Hirdetés
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbc2
tag
Jó régi már a telefonom, mindjárt 3 éves, kezd romlani az akkumulátorom üzemideje. Azaz amíg bele nem néztem mélyebben, ezt gondoltam.
Azt a meglepő dolgot tapasztaltam ugyanis, hogy míg a Chrome 1 óra 19 percet volt képernyőn, és fogyasztott 8.4%-ot, addig a "Névjegyek tárhelye" kevesebb, mint 1 percig volt képernyőn, és fogyasztott 5.2%-ot. Futott viszont 1 óra 53 percet a háttérben, és 56 percet használta a CPU-t. Másnap: Chrome 2 óra 3 perc és fogyasztott 14.1%-ot, addig a Névjegyek tárhelye 4 óra 15 perc, és fogyasztott 14.2%-ot (CPU 2 óra 36 perc). Következő nap is 2 óra 38 percet (CPU: 2 óra 20 perc). Azt követő nap is 3 óra 13 percet (CPU: 2 óra 13 perc). Mindezt a háttérben. Ő a legnagyobb fogyasztóm. Se mobilnetet, se wifit nem használ a "Névjegyek tárhelye".
Szerintetek mi okozza ezt? Semmi olyat nem csinálok, amit eddig ne csináltam volna névjegy fronton. Van belőle jó sok (több ezer), az tény, de eddig is volt. Évek óta.
Asszonynak ugyanilyen telefonja van, nála nem is jelenik meg ez a "Névjegyek tárhelye" a fogyasztók között.
Újraindítottam a telefont, nem látszik csökkenni a CPU-használat. A jelenség érzésre pár hete kezdődött. Mit tiltsak le, hol tiltsam le? Hogy lehet kideríteni, hogy milyen szoftver használja a névjegyeimet?
-
De most nézem Gcamből is van már 8 7-es.
És mit tud ez, amit korábban nem? Nem feltétlenül a legnagyobb verzió a legjobb. A 8.1 nálam azóta is betonstabil és nem csinál soha pacát (mint amiről pl a 8.4 kapcsán szó volt a maga idejében). A 8.6 is kapott 14 javítást és mégse lett tökéletes, azt is próbáltam, de funckionálisan nem láttam különbséget, cserébe instabil volt ezen a telefonon. Most meg már a 8.7-et nyomják, de amíg heti szinten kap javításokat, én rá se néznék.
-
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #7644 üzenetére
ez szimplán beállítás függő
nem hiszem, hogy az én Karácsonyfás képeimen, vagy, ha ezeket nézzük nem jók a színek.
[link]
[link]
[link]
Persze ez szubjektív
Már csak ha RAW-ban nézi az ember is lehet változtatni a színképen.
De ezer féle színbeállítás van.
Pl csak most gyorsan egy
HDD Mode Lmc Config File
[link]
Pont ez az előnye és hátránya is, hogy ezer féle beállítási lehetőség van.
Elég csak a Youtube-n beírni
lmc 8.4 color settings
[link]
Azt hiszem nem véletlen, hogy ennyien használják és tuningolják..
Mondjuk engem még a 8.6-os gcam érdekelne, csak az nálam nem működik olyan megbízhatóan.
Találtam is egy jó oldalt, csak úgy nézem mostanában nem frissítik.
How I Can Send You GCAM App?
[link]
Egyébként kár, hogy Näte kolléga már nem jár ide olvastam korábbi írásait szívesen eszmét cserélnék vele. -
Breki
veterán
Erre nem tudok mit mondani.
beállításokhoz pedig nem nyúltam
Talán kéne, lásd korábbi makro kép le is írta mit módosítottAhogy írtam is a google kamera és ez a változat is pont arról híres, hogy sokkal jobb éjszakai képeket csinál.
A leírásából:
"LMC8.4 egy új Camera App Android mobiltelefonokhoz és táblagépekhez. Lehetővé teszi, hogy még éjszaka is jobb képminőséggel készítsen fényképeket. Tehát különböző módok közül választhat, majd készíthet fényképeket. Panoráma, körpanorámakép és még sok más is használható."
Samsung members csoportból
Only installing gcam 8.4 is not a solution. You have to set one and only xml for which gcam is working in A52s. Its (LMC 8.4 R6 FINAL by Madhuvrata). To set firstly download it from the group. Then create a folder in MyFiles. And move the xml to this folder. And then open Lmc 8.4, after a few sec tap on the space beside the shutter icon and you will find the xml. Tap on it. Camera will restart. Then it's ok. For creating lmc8.4 folder u can download files by google app.
If u found this helpful,tap on the 3dot icon and mark as solution. I'll be glad.Stock vs g cam in A52s
Do join in this telegram group, you'll find procedure!
Download lmc 8.4 and use madhavrata xml.Egyébként itt is van gcam fórum tele képekkel
Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)DE nekem mindegy akinek nem tetszik ne használja, de ne írjunk már egy szakmai csoportban olyat.hogy a gcam nem jó illetve jobb esti képeket csinál.
GCam: A Google Pixel 7 Pro kamera telepítésével exponenciálisan javíthatja fényképeit
A GCam a Google kameraalkalmazása, amely előre telepítve van a Pixel sorozatú telefonokon. Más Android telefonokra is letölthető, és ma erre fogunk összpontosítani. És ez az a GCam lehetővé teszi, hogy összenyomjuk mobileszközeink fényképes részét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hihetetlen fényképeket készítsünk nagy részletességgel, valamint kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között.
A főbb fejlesztések, amelyeket a Google kamera vagy a GCam telepítésekor fogunk elérni:
-Jobb fotók gyenge fényviszonyok mellett
-További részletekFényképek kevesebb zajjal
-Továbbfejlesztett HDRTovábbfejlesztett portré módú fényképek
-Olyan extrák, mint a Google Lens vagy a GCam asztrofotózási mód
Különféle könyvtárak, amelyek a fényképeket az Ön ízléséhez igazítják (telítettség, élességItt meg lehet nézni több képet gcam-el és anélkül
Stock App vs Google Camera Port:
[link]Erről pedig én se tudtam, de gondolom Samsungon nem megy
A GCamator alkalmazással kompatibilis GCam vagy Google Camera telepítése
Így van telepítve a GCamator, és ezeket az eredményeket kínálja
[link]A GCamator egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely lehetővé teszi a Google Fényképezőgép legújabb verziójának telepítését Android-eszközére.
Csak le kell töltenie a GCamator alkalmazás a Play Áruházban, és kövesse az utasításokat. A GCamator automatikusan felismeri az eszközt, és automatikusan telepíti a legújabb elérhető verziót.Na mégis tudtam mit mondani. :-)
-
t72killer
titán
8.4-es és 8.6-os gcam-et próbált már valaki? 8.1-et használtam legutóbb, kíváncsi vagyok van-e vmi előrelépés.
-
Breki
veterán
válasz
t72killer #6616 üzenetére
Ez hol van pontosan ez a konfig és hányashoz van?
LMC 8.4-hez nem nyúlok, de egy sima gcam-hoz kipróbálnám.
Ugye egyszerre lehet fent egy ilyen gcam és lmc-s gcam.
Ja és egy dolog kimaradt.
Ha jól tudom van már 8.6-os Gcan-de ez nem tudom mennyire stabil, illetve itt is múködik-e a korábban írt módszer.
[link]
Ha valaki kipróbálja engem is érdekelne
[link]
Arnova’s mods are some of the most popular Google Camera build out there as they feature support for all Android phones and hardware. This includes Samsung Exynos as well as Snapdragon processors. Other SoCs include MediaTek, UNISOC, and more.
The app also works with smartphones from all OEMs including Pixel, OnePlus, Xiaomi, Motorola, Oppo, Vivo, Realme, Nokia, and Samsung Galaxy S22/S21/S20/S10, Note 20/10, Galaxy S8 series, S9 series, S7 series should work as well.
GCAM 8.6 Mods by ArnovaTelegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by Arnova
Mirror Download LinksGoogleCamera_8.6.263.471358013.15.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
GCAM 8.6 Mods by BSG Telegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by BSG
Mirror Download LinksMGC_8.6.263_A11_V1.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
[link] -
Breki
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Megpróbálom gyorsan összeírni a lehetséges megoldásokat.
Ugye nekem LMC van ez úgymond másik alkalmazás is másik könyvtárszerkezettel kicsit más menüvel.
De kezdjük az "alap" gcam-al.
GCAM_8.4.400.42.XX_SHAMIM_V15FIX
Innen letölthető
[link]Once installed, load the attached Config file. These settings are best optimized for A52s 5G
Regular & UltraWide lens work flawlessly with Night Sight. The Video recording works sometimes, but is often a hit or a miss.Config file betöltése
File Manager
A megfelelő könyvtárat látrehozniI tried alot of versions, but 8.4.4 version is working good for me, although it freezes after 3 seconds, but switching from normal to portrait then back to normal again fixes it temporarily.
link to download it from the official website:you can see below the difference between the base app and Gcam - x10 zoom- :
there are alot of settings to configure, but I spent some time working around and came up with pretty good results.
dont forget to edit your session Id/stream mode to 61444/8.Config file
[link]Leírás
[link]LMC amit én használok elvileg letölthető innen is
LMC8.4_R13
[link]Ehhez én nem használtam config file-t hanem a korábban írt értékeket átírtam, eseteg azt tudom csinálni, hogy az általam átírt config file-t kimentem és felteszem valahova.
-
Breki
veterán
válasz
ShadowLac #6423 üzenetére
Szia, nemrég volt szó róla részletesen.
Én most az írt LMC 8.4-et használom
Ez most a korábban írt módszerrel hibátlannak tűnik egy apró dolgot amiről már beszéltem kivéve.
Ezt most részletesen, ha back kamerára megyek először valamiért lefagy a kép ahogy ugye korábban. Ekkor a front kamerára megyek az is, viszont ha átmegyek például portrait-ra akkor ott már jó már jó és vissza kamerára szintén jó.
Igazából nem értem miért van ez de így simán használható.
Viszont izgat a 8.6-os gcam
Ha valaki ezt kipróbálta már engem is érdekel
Ha valaki a BSG-t próbálná
FIX SAMSUNG A52s, A73, M52 || Gcam BSG 8.4.600
[link]
Itt írják ezt a módszert amit itt is ajánlottak nekem:
Install gcam bsg 8.4
Goto settings
Goto photo modes sessions config
Goto back0.5
Goto session Id
Enter number 61448
Do the same process for back1.0, front0.8, front1.0 That's it -
Breki
veterán
Na megvan a 8.4 újabb verzió rendesen működik
front és back camerára
is egy ici pici hiba kivételével. :)Leírom másoknak is hátha jól jön.
LNC 8.4 Gcam
Videó is jó vele tegnap teszteltem.
A korábban írt útvonalon így kell beállítani .
A tegnapi koncerten készített kép.
Simán beállítások nélkül tömegben.
Lesz nég jobb is, de kezdetnek nem rossz. :) -
Breki
veterán
Köszönöm, ennél az elölapi is jó volt?
Közben találtam az újabb verziókhoz is leirást illetve direkt a telefonhoz apk-t és configot.
A leírást benásolom itt teljesen máshol van a beállítás és a másik számot kell beírni de működik!
Ezt kell benásolni!
61448-EISV3LMC 8.4 R9:-el próbáltam
On A52s, M52, and A72, the viewfinder will often freeze up, which you can correct by setting the photo session to 61444 (EISV2) or 61448 (EISV3) on all camera modules.
Many configuration files will already have these options properly set. If you still have freezing issues _after_ loading a config file, you can correct them yourself.
LMC 8.4 R6: More Settings|Video|Stream Config|Preset stream configuration section
LMC 8.4 R9: More Settings|System Settings|Stream Configuration|Stream Configuration section
Change all the values to 61448-EISV3, except Video set that to '0-default'.
On LMC 8.4 R9 you may then need to switch between shooting modes, e.g. Portrait and Camera, to stop the freezing.
MGC by BSG 8.1:Settings|Modules|Back (1.0)|Session of photo modes (depending on specific version, either set the value to 61448 once or set it three time for the subsections)
Then repeat for modules Back(0.5) and Front (1.0)
MGC by BSG 8.4:Settings|Photo modes session config|Session ID|61448
Shamim 8.4:More settings|Additional settings|Stream config|Open stream configuration section|change all the many settings to 61448-EISV3, except for Video set those to 0-default
cc: Sander Bos -
válasz
pinnacle #2703 üzenetére
Az utolsó hozzászólásban már a 8.4-es appot javasolja, ti ezt használjátok?
Tudtok vmi jó leírást/tutorialt a gcam használatáról? Csillió beállítás van benne, tizedéről sincs fogalmam, mit csinálhat, miket tud egyáltalán. Próbáltam utána guglizni, youtube-on is kerestem, de csak egész régi, vagy haszontalan dolgokat találtam. -
t72killer
titán
Itt listáznak 8.4-es gcamot is, ezt lehet/érdemes feltenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest