- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- UHD filmek lejátszása
- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
victorhun7 #9383 üzenetére
Igen, amúgy nem ésszerű a továbblépés, de inkább érzelmi döntés volt. A kamerában jobb, a kijelző jobb, de nem hatalmas a különbség, üzemidőben sokkal rosszabb: 5 óra kijelzőidő, Wifi sebesség a duplája, de gyakorlatban nem duplája, újjlenyomatolvasó jobb, bár az is optikai, a jack hiánya meg fájó egy 65 ezres fejhallgatóval
. Szóval az A52s még mindig ár/érték bajnok!
Amúgy ez az Indonéz rom felrakás 4-5 perc és az eredeti szoftver visszarakása eladásra is ugyanennyi időt vett igénybe. Az S21 FE-nél meg két kattintás volt a gyári hívásrögzítés, viszont ott elbuktam a Spam szűrőt (Indonéz A52s-nél működött).
-
osonte
őstag
válasz
victorhun7 #9375 üzenetére
Lett helyette S21 FE 5G, régen nagyon szerettem volna S20 FE-t a kamerái miatt, álmaim telefonja volt, de amikor meglett nagyot csalódtam benne, ezért azonnal visszaküldtem. Most viszont tettem egy próbát az eggyel újabb sorozattal és ez bevált. Mondjuk az árkülönbözet nem teljesen reális az A52s és S21 FE között, de ezt el tudom fogadni.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Elköszönök Tőletek, többet nem hype-olom az Indonéz romot.
További jó fórumozást mindenkinek!
-
-
osonte
őstag
válasz
laaceee98 #8901 üzenetére
A Redminek, aminek még 5Mp a makrókamerája és autófókuszt tud, főleg GCam-mal messze veri a Samsung makróját. Ennek ellenére ne tévesszen meg a főkamera 108Mp felbontása, mivel nincs optikai stabilizátor, ezért a Samsung nekem sokkal jobb a 64Mp-el. Telefonként meg nem is kérdés, a Samsung jobb, megbizhatób. Persze semelyik sem tökéletes, de a Samsungnál még mindig a legjobb a szoftver és a frissítések gyakorisága. Az jó ötlet, hogy valami plusz lencse a főkamera elé.
-
osonte
őstag
válasz
victorhun7 #8789 üzenetére
-
osonte
őstag
Nincs mit!
Így néz ki a híváslista: link .
A partnerre nyomva szintén ott vannak a mikrofon ikonok: link .Informatív, gyors, egyszerű és nem mellesleg csak a sima gyári tárcsázó, még a lejátszáshoz sem nyit meg semmi külön appot az is a tárcsázóba van integrálva.
Egy mappában menti m4u formátumba, havonta csinálok biztonsági mentést.
-
osonte
őstag
Gondolom ott is a gyári tárcsazóba van a mikrofon ikon és rákattintva bármire a híváselőzményekből, vagy akár partnerre azonnal játsza a hangfelvételt... Nem 2 hívásom szokott lenni és nem akarok bohóckodni egy plusz appal, amikor a gyáriba integrálva van a tökéletes megoldás.
-
osonte
őstag
válasz
Batistuta7 #8768 üzenetére
Évek óta, minden Samsungon.
Amikor veszem a telefont, már aznap 1-2 óra kipróbálás után teszem is fel és az Indonéz romba "költözök" bele. Pár nap eltérés lehet a frissítések között, pár appot ki kell kapcsolni (Indonéz hülyeségek) és onnantól kezdve ha nem mondom, senki nem tudja, hogy másik rom van rajta. Minden frankón magyar.Viszont a gyári hívásrögzítő nem kevés alkalommal volt segítség, olyan dolgokat és olyan gyorsan intéztem vele, ami nélküle lehetetlen lett volna.
-
osonte
őstag
válasz
Csápájev #8447 üzenetére
Van ismerősnek az a Realme és nagyon elégedett vele, de mielőtt megvette kihangsúlyoztam neki, hogy én a Samsung-ot venném, a Samsung drága volt neki. Főképpen a kamerája sokkal jobb. Plusz a rendszer is nekem jobban bejön, Illetve a beépített hangszórók is jobbak, kicsit nagyobb kijelző/akksi.
-
osonte
őstag
válasz
bence1024 #8354 üzenetére
Szerintem nem. Én is Telekomos vagyok, most például maxon van a térerő, de néha 1-2 csík ugyanabban a szobában. Viszont hívásminőség problémám soha nem volt ebből kifolyólag! Szerintem a megoldás, ha nem nézegeted az ikont és minden jó lesz.
(Persze ha teljesen elmenne a térerőd, mert olyan helyen vagy, az más lenne)
-
osonte
őstag
válasz
gerner1 #8283 üzenetére
Igen, én is sejtettem, hogy ott sem minden arany ami fénylik...
Azért az gáz, hogy milyen jó hardvereket (telefonokat) piacra tudnak dobni és igazából a legtöbbször a programozók a "banánhéj", amin elcsúszik a felhasználói élmény. Tisztelet a kivételnek, mert ismerek olyat, aki addig csinálja amíg a legjobbra sikerül, de sokan csak a közelezőt igyekszik megtenni. Mondjuk más munkahelyeken is megvan ez a két réteg.
-
osonte
őstag
Akkor megnyugodtam, csak a szokásos. Nem zavar és a lényeg, hogy nem nálam van csak a hiba. Gondolom Android hamarabb tolta a frissítést, mielőtt lefordította volna.
Amúgy úgy jönnek a frissítések, ami jó is lehetne, hogy olyan mintha nem sok ellenőrzés lenne előtte, csak nyomják az Enter-t, ha gond van, majd javítják elven. Nem tudom az Almánál hogy van, bár ahogy elszállt árakkal, ha ott minden patika lenne, akkor sem váltanék. Én egy emailt is 6x átolvasok, nehogy akár egy ékezetet is elírjak, de hát nem vagyunk egyformák.
-
osonte
őstag
Nektek is angol lett részben a Play áruház? Tegnapi frissítés óta ilyen: [kép] . Mindkét telefonon...
-
osonte
őstag
válasz
kengyel #8012 üzenetére
A selfie kamera tényleg gyengébb mint a fő hátlapi, de még a Xiaomi 11T is iszonyat hitvány selfie-t lőtt pedig az drágább teló volt és sok telefon gyengébb ebben az árkategóriában, szóval ebben az ársávban nem lesz jobb. Azok jobbak, ahol van autófókusz, de az szerintem nem ennyibe kerül, közel sem.
-
osonte
őstag
válasz
vectras #8020 üzenetére
Én meg nagyon akartam az S20 FE-t, 2 nap után elálltam a vásárlástól (nekem csalódás volt) és azóta a 2-ik A52s-t nyúzom, mert az elsőt megkapta a feleségem. Ja és közben voltak Xiaomi próbálkozásaim (pl.: 11T), de nem adnám oda az S20 FE-ért... Mondjuk egy S21 FE-t kipróbálnák.
-
osonte
őstag
válasz
Bella80_ #8005 üzenetére
Ajánlottam már ismerősömnek Realme GT mastert és maximálisan elégedett vele, de ő mondta is, hogy neki a kamera nem számít. Abban kifejezetten gyengébb e Realme és a lányod szerintem sokat fogja használni a kamerát, kiemelném a hátsónál az optikai stabilizátort, illetve az előlapi kamera baromi jó képeket lő az átlaghoz képest az A52s-nél! Teljesítményre egyformák, de nekem a szoftvere jobban bejön a Samsungnak. Szóval akinek a kamera számít, mindenkinek az A52s-t ajánlom.
-
osonte
őstag
válasz
Zoli bácsi #7940 üzenetére
Soha nem érdekelt, hogy töltöm az akkut. Nem én vagyok a telefonért, ráadásul addig úgy sincs meg, hogy engem érintsen a következménye. Amúgy jó amit írtál!
-
osonte
őstag
Régen nem volt kreatív a srác, de most már jól megy a dolga (nagyobb cégnél, nagyobb csapatban dolgozik) és ez miatt sokat fejlődött. Arra emlékszem, hogy mindent el kellett neki mondani régen, de a buktatókat akkor is azonnal jelezte, hogy mibe fog belefutni és volt, hogy napokig reszelte is, hogy megfelelően működjön. A programozónak nem biztos, hogy kellene minden hibát előre látnia, sőt biztos hogy nem, hiszen arra van a tesztelés, ami azonnal jelzi ha valami nem oké, nyilván igyekezni kellene előre "gondolkodni".
DrBubo77 #7627 : Ebben igazad lehet, hogy nem minden a Samsungtól függ, lehet Google szinten már valamit nem vettek észre és azt kell a Samsungnak reszelni. Amúgy kétféle programozó van, aki tele hagyja szeméttel a programját, amikor össze-vissza változtat és millió helyen tesz a sor elejére # karaktert és aki letisztázza, akár újraépíti a program szerkezetét, ha szükséges, de a végén nem lesz benne szemét. Nyilván ez megadja a program működésének a sebességét is, hogy melyik irányba megy a dolog.
-
osonte
őstag
válasz
victorhun7 #7625 üzenetére
Lehet ezért?
-
osonte
őstag
válasz
Dr Bubo #7621 üzenetére
Átlag felhasználónak szerintem mindegy mi történik a "motorhaztető alatt", csak azt látja, hogy eddig jó volt a Viber, most meg nem. Nekem, meg Neked és biztos pár embernek nem gáz, de például a feleségem igazi laikusként agyérgörcsöt kapott volna, ha nem lett volna internete egész nap, meg Viber stb... szerencsére szabadságon volt és megoldottam neki.
Értem én hogy változott az engedélyek kezelése, de 9 dolognál át tudták vinni az engedélyeket és a Vibernél a képek pont egy fontos dolog és nem hiszem, hogy azt az egyet is nem lehetett volna megoldani. Szerintem csak programozás kérdése, nem hiszem, hogy a lehetetlent kellett volna megoldaniuk. Programozó mellett ültem sok évig, nem lehetett olyat kérni tőle amit nem csinált volna meg, viszont bizonyos feladatokhoz több időre volt szüksége. A Samsung meg elég gyors tempót diktál. Szerintem így is jó munkát végeztek, ahhoz képest milyen gyorsan tolják a frissítéseket.
-
osonte
őstag
Nincs mit!
Amúgy nem bántam meg a frissítést, vannak benne dolgok, amik tetszenek, például a színekkel jobban lehet játszani, zárképernyőt is testre lehet szabni, AOD-nél más betűtipust is lehet választani az óránál és biztos lehetne még sorolni sok mindent...
Biztos dolgoztak vele és hát semmi sem lehet tökéletes, a lényeg, hogy legyen megoldás a hibára, vagy javítás érkezzen.
-
osonte
őstag
válasz
Bogyi007 #7610 üzenetére
Igen ezt csinálta feleségem telefonja + ma nem volt mobilintrrnete, mindent csináltam (tényleg mindent) és az oldotta meg, hogy töltés közben a felfele + bekapcsoló gombbal kapcsoltam be a telefont és azóta megy a mobilnet. (Ennek nem értem mi köze az egészhez, de akkor is azóta javult meg.)
Mindkét telefonon szétcsesződtek az engedélyek az alkalmazásoknál. Például a Viberre a megoldás - nem kell újrarakni:
hosszan nyomod az ikont -> bekarikázott "i" ikon -> Engedélyek -> "Fotók és videók" engedélyezni kell.Más appoknál is elcsesződtek engedélyek. Ugyanez a művelet...
Szerintem újrahúzom mindkét telefont, de lehet várok még egy frissítést, meg hétvégén csinálom, mert 2 telefonnál az kb. egész napos meló.
Pedig én mindig azt irom, hogy minden oké, de van ilyen is.
Ram plus: amikor kikapcsolom rengeteg alkalmazást újratölt, így akadozik, viszont +6GB-val a memóriában maradnak. Minden nyomorult okoseszközhöz más app van...
-
osonte
őstag
Megérkezett "OLE" (Indonéz) régióban is a nagy frissítés, csak egy nap különbség volt "XEH"-hoz képest, gyorsak voltak!
-
osonte
őstag
válasz
DrKapocs #7288 üzenetére
Én OLE-t (Indonéz) firmwaret használok két A52s-en és előtte is A71 - A72-nél, több éve semmi gond vele. Pár appot törlök ADB-n és meg se lehet mondani, hogy nem a gyárija (mármint appokat tekintve és használat közben). Térerőben semmi különbség VoLTE és VoWifi ugyanúgy működik, már amelyik szolgáltató tudja. A frissítésben van egy kis különbség, de sokszor pár nap, vagy egy hét maximum. Nagyon király, hogy a gyári tárcsázó előzményeiben mindenhol ott a kis mikrofon ikon és azonnal vissza tudom hallgatni a hívást a Telefon alkalmazásból. Annyi, hogy VoWifi bekapcsolása esetén nem rögzít hívást, de nekem jó a VoLTE is.
-
osonte
őstag
válasz
gerner1 #7222 üzenetére
"De, betudom annak,hogy (talán) nálunk magasabb minőségű és kapacitású komponensekből üzemel az otthoni mesh hálózatunk"
Ezt nem tudom mire alapozod, hogy nálam milyen rendszer van, mivel új routerek vannak Asus AiMesh rendszerben és nem hiszem, hogy kell egy kliensnek nagyobb sebesség átlag felhasználásra, pl.: laptopom [kép] .
"idő lett/van fordítva a finomhangolásra"
Mivel utolsó 7 évem az informatikában dolgoztam le, ezért sorrol-sorra állítottam be a routereket, így nem gondolom, hogy a beállításokkal lenne a probléma. Bár ezt sem tudhatod nyilván, hogy akinek írsz mennyire igényes a router üzembehelyezésére.Egy biztos, nekem az AX a jövő és nálam főleg Wifin másolgatáskor jobban működik, mint előtte az AC-s kliensek.
Természetesen hiszek neked, a Te felhasználásod alapján más a tapasztalatod (mivel nem vagyok jós, ezért nem tudom milyen eszközöket, milyen kliensekkel, mire használod és hogyan, illetve milyen beállítások mellett. Talán ez nem is fontos, mivel a Wifi működése helyszínfüggő, tehát lehet ami nálad jó, ugyanaz nálam akár rossz is lehet...).
-
osonte
őstag
válasz
PirosHello #7114 üzenetére
-
osonte
őstag
válasz
#56769280 #7108 üzenetére
Az A53 gyengébb teljesítményben, nálam itt-ott döcögött a menüben lépkedés közben, ezt azóta lehet optimalizálták, de akkor is gyengébb jóval teszteken. Egymás mellett a kettő: az A53-nak kicsit fakóbbak a színei, úgy tudom az már nem Samsung kijelzővel van szerelve. Az A53-nál nincs jack, vagyis fülhallgató csatlakozó és lehet töltő sem jár hozzá (erre már nem emlékszek). Illetve az A53 csak Wifi 5 képes (A52s Wifi 6).
Van előnye is az A53-nak, nagyobb akksi 5000mAh (A52s 4500mAh), kicsit hosszabb szoftveres támogatás, talán +1 android főverzióval kap többet, ha jól tudom.
Szóval a kérdés inkább az, hogy mivel tud kevesebbet... Megy a spórolás a Samsungnál is, ahol csak lehet. Amúgy a Samsung azt nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy miért gyengébb az A53, mint az A52s, hogy az A53 a sima A52-t váltja. Vagyis ők nem hasonlítják az A52s-hez, így már mindjárt érthetőbb a történet.
A lényeg, hogy ha sikerül kifogni jó áron egy A52s-t, vedd meg nyugodtan.
-
osonte
őstag
válasz
Rhino82 #7076 üzenetére
Én Xiaomi 11T 8/256GB-os verziót cseréltem erre a telefonra (6/128GB). Semmi pénzért nem cserélném vissza, illetve nem vennék olyan telefont aminek a kamerája nem optikai stabilizátoros, mivel remeg a kezem és az A52s így is éles fotókat lő. A memóriába nem érzek különbséget a 6 és a 8 GB között (ez nyilván függ attól is mire használod, én átlag user vagyok), próbáltam a Ram Plus-t kikapcsolni, akkor mintha többször töltött volna újra appokat, viszont ha +4GB-on hagyom, akkor sok minden a memóriában marad. A háttértár meg nekem a 128GB is sok, azt se használom ki.
A feleségemnek is ugyanez a telefon 6GB memóriával, de nála állandóan Facebook vagy játék és ott sincs gond a memória méretével.
-
osonte
őstag
válasz
LagerMaister #7048 üzenetére
Jól írod, megszokás kérdése is. Nem mindegy hogyan teszi rá az ember az újját, rá lehet érezni, hogy 10-ből 8-9 alkalommal beolvassa. Persze sose le olyan, mint aminek például az oldalán a gomb az újjlenyomatolvasó.
-
osonte
őstag
válasz
pinnacle #6968 üzenetére
Cellect márkát szoktam venni: [link] .
Klasszikus szilikon átlatszó tok, de nem rossz minőségű. Nem sárgul úgy mint a kínából rendelt olcsó átlátszó tokok...
Gyári szines tokot vettem 9 ezerért Euronicsban és 2-3 hónap alatt a farmer zsebe kikoptatta a sarkait. A nem eredeti tokok viszont nem koptak! Szóval nálam a gyári leszerepelt. Most is egy AliExpress-es szines tokot nyúzok és ugyanazzal a farmerral nem kopik a tok.
-
-
osonte
őstag
Gondolom jack nem lesz rajta és marad a 25 wattos "gyorstöltés", ami 6000-es akksinál durva lenne. Ne legyen igazam. Illetve OIS-t nem írt a kameránál. Szerintem ezek nagyon kezdetleges infók lehetnek, majd meglátjuk. Vagy lesz minden jóság, de akkor meg S szériás ár lesz...
-
osonte
őstag
válasz
gerner1 #6682 üzenetére
Gyorsítótárat nála kellett már törölni egyszer OS szinten. Viszont tényleg belegondolva egy fontos különbség van a felhasználói szokásokban. Ő sokat játszik logikai játékokkal, amik elég szarul vannak megírva, sokszor a kötelező reklámnál lefagy valamelyik játék. Én nem játszok a telefonon. Karbantartást, csak a frissítéseket kapják egyszerre a telefonok, mást nem kapnak (kivéve amit az első sorban írtam).
-
osonte
őstag
Én nem érzek változást, bár csak kevés ideje frissítettem, de egész nap nyomkodom a telefont... Sebesség oké. A feleségem mondta, hogy a Facebook akadozik nála, de hát azt nem venném referencia alkalmazásnak. Ja és nálam az is okés. Pedig ugyanaz a telefon, ugyanaz a rom, ugyanazok az uninstallált alkalmazások és szobában a router, ahol egész nap vagyunk 500-600Mbps kapcsolati sebességgel. Valószínűleg pont azokat a dolgokat nem használom, amit érint a frissítésben a negatívum. Üzemidőt nem nézem, így abban nem tudok véleményt alkotni.
-
osonte
őstag
Eléggé gyorsan dobálja a frissítéseket a Samsung. A magyar is nemrég frissült, nekem tegnap az indonéz és már is újabb frissítést kezdtek el kiszórni (india 1 hete frissült és most újra): [kép] .
-
osonte
őstag
válasz
thefreeman #6483 üzenetére
Én dolgoztam olyan cégnél, ahol mindenki kapott céges "átlagos" Huawei telefonokat. Viszont amikor megjöttek hetekig nem kapták meg a dolgozók. Amikor megkapta a munkatársam és átnéztem a rendszerfolyamatokat, volt egy futó folyamat, ami egy külföldi cégre utalt, ami arra szakosodott, hogy szoftvert gyárt, amivel megfigyeli a munkáltató a dolgozókat. Persze mindenki használta magán célra... A lényeg, hogy csak pénz kérdése és a munkáltatód meg tudja figyelni a telefonod, még nem kell hozzá Enterprise verzió sem.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6476 üzenetére
Az A52s újabb, arra talán tovább lesz frissítés, de nem tudom pontosan. Kamerában biztos jobb az S20 FE (3x optikai zoom is jól jöhet néha). Van fotós topic, ott tudsz nézni képeket. Mondjuk nekem még tetszik az S21 FE, ott a kamera is jó, a frissítés is tovább van és a kijelző nagyon durva az A52s-hez képest (jó értelemben), illetve a sebessége is iszonyatosan pattogós. Persze az árban még drágább.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6474 üzenetére
Olyanom is volt, már mint S20 FE. Sajnos csak 2 napig, mert visszaküldtem. Kamerában az a legjobb! Viszont mint telefon, nekem nem jött be. Lehet az enyém hibás is volt, mert az érintést a kijelző másodszorra érzékelte sokszor. Nekem gyorsan merült, melegedett is és amikor használtam és közben töltöttem, azt hittem soha nem tölti fel. Méretre is kicsi volt a 6.4", előtte 6.7" volt, ezért a 6.5" is necces, de azt megemésztettem. Nincs rajta jack a fejhallgatónak, amit én még használok. Hirtelen ennyi emlékem van. Ami hiányzik az S20 FE-ből a kamerák, másban jobban szeretem az A52s-t.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6472 üzenetére
Nekem volt Redmi Note 9 Pro, abban nincs optikai képstabilizázor, ezért élesebb fotókat fogsz lőni a Samsungnál. Note 9 Pro lassabb/nagyobb az akksija, ezért jobb az üzemidő, de az A52s sem szégyenkezhet (visszaolvasol egy kicsit), cserébe a Samsung baromira gyors. A rezgőmotorja extra jó a Xiaominak, a Samsungnak pedig simán jó. Makró fotót tud szebbet csinálni a Xiaomi az autófókusz miatt, de gondolom ez nem a legfontosabb.
Drágább Xiaomit (11T) cseréltem az A52s-re, pont a kamera miatt (kellett az OIS), nem bántam meg.
Összességében jobb a Samsung, főleg a rendszer és szinte 1-2 havonta frissül.
-
osonte
őstag
válasz
zolikaDB #6365 üzenetére
Igen az A52s a legjobb vétel, főleg jó áron.
Az A53-nak az előzőekben írtakon mellett 500mAh-el nagyobb az akksija ami előny, de cserébe viszont nincs rajta 3.5mm-es jack csatlakozó és régebben olvastam, hogy már nem Samsung amoled kerül bele, hanem valakitől veszik (élőben fakobb is volt a képe az a 53-nak, mint az a52s-nek és pluszba döcögött is a lassabb processzorral).
-
osonte
őstag
válasz
Dr Bubo #6137 üzenetére
Igen, sokat beszélek a kocsiban lévő Bluetooth-os fejegységen keresztül és hibátlan a felvétel. VoLTE tökéletesen működik. A VoWifi-vel nem rögzít, ezért azt ki kell kapcsolni. Ja és Telekom a szolgáltatóm, de VoWifi-vel egyik szolgáltató sem fog rögzíteni a gyári alkalmazásban.
#6143 gerner1: Értem.
-
osonte
őstag
Tegnap frissült az Indonéz rom is (XID) szeptemberi biztonsági frissítésre. Úgy veszem észre csak pár nap/egy hét késés van az itthoni romhoz képest.
-
osonte
őstag
válasz
pinnacle #5972 üzenetére
Két ugyanolyan telefon, én állitottam be mindkettőt és a feleségem valamikor csak másnap kapja meg a gmail-t, én pedig időben aznap este 6 körül.
Én úgy tudom a gmail szervere sem százas, szoktak rá panaszkodni. Valakinek jönnek az emailek, valakinek csak jelentősen késve. Nem tudom mi alapján működik a dolog. (Persze ezt arra értem, ha két telefon ugyanúgy van beállítva).
-
osonte
őstag
Szerintem ne aggodj. Én is szeretem a nagyobb kijelzőt és előtte A71, A72 volt - 6.7", pár nap és megszokod. Volt S20 FE is, ott 6.4" volt a kijelző, az már bántó volt nekem, de lehet azt is megszoktam volna, csak 2 nap alatt nem volt rá időm.
Feleségem most váltott A71-ről A52s-re, ő például nem is érezte a kijelző méretének a különbségét.
A kijelzővédő mérete: 6.9 x 15.4 mm. Ez takarja a teljes kijelzőt.
Amúgy én is nagyon várom hétfőn a Sprintert a Samsung.hu rendelés miatt.
-
osonte
őstag
Én úgy olvastam, hogy még újabb kutatások szerint akkor leszünk a legkipihentebbek, ha nem használunk ébresztőt és magunktól ébredünk, amikor a szervezetünk jónak látja. Természetesen a teljesen lehúzott redőny alapkövetelmén, hogy véletlenül se zavarja meg a fény az alvást, illetve a teljes csend is fontos!
-
osonte
őstag
Az A verzió régen nálam is rendszeres volt. Akár 2 ébresztőt is lenyomtam álmomban és aludtam tovább, utána meg állítottam, hogy nem ébresztett a telefon. Viszont a feleségem közölte velem, hogy hallotta minden alkalommal amikor ébresztett...
Nekem az vált be, ha pl. 8-kor akarok kelni, akkor 7.50, 7.53, 7.55, 7.58, 8.00-ra van állítva és így tényleg felébredek.
-
osonte
őstag
-
osonte
őstag
válasz
Shade45 #5862 üzenetére
Amikor a kosárba tettem a terméket, akkor már 20 ezret csökkent az ára +
Tegnap még ezt tudtam hozzáadni: SAMSUNGNYAR10 +
Illletve ezzel tudtam még generálni kuponkódot: [link] .
(Lehet a kuponokat halmozni jelenleg, ez változó)Ez amúgy a topik, ahol rákeresel a Samsung szóra és az utolsó hozzászólástól visszafele elkezdesz próbálkozni, hogy melyik kód/kódgeneráló megy még: [link] .
-
osonte
őstag
Sok éve ezt rendelem Samsung telefonokhoz: [link] .
Kicsit rugalmas, de nem vékony, nem fóliaszerű üveg, könnyű felrakni, teljes kijelzőt fedi, nincs keret, nem kell gél, nem gyűjti nagyon az újjlenyomatot és a port. A mérete pont jó, ahogy írtam a kijelző nem lóg ki oldalt és tokbarát, tehát nem ér hozzá a tokhoz. Arra figyelj, hogy máshonnan nem ajánlom a rendelést, mivel utoljára Emagon ezt rendeltem és egy vékony szart küldtek helyette, más márkában (nem az eMag volt a forgalmazó, hanem külső cég, tehát ők nem tehetnek róla). Azóta is hallgatom a feleségem, hogy gyűjti a port, meg az újjlenyomatot, le akarja tépni róla.
Jövő hónapban én is kettőt rendelek a jó helyről.
-
osonte
őstag
Lehetséges. Pedig én háklis vagyok ha valami nyekereg a kezembe és ez a kettő telefon biztosan nem. Az is igaz, hogy nem bánok velük durván, nem próbálok direkt hangot kicsikarni a keretből. Lehet a gyártósoron van valamennyi hibahatár és bizonyos darabok nem nyekeregnek, valamelyik pedig igen.
-
osonte
őstag
A régebbi fekete, igazából ezt örökölte meg a feleségem (fehér A71-et váltott, nehezen barátkozott a feketével, de egy sárga tok megnyugtatta). Én meg akartam egy olcsó Poco-t a sok navigáció miatt, de annyira hiányzott a teló (illetve valamikor ment az NFC-s fizetés, valamikor nem és az nálam létszükséglet), hogy 14 napos elállással visszaküldtem. Így maradtam a jól bevált modellnél (itt már elengedtem, hogy olcsóbb legyen), zöld színben rendeltem pár hete a Samsung.hu-tól, két kupont felhasználva. A régi 119-re jött ki, az új pedig 118 lett kb. Nálam a tok átlátszó, nekem tetszik a színe.
-
osonte
őstag
válasz
tomgabor #5584 üzenetére
Friss tapasztalat, pár napig használtam Poco X3 Pro-t LCD kijelzővel, aminek meglepően jók voltak a színei, még a fekete is meglepően fekete volt, szinte észre sem vettem, hogy amoledről váltottam, szóval jófajta panel van a Pocoban, most újra A52s-t vettem és a lényeg, hogy semmilyen különbséget nem látok szövegélességben, szerintem nincs különbség.
Térerő gond semennyire sincs nálam Telekom/Vodafone (most is maxon van).
Amúgy a Xiaomi híres arról, hogy mindenféle panelt beletesz a telefonjaiba és szerencse kérdése mit kapsz. Emlékszem amikor megvettem a Poco F2 Pro-t, olyan panele volt, hogy sötét üzemmódban a lila 50 árnyalatát vetítette.
Ellenben a Samsungnál még soha nem találkoztam ilyen jelenséggel és semmilyen kijelzőhibával (2db A71, A72, 2db A52s, S20 FE).
-
osonte
őstag
válasz
Zoli bácsi #5581 üzenetére
Fotós topikban javasolták, hogy az "Automatikus HDR" legyen bekapcsolva. Anélkül nekem valamikor kiégett a fotón az ég, szóval ezt érdemes bekapcsolni. Jó GCAM-ot pedig nem találtam még, ami minden körülmények között jobban teljesít ezen a telefonon, vannak helyzetek, amikor jobb, de két kamera appot nem akarok tartani a telefonon és mindkettővel fényképezni, hogy éppen melyik jobb adott körülmények között. Számomra akkor lenne értelme a GCAM-nak, ha mindig minden körülmény között jobban teljesítene, mint a gyári.
-
osonte
őstag
válasz
BigBear #5571 üzenetére
Szerintem fejhallgató függő is, hogy mit lehet kihozni a telefonból. Konkrétan ilyenem van: [link] . Könnyen hajtható és lemegy egész mélyre, mindezt árához képest precízen/feszesen teszi. Háromnegyed hangerőn a telefon olyan mélyet tud adni YouTube-nál, hogy egy jó mélynyomós kocsiban érzem magam, illetve a hangerő is már bántó lenne számomra hangosabban.
Nekem az Apple USB-C jack adaptere is működik ezzel a telefonnal. YouTube halk, de Poweramp hangos. Kevesebb a mély, viszont részletesebb a hangja. Akusztikus zenére azoktam elővenni...
-
osonte
őstag
válasz
BigBear #5547 üzenetére
Az utóbbi pár frissítés nekem rontott a hangminőségen. Nálam van mély, magas és hangos is, nem lenne fos a jack kimenet hangja (Galaxy A71-hez hasonlítva kiemelkedő), de sajnos a Samsung alklalmaz egy olyan dolgot az audio kimenet tekintetében, hogy DRC (Dynamic Range Compression). Magyarul tömöríti a hangot, amit az utolsó pár frissítés után még jobban hallok, mint előtte. Még pár hónapja szerettem a hangját, most már nem annyira. Amúgy tippként az "UHQ-felbontásnövelő" bekapcsolásával kicsit elvesz a szokol rádió effektből és ad hozzá mélyet. Mondjuk az én személyes véleményem, hogy jobban járnánk ha kihagyták volna a tömörítést és max egy equalizert tesznek bele, ami kikapcsolható (soha nem használnám). Egyszerűen szóljon jól és nem kell mindenféle hülye kapcsoló...
Vannak custom romok, amelyek kikapcsolják a DRC-t, de ezért nem buknám el a garanciát, meg a Samsungnál a nem gyári rom cseréjére csak negatív tapasztalataim vannak (utolsó emlékeim, amikor újra kellett programozni az IMEI számokat a telefonon, amit én nem tudtam megcsinálni és így a pénztárcám is bánta). Ebből a szempontból a Xiaomit szénné lehet romolni, de ettől függetlenül a Samsung a nyerő nálam.
A megoldás az, ha veszel egy jófajta USB-DAC-ot: [link] , ami nem olcsó, cserébe a következő telefonhoz is tudod használni, főleg mivel egyre kevesebb telefonon van jack kimenet.
-
osonte
őstag
válasz
Zoli bácsi #5468 üzenetére
Xiaomiknak jobb a Wifije. Egy hétre váltottam X3 Pro-ra és az csak Wifi 5, de sokkal messzebbről tudott csatlakozni a Wifihez. Viszont vissza is küldtem és újra A52s-t vettem. A Samsung rendszere sokkal jobban bejön és stabilabb is.
-
osonte
őstag
válasz
donhellner #5446 üzenetére
Melyik végű jött.ki nálunk? CVG2 végű volt előtte, de közben különböző régiókban lett CVG4, CVG5 és tegnap láttam a CVG7 végű verziót, viszont ott több betű is eltér azt hiszem. Remélem a legfrissebbet kaptuk meg.
-
osonte
őstag
Lehet eltérő termék, de ugyanaz az árkategória. Lehet van olyan termékük ami silány és van olyan ami jó minőség (ugyanazon az áron), ez elég jó üzleti modell. Én mindenesetre elkerülöm azt a márkát, amiben csalódok. Lehet nem mindenkinek ugyanaz az elvárása egy termékkel kapcsolatban, de lehet gyárt jobbat is ugyanannyi pénzért... A lényeg, hogy aki használja elégedett legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest