Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Blu-ray lejátszók
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, hadd szóljak pár szót a FloydQ V4.0 romról. Még ugyan csak két hete használom, de már most tudok mondani pár infót, persze folytatom a tesztelgetést és ha valami gyökeresen változna a mostanihoz képest, akkor pontosítani fogok.
Spoiler: szinte tökéletes stock-based rom, nagyon hasonló az S10-emen lévő Android 10-hez.
Kicsit részletesebben: Stabil. Nem ez a fő telefonom, de vettem bele SIM kártyát és két telefonnal jártam-keltem az elmúlt két hét alatt. Telefonáltam vele SIM-ről, SIP fiókból, fotóztam/videóztam sokat (pedig telefonnal ritkán szoktam, hisz ott van a Canon gép meg a 3 objektív), interneteztem mobilneten, WIFI-n, az S10 által megosztott hotspoton (WIFI-n és Bluetooth-on is), sebességet mértem a Speedtesttel, reklámot szűrtem az S10-ben is tökéletes AdGuard DNS segítségével (nem kell semmit telepíteni, csak beírni a DNS szerver címét, sokkal rugalmasabb, mint az AdAway, hisz ha valami nem szereti az adblockert, a DNS szervert 1 kattintással kikapcsolhatod, nem fog vissza a sebességen semmit). Az S7 8.0-ás androidjából hiányzó funkciók nagy része tökéletesen működik, 1-2 dolog dadog picikét, de mégis megy. Tökéletesen működik a VoLTE. VoWifit nem tudtam kipróbálni, mivel csak a céges Voda számom előfizetéses, ott meg nem támogatott.
Az összehasonlítás tökéletesen rávilágított két dologra: az S7 még ma is egy tökéletes telefon, az újabb Androidok szoftveres extrái tökéletesen működnek. Nyilván nincs értelme arcfelismerésről beszélni, hisz az hardveres, de pl. a sztereó hangszóró tökéletesen működik, épp úgy, mint az S10-ben (az egyik a hívási hangszóró, a másik meg a telefon alján lévő), a már említett privát DNS (ami reklámszűrésre is jó), az a tény, hogy minden szoftverből megkapod a legfrissebb verziót a naprakész OS miatt, az újfajta AoD, a gyári képernyőfelvevő, a music share, a natív sötét mód, stb-stb. Simán XEH régiókóddal telepítettem a Floydot, el is fogadta, nincs idegesítő Telekom dallam (pedig az alap a Telekom legfrissebb stock romja volt).
A sebességggel úgy általában nincsenek problémáim, de azért 1-1 megröccenés előfordul. Nem esküdnék meg rá, de talán egy leheletnyivel több, mint ami az alap Telekomos 8.0 esetén van. Nem idegesítő és nem rendszeres. Ami kicsit többet csúszik, az a billentyűzet gépelési hangja, de maga a karakter megjelenése azonnali. Nem jöttem rá, hogy ez a Gborad miatt van-e, vagy sem. Néha maga a Gboard billentyűzet is 1-2 másodperces reakcióval pattan fel. Ritkán, úgy 20-30 estetből egyszer. De ilyen mikrolagg máshol is előfordul. Tehát tizen/huszonpár esetből egyszer-egyszer az app, a billentyűzet, vagy egy menüpont nem azonnal, hanem 1-2 másodperces delayjel jelenik meg. Elviselhető, de észrevehető. Talán néha jobbam megizzad a vas, ha erőforrásigényes appot használok, talán 1-2 órával kevesebbet bírja a telefon (monjuk nem 35, hanem csak 34 óra múlva kell töltenem). A negatívumok köre ezzel bezárult. Egyszer se fagyott le a telefon, újraindítva napok óta nem volt (a telepítések időszakában indítgattam újra sokat, ekkor izzadt rendesen a telefon, nem tudtam kézben tartani, de ez mára elmúlt). Akár mindennapi használatra is tökéletes.
Maga a rom lehet hogy néhányotonak unalmas, hisz tökéletesen olyan, mint az S9+-ra fejlesztett gyári XEH rom, se több, se kevsebb. Hisz abból portolták. Rootolni se kellett, mivel azt korábban az AdAware miatt tettem, plusz a felesleges appok kiszedegetése miatt. De az adblock más módon működik, a rom meg eleve ki van pucolva (ami még nekem felesleges volt, azt a TWRP fájlkezelőjében töröltem kézzel). Minden applikáció teljesen stock romnak érzékeli, rootolásmentesnek, még a Samsung Pass is működik, ami roolt telefon esetén garantáltan működésképtelenné válik.
Próbáld ki a FloydQ romot, ha:
- a legfrissebb, "gyári" romra vágysz
- nem hiányzik a főzött romok által nyújtott extraerdő
- hiányoznak az újabb romok gyári plusz feature-jei
- stabil romra vágysz, mindennapos használatra
- kicsit felfrissítenéd a telefonod egy S9+-hoz hajazva -
Keem1
veterán
Srácok, valaki vett/rendelt már az eredetivel megegyező SIM trayt? Már a megvételkor szembesültem vele, hogy olyan vékony vacak kis műanyag, hogy egyszer el fog törni. 4 évet bírt, de csak eltört. A Speedshop 3990 Ft-os árát rendkívül pofátlannak tartom, hisz egy kb. 20 forintból előállítható, egyébként is vacak minőségű műanyag sz*r, amit még busás haszon esetén is legfeljebb pár száz (5-6-800) forintért szabadna adni. Félreértés ne essék: nem félek valamiért akár több százezer forintot is kiadni, pl. fotós cuccokra [kategórián belül még nem is igazán horribilis] fél millát adtam mi másfél év alatt, de azért ár/érték arányban legyen, pofátlanul elkért összeget nem vagyok hajlandó kifizhetni, szóval nem a pénz miatt nem veszem a Speedshopból.
Viszont gyári helyettesítő cuccot rendeltem már aliról, ami sorjás volt, és még gyengébb, mint az eredeti alkatrész (nem S7-hez).
Nagyon örülnék, ha valakinek valahonnan lenne pozitív gyakorlati tapasztalata.
-
Keem1
veterán
Srácok, segítséget kérnék, aki ebben nagyon otthon van. Van ez a két eszköz közti hívásmegosztás (Call & text on other devices), többek között emiatt kellett nekem nagyon az Android 10. Az S7 másodlagos telefon, és úgy hittem/tudtam, hogy ezzel a gyári funkcióval az S7 készüléken is fogadhatom (meglévő netkapcsolat mellett) az S10-re érkező hívásokat. Nos, az S7-ben nincs sim kártya, a funkció pedig közli, hogy kéne. Ez tényleg így van?
Egyrészt a promo alapján tableten is működik, márpedig nem evidens, hogy egy tabletben is legyen sim kártya. Másrészt minek kellene ez az egész bohóckodás, ha van két simem? Tehát így olyan, mintha (kisarkítva) elmennék egy autót venni, amikor is közölnék, hogy ha nincs másik autóm, akkor nem vehetek.
Ismeri valaki ezt a funkciót, esetleg valakinél működött már a gyakorlatban, bármilyen két telefonnal?
-
Keem1
veterán
válasz
kutyek #54467 üzenetére
Egyetértek, én nem is értem, hova ez a sietség.
Amit észrevettem, hogy ha régebbi főverziód van (pl. az S7 Oreo-ja), akkor bizonyos Samsung feature-ök, appok nem frissülnek. Pl. az S10 gyári fájlkezelője havonta frissül, már network share elérés is van benne, erre az S7 fájlkezelője évek óta nem frissült érdemben. Kétlem, hogy egy fájlkezelőnek olyan dolgokra lenne szüksége, ami csak a 10-es Androidban van.Nyilván értem, vedd meg az új készüléket. Na de ha egy régebbi flagship még mindig bőven erős hardverben? Mehetne középkategóriában is, simán lenyomja szerintem a mostani alsó/középkategóriás készülékeket.
-
Keem1
veterán
Srácok, légyszi segítsetek nekem. Egyvalamit rohadtul utálok/utáltam az S7-ben, az az, hogy baromi macerás TWRP-t feltenni rá.
Legalább 2x elfelejtettem kivenni az auto rebootot miután Odinnal felflasheltem, és kaptam szép kis piros képernyőt. Persze ilyenkor kezdhetem elölről az egészet, aztán csak-csak elfelejtek valamit.Amiben a segítségeteket kérem:
- hogy flasheljem fel a TWRP-t Odinnal úgy, hogy utána ha elcseszek valamit (pl. elfelejtem a romot feltenni az első indítás után a telefonra), bármikor újra tudjam indítani akár a rendszert, akár a TWRP-t? Jelenleg ha felteszem a TWRP-t, és nem indítom el flash után őt, akkor piros screen és mehet minden elölről
- hogy érem el TWRP-ből a belső tárhelyet? Üresnek látja, holott ott van a rom rajta. Nincs most nálam 4 GB-nál nagyobb SD kártya.Köszi!
Rohadt idegesítő ám ez. Az eddigi telefonjaimnál, ha felpakoltam a TWRP-t, akkor nem volt semmi baj, ha mégis magát az Androidot kell (pl. fájlátvitel miatt) elindítanom, utána is ment a TWRP. Továbbá egyszerűen fel tudtam bármit tenni a belső tárhelyről is. Ennyire szar lett az utóbbi években a TWRP?
-
Keem1
veterán
Srácok, van most ajánlott stock-based ROM, ami az Android 10-en alapul? Az elsődleges telefonom már egy ideje az S10, de másodlagos sim kártyával aktív használatban van az S7e is, hisz mind a mai napig kiváló készülék (és épp ezért csupán gazdaságpolitikai okai vannak, hogy nincs rá Android 10 hivatalosan). Viszont nekem kellenének a legfrissebb Samsung appok, szolgáltatások (mint pl. a call share és hasonlók), ezért, bár ismerem és szeretem a LineageOS-t, ez most nem játszik.
Olyan ROM érdekelne, ami abszolút stabil, a lehetőségekhez mérten az összes funkciója működik a telefonnak, az extrák annyira nem mozgatnak meg. Szó mi szó, egy stock alapú stabil és bevált 10 kellene nekem. -
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz
AlexHerceg #54159 üzenetére
Nekem mindenem Samsung, a telefonokon kívül a tévé, a mosógép, a klíma, stb
-
Keem1
veterán
válasz
muszasi111 #54143 üzenetére
Nem bűn használni a keresőt.
-
Keem1
veterán
válasz
Timeola #54134 üzenetére
Aki S-en nevelkedett, az ezután is S-t fog használni
Ezért cseréltem S10-re én is (megszámlálhatatlanadik S-em).
De egyébként a kérdés helye, ahol objektív választ fogsz kapni, az ez: Melyik okostelefont vegyem?
-
Keem1
veterán
válasz
taranis #54126 üzenetére
Továbbra se értek veled egyet, de ne mondd, hogy nem segítek
Feltéve, ha megelégedsz a QHD 60 fps-sel.
De sok egyéb nyalánkság van benne, használtam már.
Zero Camera Mod - Bitrates+JPG | 4K HDR + QHD@60 | H265 | - G930/G935 - 12 Oct -
Keem1
veterán
válasz
taranis #54122 üzenetére
Hát nem is tudom, szerintem egy videófelvétel esetén vannak fontosabb paraméterek. A cserélhető obis fényképezőm "csak" 30 fps-t tud 4k alatt (meg ugye 1080p@60fps), de egyrészt alig tömörített hevc 200 Mbps, összehasonlíthatatlan a minősége egy telefonnal készült 4K@60 felvétellel (ami jó esetben is a töredék információt tárolja, kb. 30-60 Mbps). Sőt, ha külső rögzítővel HDMI-re kötném, akkor meg tömörítetlen RAW videóhoz jutnék hozzá, YouTube-on láttam ilyet, videoklipeket is forgatnak ilyen gépekkel. Ha nekik nincs szükség 60 fps-re, egy átlag embernek miért lenne? Szerintem ez csak a reklámokban hangzik jól, gyakorlati haszna semmi.
A mozifilmeket 24fps-sel veszik fel, mégis lefolynak a vászonról -
Keem1
veterán
Egyszerű ez. Ha most PAN vagy, akkor az alábbi kombinációk egyikét választhatod:
- letöltesz egy PAN romot, és a home csc-t tallózod be. Eredménye: maradsz PAN, nincs factory reset
- letöltesz egy XEH romot, és (mivel most PAN vagy) a XEH csc-t tallózod be. Eredménye: XEH leszel és factory reset lesz.Más kombináció nem lehetséges.
-
Keem1
veterán
Nem is lesz, amíg a szolgáltató nem támogatja. Ahogy fentebb írta a topikgazdi, csak Telekomos és Digis simkártyával megy. Tehát betehetné a Samsung, de csak összezavarná a felhasználókat, mert azt hinnék, működni fog, holott nem. A Telenor+S7e kombinációra nem támogatott a VoLTE.
Feltehetnél egy XEH romot, amiben benne lesz a kapcsoló (lásd a képernyőfotómat), de sanszos, hogy nem fog menni úgy sem. -
Keem1
veterán
válasz
Sasskent #54081 üzenetére
Mert az Android nem Windows. Az Android sokkal de sokkal jobban menedzseli az appok futását, nem mellesleg tök máshogy működik. Ha ezt valaki nem tudja, akkor több rosszat tesz, mint gondolná. Az appok fölösleges kilövése nem energiatakarékosságot, hanem épp ellenkezőjét okozza: az app így is úgy is el fog indulni. Ha egy 3rd party app, vagy a módosított OS (Samsungnál az ex-TouchWiz = One UI) kilövi, akkor is. Belátható, hogy ez a kilövöm-elindul típusú szélmalomharc nem lesz jótékony hatással az akkura, de még a telefon teljesítményére sem.
Nézd, az én telefonom 3 és fél éves, 1 napot biztosan kibír az akksija. Hogy használom? Nem úgy, hogy én vagyok a telefonért, hanem fordítva. Nálam a wifi, a bluetooth, stb. állandóan be vannak kapcsolva (ha hazaérek, menjen magától wifire, a BT a wireless füles, meg az okosóra miatt), tévesen hiszik az emberek, hogy ezek idle-ben sokat fogyasztanak. Egy fenét. Semmilyen energiamenedzsment szoftvert nem használok, egyedül a kijelző alkalmazkodik a külső fényhez, minden más maxon/csúcsteljesítményen megy.
Ha konnektor közelében vagyok és 80% alatt van az akku, feltöltöm. Nem foglalkozom vele, hogy mikor meddig bírja.
És nézd meg, 3,5 évesen kicsit bírja kevesebbet, mint a zsír új céges S10.Nyilván ez csak durva becslés, a valósághoz azért nincs annyi köze, mint hinnénk, de ha már ez a mérce, akkor megmutatom:
-
Keem1
veterán
válasz
grabber #54065 üzenetére
Tök ugyanakkora
Amúgy nem ájultam el tőle, de ennek csak az az egyetlen oka van, hogy az S7e még mindig egy szuper készülék. Talán szoftveres oldalról (stock rom - stock rom) látszik inkább igazán a fejlődés, plusz ami minden évben az adott S szériánál: valahogy mindig egy picit jobb a kijelző. De ezt is csak egymás mellé téve veszed észre.
Épp ma jött meg ugyanaz a tok az S10-re, amit S7e-nél is használok, itt jól látszik, hogy tényleg majdnem milliméterre ugyanakkora. Persze a kijelző aránya nagyobb, ez azért jól jön a mindennapi használatkor. Azért tök jó, mert méretben nem nagyobb, de a látható kép észrevehetően több.
Szerk: az akksiidő nálam azért nem játszik, mert sose úgy csinálom, hogy használom amíg tudom és nézem, hogy hol áll. Hanem ha pl. melóhelyen 50-70% körül van, akkor még bent rátöltök, és úgy állok tovább. Ugyanez otthon vagy kocsiban is. Így sose merül le 30% alá (max akkor, ha tényleg nincs sehol lehetőségem tölteni, de ez ritka).
-
Keem1
veterán
válasz
sbalu1 #54063 üzenetére
Nem, nem és nem tudok igazat adni neked
Én a megjelenés évében vettem az S7e-t, 204/205 ezerért. Idei megjelenés az S10, ugyanazon szolgáltató, ugyanazon paraméterekkel most 219 ezerért venném meg (a két ár között van több mint 3 év, és amúgy is elhanyagolható). Leegyszerűsítve mondhatjuk azt, hogy 1:1
Te nem a megjelenés évében vetted, ha most cserélnél, SuniGSM-ben 110 körül S8-at kapsz, de plusz 30-ért már "ismert" áruházból is.
S10 a céges telóm, hidd el, méltó utód, gyakorlatilag mint az S7e csak 3 évvel modernebb köntösben. Tudom miről beszélek
-
Keem1
veterán
válasz
TheBikerider #53990 üzenetére
Nagy valószínűséggel nincs rá szükséged, én csak szemétnek hívom az ilyesmit.
Ha annak idején megvetted, Package Disabler Pro-val tilthatod. Ha nem garis már a telód és rootoltad/rootolnád, akkor törölhető is. Másképp elvileg nem tudsz tőle megszabadulni.Én rögtön rom újratelepítés után töröltem a fenébe, a többi bloatware-rel együtt.
-
Keem1
veterán
Srácok, jól olvastam, hogy nyár eleji XEH frissítéssel van VoWifi? Azt láttam, hogy Digi ok. Telekom? Próbálta valaki?
-
-
Keem1
veterán
Srácok, valakinek van biztos infója, hogy ezzel kompatibilis a telefonunk?
A Qi az a mi telónkban is benne van, ugye?Köszi!
-
Keem1
veterán
válasz
Yogibear974 #53877 üzenetére
Valami háttérappot törölhettem, fent van a Google Cloud Print, a gyári app, meg a HP appja is. Ezek beállításaiban ott a nyomi.
De ha rá küldenék bármit a nyomtatóra, meg se jelenik az az ablak, ahol kiválaszthatom. A céges telefonon ott van. Biztos hogy én töröltem ki egy rendszerappot, de nem tudom, mi az. A céges telón "print" és "nyomtat" kifejezésekkel nincs eggyel több app, mint a sajátomon. -
Keem1
veterán
Srácok, nem tudja valaki, mi kell a nyomtatáshoz? Elvileg az hiányzik a telefonról, ami a nyomtatást menedzseli, pl hogy válasszak nyomtatót. Valószínűleg kiheréltem. A céges J6-on jól működik. Mindkét eszközön az appok között a print és a nyomtat szóra ugyanaz jön fel, a Google Cloud Print, valamint a gyári nyomtató kezelő a beállítások között ugyanúgy van paraméterezve.
A különbség csupán annyi, hogy ha rányomok a nyomtatásra, a cégesen választható a nyomtató, ezen meg visszatérek a dokumentumhoz, hibaüzenet nélkül. -
Keem1
veterán
válasz
#68216320 #53782 üzenetére
Nem tudod ugyanazt kiaknázni. Csak a gyári kamera app fér hozzá a kamera teljes funkcionalitásához.
Ezt úgy képzeld el, hogy kapsz egy mosógépet, amit ketten üzemeltethettek: a gyártó embere, meg te. De te nem kapod meg a teljes kézikönyvet, bizonyos funkciókat nem tudsz így kezelni, csak a gyártótól jött manus.
Egy Samsung telefont nem érdemes nem TW alapú rommal használni, mert egy csomó funkció elvész így, nem csak a kamera esetén. -
Keem1
veterán
válasz
szita.erno #53681 üzenetére
Az nagyon érdekes, mivel nekem is pont ilyen kártyám van (EVO Plus, a narancs). Tökéletesen működik.
-
Keem1
veterán
válasz
passat77 #53636 üzenetére
Nem érdemes. Az esetek nagy részében károsodik a felcibálástól a hátlap, és a vízállóságnak is búcsút inthetsz. Ha beleszámolod a macerát, az új hátlapot és a vízállóság megtartását is, egyáltalán nem vészes a 15 ezres akksicsere.
Én ennyiért nem állnék neki. Ha 30 rugó lenne, akkor igen, de 15 ezres "spórolás" miatt, tutira nem.
-
Keem1
veterán
válasz
zmtTom #53589 üzenetére
Én igen, és kezeli együtt.
A fülhallgató kérdésre pedig a melyik fülhallgatót topikban kapsz választ, az oda való. -
Keem1
veterán
válasz
Hege1234 #53536 üzenetére
A nem Touchwiz alapú romok azért nem jók, mert a Samsung saját dolgai elérhetetlenek. Pl. a kamera bizonyos funkciói külső kamera appal nem működnek (a legjobb minőséget is csak a stock app tudja produkálni), az meg ugye nincs non- TW romokban.
Például külső appok nem tudnak se 4k-t, se 60 fps-t (tudom, úgy kommunikálják hogy igen, de valójában fake, interpolált mind). Ezt csak a gyári app tudja. És ez még csak a kamera, a többi komponenst nem is említettem. -
-
Keem1
veterán
válasz
kisbago #53293 üzenetére
Nem kapcsoltad be az OEM feloldást. Ha gyári romot teszel fel, akkor nincs gond, csak az előzőleg a telefonhoz "nőtt" google fiókkal kell visszalépned. Mielőtt rootolsz vagy nem gyári romot teszel fel, be kell kapcsolnod az OEM feloldást.
Ha feltettél egy custom romot, akkor "csak" fel kell tenned egy gyárit, wipe data/cache, újraindítás, visszalépsz a google fiókkal és voilá, működik.
Egyébként pedig olvasnivaló a témában.
-
Keem1
veterán
válasz
Remekelek28 #53206 üzenetére
Nem hiszem, hogy véletlen lenne az eBay-es és a gyári kijelző közti tízszeres árkülönbség.
-
Keem1
veterán
válasz
szepi23 #53042 üzenetére
A kiállítási darabnál én inkább a kijelzőtől félnék. Valószínűleg igencsak be van égve, bár azt érdemes előtte tisztázni, hogy milyen és mennyi garit kapsz. Ha teljesen rendesen, akkor nincs gond, mert simán kicserélteted a beégett kijelzőt meg a szarrá ment akksit és van egy vadiúj telód.
-
Keem1
veterán
Boldog karit mindenkinek.
Az ünnepek után meglepem magam egy új akksival, már majdnem naponta 3x töltöm a telót
Ma már 2x töltöttem és most is4847%-on állok. -
Keem1
veterán
válasz
zsizsef #52925 üzenetére
Én nem fogok neked esni, mert nem érdemled meg. Amúgy is igazat adok neked.
De sajnos valahol várható volt. Egy ideje már a Samsung telefonokban a knox intézi a biztonsági kérdéseket. Ha a knox útját kiadjuk, akkor vagy nehezebben, vagy sehogy sem fogjuk tudni használni a biztonság szempontjából kritikus részeket, mivel nincs aki hitelesítsen.
Olyan ez, mint amikor egy kapuőrt kirúgnak, és aztán nem lesz aki a zárt ajtót nyitogassa. Zárva marad.
Ezért vélem úgy hogy valószínűleg az S7 az utolsó Samsung telefonom. -
Keem1
veterán
Azért, mert ugyanazzal a fiókkal léptél vissza. De ha tüzetesen megnézzük a feliratot olyankor, írja is hogy az előzőleg használt Google fiókkal kell visszalépni. Nyilván nem kell senkinek magától tudnia, de kiírja, figyelmeztet a telefon, és épp ezért tartom hanyagságnak. Az emberek nagy része soha semmit nem olvad el, de cserébe csodálkozik ha utólag valami probléma merül fel.
-
Keem1
veterán
válasz
Lallos #52833 üzenetére
Ez az odin mód. Valószínűleg leugrott a szoftver a telódról (akár flashmemória, akár alaplapi hiba is lehet). Elsőre elég ha újraindítod az összes fizikai gomb egyidejű lenyomásával.
Ha újra ugyanez jön, akkor belépsz odin módba újra és felteszed rá a rajta lévő szoftvert. -
Keem1
veterán
Azt nem tudom, figyeltétek-e, de a kamera beállításai közt a fordítási hibát/elírást több mint két éve nem sikerült javítani
"Képek mentése előnézet szerint
Az alkalmazás minden fényképet az előnézetnek megfelelően ment, nem tükrözve"Hát épp hogy az előnézet van tükrözve, és ha ezt kikapcsolom, akkor lesz "nem tükrözve"
Annyira idegesítő ez az előlapi kamera tükrözés, és a fenti elírás miatt rendszer újratelepítés után mindig gondban vagyok, hogy akkor hogy is van, hogy ne tükörfotót kapjak. Ilyenkor lövök egy képet valami szöveges tárgyról és úgy ellenőrzöm, nincs-e fordítva.Aki a szelfikamera tükrözését kitalálta, azt elevenen felgyújtanám
-
Keem1
veterán
válasz
KTibxx #52711 üzenetére
Package Disabler Pro+ (Samsung)
Én egy korábbi változatot vettem meg, amit elvileg a Google Play már kikukázott, de apk mentésből vissza tudtam állítani, és a licenc ellenőrzés is működött. Viszont már rootoltam, és így nem csak tiltani, hanem törölni is tudtam - és meg is tettem egy csomó tökéletesen fölösleges appal.
-
Keem1
veterán
válasz
bubumaci74 #52634 üzenetére
Download mód, majd feltolod rá a legutóbbi készülékeden lévő revízió szerinti legfrissebb firmware-t (vagy legjobb, ha pontosan ugyanazt a romot, ami előtte volt). Egyébként valószínűleg nem kapcsoltad be az OEM feloldást, és ez megakadályozta az odinozást. Miután fent van a szűz gyári rom, ezt rögtön kapcsold be, különben újra így fogsz járni rootoláskor és/vagy nem gyári rom telepítésekor.
Majd megkeresed az én rootos hozzászólásomat és az alapján rootolsz
-
Keem1
veterán
válasz
vipviform #52626 üzenetére
Nálam:
/storage/4606-3942/Android/data/com.spotify.music/files/spotifycache/StorageDe sajnos semmit nem tudsz vele kezdeni, telepítéstől, eszköztől és felhasználótól függő titkosítása van. A Spotify újratelepítése után is lerántja újból a muzsikát, mivel már akkor se fogja tudni olvasni a régebbi letöltéseket.
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz
t72killer #52569 üzenetére
Nyugodtan felrakhatnád az oreot is, én a 3 főverzió között nem vettem észre lényegi különbséget akkuidőben. A Hangouts tuti nem hibás, évek óta napi szinten használom. Nálam sose játszott szerepet az üzemidőben.
Nálad esetleg csak valami beakadt, de feltöltés és újraindítás után megszűnik a probléma. -
Keem1
veterán
válasz
ForeverAlone #52539 üzenetére
Adod vele a javításról szóló igazolást. De ha már lejárt garis készüléket adsz el, a kutyát nem érdekli az IMEI. A vevő sim kártyájával felmegy a hálózatra? -> igen -> minden rendben.
-
Keem1
veterán
válasz
ForeverAlone #52537 üzenetére
És?
Nyilván a csere hátlapon nem lesz rajta. De attól még garis marad, ha még garis. -
Keem1
veterán
Ez sajnálatos
Mondjuk semmi sem tart örökké, már az én szintén 2 év 4 hónapos készülékem utódjára is félre van téve a pénz, ha a szükség úgy hozza.
Az elmúlt hetekben nem szándékosan ugyan, de már vagy 3-4 alkalommal ejtettem el, pedig azelőtt csak egyszer (meg is látszik a nyoma az alu kereten, rögtön 3 hónaposan "dobtam el"), viszont szerencsére semmi baja, pedig egyik alkalommal fejmagasságból esett járólapra (épp telefonáltam, kicsúszott a kezemből és pontosan lapjával a hátoldalára esett - valószínűleg ez mentette meg). Nem szeretném tönkretenni, de mivel bőségesen megszolgálta már az árát, kicsit kevésbé fáj, ha mostantól purcan ki, mintha pár hónaposan tette volna. De szeretném még sokáig használni.5. okostelefonom, és az első, amit nem akartam egyévesen lecserélni. Egy idő után mindegyiktől, még az S2-től is szabadultam volna. Az S7 esetén nem érzem ezt, mindenre, de tényleg, mindenre tudom használni. Pörgős, gyors, kényelmes, kellemes, és tetejébe még gyönyörűen is néz ki. Pár éve gondoltam volna, hogy az otthoni asztali gépemen dolgozok egy kis képernyőn a metrón? Tegnap ez volt, szép kis adatvesztésem lett HDD hiba miatt, muszáj volt még útközben is visszalapátolni a maradék adataimat az új HDD-re, meg felhőből visszatölteni a legfontosabbat. Bár ehhez kell a Microsoft hivatalos távoli asztal appja, ami az összes hasonlót kenterbe ver - TeamViewer, VNC, és társai elbújhatnak mellette, de ez más lapra tartozik.Ez sem ide tartozik, de ha jót akartok magatoknak, használjatok felhőt. Telefonon már bizonyított, tegnap viszont 47 GB-nyi családi fotó és videó ment volna a levesbe, 13 év termése, köztük a lányom első majd' egy évének teljes termése (pótolhatatlanok lettek volna). További több gigabájtnyi dokumentum (pótolhatóak, de nehezen - jótállási jegyek, orvosi leletek, egyéb iratok). De a OneDrive megmentett.Az elveszett 800 GB-ból a nehezen vagy egyáltalán nem pótolható 120 GB felhőből maradéktalanul visszajött, a többi csak film, sorozat, vagy egyéb nem értékes adat. Igen, lehetne másik HDD-re is menteni, vagy DVD-re. De ne légy naiv, nem fogod. Én sem tettem. Az első kisebb probléma után megfogadod, hogy mostantól mentesz. Aztán a lelkesedés abbamarad, nem okulsz belőle. Tedd hát azt, ami kényelmes és elintézi helyetted. Felhőből rengeteg van, mindenki megtalálja a megfelelőt. Én az OneDrive-ot használom, mivel z Office előfizetéshez jár felhasználónként 1TB. Az nekünk elég, de mindenben van valami jó, meg persze rossz is.
Bocsánat a sok offért, de ha már úgyis offba kezdtem, érdemesnek tartottam felhívni a figyelmet, hogy okuljon bárki az én szerencsétlenségemből, pláne hogy jól végződött.
-
Keem1
veterán
válasz
gerner1 #52416 üzenetére
A telepített bloatware-ek mennyiségétől is
Amióta kicsontoztam a telefont, kapott egy fél új akksit. A korábbi másfél-két óra kijelző ugyanazzal az akkuval 2,5 - 3 körülire változott.Sőt, a vidéki 800-as LTE is takarékosabb. Most itt vidéken anyósnál pár nap alatt 3,5 órákat produkált.
-
Keem1
veterán
válasz
MadMancs #52269 üzenetére
TWRP-t Odinnal tudsz feltenni. De kellenek kiegészítők is, mivel a telefon védelmi rendszere külső támadásnak veszi a mókolást és ezeket ki kell iktatni. Pl. az oem feloldást is bekapcsolni, különben eléggé könnyen nullázhatod a telefont. De erről a megfelelő helyeken olvashatsz, pl. az XDA megfelelő topikjaiban, ott többnyire linkelik azokat a zipeket, amiket azonnal, még újraindítás előtt a TWRP első indításakor fel kell telepíteni.
Nem tudom, pontosan mi a célod, de nekem root és TWRP volt stock romon, és én így csináltam.
-
Keem1
veterán
válasz
laszlolczka #52237 üzenetére
Apró pontosítás
A HD hívás más, az 3G és 4G esetén van, és eddig is volt pár éve, de semmiképp nem azonos a VoLTE-vel. -
Keem1
veterán
válasz
Jack Oneill #52201 üzenetére
Hivatalosan biztos hogy nem, de a lelkes közösség révén már látok rá esélyt.
-
Keem1
veterán
válasz
gerner1 #51842 üzenetére
Erről jut eszembe topikgazda uraság. Most hogy rootoltam, az érkező kis frissítéseket hogy tegyem fel az OTA-hoz hasonlóan?
Addig megvan, hogy odin, de ugye ahhoz az egész romot kéne felpakolnom. Nincs az .md5-ben olyan fájl, ami csak az inkrementális frissítést tartalmazza?
Mert ugye ha felküldöm az egész romot, akkor oda a root. Ha rootolom, akkor meg gyalulom a telefont. Ezt elkerülném minden egyes biztonsági update felpakolásakor
Természetesen, ha a címzetten kívül más is tudja a választ, ne tartsa vissza -
Keem1
veterán
válasz
bubumaci74 #51824 üzenetére
Mondjuk akkor akár meg is érheti. Kapsz 70 ezerért egy új kijelzőt, új elő és hátlapi üveggel. Tehát új telefont.
Nekem ez kicsit több mint 2 éve 200 ezerbe került -
Keem1
veterán
válasz
bubumaci74 #51806 üzenetére
A gond az, hogy ugyanannyiba kerül, mintha a kijelző is tönkrement volna. Az üvegezés irtó macerás és veszélyes, ezért aki vállalja, nem sokkal csinálja olcsóbban mintha az egész kijelzőt cserélné.
-
Keem1
veterán
válasz
stefi68 #51761 üzenetére
Nem lenne nagy kérés.. csak már töröltem őket és fejből nem emlékszem rájuk
Viszont van valahol egy listám, talán már itt megosztottam egyszer, de ha előkerül, akkor újra beszúrom ide, magyarázattal együtt.No meg épp most csúszott le a második jóféle házi pálesz, kicsit enyhítendő a telefon b*zerálásával járó macerát
Asszem kicsit be is ütött, tényleg jóféle.
-
Keem1
veterán
válasz
NandorHUN #51759 üzenetére
Köszi srácok
Már megy az S Health is. Samsung Pass kell még
Nekem tökéletesen jó a stock rom, ha testre tudom szabni. Sose volt problémám, mert tudom, hogy mit törlök. Amit nem ismerek, azt előbb jegelem, de ha kideríttem, hogy nem fog problémát jelenteni, törlöm. Erre is egy régi bevált app a jó. A Link2SD. Jegelésre, törlésre. Még majd a játékok OBB fájljait akarom SD-re kényszeríteni. Elvileg ezzel megy, gyakorlatilag még nem próbáltam.Azt hiszem, ma a család keveset fog rólam hallani, offoltam magam a telefonnal
Ebéd:
- drágám, kész a kaja
- ok, kösz, csammcs... csammcs [kezemben a telefon]. 3 perc múlva: köszi, finom volt, puszi (és húztam vissza a nappaliba -
Keem1
veterán
Óóó gyerekek, micsoda kényelem
Kicsontoztam a stock romot, 60 apk-t töröltem. Engedélyeztem a gyári hívásfelvevőt (nincs jobb nála), feltettem az AdAway-t (nincs jobb reklámblokkoló nála). Megy az OTP Smartbank és a Simple is (Magisk root hider). Az S Health még nem megy, de találtam pár megoldást, majd szépen kipróbálgatom őket.Végre ezen a telefonomon is csak az van, amiket használok, totál kipucolva, totál testre szabva.
-
Keem1
veterán
Válaszolok magamnak
Ez alapján sikerült rootolni.
YouTube: Samsung Galaxy S7 /S7 Edge Root Android 8.0 100% WorkingKeresőhöz: root S7 edge Oreo 8.0 lépésről lépésre lépésről-lépésre szájbarágós hülyéknek rookie newbie egyszerűen
-
Keem1
veterán
Srácok, mi most a legbiztonságosabb root oreora? Az összefoglaló 7.0-ig van, CF Autoroot 7.0-ig van, keresővel ezt találtam, de ez leginkább másról szól. Nekem nem kell se custom rom, se TWRP, se Magisk, stb. Nekem csak a jelenlegi stock rom kell rootolva, hogy kipucoljam a fölösleges dolgokat a romból és engedélyezni tudjam a stock call recordert.
-
Keem1
veterán
válasz
Jack Oneill #51662 üzenetére
Nincs. Megvolt a két főverzió, ha megszellőztetnek is időnként mást, akkor sem lesz több. Ennyi volt. Még egy darabig lesz security update, oszt' jó napot.
-
Keem1
veterán
válasz
olahroberto #51274 üzenetére
Samfirm program
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Apple Watch 10,Jetblack, 45mm, Gps+Cellular, garanciális, karcmentes, 100% akku
- Apple Watch 10,Jetblack, 46mm, + Midnight Loop, új, 1 év apple garancia
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2nd Gen. 44mm Midnight Aluminium Cellular, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Garanciális
- eladó CES újdonság - egészségügyi okosóra Rollme Hero M5 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest