- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Végül megvettem a 128GB-s kártyát. Rányomtam az emag app áthelyezésére, majd megnyitottam az Eszköz karbantartót -> tárhely -> SD kártya 34,6 MB/ 119,3 MB -> Alkalmazások: itt azt írja az emag app a kártyán van. Ugyanakkor sem a gyári fájlkezelőben sem az ES-ben nem látom (a rejtett fájlok mutatása mindkettőben bekapcsolva), ráadásul mindkettő azt mondja 34,6MB foglalt a 119GB-ból , miközben az eszközkarbantartó szerint az app 40,9MB.
Áthelyeztem az alza alkalmazást is, így 78,7MB lett a kártyán foglalt hely. Ezek szerint a kártyára megy az áthelyezés; kérdés hová a fenébe pakolja/milyen fájlkezelővel látnék minden fájlt, mert ezek szerint az említett kettő nem mutat mindent... -
canniball
nagyúr
Egyrészt nem csak az adattárolás lenne a feladat, mivel ("hála az égnek" híznak az appok mint a szopósmalac
) egyre karcsúbb a belső tárhely, lassul a telefon...így amit lehet kitennék a kártyára. Nem sok, de az is valami.
Másrészt az adattárolás is szubjektív, én pl. útközben offline hallgatok zenét, sokfélét, a kártyán legtöbb helyet azok foglalják. Nyilván nem az az egyetlen példány belőlük.Meg ott vannak a YT-mentések, azok sem pótolhatatlanok. Etc. etc.
Nem utolsó sorban ár/érték arányban jobban megéri a 256GB. Kérdés mit szólna hozzá a készülék; mert nyilván nem dőlök a kardomba ha stabilan csak 128GB-t tud kezelni.Az a helyzet, hogy mikor megvettem a telefont azt hittem eddigre már rég meglesz az utódja, de mivel (az én szememben legalábbis) visszafelé "fejlődnek" a telefonok úgy tűnik kénytelen vagyok hosszabb távra berendezkedni vele (és bízni benne, hogy még jó darabig bírja majd).
-
törölt tag
Igen, nagyon jó telefon. Összetört az iphoneom és visszatértem 😀 üzemidőben leköröz egy 11 hónapos iphone-t ami már csak 89%os akus. Az iphone du 4-6 között már lemerült volna, Mig az a3 ami már 3 és fél éves és még mindig bőven megva egy nap toltes nélkül. Felüdülés visszatérni az A3 ra.... igaz a multitasking nem olyan jó mint az IOS de kibírható. Szerintetek meddig kap még biztonsági frissítést az A3.... nálad mit frissített ? Én nem merek mindent mer korábban mindig a tarhely gondjaim voltak.
-
Ed McLeves
tag
Android 7.0 van rajta, kapcsolót nem találok a Kapcsolatok/Mobilhálózatok menüpontban
. A Voda SMS-e szerint "Készülékén aktiváltuk a VoLTE hanghívás funkciót. Kérjük frissítse készüléke szoftverét, hogy HD minőségben élvezhesse hanghívásait. Stb"
A telefont függetlenként vásároltam az Euronicsban. -
csubuka
addikt
Azért azt a készüléket a tesóm jól odasózta....
Azt utánozni nem egyszerű mese. Illetve maga az AMOLED panel nem sérült látszólag, de az előlapon lett valami repedés abban az esetben tán. De sokat bírnak ezek szerencsére. A5-ből még mindig van a családban vagy 3, régebbi céges selejtezésből
Amúgy totál szívás ezeket a ragasztott elő és hátlapokat szétszedni. nekem a hátlap nagyon nem jött le egyben most, mondjuk úgyis leírtam a telót már, csak a kíváncsiság hajtott. De elvileg gondolom Kínából lehetne venni külön home gombot. Felajánlanám ezt ingyen, de gatya állapotban van ez a home gomb is, karcos meg ilyenek és szívás lenne eljuttatni hozzád gondolom.
-
UHHH
őstag
"You need an U3 firmware, or try flash U2 without BL & CP parts."
Tehát odinnál a BL-t és CP-t nem rakod fel. Forrás: [XDA fórum] -
w.miki
veterán
-
janos666
nagyúr
Tudtam, hogy 2.0-ás, és nem tud Type-C féle PowerDelivery-t, viszont eléggé tényszerűnek néz ki, hogy most működik az ~1000mA töltés az AMD-s notiról (C és A portból is).
Amúgy gyárilag 1.55A-es töltőfej jár a telefonhoz, és azt írja ki magáról gyári OS-el is, hogy max 1.55A-t vesz fel USB-n. (De tölteni még nem nagyon láttam 1000 felett, szóval gondolom azért 1.55, hogy akkor is tudjon 1000-rel tölteni, ha közben aktív a kijelző és dolgozik a SoC, ami simán meg tud kajálni másik 500-at.)
A Lineage-el is ilyen volt. Most csak az tévesztett meg, hogy azt hittem azért tölt a laptopról is 500mA felett, mert VoLTE miatt gyári OS-el használom (sokáig Lineage-em volt), de a valódi különbség az volt, hogy közben kicseréltem a laptop-ot.
Az Intel-es asztali gépről és a régi AMD-s notimról is lassabban tölt, de az új AMD-s notimról ugyan olyan gyorsan, mint a 2A-es Samsung falitöltőről (~1000mA). De ha nagyon erőltetem az emlékeket, mint ha erről a notiról is megnéztem volna egyszer korábban, és akkor ez is úgy viselkedett még, mint az Intel-es, szóval talán még az sem mindegy, hogy ezen milyen UEFI firmware, vagy Win10 driver van. -
Dollface
tag
A kikapcsolás után frissítések eltávolítása automatikusan elindul,és visszaáll a gyári verzióra. De ilyen állapotban nem lehet elindítani újra, mert amikor visszakapcsolom, akkor már belépés előtt egy 52 megás frissítést kér és csak akkor enged be...frissítem, belépek, és persze ugyanúgy hibaüzenet... viszont Facebook Lite-ról simán megy minden...
-
canniball
nagyúr
"Chrome+FB+Messenger+Viber= hát ehhez valóban nem is lehet elég a 2G RAM..
Itthon én sem használom sokkal több mindenre, mégsem ritka jelenség hogy ezt-azt likvidál a rendszer. Többnyire ez a böngésző amiben szeretek sok nyitott lap mellé még párat nyitni, újraindítani pedig nem nagyon szoktam. Ugyan ez nem lag és nem is különösebben szoktam rajta meglepődni hiszem én vagyok a hunyó, de biza ilyen is előfordul; ha kevesebb fület nyitottam akkor ritkábban, ha többet akkor sűrűbben. -
UHHH
őstag
Köszi az infót, ezentúl vigyázok, hogy ne hitelfelvevős-zaklatós nigériaiak vagy valami durvább percdíjas országbeliek lopják el a telefonom!
Á, mégsem: Felesleges parának érzem még így is. Az autós dvr-t is benne hagyom az autóban, eddig még nem törték be a szélvédőt miatta.
-
-
Stylewars_kp
őstag
Pedig ez még nem is sok alkalmazás, van aki ennél lényegesen többet használ, kis túlzással más nincs is a telón.
Home gomb hiánya engem is aggaszt. Októberbe lejár a hűségem és már 7 éve nem vettem új telefont, mert ezt függetlenbe vettem. Nem tudom, hogy mit ajánlanak egyáltalán. -
Stylewars_kp
őstag
-
Stylewars_kp
őstag
De ne már...meg van nyitva a Facebook meg a Chrome 4 lappal és kidob a Chrome-ból... Chrome működése leállt... Lehet más a hiba, nem tudom. Ilyenkor belemegyek az optimalizálóba és 300-350 mb szabad ram van. Kiürítem és aztán jó egy ideig. Úgy kéne hagyni optimalizálás nélkül, aztán egy gedvás Galéria se fog elindulni. Ez valószínűleg extrém használatnak számít. Wazze-t csodásan viszi, nem dob ki 2 óra múlva mint az S7. Ha valaki hív először csak a két alsó gomb világít, bejön a hívás háttere, bejön, hogy ki hív, majd a 4. kicsöngésre behozza a hívás fogadása és elutasítása gombokat.
Ha lehetne rá rakni valamilyen tört rendszert, amiről tudom, hogy nem lehet itt beszélni, ami segítségével lepucolhatnék róla pár felesleg gyári programot.
De látom Te nagy hívője vagy ennek a telefonnak, illetve ennek a fórumnak. Gondolom bántja a lelkedet ha szidják ezt a telefont. Én az iPhone 2g-vel voltam így, már 4 éves volt, de nem akartam lecserélni semmiért se. Ne érts félre Én is nagyon szeretem ezt a telót, a típus megjelenése óta van nálam, sok mindent megéltünk együtt, csak néha bosszantó Pl. amikor hívok valakit a kezdőképernyőre kihelyezett gyorshívás ikonról. Rámegyek és nem történik semmi. Nem tudom, hogy azért nem, mert nem érzékelte az érintést vagy, mert ilyen lassú. Nagy nehezen feldobja az ablakot, hívás háttér, majd az, hogy kit hívok...addigra már 2x kicsörgött. Persze ha türelmetlen vagyok ilyenkor ismételten rámegyek az ikonra, persze ilyenkor visszadobja a hívást, hogy foglalt. Na mindegy. Vélemény bezárva.
Eladom Neked ha gondolod, lesz kettő A3 telód. Kijelzőn néhány karc, ajándék 32 GB Samsung memóriakártyával, doboz töltő, új füles. -
KPistike
aktív tag
Hoppsza ...
(Ebből is világít, hogy buli után, 2. KV előtt érdemes legalább egy gsmarena info megtekintése után gépelni) Arra emlékeztem, hogy gyengébb Exynos és kijelző van benne, sőt, tárhely eltérésére is emlékeztem (rosszul), de az ujjlenyomatolvasó elhagyása J3-ból nem rémlett
. Sőt, USB eltérés is most tűnt fel
Honor 9 meg szintén nem mérvadó, más logika szerint működik EMUI. -
KPistike
aktív tag
Mesterem, eddig J3 (2017) kapott csak pitét a kezelésem alá tartozó telefonok közül - Lányom szólt, mikor telepítette -, A320FL esetében csak keksz (Oreo) jár a gyártótól
Végül is, csak ~ fél évvel adták ki korábban, és feljebb pozicionálták a termékpalettán, mint a J-ket
Szerk.: Holnap Lányomnál lesz melóm - pontosabban abban az épületben, Neki már átadtam minden eszközt a munkájához -, akkor megkérdezem Tőle. -
Pete55555
addikt
Egyelőre akkor nem nyúlok hozzá. Mostanában nincs időm bíbelődni vele, de majd megnézem.
Viszont valami jóféle üvegfólia jó lenne. Van most rajta, de a képernyő oldalán marad vagy 2-2mm csík oldalt...
Tudnádok esetleg ajánlani valamit? E-bay-ről, esetleg gearbest.
-
pcnet
addikt
Tényleg az utolsó off. Tudom, hogy helyes a Pécsett, csak nekem meg az bántja a fülemet. Nincs bajom a tájszólással, sőt! A pálóc és a szögedi nyelvjárás kifejezetten tetszik. A szomszédunk egy romániai magyar család. A szomszédasszony átjár édesanyámhoz, barátnők lettek. Imádom hallgatni ahogy beszél. Tényleg színesíti a nyelvet.
Pl a kutyánk mindig megy pitizni hozzá Ő pedig hessegeti el: "Mennyé' e no!"
-
lgvelho
tag
Ebben igazad van, de annyira imádom a régebbit és még mindig tökéletes. Soha nem volt frissítve, minden gyári rajta és olyanokat tud amit az utódok közül egyik sem. Elavult? Hát lehet, de nekem még mindig túl okosak ezek a telefonok, a lehetőségeiknek talán 10%-át használom ki.
-
lgvelho
tag
-
A telefon nagy erőssége az exynos processzor, mert nem fűtésre használja az akksiból nyert energiát, mint a Snapdragonok, amiken teát lehet főzni egy szimpla böngésző megnyitása után (tapasztalat), ezért van, hogy másfél év után még mindig tudok vele 10 órás SOT-ot csinálni egy töltéssel. Igaz, hogy az akksi már érezhetően gyengült kicsit, így egyre ritkábban sikerül. Mérés alapján olyan 20%-kal kevesebb töltést vesz fel, mint új korában, de én egy héten 4-5 alkalommal töltöm, nem minden nap.
Két nagy ellensége van ennek a telefonnak, egyrészt maga a Samsung a frissítéseivel, elég a múlt hétig visszaolvasni. A másik a play áruház, és a play szolgáltatások frissítései. Az utóbbi fél évben, bármikor megnyitottam az áruházat, újra kellett indítanom utána a telefont, mert belassult és elkezdett merülni. És a play frissítéseket nem lehet kikapcsolni.
-
csiziga
újonc
-
Laslow
senior tag
Nem töröltem az akku statisztikát - miért és hogyan kellene?
Egyébként most épp 56%, és mindjárt töltőre teszem éjszakára. Nem akarom szinte lemerülve kezdeni a holnapot. Reggelre igénylem, hogy fel legyen töltve, és délután, munka végén is, mert hazafelé 1 óra navigáció/netezés, aztán este még némi Facebook/net/játék - engem zavarna, ha lemerülne vagy 25% alá esne, mert az már majdnem 15%, amikor meg már panaszkodik nekem az aksira, úgy már nem tudom nyugodtan használni. Szóval naponta kétszer feltöltöm 100%-ra, hiába nem jó neki. Az elvárt 2 évet így is kibírta, ez volt az első furcsaság. -
UHHH
őstag
Nem csak xiaomikon van ez a feature. Azért bátorkodtam megkérdezni.
VoWifi is van, csak valszeg megfelelő firmware-t kell flashelni. -
-
galaxys80
veterán
Nincsenek titkolnivalók, de egyikünk sem szeretné, ha keverednének a dolgok.
Teljesen offline nem tudom felvenni, mert, akkor nem tudok bejelentkezni a fiókba sem.
Az a durva, hogy bejelentkezés után elvettem tőle a netet, kikapcsoltam a szinkronizálást a fiókhoz, de amint netet kapott egyből lehúzott mindent.
Pedig 1-2 másodperc alatt kizárt, hogy mindent le tudott volna szinkronizálni. -
lgvelho
tag
Szerinted bizt. mentésre nem jó a My Phone Explorer? A képeket ugyan lassan tölti le, de minden egyébre sms, névjegyek stb. én azt szoktam használni. Nekem is eszembe jutott hogy a memkari be tud dögleni, de valahogy a felhőbe mentéstől mindig fáztam. Régebbi telókon lehetett bizt. mentést csinálni kártyára is, de most már csak a felhőt ajánlja fel.
-
shapphire
aktív tag
"Normál" felhasználás mellett (értsd elsődleges telefon) kb. 2 évig birja az akkumulátor.
Szervizestől hallottam, hogy ez meg a töltőcsatlakozó elfáradása a két problémája ennek a telefonnak.
Egyébként nekem is kezd egyre rövidebb idő alatt feltölteni a telefon.
Neten kb. 5 ezer az akksi, de ugye ezt nem lehet otthon cserélni. 15 ezerért van szervizes csere is. Kérdés megéri-e?Idővel tovább lassul a telefon, garancia meg lejár. -
shapphire
aktív tag
-
galaxys80
veterán
-
Váltottam az A3-ról, és az utód -Nokia 8 Sirocco- simán hozza a két napot kis odafigyeléssel. A fogása a legnagyobb hibája; a 3.5 jack hiányát és a hajlított kijelzőt egész gyorsan sikerült megszoknom, de hogy vágja a kezem időnként, az azért zavar. Persze kárpótolnak az egyéb jóságai, de bizony fogás terén jobb volt a régi kis cukiság!
Ettől függetlenül ajánlom a kis Nokiát is, a méretei szerintem szokhatóak.
-
Stylewars_kp
őstag
Ápl oldaláról kopizva, egy ájfón leírásba ez szerepel:
Az akkumulátorciklusok
Az Apple iPhone használata során az akkumulátor töltési ciklusokon megy keresztül. Töltési ciklus kezdődik, amikor teljesen lemerült az akkumulátor – de ez nem feltétlenül egyetlen töltést jelent.
Például előfordulhat, hogy félig meríti le az akkumulátort egy nap alatt, majd teljesen újratölti. Ha másnap ugyanezt megismétli, az egy, nem pedig két feltöltési ciklusnak számít. Ilyen módon egy teljes ciklus akár több napig is tarthat.
Az akkumulátorok egy bizonyos töltési ciklusszám után tekinthetők elhasználódottnak. Elhasználódás után javasolt az akkumulátor cseréje. A maximális ciklusszám elérését követően is használhatja az akkumulátort, viszont valószínűleg rövidebb ideig lesz üzemképes.
Ennyi volna... tudtommal 500 ciklusig tudja teljesíteni gyári előírásokat egy telefon akkuja.
-
kissati66
tag
"Beállítások / alkalmazások / xyz gyári app"
Ha ugyanitt a Kikapcsolás gombot választja, akkor automatikusan eltávolít a rendszer minden frissítést és letiltja az alkalmazást, innentől meg sem jelenik a Play áruház frissítési listáján, úgy hogy akár maradhat is az auto frissítés, ha valaki úgy használja.
-
KPistike
aktív tag
Üdv!
Nos, igazából A3 esetében még én sem tapasztaltam, de cégünknél kiadott Galaxy J3 2016 (J320FN) telefonok esetében elég gyakori volt e jelenség október közepe óta - kb 150-160 készülék volt eddig érintett. Igaz, az a telefon jóval gyengébb hardveres felszereltséggel bír - és volt eset, amely során nekem is csak biztonsági mentést követő FR gyógyította meg a készülék rendszerét. Gyanakodtam én is NAND hibájára, de végül kiderült, hogy csak szoftveres (általam még ismeretlen) oka volt a jelenségnek - a resetelt telefonnál is.
Hejja1234: Bár a fenti, FR-rel gyógyuló eset ritka volt a hibát produkáló J3-ak között is, azért gyakori volt, hogy az Általad is végrehajtott műveletek után a Google, Google Play Áruház és Google Play szolgáltatások alkalmazásokat visszaállítottam egy letiltás által korábbi (kvázi gyári) verziójára - egy alkalommal még Chrome-ot is. Ezután a Google fiók eltávolítása, újraindítás és fiók visszaírása, valamint a fenti alkalmazások újra engedélyezése megoldotta a hibát. Sőt, a frissítések is rendben lezajlottak Google dolgaira.
Szerk.: Mostanság osztottunk ki LG Q6 készülékeket is, s mivel azoknál nem volt még ilyen hiba, e jelenséget Samsung-influenzának kereszteltem el
-
Hejja1234
tag
-
19870226
csendes tag
Kameránál, ha videot szeretnél csinálni,csak olyan opció van, hogy te indítod el manuálisan, ha a video üzemmódot választod!
Gyakorlatilag látod a videó és a kép "indító gombját". Ha a piros pöttyre pöttyintesz, elindítod a videofelvételt. Ha a fehér körre, akkor pedig képet fog készíteni. -
Gyulu25
tag
Képzeld rájöttem...
És ne verd a fejed a falba, annyit nem ér.
És igen, nekem fontosabb az esetleges plusz egy "gombnyomás", mintsem hogy utána törölgessem a felesleges videokat...
Nem biztos, hogy egyből indítanám a videofelvételt, nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni.3rd party felejtős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest