- Milyen processzort vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
Igen, ezert lett ez tema manapsag. De aki sokallja a 4K-t es inkabb fullHD-t latna szivesen ekkora monitoron, az vegye visszabb. Amig osztoja a ket felbontas egymasnak, addig nem lesznek interpolacios artifaktok, csak pixel tobbszorozes. Es mondom, meg egy egyszeru bilinear upscaling mar javit is a minosegen rogton.
-
tévéket idióták! tévéket csináljatok!
(bár tökmindegy, igazából nekem elég, ha az LG megcsinálja, samsungot nem vennék szívesen)
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Munkara jobb a 4K, filmezesre jobb a 4K, jatek meg elmegy fullHD-ben is, nem ertem miert problema ez. Anno a CRT-k koraban se jatszott mindenki a max felbontason, hanem amin meg jol futott. 4K-nal se kotelezo a nativ, eleg ha annak valami osztoja... Ha nagyon igenyesek akarunk lenni, akkor be lehetne vetni valami upscalinget is ami tobbet tud mint a nearest neighbour, es akkor maris szebb a kep mint ugyanakkora panelen fullHD-vel.
-
Komplikato
veterán
Hát én várom a FreeSnyc monitorokat, de ha ennyire nincs választék ... Ha választanom kellene, hogy FreeSync és 60-75hz max. vagy 144Hz FreeSync nélkűl, akkor habozás nélkűl utóbbit választanám. Nem értem ha van nem TN paneles 144Hz panel, akkor abból miért nincs FreeSync? az árazást sem értem, az Acer Predator TN paneles csodájából a GSync verzió olcsóbb 14.000-rel mint a Freesync holott pont nem így kéne lennie.
-
Te is jól tudod miről szól ez. Új technológia, hype, kellnekedeztakarod...
Nyilván nem az egyszerű bérből és fizetésből élők vesznek Apple iPhone 6 Plus-t, és nem ők fognak Radeon Fury X-et venni. A brandépítés miatt viszont egy Samsung nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a piacot. Egyébként ez nem akkora probléma, legfeljebb bukik rajta a gyártó, ha a kutya se kér belőle. De valamiért a 3D TV-ket is el tudták méregdrágán sózni...
-
AS
félisten
Nem értem ezt a 4k örüleltett ,ahhoz hogy egy játék fusson igy, egy GF 980 Ti kell vagy jobb.
Nekem bőven elég a FHD. -
SunMount3r
nagyúr
Inkább a 40-50K-s kategóriában csinálnának ők is végre IPS monitort, mint azt az LG, Acer és az Asus már meg is tette...
(Még várok 1-2 hónapot, ha nem, akkor így jártak.)
-
Tomcat
őstag
válasz
gateway1975 #16 üzenetére
Igen, de azért az arcpirító hogy 6-700€-s monitorokba tesznek be még mindig filléres TN paneleket. Tegyenek talán a 2-300€-s 4K monitorba, talán aki ott keresgél annak még kompromisszumokkal megfelelő a TN megjelenítő képe.
-
válasz
gateway1975 #16 üzenetére
Az a pár dollár a legfőbb ok
Létezik már pörgős ips is.
-
gateway1975
csendes tag
Még egy darabig szükség van a tn panelekre ugyanis ahol a betekintési szög és a színmélység feláldozható a sebességért ott a tn a nyerő , gondolom én. Meg az is lehet hogy így pár dollárral csökken az előállítási költsége.
-
-
Tomcat
őstag
Addig amíg ebben a szegmensben is a TN-t erőltetik (mikor lépnek már túl rajta végérvényesen???) addig nem is gondolkodok rajta, pedig egy 3 monitoros 4Ks Eyefinity-re vevő lennék 27-28" környékén.
-
-
Taposo
aktív tag
És akkor még Win 10 alatt lévő új api kilövi azt a lehetőséget hogy driveren belelül lehessen ki-be kapcsolgatni ezeket a Free meg Adaptiv sync marhaságokat, ezt csakis a játékfejlesztők fogják eldönteni hogy támogassa-e az adott játékuk egyáltalán valamelyiket, ezt valahogy nem reklámozzák !
-
Jó lenne már elfelejteni a TN+Film paneleket.
-
Nem mindenki akar GTA V-öt meg Witchert nyomni 4k-n, nálam pl a Diablo 3 valszleg pörögne 100+fps-en 4k felbontásnál is. Sávszélnek meg ott a DisplayPort 1.3, tessék használni
(kár, hogy sem a VGA sem a monitorgyártók nem voltak még hajlandók implementálni, pedig már kb egy éve kint van)
-
Mikor jönnek már az 1080p-s FreeSync monitorok?
-
törölt tag
Vásárlás előtt meg kellene várni hogy a Win 10 hogy kezeli ezt a felbontást...
-
Locutus
veterán
zsepin 4K... biztos kell valakinek...
-
Daywalker
addikt
Mekkora frissítést szeretnél egy 4K-s panellel? Elég nagy sávszél igénye van a 4K-nak is, mellesleg brutál konfiguráció kell már ahhoz is, hogy a 60 fps-t tudja egy játék teljes pompájában.
Dolpa: a a 60 Hz alatti, képduplázásból fakadó akadásokkal mit kezdesz V-Sync-kel? Semmit. Erre is megoldás a G-Sync és az A-Sync. Szóval van értelme, sőt itt van igazán értelme.
[ Szerkesztve ]
-
szacsa33
tag
60 Hz-es panellel?Van ennek így értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két családban összesen öt monitor érkezik a koeai gyártótól, amelyekben két közös pont van: 4K és FreeSync.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest