-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
aswmaster
tag
válasz
petymeg #21933 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/re_samsung_galaxy_note9_stylus-szimbolum/hsz_20880-20880.html
+ akkor kell még a mikrofon meg az usb csati, de ezek is ott vannak a fixshopban.
ez még mindig messze olcsóbb, mint egy új telefont venni és nem kell vesződni a "belakással" sem.üdv
ASWmaster
-
gerner1
nagyúr
válasz
petymeg #20293 üzenetére
"A zsírtaszító réteg milyen tartós? Le fog kopni, ha tok nélkül használom?"
- Amennyiben a gyári "oleofób" rétegre gondolsz, akkor az elég tartós, ha normál használatot veszünk alapul, amellyel kizárjuk az azt esetlegesen károsító mechanikai, vegyi, stb hatásokat.
Ugyanakkor, ha pl (valamiért...) időközben "tönkre megy", akkor van opció, amellyel ez a réteg újra "maxos" lesz. -
válasz
petymeg #20293 üzenetére
Két éve használom fliptokkal a telefont, de semmilyen réteg nm akar lekopni róla, pedig nagyon utálom.
Egyébként nekem is az a bajom az erre a telefonra tehető, általam eddig látott fóliákkal, hogy zavaróan visszavesznek a képminőségből. Pedig én elvben én erre immunis lennék, sima HD-felbontáson használom a kijelzőt, általában nem látom meg a különbséget a jó és jobb kijelzők között, egészen egyszerűen képtelen vagyok felfogni azt, hogy a notch mégis hogy a fenébe zavarna bárkit is még a legcsekélyebb mértékben is, de a Note9-re tett fólia kiszúrja a szememet. Még az elvben szuper, műhelyben feltett legjobb minőségű is. Mutogattak referenciadarabot, hogy az milyen szuper, és azt érdekes módon láttam rajta.
Szóval ez egy baromira szubjektív dolog. És mellesleg érdekes.
MaCS
-
Prien
addikt
-
HMárió
junior tag
válasz
petymeg #16846 üzenetére
😂
Bocs, nem rajtad nevetek, hanem a múltkor meg valaki azt kérdezte, hogy milyen módon tudná felvillantani a kijelzőt, hogy gombnyomás nélkül lássa az üzeneteket.
Próbáld azt, hogyha bejön egy értesítés, akkor húzd azt el egy picit valamelyik irányba az értesítést amit állítani szeretnél. Ott kattints a fogaskerékre, ott tudod variálni az értesítéseket. A szövegekre kattintva további opciók lesznek.
Aztán van olyan, hogy ha felemeled a telefont akkor bekapcsol a kijelző, vagy elhúzod felette a kezed, bekapcsol a kijelző. Ezek a kisegítő lehetőségekben és kézügyesség menüben vannak, hátha azt állítottad el véletlenül.A Flipes (gyári) tok mellett több pozitív, megdönthetetlen érvem van.
- Úriemberes, elegáns a flip tok, ellenben a kőműves armor tokkal szemben
- Nem jön szembe az utcán, mert a csóróknak nem futja ledes tokra 18-23 ezerért
- Tudom úgy fogadni a hívást, hogy a volume + gombbal fogadom a hívást, a power gombbal bontom. A hívó félhez hozzárendelt ikonból tudom, hogy ki hiv. De más nem (adatvedelem). A ledek hi-tech kinézetűek ahogy világítanak. Ugyanúgy mutatja az eseményeket, elmulasztott eseményeket anélkül, hogy kinyitnám a tokot
- A flip tokot becsukva is lehet használni telefonálásra a vállunkba szorítva kéz nélkül, vagyis Lehetetlen, hogy a fülemmel nyomkodjam el a telefont mint azok, akik flip tok nélkül használják. Nekik ugyanis kimozdul a vállukból és elnyomják. Pl bontják a vonalat.
- 10 éve használok flip tokot, azóta nem kell vagyonokat fóliákra költenem, mert sose karcolódik meg a kijelző. És nem néz ki undorítóan mint másnak a buborékos fóliával.
- Az tény, hogy több hét mire nulláról megszokja az ember, de utána nem váltana másra. Jobb a fogása, jobb vele telefonálni. Nem csúszik ki az ember kezéből. Csak a buta emberek telefonálnak nyitott flippel, akik nem tudják miért van a lyuk a tok hangszórójánál.
Csak azok nem tudnak flipes tokkal fotózni, akik nem értenek a saját telefonjukhoz. Nem ismerik a cheese, smile, capture hangparancsokat, programozható, áthelyezhető shutter gombokat...- Gombnyomás nélkül feléleszti a kijelzőt a HALL szenzorja, amikor kinyitom a fedlapot és zárja a kijelzőt amikor csukom. Eszméletlen jassz megoldás...
- Autós tartóban hátra hajtom a fedlapot és úgy teszem a csipeszes tartóba. Így a nap nem égeti ártó UV fénnyel több órán keresztül a fényképező objektívet... te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb...
-
Somatom
veterán
válasz
petymeg #16846 üzenetére
Nekem semmi bajom sem lenne vele, ha elöl lenne az ujjlenyomatolvasó. Az autóstartó jogos. "Szerencsére" túl sok időt töltök autóban ahhoz, hogy ez problémát jelentsen. Fényképezni fekvőben szoktam. Kifejezetten hasznosnak tartom azt a plusz támasztó felületet. A gyári Clear View tokkal a telefonálás, médiavezérlés is megoldott. Bár, telefonáláshoz headsetet használok, ami készenlétben mindíg a karomon van (Huawei Talkband B2). Pont a vezetés miatt vettem, mert sosem volt nálam headset, amikor kellett volna.
-
Arageus
tag
válasz
petymeg #16159 üzenetére
Elég sok helyen olvastam h jó az app, meg remek infókat lehet tényleg kinyerni belőle, viszont az akku kapacitás "tippelése" nem a legpontosabb.
Több fórumon is jelezték felhasználók h teljesen új telefonnál is 75-85% okat jelez néha, szóval azért én erre túl sokat nem adnék, de ezen kívül hasznos kis app.
Csak ugye én vmiért szeretem látni a grafikonban is a merülési görbét. Sokszor nyugtatott meg h pl gyenge térerő, bekapcsolva hagyott wifi, vagy épp mi ami miatt "nagyot esett" a szokásoshoz képest -
-igu-
veterán
-
kemdom
tag
válasz
petymeg #15763 üzenetére
Azért azt szerintem el kell ismerni, hogy az érzés intenzitásában van különbség.
Főleg, amikor kiadtál annyi pénzt, amennyibe egy ilyen csúcsgép kerül.
(#15765) MrCsiT: köszönöm. Tényleg így zajlott le az eset, és ha nem várnék a 60Hz fölötti kijelzős csúcsgépekre, őszintén, én is elcsábultam volna egy feketére. Még a gloryhole megléte sem tántorítana el egy 90-120 Hz-es Note10+-tól. -
MrCsiT
addikt
válasz
petymeg #15760 üzenetére
Én is láttam a 10 Lite-ról a yt tesztet, és amit én láttam, azon is mikrokarcos volt a hátlap, azonban:
- mindig tokban használom a telót, nem érdekel a hátlap, kivéve, ha véletlen leejtem, és javíttatnom kell: akkor a műanyag ára köröket fog verni az üvegre szerintem. Amíg nem ingyen cserélik ha leesik, innentől a tok alatti műanyag inkább előny számomra mint hátrány.
- amire kíváncsi leszek, hogy milyen rendelkezésre állást tud majd a Note 9-hez képest nagyobb aksival?
- Ha e mellé, nem ívelt kijelzős lesz - mint a Note 9, ahol nem egy alkalommal kerülök tollas kijelölésnél a hajlításra, és szidom is azt aidiótáttehetséges marketingest, aki ezt egy Note-ra kitalálta, hogy majd "jó lesz az" - no akkor már egy "Ma melyiket venném?" kérdésnél nem a Note 9 fog nyerni.
Ehhez adjuk hozzá a várhatóan +2 android verziót, és máris érdekes az egyenlet.
Nálam az lehet dealbreaker, ha pl. - mint anno a Lumia 950-nél - sikerül úgy megcsinálni a házat, hogy mondjuk vágja a kezem mikor megfogom, vagy mondjuk teljesen semmilyen érzés lesz fogni az eszközt. (Ezeket a kritériumokat semmilyen tech. paraméter nem írja le. )cdl:
- IP 68? Aham, ha a telóban lévő, semmilyen módon nem ellenőrizhető "papírdarabka"(marker) elszineződik, ugrott a gari, rosszul tudom?Ha ezt jól tudom: milyen IP68? Hagyjuk már, nevetséges. Számomra nem azt jelentené a vízállóság, hogy rossz esetben egy szervizelés során egy általam ellenőrizhetetlen komponens állapota alapján megvonják a garit, hanem éppen hogy fordítva: ha az a rohadt marker vizes tudott lenni, akkor gyári hibás volt a cucc, és automatikus csere! Amíg ez így nem megy, addig semmit nem ér a ráírt pár betű a spec-nél.
- a vez. nélküli töltés számomra nem hozzáadott érték. (másnak persze, lehet fontos.)kemdom:
#15759: kedves kis leírás volt
#15762:
amíg nem kell programoznom rá, nem érdekel a magok elméleti és gyakorlati sebesség eltérése. A menü meg az appok ne lagoljanak rajta, legyen stabil, kapjon frissítéseket, annyi elég is lesz.ON, más: ez az XEH 10-es droid nem akarna lassan megjönni?
Amúgy, ha Dual simes telónál mondjuk mint nálam, XEH/XEH,XEH/TPH van, akkor végül is, TPH CSC-hez kapok majd frissítést, vagy XEH-hoz? Samsung Phone info app szerint, az "eredeti CSC" érték üres, így az nem segített ezt a kérdést eldönteni.
-
törölt tag
válasz
petymeg #15751 üzenetére
>Szvsz< aki 9ről vált, csak a hiúság miatt teszi/vagy mert menőbbnek érzi magát vele. Eddig én is ilyesmi voltam, de a 9-es annyira tökéletes telefon számomra, hogy nem tudnék ész érveket a váltás mellett. Amerre halad a Samsung, a 11/20 se fogja váltani a 9-est. Rakatok bele új kijelzőt, aksit, aztán jó lesz a 12/21/30 plusz/ultra/giga-ig.
-
kemdom
tag
válasz
petymeg #15635 üzenetére
Mellettem van a N10+ minden nap, meg kell adni, a Samsung is így gondolkozik, mint te. Persze, vannak a lyukat kiemelő hátterek meg hasonlók, de nagyrészt tolja oda a sötét témát, nagyon ritkán van premierben. Szerintem ők is tudták, hogy amikor nem SZÜKSÉGES, hogy látszódjon a lik, akkor érdemes elrejteni.
Ugyanez szól LosBlancosrm-nek is, mint user experience infó.(#15627) tylerddd
+++90000, bár én ezt nem akartam leírni, nehogy kötekedőnek tűnjek. -
Saccco
nagyúr
válasz
petymeg #15430 üzenetére
Most, hogy próbálgatom a nyitható tokot nagyon jó lenne egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó. Ha hátra hajtom az előlapot egyből takarja.
A Tab S6 olvasója tényleg meg tud hülyülni, de azért az esetek többségében (8/10) elsőre felold nekem. Amikor viszont nem, akkor 3-5 egymást követő érintésre sem olvassa be. -
tylerddd
veterán
válasz
petymeg #15159 üzenetére
Igen, ez így szokott lenni
Nekem van biztosításom és agyaltam abban is, hogy lemondom, de tuti, hogy akkor meg történne valami. Egyébként lassan 20 éve mobilozok és még nem törtem össze telefont, pedig volt egy pár. Nálam a védelem (tok, üveg) is inkább az esztétikai sérülések ellen kell, tehát ne karcolódjon rommá sehol, hogy szívesen tudjak ránézni, tokban is a vékonyabbakat szeretem, igaz, most pont egy vastagabb van rajta. Ettől függetlenül nem óvom megszállottan, nem a következő tulajnak vagy családtagnak tartogatom. Meg tényleg ott a biztosítás...
-
tylerddd
veterán
válasz
petymeg #15143 üzenetére
Én nagyon agyalok a tok nélküli használaton mostanában és arra gondoltam, hogy a hátuljára tetetek egy carbon mintásat, mert hátulra ilyen mintával is kapható a ClearPlex. Vagy rendeljek inkább dbrandet vagy hasonlót?! Nálam i4s hátlapján nagyon jól bírták a szárazon felhelyezhető fóliák.
-
iceQ!
addikt
válasz
petymeg #15145 üzenetére
Felxible glass? Mond valakinek valalmit? Én jelenleg BestSuit "üvegfóliát" használok.
Egészfelületen tapad, nem törik. Ha leejted akkor nem törik, hanem benyomódik. (Rá párnapra nagyjából el is tűnik a nyomódás)[link] Itt az oldal elérhetősége. Roark tokkal használom, tökéletes. Nem jön fel, nem gyűri. Nem ér hozzá...
-
tylerddd
veterán
válasz
petymeg #14742 üzenetére
Annyira kemény, amennyire egy 0,35mm vastag műanyag tok az tud lenni. Ez törni nem fog. Ezeknek egy baja szokott lenni, amit korábban az iPhone telefonjaimon használt pl. Ozaki márkájú hasonló ultravékony tokoknál volt, hogy nem érdemes sokszor leszedegetni, mert ki tud nyúlni. Nem Note 9 videó, de elég jól kivehető, hogy milyen.
-
baladam86
aktív tag
válasz
petymeg #14609 üzenetére
Nekem is olyan üveg van rajta, ami csak a hangszórónál van kivágva, így a szelfikamera védve van, hacsak nem koszos/maszatos a védőüveg előtte, akkor nem fog torzítani.
Én is kérdeznék, hátha valakinek van ötlete:
A legutóbbi UV ragasztós üveg felrakásakor nem ragasztottam le teljesen a hangszórót, így a hangszórórácson van egy kis megszilárdult ragasztó, azt mivel lehetne eltüntetni? Kapirgálni nem szeretném. Szerencsére csak kis terület érintett, és csak a szememet zavarja, de a hang szól belőle rendesen.
-
bacus
őstag
válasz
petymeg #14311 üzenetére
"egy éjszaka standby 5-6 %-ot merül, a Sonyk meg 1 %-ot csökkentek"
Hát lehet én többet alszom
, de nálam óránként 2% felett merül. Pl 9 óra alatt 22%-t, így nekem nagyon jónak tűnik az 5-6% éjszakánként ! Taskert használok, de érdekes mód a fogyasztásnál ez nem kirívó: most 57%-nál
Android oprsz 5%
Eszköz készenlétbe 5%
Android rsz 4%
Cella készenlétben 4%
Hanghivások 2%
Kijelző 2%
Google Play 1%
Call recorder 1%
Fotók 1%Teljesítménymód optimalizálva (ez nem állítgatom!)
Használat alkalmazás szerint (ma):
Google play 4,1%
Whatsapp 2,6%
Sudoku 2,5%
Fotók 2,2%
Cal recorder 1,9%
Tasker 1,8%
Goole play 1 %
Gmail 0,8%Nem értem ezeket a százalékokat se, pl a legfelső listánál összesen 25%, ezt most hogy kéne értsem? 100-25 nálam 75, de ehelyettt 57%-nál vagyok. Egyébként tegnap pont 100% feltöltöttem.
-
válasz
petymeg #14080 üzenetére
Én már hónapok óta kopaszon használom, csak a hátoldalon van egy fólia. Ha kell, akkor tokba teszem, de az esetek nagy részében csupasz a telefon. Ha nagyon erős fény fölé teszem, talán van pár mikrokarc, amit máshogy az életben nem vennék észre (igaz, irodában dolgozom, sok esélye nincs is megkarcolódni).
Más: Valami programmal le tudom csekkolni az akku állapotát root nélkül? Kíváncsi lennék, egy év alatt mennyit esett a gyári 100% kapacitásból.
-
gerner1
nagyúr
válasz
petymeg #13847 üzenetére
A 4G -s leterheltség csak akkor tényező, ha VoLTE -n vagy, és az is, aki a vonal másik végén van. Amennyiben az adott helyen nem elérherő a VoLTE szolgáltatás (tehát hiába van 4G..), ott fallback van továbbra is, és akkor a 4G -s hálózat csak annyit módosít a képleten, hogy amennyiben a körülmények olyanok, akkor arról 2G -re, két lépcsőnyi a fallback, ami hosszabb hívásfelépülési időt eredményez.
-
gerner1
nagyúr
válasz
petymeg #13757 üzenetére
Amennyiben nem vagy VoLTE -s, akkor szerintem a hálózat üzemeltetés sajátossága. Fallback: híváskor, 4G -ről levált előbb 3G -re, majd ha azt nem talál megfelelőt, vagy az adott pillanatban a tartózkodási helyet kiszolgáló torony túlterhelt, vagy hívásforgalom-átirányítás van más toronyra, stb,stb ⇒akkor tovább vált 2G -re. Ez mind idő, és minél gyengébb az elérhető térerő, annál hosszabb idő, mire felépül a hívás. De(!) ugyanezek érvényesek a hívott félre is, és bizony a kettő össze is adódhat.
Én egyébként, azt a bosszantó 5-10 másodpercet lehet, hogy máshová sorolnám, mert korábban rengeteg panasz volt a : "bent ragadt hívásokról / nem voltam elérhető, de SMS -t kaptam hogy kerestek / híváskor eldobja a vonalat / stb / stb" -re. Annál a szolgáltatónál állítottak a hívásfelépülési idő speckóján, így az említett hibák ritkábban fordulnak elő, viszont ha a körülmények olyanok, akkor a hívásfelépülés hosszabb idő. Én is tudok olyan környéket itt a fővárosban, ahol magam is tapasztaltam már hasonlót (vodás vagyok..) .
Nem tudom, hogy a probléma mindenhol jelen van, vagy van ahol jó... Amennyiben az utóbbi, akkor én a készülékhibára egyelőre nem gyanakodnék.
-
válasz
petymeg #13757 üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy adott SIM kártyával mindenhol, eltérő cellákban és tornyokon is adott-e a probléma, aztán másik SIM kártyával, más szolgáltató SIM kártyájával is, mert nem feltétlenül a telefon hibája, lehet SIM kártya, szolgáltatós cella/torony és akár komplett hálózat is.
Nekem VoLTE esetén sem adott a probléma és 3G/2G hálón sem. Telekomos mind a két előfizetésem, de csak a priváton van egyelőre VoLTE. -
szokelaszlo
tag
válasz
petymeg #13423 üzenetére
tylerddd
Felső kategóriás tv és blu-ray készülékeimnél is jöttek a frissítések és az okos eszközök csak butultak funkcionálisan.Illetve Tv esetében nem kapott Samsung smart evolution kit kiadást.
Az S2-esetében 2 -év 1 hónap után kaptam egy voucher-t a Samsungtól.
Hogy levásárolhatom a vételárát vagy a pénzt kapom vissza.
De az sem ment zökkenőmentesen a T-részéről.
Csak az erélyesebb mentalitásnak köszönhetőm hogy nem akartak hülyének nézni.Szóval így már szerintem kicsit érthető hogy csalódott és pipa vagyok.
Bárki aki vásárol egy Samsung telefont és így rakják össze annak be kell ezt nyelnie?
Azért szerintem ez nem elfogadható. -
tylerddd
veterán
válasz
petymeg #13142 üzenetére
Köszi! Ránéztem az alkalmazásokra, már vágom. 1790 a prémium YT + a Music, ami kb. olyan, mint a Spotify. Ez tényleg jobb ajánlatnak tűnik.
Azt úgy lehet vágni, hogy a Spotify vagy a YT Music rendelkezik nagyobb zenekönyvtárral? Én Spotin kb. mindent megtaláltam, ami kellett eddig.
-
válasz
petymeg #13133 üzenetére
Nem is, más hibát is leszarnak, hetekig leveleztem velük, küldtem printscreen-t, meg mindent, hogy cask a Spotify AOD ikonjai fakók, minden más okés, de nem érdekelte őket. A 20-30 levélváltás alatt vagy 7-8 féle ember írta alá, szóval csak vándorolt a supportos emberek között.
-
válasz
petymeg #13133 üzenetére
Miért, ez globális probléma? Több millióan használják világszerte. Én mlg nem hallottam róla. Arról viszont igen, hogy random, bármelyik alkalmazás bekúródhat és eheti az akkut. Törlöd az alkalmazás gyorsítótárát meg a helyi fájlokat, wipe cache, legrosszabb esetben fr. De, hogy ezért kukázni az alkalmazást... hát fura.
-
válasz
petymeg #13128 üzenetére
Nekem is elég jól "eszik". Nem korlátozom én sem az általad leírt dolog miatt, de egyet mindig szoktam: offline módba teszem,ha már letöltöttem, amit hallgatni akarok. Annyi, hogy ha mobilneten/wifin akarom hallgatni/letölteni, akkor visszakapcsolom az offline módot online-ra addig. A lényeg,hogy mikor nem használom, offline módban legyen, így nem csekkolja állandóan a szám/playlist és egyéb változásokat a háttérben, ami eszi az akkut.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest