Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ba.G
aktív tag
A Samu is kikapcsol asszem 3 óra után (gondolom, ha nem piszkálják a távirányítóról), nemcsak statikus kép esetén; ez nyilván vmi green feature. Nem tudom egyelőre, hol kell kikapcsolni (esetleg milyen almenühöz kapcsolódik), de 1 perccel a kikapcsolás előtt feldob egy win ablakot. ("Format C: Baj? I/N" )
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
Látom, pont egy éve pihen a topik. De azért megkérdezem, hátha benéz valaki: ezekben milyen wlan van? Routercsere előtt vagyok, érdemes 300M-nél gyorsabbat venni (a tévé miatt)?
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
A "C" szériában (kb. az elődmodellnek) volt bronz, szálcsiszolt fém távirányítója Motorola Razr stílusban, ami kétségtelenül nagyon elegáns, tartós, de szvsz kevésbé praktikus az ehhez (a sorozathoz) való műanyag távirásznál. Érdekes, hogy a gombok topológiája (és funkciója) nem teljesen egyforma az D6900-asokhoz járóval, de nagyon hasonló. Egyébként ez meg szálcsiszolt műanyag , de legalább diszkrét kitapintható gombjai vannak. Félálomban előny. Még úgy is, ha mindkettő teljes gombsora alulvilágítható.
[ Szerkesztve ]
-
sebime45
tag
Voltatok manapság IMAX-moziban?
Őszintén nekem már nem tetszik a 3D képe sokkal jobb a tévémé sajnos a képátló sokkal kisebb és sokkal ritkábban tudok rajta 3D nézni.
Sajnos a mostani 3D filmek 2D-ben már ritkán megy egyszerre a vásznon. -
kpal
nagyúr
Nekem az számít hogy legyen gyengébb 3D tudása de sokkal nagyobb képe méret legyen mer 3D úgy sem használom ki .
-
osztraksajt
őstag
Valóban, minimális a tartalom, emiatt felesleges beruházni. Azonban ha már muszáj cserélni akkor esetleg megfontolandó hogy olyan modellt vegyen az ember ami már tudja a 3D-t is, én is így voltam vele, ugyanis nem volt felára a dolognak. Az aktív szemüveghez az elektronika az kb 300Ft lehet nagyjából, mert csak egy Bluetooth jeladó kell hozzá, meg olyan szoftver a TV-re, szóval a felára sem valami komoly pont emiatt. Szemüveget meg majd vesz az ember ha tényleg lesz hozzá tartalom.
-
Lambos
tag
válasz osztraksajt #133 üzenetére
Őszintén megvallom sosem néztem még semmit 3d-ben moziban vagy tv-n így nincs viszonyítási alapom. De azt akkor kijelenthetjük hogy az elérhető tartalom egy ilyen készülék kihasználására igen csekély. Tehát (legalábbis számomra) nem éri meg a felárat egy normál LCD tv-vel szemben. Azt hiszem nem mostanában fog bekövetkezni hogy ilyesmit vennék.
[ Szerkesztve ]
-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
osztraksajt
őstag
Főleg az animációs filmeket renderelik le 3D-ben (akár újra is a klasszikusokat) és ott nagyon látványos is a 3D, de élőszereplős mozifilmből nagyon kevés van amit tényleg 3D, talán 5-6 van ami tényleg jól mutat 3D-ben és nem csak 1-2 effektet tuningoltak meg benne hogy rá lehessen akasztani a "3D-ben" jelzőt. Van azonkívül jópár természetfilm is ami lenyűgöző 3D-ben különösen a vízalatti felvételek lélegzetelállítóak.
Tapasztalat, nekem tényleg van 3D képes TV-m, nem csak spekulálok a fórumban. De azt az évi pár filmet érdemesebb moziban megnézni mint áldozni pluszba a TV-re csak emiatt szerintem. Ha tudja a TV alapból akkor jó, ha nem akkor kár érte külön pénzt kiadni. Nekem 5-ös Samsung plazmám van, ahhoz ajándékba adták a szemüvegeket egy akció keretében (nem emiatt vettem, hanem a régi TV csereérett lett és erre esett a választás de mint 2D TV), így gyakorlatilag pluszköltség nélkül ki tudtam próbálni a 3D-t.
-
Lambos
tag
Igaz én CRT-ről sem akartam LCD-re váltani ahogy XP-ről win7-re se de mindkettő megtörtént. Ennek ellenére sem hiszem hogy megérné ilyesmit vennem. Van egyáltalán olyan film ami "true 3d" (gondolom így mondják) vagy az a kevéske is ami megjelenik inkább csak konvertált?
-Was that a lightning? -No, they are taking pictures for google earth! >.>
-
elefant
őstag
"Hát, tudod, amíg egy darab 3D-s tévécsatorna sincs, addig ez nem hiszem, hogy különbösebb gondot okozna. A mozizásnak meg meg kell adni a módját... Sokat veszít, aki csak úgy fél szemmel filmezik, netalántán munka közben."
Jójó értem, de én például imádok háttértévézni. Megy valami meccs, főzőcsatorna, pankráció, sorozat, pindúr-pandúrok, mindegy bármi. a múltkor azt vettem ésre, hogy már negyed órája a szivacsreklám megy. Ha történik valami érdekes, akkor odakapom fejem, dehát ezt egy szemüvegben nem lehet megcsinálni.
-
dezz
nagyúr
Biztos, hogy az 550-es régebbi? Az alsó árgrafikon szerint mindkettő tavaly év elején indult (és azóta mindkettő jócskán esett). Cdsk az 550-es alacsonyabb kategóriás, így újonnan is olcsóbb volt. Hogy ez kihatással van-e a képminőségre, azt talán a Samsung plazmás topikban tudják megmondani.
Én értelemszerűen különböző generációs, de azonos kategóriások új áraira gondoltam. Nyilván egy év alatt sokat esik egy modell ára, így ha újonnan többe is került, egy évvel később már csak olcsóbban lehet eladni, mint az újat, azonos kategóriában.
-
StLui
veterán
hát ezt nem hittem, hogy ennyire bonyolult, most megkapom a régebbit, persze újonnan, olcsóbban mondjuk kb 50eFt-tal, jobb a képe ennek a drágábbnak, vagy csak hozzáraktak pár sallangot és kész, de többször már nem szeretném ezt a kérdésem magyarázni mert nem tudom jobban leírni mire vagyok kíváncsi.
pl itt van ez, egy régebbi típus: PS59D550
és itt van ez a cikkben szereplő:PS59D6900lehet rossz a példa, nem tudom, mert a D550 is már többet tud mint ami kell
Nem tudom látszik e így az összehasonlítás, de én ez alapján nem tudom melyik kéne, úgy hogy engem csak a képminőség érdekel, esetleg a több hdmi, mert 3 van most rákötve a tv-re
összehasonlító[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dezz
nagyúr
Hát, lehet, hogy házimozi témában szakavatott az illető, de a 3D-ben nem nagyon van otthon akkor... Ugyanis, a térélmény "erőssége", azaz hogy mekkora mélységek és méretek jelennek meg, az szabályozható dolog! Lásd parallaxis. A 3D mozifilmeket alapvetően mozis vetítésre szánják és ennek megfelelően állítják be ezt. Általában módosítás nélkül kerül Blu-rayre, így alapból minden annyival kisebb lesz (mert így "fogyaszthatóbb" a 3D-hez még nem túlzottan szokott közönségnek is, mert így különösebb gyakorlat nélkül is rendesen látják a 3D-t).
Csakhogy! Pl. a PC-s Stereoscopic Playerben állítható a parallaxis! Ez egyszerűen annyi, hogy beállítható az alap "eltolás" a két nézet között. Nem tudom, hány 3D tévén és/vagy Blu-ray playeren állítható, de alapvető funkciónak kellene lennie! Kis módosítással máris minden 5x nagyobbnak és mélyebbnek tűnik! Akár a 23"-es monitoromon is hatalmas tereket tudok így megjeleníteni (itt anaglifben, de az most mindegy)!
(#120) StLui: Már írtam: ekkora méretekben egyelőre évről-évre csak esnek az árak. Más szóval, nem olcsóbb volt az előző, hanem éppen, hogy sokkal drágább.
Megjegyzem, szerintem az összes méretben csökkennek az árak, azonos tudást nézve.
-
hoffman_
nagyúr
Értem. Az IPTV funkcióban mindenképp gazdagabb, mint a STB, viszont minőségben nem tudom, hogy tud-e többet, ez függ attól is, hogy milyen készüléket biztosít a szolgáltató. De az optikai jelátvitel kecsegtető.
mod:
Amúgy én se vagyok a 3D híve, sőt egyenesen utálom, ha moziban van, otthon egy fokkal elviselhetőbb. És mindezek ellenére mondom azt, hogy egy kellően nagy képernyő(mondjuk 3 méter esetén 60") és egy BD 3D film párosa, azért brutáljó élmény tud lenni a mai gépeken. Az, hogy van benne ilyen-olyan-amolyan tuner, igenis fontos. Másik dolog, hogy Mo-n röhejesen le vannak maradva a kábeltévé szolgáltatás minőségében, megoldásában. Beépített médialejátszó meg egy értékelendő dolog. Én is gépet használok, de mégis, ha épp tudom, használom a bulit-in playert, pedig nem olyan okos, mint a Samu. Fejlődik, gyorsan, és jó irányban. Nincs ezzel semmi baj.
Attól, hogy egy TV sok dolgot tud, még lehet brutálisan gyönyörű képe 2D tartalom esetén.
[ Módosította: KrAt ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
No látod, ezt sajnos még nem tudom. Én T-Home-nál vagyok, náluk is csak félmegoldás van, mivel ők nem adnak ki kártyát külön. Tehát ahhoz, hogy ennek az előnyeit élvezzem(nincs box, nincs +fogyasztás, nincs +helyfoglalás a polcon/falon, nincs +távkapcsoló, jobb a TV tunerje), annak a settopbox havi 900 huf-os ára van sajnos, ami meg a szekrényben pihen. UPC topicban szerintem biztos volt már bátor vállalkozó, vagy plazma topicban UPC-s, aki próbálta, egy kérdést megér.
-
Möhe
addikt
Igen nekem a TV egy képernyő amit ha beleraknak bármilyen médialejátszót,akkor sem éri el az asztaliak minőségét és tudását. Nemtudom hogy neked van e 3D-s tv-d lejátszód és hogy mennyire életszerű. A házimozis topikban egy szakavatott ember nyilatkozta: 55" 3D-s tv-n nézte a 3D-s műsort,de az élmény csak egy szűk keresztmetszetben volt élvezhető,mert a képernyő kicsi ehhez az élményhez.
A jelenlegi 46"osom mellett van médialejátszóm és nem bögreszett 5.1-em,de a 3D semmiképp nem hiányzik,de a képminőség viszont nagyon fontos nekem. A netezésre meg ott van a pc vagy a telefon,ha meg valaki nézi a fogyasztást és a tv-n keresztül netezik annak elmentek otthonról. Konzolom nincs,nem is lesz. -
dezz
nagyúr
"Az a kérdés a drágább új tud-e képminőségben többet, mint a sok számomra! haszontalan bizsu nélküli régebbi modell ugyanannál a cégnél"
Ez a kérdés jelen esetben értelmetlen.
(#115): Nem setup box, hanem set-top-box.
(#114) hoffman_: "Conax modul TV-be bepattint, a boxban lévő kártya ebbe betol, ennek eredménye pedig az, hogy a settopboxok zömét kenterbeverő, saját tunerét használhatod a TV-nek."
Ez vajon UPC-re is igaz? Mármint, elvileg nem, de lehet, hogy a gyakorlatban mégis működik?
-
hoffman_
nagyúr
Hát, őszintén megmondom, én még olyan STB-ről nem hallottam, amibe nem kell kártya. Milyen kábelszolgáltatónál vagy, vagy honnan kapod egyáltalán az adást? Alapvetően minőségre viszont valóban nem valószínű, hogy áll, amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Megmondom őszintén, én se számoltam az embereket, csak az olvasottakra hagyatkoztam. Az viszont biztos, hogy amikor elkezdtem használni a mostani plazmát(~1 hónapja), akkor volt egy bizonyos csatorna, egy bizonyos műsora, ahol én is láttam vibrálást, és kegyetlenül zavart. Fura, mert sehol máshol nem vettem észre, de amúgy sem volt akkora gond, mert fullHD tartalomhoz kellett a tévé - azonban időközben, egyre kevésbé vettem észre a jelenséget, és ma már nem is látom Én érdekes szerzet vagyok, igényesnek tartom magam mind hang, mind kép tekintetében, igyekszem olyan eszközöket használni, holott sok elvileg meglévő hibát én észre sem veszek.
A LED technológiát közel sem ismerem ilyen mélységében, úgyhogy nem tudom mit lehet várni tőle, csak olvasom a sok jót, meg drágát. Kíváncsi vagyok Bár ha eddig se láttam soha vibrálást, azon se hiszem, hogy fogok, na meg mire elérhető árban lesz, ha lesz egyszer...
StLui:
Tuner engem már nem érdekel, vagy inkább érint, setupbox-ból kapom az adást.
Conax modul TV-be bepattint, a boxban lévő kártya ebbe betol, ennek eredménye pedig az, hogy a settopboxok zömét kenterbeverő, saját tunerét használhatod a TV-nek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A médialejátszó kezelőfelülete pompás, egyedül a támogatott formátumok terén marad hiányérzet az emberben. No nem a videóknál, mert ott kellően bőséges a kínálat, hanem a zenéknél és a fotóknál, ott van még hova tovább lépni."
Ki az a lúzer aki TV-n hallgat zenét?
Főleg ha már ennyi pénzt kiad valaki TV-re, egy normális HI-FI rendszer is van otthon talán.... -
StLui
veterán
Azt tudom, pl én anno 699-ért vettem az 50-es gericom-ot, most egy jobbat kapok 140-ért
Az a kérdés a drágább új tud-e képminőségben többet, mint a sok számomra! haszontalan bizsu nélküli régebbi modell ugyanannál a cégnélKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dezz
nagyúr
válasz hoffman_ #106 üzenetére
Hát, nem tudom, egyszer kellett mondanom páromnak, miközben éppen néztünk egyet, hogy bizsereg, rögtön mondta, hogy igen, azóta ő sem nagyon vágyódik utána. Bár, hozzátenném, ő annak idején az ismert TN-es pepita vibrálást is kapásból látta, amikor annak idején LCD monitort néztünk.
Egyébként valószínűleg ez OLED-nél és Sony CLED-nél is így lesz... Mert hogy a legtöbb esetben a LED-eket is PWM-ben vezérlik, ha fokozatokat akarnak, főleg ami az alacsonyabbakat illeti, mert analóg vezérlésben exponenciálisan növekvő ellenállásra van szükség. Egy megjelenítőnél az is gond lehet analóg esetben, hogy a LED-ekkel sorbakapcsolt ellenállások is fűtenek, és a kellő apró méretben valószínűleg nem is bírnák a teljesítményt. Bár szerencsére a LED-eknél valószínűleg jóval magasabb frekin mehet a PWM (impulzus-szélesség moduláció), nem kell megvárni a plazma-kisülést.
(#107) StLui: Éppenséggel ~60" méretben évről évre jelentősen esnek az árak...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ezek a képviseletektől kölcsönkapott kényszer készüléktesztek, ahol legszívesebben azt mondaná a tesztelő hogy tudjátok mit? Húzzátok a fa....tokra a félmilliós bóvli sza...tokat. Hát én nem tudom hogy ennek van-e értelme.
-
StLui
veterán
3D szerintem még nem elég kiforrott, de mindegy belerakják, belerakják.
Tuner engem már nem érdekel, vagy inkább érint, setupbox-ból kapom az adást.
Média cuccok sem kellenek semmire mert htpc van rákötve amit viszont még csak megközelítőleg sem váltanak ki a beépített bizsu vackok.
Az embert tényleg zavarja, hogy megvesz egy rakat fölösleges dolgot, még ha mint írjátok is, hogy nem növeli a tv árát jelentősen, de azért csak 50-100-zal drágább mint az e-nélküli, előző változatok. Vagy ennyivel jobb a képe mint az előző típusnak?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
hoffman_
nagyúr
Nem tudom, hogy lyukadtunk ki ide, de ki akar 3D mozizást háttéradásnak?
mod:
Na, dezz pont rá is világított
dezz:
Amire szerencsére(illetve a Te eseted ugye pont beleesik sajna), csak elég kis % érzékeny, sőt akár meg is szokható bizonyos esetben.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Hát ja, bennem is a "gagyi" érzést hozza csak elő, amúgy jó tévéknél.
(#7) Napfénysüti: "Mondjuk nekem SMART meg 3D nélkül még jobban kellene (persze némileg olcsóbban is)."
Ezek ma már szinte semmi pluszköltséget nem jelentenek (a tévé elektronikája ezek nélkül sem lesz egyszerűbb, a panelek meg amúgy is képesek a 100/120 Hz-re, csak a passzívnál jelent némi pluszköltséget a spéci polarizációs réteg precíz felvitele). A szemüveg is minimális költség a szánukra. (Más kérdés persze, ha a külön kell megvenni, nem túl olcsón.) A tévék árát alapvetően nem ezek befolyásolják, hanem a kategorizálás.
(#20) elefant: "az lcd és plazma képalkotási technológián szerintem sokat már nem lehet finomítani."
Ami azt illeti, van vagy 5 féle, eléggé eltérő karakterisztikával rendelkező LCD technológia (és ebbe most nem vettem bele a TN-t, mert normál és nagyobb méretekben nem alkalmazzák tévékben). Nekem speciel az IPS-Alpha jön be. Árfüggően is elég jelentős minőségkülönbség van közöttük. Az sem lenne rossz, ha az IPS-eken ATW réteg is lenne (meggátolja az IPS glowingot), amit eddig csak néhány monitornál láttam.
(#26) Möhe: "Nekem elég lenne 3D és SMART nélkül is. A TV maradjon TV,elég ha van benne egy jó tuner és kész."
Ez most komoly, hogy egy ekkora megjelenítőn te kizárólag tévézel? Vagy azért mégis csak befigyel néha egy-egy Blu-ray? Csak mert azok között is van 3D-s...
(#42): Nos, én pl. azért vagyok kénytelen az LCD-t preferálni, mert nem bírom azt a bizsergést, amit a plazmáknál a PWM-es árnyalatgenerálás okoz...
(#75) StLui: Nem egészen úgy van az... Azok a távolságok az ideálisak, ahonnan kvázi minden pixel látszik. De már némileg távolabbról is észrevehető a különbség pl. 720p-1080p között. Plusz ezek átlagosan jó szemre vonatkoznak.
(#104) elefant: Hát, tudod, amíg egy darab 3D-s tévécsatorna sincs, addig ez nem hiszem, hogy különbösebb gondot okozna. A mozizásnak meg meg kell adni a módját... Sokat veszít, aki csak úgy fél szemmel filmezik, netalántán munka közben.
-
elefant
őstag
-
moqs
csendes tag
Határtalan butaságot írni ér?!
"fel kell vennie a szemüveget, de olyankor nem csinálhat semmi mást, nem pakolászhat a szobában, nem netezgethet közben, és még falatozgatni sem tud kényelmesen az okuláré miatt."
Szegény szemüveges tévé nézők... moziba járók.... gondolom bután az orrotokba nyomkodjátok a popcornt...
Nyilván így kell legyen, ha probléma egy szemüveg film nézés közben.
Szóval eddig olvastam el a tesztet, utána már csak bele-bele olvasva. -
eXodia
aktív tag
Sziasztok!
A teszt alatt nem volt felfedezhető "zúgás" a tv hátuljánál (tápegység felől)? Illetve a legjobbnak vélt beállítások alkalmazhatók más típusra is?
''nincs ez elb@szva, csak máshoz lesz jó''
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Neurotoxin #91 üzenetére
Nekem egy 50"-es Plazmám van, bizony simán észre lehet venni hogy az anyag 1080 vagy 720 soros.
Persze nem 4 méterről, de 2m-ről látszik
" Ettől függetlenül nem hinném, hogy egy kivetítőnek jobb képe lenne."
Ahogy én sem hiszem, sem dinamikában, sem kontrasztban,pláne nem egy 720 soros.Én blu-rayről nézek filmeket, az tökéletes vagy média lejátszóról, de itt a minőség már forrásfüggő.
-
echterion
nagyúr
-
retfirg
tag
Következetesen leszarják, hogy az ember tudja-e kapcsolgatni félhomályban/sötétben a TV-t. Ha legalább kitapintható lenne vagy vmi...
Nem azt mondom, hogy gyakori, de ha netán a távszab lemerül/nincs meg és az ember ott nyomkodna, nem ártana, ha tudná mit csinál egy kurva nagy reflektor nélkül is.
# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
Neurotoxin
őstag
válasz Ed Parker #87 üzenetére
A haveromnak Philips 42PFL3606H-ja van, ott sincs igazán különbség a 1080p meg 720p között, bár meglepő. Ettől függetlenül nem hinném, hogy egy kivetítőnek jobb képe lenne.
Más:az online streameket hogy nézitek? Gépről vetítitek?Nincs tearing, akadás?Az ilyen tv-n mkv-t is csak pendriveról/hddről érdemes.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
kpal
nagyúr
Tetszik a Tv nagyon a 3D-s rész engem nem izgat hogy teljesít az alap kép legyen gyönyörű .
-
nicu71
addikt
hát az én 32 tévém mellett ez egy gigász!teljesen felcsigázott a többek által emlegetett "drogos"hasonlat,azt hiszem én is teljesen beleszerelmesednék ha ekkora bazi nagy tévém volna,de gyorsan lehűtöttem magam..az én picinyke szobámba nem is tudnám elhelyezni
A hangszínszabályzó kihagyása azért tényleg feketepont."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
mikka07
tag
válasz Ed Parker #76 üzenetére
Gondolom azok irodai hordozható projektorok,otthonra csak 16:9 házimozi kívetőt szabad venni, nekem is volt irodai projektorom ocsmány képe volt,volt egy epson lcd házimozi is de az csak dvd felbontást tudta,otthonra csakis dlp-s házi mozist szabad venni és előtte mindig ki kell probálni nehogy aztán csalódás érjen.Nekem a szobám 5*5-ös a projektor 475 centire van a vászontól,de mondjuk egy kisebb szobába is tudsz vetíteni egy 250cm -s képet.
-
mikka07
tag
Egy jó kivetítőt már kapsz kb 300k-ért ami full hd-s ,nekem egy optoma hd65 projektorom van kb kettő éve vettem netto 210.000-ért +plusz egy ével később vettem hozzá egy motoros vásznat 140-ert igaz hogy csak 720p a felbontása de nincs eget verő kűlőnbség a full hd-hoz képest.
Aki eddig látta képét mindenki le volt nyűgőzve gyönyörű képe van az ilyen tévéket simán veri,és csak hab tortán hogy most jött ki hozzá egy új firmware ami támogatja a 120 hz-t ezáltal, a projektor képes 3d tartalmak megjelenítésére persze venni kell hozzá aktív szemüveget kb 20k.Én egy wdtv live lejátszóval használom kizárolag hd felbontásu filmekkel sokkal nagyobb élmény egy ekkora képen nézni a filmeket mint egy tv-n. -
h-yle
addikt
válasz Ed Parker #74 üzenetére
Egyről beszélünk. Aki ekkora TV-t vesz (és ezen a fórumon jelen van, hiszen van akinél csak kiegészítő az antik bútor és a porcelán mellé) az biztos nem SD TV adásra fogja főként használni.
Bár engem hülyének néznek amokor a TV elé tolom a kis fotelem, mert onnan ideális nézni, nem 4 méterről...
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
echterion
nagyúr
Én csak feleségem miatt fizetem, mert szereti az esti sorozatvígjátékokat a viasaton, meg a discovery és társait. Sportot szinte csak online stream-en tudok nézni, mert a UPC sajna nem egyezkedik a digivel, az engem érdeklő sportesemények meg többnyire náluk mennek.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Ed Parker #74 üzenetére
arányosítsd a mozivásznat és a távolságot, mikor kapod vissza az élményt otthon, én szívem szerint kivetítőt vennék filmekhez és 3 méterről 3m-es átlót is vetítenék, csakhogy egy jó vetítő 1-2-5millió Ft és TV nézéshez nem szeretném bekapcsolni, tehát TV is kéne ugyanúgy
volt 50-es plasmánk, még gericom az acomptól, nem volt egyáltalán nagy a kép 3 méterről, simán mehet a 60-as. Arról nem beszélve, hogy van valhol egy táblázat ami azt mutatja milyen távolságról veszed észre, hogy 720-at vagy 1080-at nézel, lehet meglepődnél, igencsak közel kell menni a tv-khez, persze mérettől függően, azt hiszem a 40-esen csak 1,5méteren belülről lehet észlelni a különbséget, amikor ezt olvastam odahajoltam 50cm-re és az 1080 még úgy is szép volt[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
joey04
titán
Én azt vallom, hogy ha már drágán f*sza TV-t veszek, akkor az egyébként is szutyok minőségű, reklámokkal és logókkal telepakolt műsoroknál kötök kompromisszumot, inkább az legyen még rondább, de a HD tartalom a lehető legszebb legyen.
szóval ja, én is 3m-ről (vagyis jelenleg kényszerből 3.5m-ről) nézném a 60"-t, és tennék rá magasról, hogy milyen rajta az rtl (vagy bármelyik másik adó, hogy ne csak rtl fikázás legyen)73: aláírásból sejtem, melyik lehet az a téma, amiben nem értünk egyet.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Ed Parker #67 üzenetére
Igen ha menne a mozikban a VV akkor oda járnék nézni az lenne az igazi
Egyébként 40-es tv van nekünk, digitális adást nézünk, 2 méterről nézve nem különösebben rosszak a tv adások, bár nem pont az rtl, van még 50, néhány hd-ben, pl sport adó. Amúgy legtöbbet filmnézésre 720p, és xbox-ra használom. Közöd meg nem sok van hozzá, lehet venni 22-est.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Benyaking
aktív tag
Csak nekem furcsa,hogy egy majd 500k 3d tv es nem adnak hozza szemuveget?
Vagy csak a teszt modelhez nem jar? -
Donvit078
tag
ennek még mindig elég gány élettelen fénytelen, meg képtelen a képe
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
XtremLor
őstag
Óriási, ha ebben a szegmensben keresnék tv-t mindenféle képpen megfontolnám
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
DjKoxi
senior tag
El tudnám képzelni az 50"-osért cserében Bőven elférne....
Szép tv, köszönjük a tesztet! -
Ed Parker
nagyúr
59"
Ilyen nagy szobátok van?
Én az 50"-al is vastagon elvagyok,ja és szígorúan plazma,nem kell többet semmiből tyamtyung meg szmárt tévé
59.Elefant:a Pana rakott a vt30 távirányítójába,igaz nem teljes,de van.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Köszi az irást.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
Ijk
nagyúr
Remélem ez az árcsökkenés tovább folytatódik. Az 59D550 380k körül van és azért pár éve ez még szinte elképzelhetetlen volt. Amikor jön az új széria és nyomják kifelé a beragadt készülékeket néhány multinál, akkor igencsak jó áron lehet utolsó darabokhoz jutni. Megkockáztatom hogy május-júniusban akár 300k-ért is lehet majd találni 59D550-t ami azért elég jó ár egy majd 60"-os képernyőért.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
stevewonder
aktív tag
válasz osztraksajt #52 üzenetére
Ez a 130W kb reális. Mindenkit azzal hülyítenek, hogy ezek a tv-k folyamatosan 400 körül kajálnak, pedig, ha valaki egy kicsit állítgatja, akkor alig megy az lcd fölé. A kettő képminőségről pedig nem érdemes vitát nyitni. Mondjuk akinek állandóan süti a déli nap a tv-jét azt ne ilyet vegyen
Kollégámat rábeszéltem egy g30-as pana plazmára és láss csodát, ugrott a csudajó smart led tv apróhirdetések közé. Azt monda, hogy a szemműtétje többe kerül, mint az óránkénti 100w pluszfogyasztás -
Angel1981
veterán
Jó kis tévé, tetszik!
És az ára sem olyan vészes.... -
osztraksajt
őstag
Nekem PS51D550 van, a smart ökörségeket és a méretet leszámítva kb ugyanez. Annyit hozzátennék hogy tényleg sokkal kényelmesebb a passzív szemüveg, de ennek jobb a kép részletezettsége, passzívnál sokszor besávosodik a kép, most hogy már megszoktam ezt. Persze örülnék neki ha ez is passzív lenne, mert összességében az a jobb. A 3D amúgy sem olyan lényeges, de ha már tudja nem flexelem ki belőle.
Mérés alapján nekem átlagban 114 és 134 wattot fogyaszt a 2 képprofilban amit használok, igaz szinte csak este alacsony fényerőn megy nálunk a TV.
A PS51D550 most 4 szemüveggel + wifi adapterrel 230e, ami szerintem elég jó ajánlat.
-
nagyúr
hát beza egy qrva drága még mindig, akkor már inkább DLP vászonnal és még nagyobb is...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Solten
őstag
Plazma FTW!
Saor Alba
-
mikka07
tag
Nekem van egy 117cm-es samsung lcd tv-m tv nézésre pont megfelelő,ha meg mozizizni akarok ,akkor leengedem elé 4m-es vetítővásznat .Ennyi pénzből amennyibe ez a tv kerül kijön egy full hd-s 3d-s projektor+motoros vászon+esetleg egy ps3 vagy xbox360 és még marad pénzed egy jobb logitech harmony távírányitora is.
-
Destructo
senior tag
Elkezdem nézni a képeket,na megint egy jó tv, kb 200 bitos van...görgetek görgetek 485k... .Vegye meg akinek van rá miből
-
h-yle
addikt
Ha a beégés problémát teljesen sikerülne megoldani plazmán, én tuti nem vennék LCD-t többet. De sajna hajlamos vagyok pl. játékot órákra a kijelzőn hagyni mikor éppen valami miatt ottfelejtem a gépet bekapcsolva, és azt nem hiszem, hogy kedvelné a kijelző.
-
Möhe
addikt
Van,hidd el. Bár leginkább a tájékozatlanság miatt vallják azt amit és veszettül védik igazukat. Amikor megvettem a plazmámat,mindenki csak a villanyszámlát emlegette (amit a mai napig minden fórumon,teszt után csak boncolgatnak a juzerek a mai napig) hogy mennyit eszik egy ekkora tv,a képminőségről már ne is beszéljek.
szerk: annak idején én is LCD-t nézegettem és már ki is néztem,csak hát megnéztem valójában mire is akarom majd használni,ennek fejében döntöttem,TV műsor és HD filmek mennek rajta,pc egy percet nem lett rákötve
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
Én csak hallottam róla, WP7 remote híján nem prószáltam.
Viszont a samsung termékekkel (TV, telefon, noti) eltöltött hosszú évek alatt egyre inkább megerősödni látszik azon gondolatom, hogy a Samsung inkább HW-t fejlesszen, az SW fejlesztést hagyja meg azoknak akik értenek hozzá.
De ha már SW-t fejleszt ne irassa újra minden évben, hanem iteráljon, és javítson bugokat, adjon hozzá funkciókat, kövesse utó a termékeket.Mondjuk amíg HTPC létezik, engem hidegen fog hagyni mit tud a kijelzőm szoftveresen. Jelenítse meg a képet. Jól.
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
Nem is mondtam, hogy felső kategória. De félmillió az félmillió, ebbe szerintem bele kéne férnie valami combosabb megoldásnak.
Möhe:
A funkcionalitás egy másik dolog. Nekem is sokkal jobban tetszik a Pana távirányítója, volt mind a kettő, de ezt nem sorolom ide, elég szubjektív.
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Nekem még az nem tetszik a távirányítóban hogy a csatorna léptető és hangerőszabályzó gombok a közepére kerültek,nem az aljára. Nekem a Panasonic távja nagyon kézre áll,mert ritkán használom a gombokat,de még így is közel esnek a léptető gombokhoz,amik alúl vannak.Számomra könnyebb úgy használni ha nem a felső részén vannak ezek a gombok.Jobban kézre esik.
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
Elvileg a 2012-es TV-k szoftvere cserélhető lesz olyan módon, hogy kivehető SoC-ot kap a tv, és ezt lehet cserélgetni benne újabb modellekre, a kijelző marad a régi.
http://www.theverge.com/2012/1/9/2694975/samsung-future-proof-smart-tv-evolution-kit
Mondjuk ezér fizet rendesen a user (gondolom), de még mindíg nem egy új TV szintje lesz.
hoffman_: Ez nem felső kategória. Ez egy nagy képátló miatt magasabb árfekvésű közép kategóriás TV. Max nagyobb távirányítót várhatnál el, jobbat nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Köszi a tesztet!
Jó kis darab, egyértelműen a NAGYON KÉNE kategória. Szívesen cserélném a másfél éves 50"-es samumat rá!
Ennyi pénzért, megkockáztatom, a legtöbb TV ami elérhető. A méret pedig bizony nagyon-nagyon sokat dob az élményen!
A TV és a női mell abban hasonlítanak egymásra, hogy a túl nagy fogalma nem értelmezhető
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Möhe
addikt
Nekem elég lenne 3D és SMART nélkül is. A TV maradjon TV,elég ha van benne egy jó tuner és kész. A mostani 46"-ról 55" alá nem akarom adni.
A sok LCD-fannak ez mennyire fájó tény lehet egy hiteles forrásból: " Sokszor, sok helyen hallani, hogy a plazmatechnológiának kampec, hogy az LCD és a LED tévé (?!) jobb, és buta aki mást választ. Ez a készülék is bizonyítja, hogy abszolút nincs igazuk. A plazmának nem csak múltja van, hanem jelene és jövője is."....ennyi
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Gondoltam rá, de akkor a gépet sem tudom már rendesen elhelyezni, és akkor egyéb bútorokat is rondán kéne elrendezni, hogy legalább kb középen legyen a TV a szememnek. De mivel brutális áruk van (és én csak Pana plazmát vennék), így ez a veszély nem fenyeget, hogy ezen kelljen görcsölnöm.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Én plazmapárti vagyok, úgyhogy örömmel vettem ezt az írást is, köszi. Még akkor is, ha plazmán belül pedig Panasonic párti, de nagyon, ellenben Samsungot olvastam Jó ez, kell a konkurencia, a jó konkurencia.
Az egyetlen, ami nagyon-nagyon böki a csőröm, a távirányító. Remélem, hogy az, hogy nem ez a távkapcs jár majd hozzá, nem csak azt jelenti, hogy nem koreai lesz a feliratozás, hanem hogy teljesen más lesz a kapcs. Egy félmilliós tévéhez képesek egy standard műanyag szar távkapcsolót adni? Vicc. A belépő kategóriás fullHD tévém 150 ezerért még elviseli a műanyag távkapcsolót, de ez már nem.
madgie:
Mé, tied nem eszik sokat? Enyém amúgy melegszik is nagyon, tojást lehetne sütni rajta!
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Ez így van. Lassan 3 hete van 50"-os TV-m, és pár nap alatt megszoktam. Igazából kikapcsolt állapotban mondom rá azt, hogy hú de nagy, talán azért, mert kicsi a szoba. Pénzem viszont sajna nem volt nagyobbra, pedig egy ilyen 60-as dögöt is elfogadnék, bár annak már helyet csinálni is nehéz lenne.
-
elefant
őstag
hát szeritned ha tökéletesen működne a smart tv rendszer, villámgyors lenne stb. akkor ki venné meg az idei modellt?
az lcd és plazma képalkotási technológián szerintem sokat már nem lehet finomítani. Amíg nem robban be az OLED vagy a Crystal LED, addig ez lesz a műsor évről-évre.
-
h-yle
addikt
Egy hozzáértő meg tudná mondani mért nincs mondjuk XBMC-s TV?
Helyi és online tartalmakat egyaránt kivállóan le tud játszani, gyors, stabil, testreszabható.Tök logikus lépés lenne, jól járna a TV gyártója (fejlett, több éves múltal rendelkező, stabil és felhasználóbarát SW amit akár testre is szabhat a kénye kedve szerint a gyártó), és a fejlesztő is (pénz áll a házhoz, gyorsabban terjed az SW).
Csak arra tudok gondolni, hogy valami jogi hülyeség áll a háttérben, esetleg a "majd az én saját szoftverem lesz a hozzá adott érték" filozófia.
A nagyszülők kaptak D6000-et a családban, az már SmartTV, és látszik hogy jó az irány, de még mindíg olyan érzésem van, hogy pár évvel le vannak maradva egy XBMC, Boxee, vagy Roku mögött.
-
echterion
nagyúr
Uh, félmilkás tv? Én még a 99ezret is sajnáltam a mostani 42-es Samumra. De ettől függetlenül jó kis tv ez, csak nekem nem ér meg ennyit egy tv.
-
elefant
őstag
válasz Napfénysüti #14 üzenetére
Hát nem volt a plazmákból tesztkészülékük, de én nayon szerettem volna kipróbálni egyet, úgyhogy kibrusztoltam, hoy küldjenek egyet.
Nem gyakori, és szerintem nem más országba szánták, csak van amit nem futtatnak annyira és abból nincs tesztmodell. De ha egy cég rugalmas, akkor megoldja. Azért belefér, ohgy a távirányító nem az eredeti modell volt, meg, hogy a doboz se originál. A CI kiegészítőt belerakhatták volna, de hát előfordul az ilyesmi.
-
Napfénysüti
nagyúr
Samsungnál szerintem tuti adnak. Nekem egy sima D5000-esem van de a gyári dobozban ott figyelt ez a kis műanyag foglalat amit a TV hátulján kell csatlakoztatni hogy CI kártyát tudj bele tenni.
A majd ötször drágább TV-hez se hinném hogy kispórolnák ezt a kb 50Ft-os alkatrészt.Az amúgy gyakori hogy tesztelésre ilyen más országba szánt TV-t kaptok gyári doboz meg kiegészítők nélkül?
Més que un club!
-
veterán
Remek tévé,jó nagy.A Plazmabetegségeket kezdik leküzdeni a gyártók,de azért még mindíg ott van a hatalmas fogyasztás,a melegedés.Nehéz eldönteni,hogy melyik jobb választás a Plazma vagy az LCD.
duree54
-
-
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik ez a plazma Samsung pedig LCD-m van tőlük. Mondjuk nekem SMART meg 3D nélkül még jobban kellene (persze némileg olcsóbban is).
Més que un club!
-
Rubinhood
csendes tag
> Olyan ez, mint a drog: most már mindig arra fogok vágyni...
Ez majdnem feler egy beismeressel, hogy a cikkiro drogfuggo. Velemenyem szerint helyesebb lenne nem jatszani ilyen kifejezesekkel -- jobb legalabb ket lepes tavolsagot tartani a felreertes lehetosegetol
-
fattyu
veterán
Meg lehet sajna szokni ezt a méretet is... Nekem ugyan "csak" 55"-ös van de azt kell mondjam egy hétig tartott a "vazze mekkora" élmény... Most már lehetne nagyobb is... Persze máshol a 42esek meg már az egérmozi kategóriában vannak
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Apika
addikt
Az átlátszó műanyag keretet elhagyhatták volna. Nem tudom minek, kinek erőltetik...
-
h1ght3chzor
őstag
Jó kis tv, csak még ez sztem drága egy átlag embernek.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
uvy
csendes tag
Van rajta CI slot. Egy kis műanyagot kell rápattintani a TV hátuljára és az lesz a slot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- B&W DM 602 S3 hangfal
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Inakustik Das Monitor RCA kábel 4m (nem csak) Autó Hi-Fi-hez - Új, bontatlan, több db
- WiiM PRO PLUSZ