy. Még használható a 4.4.2 is, csak az alkalmazások éreztetik, hogy ez a rendszer kezd elavulni.
Be kell tartani a növekményes frissítést? Tehát előbb egy 5.0.2-t húzzak rá?
[ Szerkesztve ]
-
Prien
addikt
Kinek mi a véleménye, megéri feltenni a 6.0 Androidot? Letöltöttem a magyar függetlent. Milyen funkciók "tűnnek el" és hogy rövidül az akku idő?
Ha jól rémlik, az olvasó módnak búcsút inthetünk?
Még 4.4.2-n vagyok...Odinnal ,ha ráhúzom egyből, nem lesz gáz?
-
kerobi
senior tag
Nekem a lineage valamelyik verziónál aludt be örökre, csak a hard reset segitett. Már frissitéssel orvosolták. De vannak a lineage rendzerben bőven bugok, szóval visszatettem a 6.01 es ironromot. Ez elég jó.
és próbáld meg, hogy külső sd card nélkül is produkálja ezt, mert nekem egy hibás sd cardtól megőrült, ujraindult.
[ Szerkesztve ]
-
maddlock
csendes tag
Sziasztok. Egy ideje csinálja a tabletem, hogy nem kapcsolódik be (alvásból), csak nagy sokára rezeg, hogy tá-ti-ti-ti (egy hosszú, 3 rövid), majd nagy nehezen újraindul. Az egész kb egy percig vagy tovább is tart onnan, hogy fel akarom éleszteni. Közben nyomogatom a bekapcsoló gombot, úgyhogy nem tudom, hogy annak hatására történik-e az újraindulás. Nem olyan őrült módon zavaró, csak gondoltam hátha van valami tippetek. Internet nem ad semmit, pedig elég jellegzetes a dolog. Köszi előre is.
-
motown5l
senior tag
válasz motown5l #6090 üzenetére
Felre ertettel.A gyari 5.3V.Az rendesen tolti.A mobil toltovel nagyon lassan tolti fel nekem.A tabletem,sokat mondok ha azt irom hogy 20x volt feltoltve amiota megvan.es kb 1 eve van meg.Rokonomtol kaptam mert o nem hasznalta.Vagyis ki se szedte a dobozbol.A munkahelyerol kapta.de o ipad ot hasznal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest