- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Nekem akkor váltotta ki a nemtetszésem, mikor nyáron Amerikában voltam és csak erre voltam hagyatkozva. Laptop helyett vásároltam még itthon a jobb akksi idő és kényelmesebb hordozhatóság miatt. Itthon, mikor csak kiegészítő volt a számos másik technikai eszközöm mellett nem volt gond, de később, amikor elkezdtem tervezni rajta a programjaimat (térképhasználat, napló vezetés, levélírás, filmnézés, zenehallgatás, fényképezés, táblázatkezelés, fényképek feltöltés-mentése-nézegetése, böngészés-szállásfoglalás-vásárlás, tehát massssssszív használat), akkor nagyon sokszor felbosszantott.
A Note hardvere még mindig jónak számít, csakis a szoftver tehet a néha felbukkanó esetlenségéről. Nem mennék bele, hogy mi a különbség a Google és a Samsung ROM-jai között, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya, de a G-féle mindig is stabilabb és használhatóbb volt.
Igen, ROM-olás után némileg gyorsabb lett, érzékenyebb és finomabb, mindenképp megérte. Visszaállítanom még nem kellett, de kb. ez a menete: gyári OS telepítése, ROOT-talanítás, bináris számláló törlése és kész is. Funkciójába ugyanazt tudja, kinézete tökéletesen megegyezik a gyáriéval, néhol más a kód, vannak benne tweak-ek, módosítások, amitől összességében jobb a használata. -
Darko_addict
őstag
i9505-amnál (S4) elrontottam, ott ha egyszer nekifutottál a ROOT-nak, még azelőtt, hogy kijöttek volna extra patchek, akkor vége, a szerviz látni fogja, hogy mókoltál. Tab esetében ilyen nincs, és szükség esetén minden visszaállítható, persze akadhatnak ellenérvek.
Én kezdtem azzal, hogy a ROOT segítségével kitöröltem mindenféle felesleges alkalmazást, ami nekem nem kellett, némelyiket pedig lefagyasztottam, így nem is indulnak újra, míg te nem akarom. Ezzel felszabadítható a RAM is (hiába 2GB, ha sok a bloatware... nekem S4-en olykor csak 300-400 szabad volt, szóval ezért vágtam ott is bele), és növelhető az akksi élete. Mikor ezután sem volt olyan jó, lag megmaradt, nem volt igazán gördülékeny stb. akkor döntöttem egy másik ROM választása mellett, amit nem bántam meg (Revolution HD 11.2).
Hogy mi a használhatóbb...? Nem tudom, személyes igényeknek kell megfelelnie. Telefonra biztos nem tennék Google ROM-ot, de a tab esetén elgondolkodtam rajta, de nem volt egy szimpatikus se. Pl. szívesen használtam volna a NEXUS szoftverét.Legközelebb, ha veszek (enyémet most eladtam fateromnak), akkor csak DualOS-ben bíznék. Egy Android nem helyettesíthet egy W8-at és vice versa, másra jók, más az erősségük és a kettőt kombinálni, páratlan! Már vannak ilyen gépek, de drágák. W8 + billentyűzet dokkoló a komolyabb dolgokhoz, lecsatlakoztatva tabletként pedig Android interfész a szórakozáshoz (pl. játékok).
U.i.: Egyébként sok esetben csak a jó programot kell megválasztani a kellemes élmény eléréséhez. (böngésző, pdf-doc olvasó, fájlböngésző, WiFi adatkommunikáció és így tovább)
-
Mankó
veterán
Beléptem a táborba egy n8020-al. Még nagyon furcsa a méret a nexus 7 után.
Amit észrevettem, hogy van mikrolag, s a net is mintha porgosebb lenne a nexuson, annak ellenere, hogy a wifi itt erosebb.
Meg egy dolog, amire ti lehet tudtok megoldast, amikor szerkesztem a szoveget es bele kattintok a szovegbe, mindig villan egyet a kepernyo. Miert?
Lehet erdemes lenne gyari vissza allitast csinalni? Nezegettem a tabot, hat ezt alig hasznalhattak valamire, 2013 decemberi vetel, semmi extra szoftver rajta. De valahogy csak jo lenne kicsit gyorsitani rajta, tudtuk otleteket? -
ClioRS
őstag
Igen, nyugodtan. Nekem is az van, imádom, le nem cserélném semmire
Még kérdezted a Nexust, havernak ugyanaz van, mint neked, sebességben nem vettem észre különbséget. Ha van is, minimális lehet a Nexus javára, hiszen azon gyári Android fut, míg a Note-on a hardverzabáló TouchWiz, bár erősebb is leheletnyivel a hardver.(#2219) derrik
Szia!Azt sajnos nem tudod leellenőrizni, hogy tiltható-e az IMEI. Annyit tudsz csinálni, hogy védd magad valamennyire, hogy írsz egy adásvételit, amiben az eladó garanciát vállal arra, hogy nem tiltja a szolgáltató a készüléket. Google-ben keress rá az adásvételire.
Nekem olyan 5-6 óra kijelzőidő szokott összejönni, de ez 3-4 nap alatt. Most vagyok 4 óra kijelzőnél, és 3,5 napja töltöttem, 14%-on áll az akku. Szerintem olyan 6-8 órát bírhat folyamatos kijelzőhasználattal. De erre pontos adatom nincs, talán másnak lesz -
ClioRS
őstag
Én is ilyen dilemmával álltam szemben, de aztán 3G-s nem volt használtban jó áron, meg nekem tetszett a fehér, meg lehet, hogy valamikor kelleni fog a 4G, úgyhogy én azt választottam.
Valóban nincs hozzá sok Custom ROM, a root viszont nagyon egyszerű volt. Előtte Galaxy Tab2 10.1-em volt, kb ugyanaz a művelet, semmivel sem nehezebb. Én is nézegettem valami módosított ROM-ot, mert a Tab2 sebességén rengeteget dobott, a gyári egy kacat hulladék volt, ezen viszont hiba nélkül működik, és gyors is emellett. Szóval maradtam a gyárinál
Egyelőre visszaállítható gyári állapotra a root után a ketyere, viszont ha kijönne a 4.4, akkor valószínűleg benne lesz a KNOX, ami miatt a gari már necces lesz a root után, ugyanis ugrik majd a rootnál a KNOX számláló, amit elvileg nem lehet visszaállítani sehogy sem, legalábbis egyelőre.
-
Mankó
veterán
Egyre jobban érlelődik bennem, hogy venni kell mihamarabb egyet. Szemezgettem a 2014-es verzióval is, na de dupláját vagy még többet , sok esetben 1 év garral nem hiszem hogy meg érné a 2013-as verzióhoz képest.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha rootolok egy gyári garos készüléket, az vissza állítható e gyári állapotba egy esetleges garanciáztatás esetére?
Reklámok és egyéb nyalánkságok miatt jó lenne meglépni a root-ot majd. -
varos
tag
Igen erre is él a gyári Samsung garancia.
Vásárlásnál figyelj hogy legyen hozzá garancia jegy, számla vagy valamilyen szerződés a tulaj nevére kiállítva, doboza legyen meg, adásvételi szerződést kell írni mindenképp illetve letiltás elleni garanciát vállal e tulaj, illetve hogy ne részletre vett tabot vegyél. Az imei számot ellenőrizd le. A működését legalább 10 percig teszteld, wifi, gps, stb. Illetve nézd meg alaposan az illesztéseket hogy nem volt e maszekba buherálva. Illetve hogy milyen szoftver van rajta.
A legfrissebb gyári szoftver 4.1.2. Elméletileg idén jön rá a 4.4.2 -
ClioRS
őstag
N8000, N8020 és N8010 között hardverileg semmi különbség nincs, ugyanaz mindegyik, kivéve a hálózati dolgokat.
Én nem LTE-s csomagban vagyok a tabon, mert általában van WIFI-m, és csak társkártyás 2000Ft-os csomagom van. De én WIFI és 3G/HSDPA között sem szokam nagy különbséget észrevenni, ha jó a jel. Ha nem, akkor meg mindegy, hogy a 4G vagy a 3G lassú
Azért lett LTE-s gép, mert ez volt jó árban, plusz ennek volt gyári garija, ami számomra fontos. Itt a hardveraprón találtam egyet 75-ért, még 1 év garival, igaz jegelt, de érdemes rákérdezni. -
ClioRS
őstag
-
lajozs
aktív tag
Elég vitathatónak tartom tabletben (főleg ekkorában) a mobilnetet. Telefonálni vele kissé muris, külön kártya (nethez, magas adattartalommal) húzós, cserélgetni a telóval mind a tulajnak, mind a vasnak kellemetlen. A romolás is igényesebb, kritikusabb (IMEI-gondok). Mondom ezt két (7 + 9.8") kártyás tab után...
Komfortosabb minden tekintetben a telefon mobil hotspot lehetőségének kihasználása. Eddig mindig működött, egyszerre több gépen is mehet a böngészés, ha meg rád csengetnek, amúgy is szünet a beszélgetés idejére.
Ez persze csak egy vélemény, vitába szállni nem érdemes.+1: Használt esetében meg éppenséggel előny, ha kizárható a letiltástól való rettegés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ipad Mini 5 wifi 64GB
- ELADÓ - Amazon Kindle 2024 16GB Black (ÚJ, SZÁMLÁVAL)
- Apple iPad 2025 128GB Cellular 5G 2027.04.20. Apple jótállás
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest