Új hozzászólás Aktív témák
-
Hallosz
senior tag
"Vezetés közben jobb kezelni az érintőképernyőt, mint a klaviatúrát. Ráadásul a klaviatúra útban van. A notikon nincs GPS, anélkül meg munkára alkalmatlan."
Vezetés közben jobb kezelni az érintőképernyőt, Egy kamionostól rémísztő ezt olvasni
Bátortalanul jelzem, hogy az én munkakörnyezetemben tökéletes választás a noti és a tablet is.
-
Shyciii
veterán
Igen, és ez elég nagy baj, ha menetközben engedi a menüt tallózni. De remélem nem engedi, mert nekem a 2006-os Alfa-m sem enged a sima menüben jártkálni, pedig nem félre, oldalra kell néznem, csak a kormányra.
Most gondold el pl Tesla és társainak a nagy kijelzője középen van. Odanyúlsz tapicskolni, ide-oda menüben, mert nincs mindenre közvetlen elérés, és egyrészt a kezed sincs a kormányon hosszú másodpercekig, se a szemed. Ez kb annyira balesetveszélyes, mikor a mobilokat nyomkodják menetközben. Míg egy régi autónál még a légkondi bekapcsolása, vagy módosítás is töredék idő alatt megvan, és még csak oda se kell nézni, mert mindig ott van a megfelelő gomb, vagy tekerő. -
nozs23
addikt
Ultrabookokat és high-end tableteket párhuzamba állítani azért nem ördögtől való, főleg akkor ha a Samsung vagy akár az Apple erőlteti és fejleszti a desktop élményt, ad ehhez tartozékot és aktívan így promózza a termékét stb. Az általam felhozott MBA sem iOS-t futtat amúgy. Elfogadom, ha valakinek ez megéri. Mégegyszer, nekem is tettszik, csak drága játékszernél nem tartom többre.
-
-
nozs23
addikt
Szerintem ez hulyeseg.
Egy M1-es iPad-et konkretan egy dual boot feature valaszt el attol, hogy normalisan lehessen laptopkent lehessen hasznalni (persze az extrakent vasarolhato billentyuzettel). A gyartok dontese, hogy ezt -egyelore- nem adjak meg nekunk.
De androidon is voltak mar ilyen Windowsos probalkozasok. -
vicze
félisten
Nagyon ritkán értünk egyed, de most igen.
Vannak amúgy speciális esetek, mint részben a tied, amikor egyesek számára kiváltja, de többnyire vagy az egyik vagy a másik kényelmetlenebb az adott feladatra, már pusztán a forma miatt.
#37: Fú, hogy imádtam a Sony Z4 Tab billjét. beleraktad és képzeld megállt benne mint egy laptop és még értelmes touchpadje is volt, miért is csinálna bármi olyat?
#36 nozs23: Az gondolom felettébb nem zavar, hogy a MacOS semmilyen touch inputot nem támogat, és a felülete 20éves semmilyen formában nem érintéses vezérlésre van kitalálva. Nem tudom vagy 8éve mondogatják, hogy jöjöjöj, csak épp nem jön...
Nézzük meg milyen elképesztő sikeresek a Windows tabletek, az alkalmazások töredéke támogat touch inputot, legjobb esetben is tollat, a túlnyomó többség használatlan érintés vezérléssel, és maga az OS felület is ahogy Mac esetében is. És akkor a felbontások és skálázódás miatti problémákról semmit nem mondtam, és ez nem az OS hibája, hanem az appoké amik semmilyen formában nincsenek erre felkészítve.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Amúgy magát a jelenséget én sem értem, de attól még van
A dolog hátterében szerintem a könnyű használat állhat, kisebb tömeg (bár egy ipad pro + magic keyboard nehezebb mint egy macbook air ), és talán elmondható hogy a mobil rendszerek reszponzívabbak mint az asztali társaik. De amúgy én azt vallom, hogy a megfelelő eszközhöz megfelelő szerszám.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nozs23
addikt
Annyi mozgastered nincs, mint egy notebooknal, de tudos módosítani a szoget (ha a magic keyboardos caset nezed te is). De pont ezt mondom, hogy ha akarnanak tudnanak tervezni hardvert/szoftvert tervezni, hogy teljes mertekben kivalts egy notebookot, de meg nem tartunk itt. Mindenesetre az Apple van ehhez a legkozelebb a jelenlegi chipjeivel. Csak pont ok akarnak eladni neked egy macet es egy ipadet is.
-
vicze
félisten
A Samsung hasonlója 200$, ami pont ugyan olyan elmebeteg. (Ugye promóban ingyen adták hozzá, így az értéke pont annyi.)
Samsung jó ideje követi az Apple árazását sajnos, na meg mindenki más is, olyan mértékben túl van árazva minden, hogy hihetetlen.
5éve egy jó nagy pofont adtam volna magamnak, ha ennyit fizetek egy tabletért... 7éve a "túlárazott" és Z4 Tab fele ennyi volt, és nem volt 100% infláció 7év alatt. (20%-ot se éri el) -
vicze
félisten
"16:10 -es képet küld ki, vagyis, minden gyászkeretes lesz a 16:9 -es tévén. A DeX viszont 16:9 -et tol ki."
Azért mert más screen mode-ba vált. Ha csak simán rádugod, akkor tükrözi, DeX meg külön kijelzőnek kezeli, csak ennyi a különbség.Kérdés, hogy Google mennyire gondolja komolyan a tablet visszahozását, és mennyire akarnak konkurenciát a ChromeOS-nek. Vannak jelek, hogy lehet valami változni fog, de kb. 2-3év. Értsd valós multitasking, natív ablakkezelés (ami nyomokban van), és hasonlók.
iOS 16 megoldotta amúgy, hogy second screen is lehet natív felbontású, csak 4év kellett hozzá.
-
moleculez
veterán
az Applenél szarrá elemzik a felhasználók szokásokat, atomjaira szedik azt, és ennek megfelelően alakítják az OS-eiket. Hogy a többség (!) felhasználói élményeit javítsák, fejlesszék. És hát a poweruserek meg vagy alkalmazkodnak, vagy keresnek mást.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
Őszintén... ha nem is ebben a formában, de benne van a pakliban, hogy pl a userek túlnyomó többsége 1-3 appot használ egy időben egy workflow alatt. E tekintetben pl én is tipikus user vagyok, ez nálam is így van.
Hogy most mire fel a natív külső monitor support... nem tudom, ők tudjak.[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nozs23
addikt
4 méret van. De igazából végfelhasználóként nem kell, hogy érdekeljen, hogy hány méretre kell optimalizálni, csak az, hogy működjön. Google részéről vannak leszarva magasan a nagyobb kijelzők, meg úgy a tabletek általánosan, eddig a gyártók oldották meg. A Pixel tablettel majd remélhetőleg jön némi pozitív változás.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- újszerű iPad Pro 11" (2020) Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok
- iPad 7th. 32GB Gold Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 90%/p3881/
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th gen. Air 5 Air 6 , Ipad Pro Mini 6 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 Tablet - i5-7G I 8GB I 256SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad Air 5th gen M1 64GB WiFi + Cellular - Kártyafüggetlen + Apple pencil 2. gen
- Apple iPad Air 5TH GEN (2022) 64 GB Wifi+Cellular 5G M1 CHIP 2026.02.25 GARANCIA
- Hibátlan, újszerű ONYX Boox Note Air 3C szines e-book olvasó - Még 21 hó magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Oscal Spider 8 ütésálló tablet
- Új Lenovo Pad Pro 12.7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest