- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz
samphone #3407 üzenetére
Fog maradni tárhelyed, de ha kevésnek érzed, akkor tudsz betenni SD kártyát. Vannak olyan alkalmazások amiket tudsz telepíteni az SD kártyára is. Van amelyik ezt nem engedi. Én még azt csináltam, hogy a fényképek mentési helyének is a kártyát adtam meg.
Pontosan nem tudom mennyit eszik a frissítés, mert annak idején csak frissítettem és nem foglalkoztam a szabad tárhely mennyiségének változásával.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
samphone #3404 üzenetére
Kell neki hely ahová letölti a frissítést, utána meg ki kell csomagolnia. A telepítés befejezése után meg valószínűleg ennyivel csökken az elérhető szabad tárterület. Arra figyelj, hogy ez még csak az 5-ös Android verzió. Utána még tudod frissíteni a telefont a 6-osra.
Érdemes frissíteni, mert különféle javításokat tartalmaznak a frissítések. Előfordulhat az is, hogy egy alkalmazást nem tudsz telepíteni, mert még a 4-es főverziót használod, később ebbe többször is belefuthatsz.
-
SgtSomeOne
csendes tag
válasz
samphone #3381 üzenetére
Sziasztok
Tegnapi nap folyamán, sikerült "hard brick"-et csinálnom az A5 2015 készülékemből
Nem tudtam, hogy nem szabad downgradelni 6.0.1-ről, 4.0.4 -re, most sajnos nem indul el, nem is reagál semmire, se download mód, abszolút tégla...Ha van itt olyan, akinek ugyan ilyen típusú készüléke van SM A500FU (Galaxy A5 2015) és rootolt az eszköze, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Szükségem lenne egy debrick image-re, ami egy működő telefonról származik.
Ezt a parancsot kellene kiadni adb vagy terminal emulatoron keresztül
(persze előtte ki kell adni a su parancsot is, a root jogokért)
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/debrick.img bs=1M count=200
A fájl nem tartalmaz semmi egyedit, csak bootloaderrel kapcsolatos dolgokat.
És az így létrejövő fájlt kellene velem megosztani, feltölteni valahová és privátban belinkelni, esetleg google drive...
Ha találok megoldást, hogyan lehet életre kelteni otthon is, megosztom itt is és xda-n is.Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni!
-
Franky74
aktív tag
válasz
samphone #3376 üzenetére
Tehát:
1, Gmail elindít, elméletileg a Beérkező levelek mappába rak autómatikusan,
2, Baloldalon fenn hamburger menű megnyit,
3, Megnyíló oldalmenűben legörgetés Beállítások,
4, Itt kiválasztod azt az e-mail fiókot, amelyiket (be)állítani akarod,
5, Értesítések pontba pipa!Ééés láss csodát!! Mindegyik (ha van több) e-mail fiókod külön állíthatod.
-
Tonio51
csendes tag
válasz
samphone #3322 üzenetére
Szia!
Akkor lehet, hogy már gajra ment. Nekem 1nap alatt 3db kártyám ment tönkre, a pillanatnyi áramszünetek miatt. Most én kérek segítséget. Hogy csináljam meg: A5 2015 voda, rátöltöm a telenoros vagy a függetlent verziót a phone infóban az új adatokat látom, de mégis csak a vodás kártya kell neki. Segítség! -
Tonio51
csendes tag
válasz
samphone #3302 üzenetére
Szia!
Bocsika, hogy ilyen késő válaszolok, de nem tudtam előbb. Ahogy így másodszorra leírod, lehet,hogy gagyi lett a kártya. Azért csak próbáld meg, hogy a Windows egyáltalán látja-e. Ha igen mindenképpen formázd le, FAT32-re. Utána próbálj rá írni-törölni. Ha sikerül üresen tedd be a gépbe és formázd le ott is, ha látja. Próba-szerencse. -
Pioneer71
csendes tag
válasz
samphone #3240 üzenetére
http://www.itmedia.sk/shop/189/Mem%C3%B3riak%C3%A1rtya/microSD-HC%20(4-32%20GB)
Itt olcsón találsz memóriakártyát és biztosíthatlak, hogy tökéletes minőség. Én évek óta tőlük vásárolok. -
Franky74
aktív tag
válasz
samphone #3226 üzenetére
Hali!
Kb. 1 éve van meg. Nem vettem észre romlást, lassulást. Sőt mióta a 6.0.1 Android van raja, azóta kevésbé melegszik, ha játszok, v képeket töltök le. Az akku idő is rendben van, sokat bír - bár alig telefonálok, nem megy a net, wifi csak néha, gps kikapcsolva, így 2-3 napot simán kibír.
-
chris-v
senior tag
válasz
samphone #3008 üzenetére
Tuti nem károsodott, nem kell félni.
Normális, hogy folyamat kijelző, gps és net használat mellett rövid időn belül lemerül.
A protect alkalmazás valószínűleg átlag merülésből számol, és a legutóbbi gyors merülés lerontotta a statisztikát, ezért az új becslés nem valós. De ez csak tipp. Egyszerűen csak használd feltöltés után úgy 1 napot, ahogy eddig és tuti utána újra 20-on órát fog jósolni.
A melegedést én írtam, de itt nem arra kell gondolni, hogy néha egyszer-egyszer felmelegszik a telefon és az akkumulátor, hanem hogy folyamatos, vagy napi szinten valami miatt fel van forrósodva. Pl kocsiban kint van hagyva állandóan és süti a nap, vagy állandóan valami 100%-on pörgeti a telefont és attól forró, ami után töltőre dugva, nem tud kihűlni.
Egyébként ezeket az akkumulátorokat úgy tervezik, hogy több évig jók legyenek, szóval nem kell aggódni. -
Raiu
tag
válasz
samphone #2922 üzenetére
Majd ha lesz időm belinkelem a felhős fórumot.... Most a kérdésre itt is tudok válszolni.
1) A meghívásért mindig 250mb tárhelyet kapsz...
2) Ha a telfonodon TE léptélbe elsőnek dropboxba,akkor ahhoz a dropboxhoz automatikusa hozzáadódik ez a tárhely....
Most jön az egészben a csavar... Vannak ebből a rendszerből kizáró okok. Ez a tiltás nem levehtő!
1) Nem a te dropboxodhoz lett kapcsolva a telfon elsőnek.... Ekkor a következő tiltások nem élnekmég... Lépjbe egy frissen bontott telefonon és megkapod a tárhelyet...
2) Ha a te dropboxod lett elsőnek használva a telefonon,akkor csak akkor nem kapod meg a tárhelyet,ha:
- Már van aktív samsungos promo tárhelyed... (Hiába van 2-3 új telefonod... csak egyszer kapodmeg a tárhelyet...)
- Volt a dropboxhoz ilyen promo kapcsolva és lejárt. Ebben az esetben hiába veszel új telefont. A promot csak új acc létrehozásával tudod kihasználni... -
Pano
addikt
válasz
samphone #2901 üzenetére
Nem ismerem, de inkább használd a gyári samsungot, ugyan ezt csinálja, meg azt legalább ehhez tervezte maga a gyártó. Intelligens kezelő a neve.
S igen, előfordulhat hogy fontos alkalmazást zár be. De szerintem nem kell foglalkoznod azzal, hogy mennyire van vagy nincs tele a memória, azok az idők rég elmúltak. -
Pano
addikt
válasz
samphone #2796 üzenetére
Elvileg ha hangbeszédet folytatsz vele, akkor kevesebb adatforgalmat használ, plusz ugye ingyenes üzenetek.
A legnagyobb előnye az, hogy ha valakinek felveszed a telefonszámát a névjegyzékedbe és van vibere, akkor már automatikusan oda is felkerül, így nem kell egymás felvetetni, hanem kapásból tudsz neki ingyen üzenni, ingyen hívni stb stb.(#2797) Barell: Ígéret van, rá, hogy lesz 6.0, de hivatalos állásfoglalás még nincs (úgy tudom).
Bár nem tudom mennyire lesz az jó nekünk. -
ancsako
tag
-
trobi28
addikt
válasz
samphone #2339 üzenetére
Ez használat függő.
Ha leírod, hogy kb mit futtatsz rajta, adatkapcsolat mindig be van-e kapcsolva és mi (wifi, LTE), akkor meg tudom mondani mennyit kell körülbelül bírnia.
Nekem mindig LTE-n van, a wifi, mindig be van kapcsolva (lusta vagyok kapcsolgatni), bluetooth mindig megy (pebble okosóra és kihangosító miatt) sokat telefonálok (ingyen hívás, flotta), játékot nem használok, viber, face, böngésző, e-mail (privát, céges) és így megy el 1.5-2 napot. Kijelző idö kb 3-4 óra szokott lenni.
Így tudsz viszonyítani -
mateus
senior tag
-
Raiu
tag
válasz
samphone #2294 üzenetére
Ugyan az mint a gyorsító tárnak a böngészőben. Gyorsabb elérés... Ha belegondolsz offline módon csak azt tartod,amit sűrűn használsz. Illetve arra jó,ha az eredeti forráshoz nem tudsz hozzáférni.
Erre egy példa:
Utazol a vonaton. Valami oknál fogva megáltok. Ekkor letöltesz egy egyetemi jegyzetet. Ha online nézed,akkor újra kell tölteni legközelebb. Offline esetén 1x kell csak megnyitni....Másik eset:
Eredeti forrás otthon... Melóban megakarod mutatni a nyaralásról a képeket... Bent nincs térerő... Offline mód ekkor is a megoldás...Lehetne még mondani témát sokat. Lényeg az,hogy NÉHA hasznos funkció.
-
Raiu
tag
válasz
samphone #2270 üzenetére
Hali
Dropbox 3 módon működik.
1) Mindig letölti az aktuális megnyitáshoz.
2) Letölti offline módra. Így a telefonon megtalálható, de csak a dropbox tudja kezelni. (Olyan mint mikor honlapot mentesz le pc-n. Böngésző megtudja nyitni, de más nem. Ekkor is sok file mentőtik le. )
3) Konkrétan a telefonra teszed a cuccot. Ekkor tudod mással is nyitni.Magyarul:
".pdf" file esetében a telefonra téve bármilyen pdf olvasó megtudja nyitni. Offline mód esetében csak a dropbox tudja megnyitni. Ekkor rosszul jársz,mert a pdf olvasók megjegyzik hol tartottál, ha bezárod a progit. Viszont a dropbox még ezt akkor is elfelejti,ha csak lezár a kijelződ. Illetve a dropbox minden ilyen esetben újra olvsasta nekem a belső adataiból a nagyobb cuccokat.Viszont hasznos program,ha wifi-n keresztül feltölti a képeket és videókat magátol. De ez már másik téma,hogy mire jó még..... Remélem tudtam segíteni.
-
cintula187
addikt
-
trobi28
addikt
válasz
samphone #2116 üzenetére
Ha ott nem megy, akkor 2 opciót tudok elképzelni.
1. PC-n belépsz a gamil fiókodba és ott állítod be, hogy húzza át a citrommailes e-maileket.
2. Belépsz a citrommail fiókodba és ott állítod be, hogy küldje át az e-maileket a gmailos fiókodba.
Ha egyik sem működik, akkor nincs más ötletem
Pontos citromail beállításokat nem tudok, mert nem használom a citrommail-t.
Én az Outlook -os céges e-mailemet simán be tudtam állítani a gmail appban, pedig az is elég hisztis -
mateus
senior tag
válasz
samphone #1964 üzenetére
De a prémium assistance érvényes marad:
"Ha prémium Samsung készüléke a garanciális időszak alatt meghibásodna, "Prémium Assistance" szolgáltatásunk keretében ingyenesen elhozzuk Öntől, majd lehetőség szerint 1 munkanapon belül megjavítjuk és utána visszaszállítjuk Önnek. A készülék biztonságos szállításához szükséges dobozról, csomagolásról mi gondoskodunk." -
Raiu
tag
válasz
samphone #1828 üzenetére
Dropbox-ra kell reggelni és kapsz 50Gb-ot még, mint feljebb írták.
A dropbox-ról ha kell írok egy kis összefoglalót,h mire jó. De szerintem tudod,hogy mi az a felhő tárhely.Viszont ha nincs dropboxod akkor kérlek itt reggelj:
https://db.tt/VbriznEmCserébe én kapok 500Mb tárhelyet az alap mellé, illetve úgy rémlik,h te is kapsz.
További tárhely növelés: play store-> dropbox -> gyártói alkalmazások (2db lesz)-> telepíted és 1x belépsz. Utána törölhetőek. -> +2-3Gb tárhely növekedést elérsz vele.
-
Raiu
tag
válasz
samphone #1824 üzenetére
1 év -> bolti (Nálad voda)
+1 év -> https://my.samsung.hu/ -> be kell regisztrálni a telefont és akkor kapod meg.
Ami kell hozzá:
Vétel helye, ideje
Telefon: IMEI(MEID) és az S/N azonosítók (*#06# al előhívható)Ha sikerült regisztrálni akkor jár a 2 év prémium háztól-házig gari.
-
Burt1793
veterán
válasz
samphone #1824 üzenetére
Igen, a samsung honlapján kell beregisztrálnod a telefont, be kell írni, hogy hol vetted, mikor vetted, mi az imei száma, sorozatszáma és akkor kapsz plusz egy év majdnem teljes körű (aksira asszem nem) prémium garit.
Na igen, lehet, hogy a J5-höz nem jár 2 év prémium házhozjövős gari, mint ehhez.
-
Burt1793
veterán
válasz
samphone #1553 üzenetére
Én ezeket használom: Shazam, Youtube, Facebook, Facebook Messenger, Viber, Szótárak, Időkép, Navitel (túristautak.hu-s térképpel), sportstracker, bkk futár, waze, igo, soundclound, office word, excel, powerpoint, adobe reader, astro, teamviewer, mx player, szókereső, 8 ball pool, fruit ninja, onedrive, smart remote, ride with gps. Plusz ezen felül az alap programok egy részét használom, egy-két hülyeséget töröltem.
(#1557) golya32: Miért használsz külön zseblámpa app-ot? Ki lehet rakni widgetet, ami egy érintésre aktiválja a vakut.
-
Matyi222
senior tag
válasz
samphone #1330 üzenetére
Én Androidra nem használok, mert csak kamu jelenleg az összes vírusirtó androidra.
Olvassátok el és döntsön mindenki saját belátása szerint.
Egy rövid idézet a cikkből, amely 2015. február 16. - 18:50-kor íródott.
"Android "vírus"
A malware, a spyware és vírus fogalma összemosódik az emberekben, hiszen közös tulajdonságuk, hogy nemkívánatosak az ember életében, de nem árt tisztázni a jelentésüket, mert valójában teljesen mások. Fontos kijelenteni, hogy nem létezik vírus Androidra."A Google biztonsági funkciói Androidra úgy lettek megtervezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsák a mobilos eszközökön - alapértelmezetten és ingyenesen az összes Android felhasználónak. Ennek eredményeképpen, az Android ökoszisztémáról kimutatott adatok alapján az Android felhasználók nagyon alacsony kockázattal néznek szembe a potenciálian ártalmas alkalmazások és egyéb veszélyek terén. A felhasználók természetesen használhatnak bármilyen megoldást, legyen szó a Google megoldásának kiegészítéséről vagy lecseréléséről, de a mi célunk az, hogy ez csak egy választási kérdés legyen, ne biztonsági kérdés."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest