- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
Na végre EZ egy olyan moncsi amire lecserélném a mostanimat. Csak ne lenne ilyen drága de hát ez van.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
borisz_B
tag
Hát, igen-igen, ha valaki végignézi ezt a flash bemutatót, akkor "csuroghat a nyála" - szvsz az ára is nagyon korrekt, ... és a design se rossz!
[ Szerkesztve ]
Romboljunk, hogy építhessünk!
-
twollah
nagyúr
Vegre egy normalis felbontasu kijelzo.
Talan idovel olcsobb lesz az ara. -
Tomcat
őstag
Ez a monitor KELL nekem! Ha lejjebb megy az ára jövő év elejére akkor beszerzek 1 ilyet feketében.
Tomcat
-
AtHoS
nagyúr
A matatás szvsz. azért lett megemlítve, mert ha nekiáll a tulaj szerelgetni a haversrácok gépeit, akkor hogy a monitorhoz tudja csatolni a gépe(eke)t anélkül, hogy a sajátját levenné róla, akkor bezony a monitor hátulján kell babrálni hozzá, míg mephi666 szerint a lentebbi switch-el nem ott kellene.
Amúgy a #6 és #8 nagyrészt ilyen kaliberű switch-ről szólnak és nem a cikkben szereplő moncsiról közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
bozont
veterán
Részemről ez A tökéletes monitor. Minden benne van ami nekem kell. De sajnos van egy sejtésem hogy itthon nem lesz egy olcsó mulatság (amúgy sem). De ha kicsit emberibb ára lesz lehet lecserélem a mostanit erre.
Na és ez:
Rediscover 8-bit Games with Real Image
Retro gaming has never been so fun thanks to EIZO’s Real Image feature which reduces blur and displays 8-bit games with remarkable clarity. -
dezz
nagyúr
Itt van a hivatalos oldala: FORIS FX2431
Még egy sor extra képességgel rendelkezik, amikről egy szó sincs a cikkben. Pl.:
- Enhanced Screen Sizes (minőségi és aspect ratio helyes scale)
- Fast Gameplay with Thru Mode (1 frame delay [16ms]; 2 frame delay alapból)
- Flawless 1080/24p HD Playback
- Clear Image with I/P Conversion (minőségi deinterlacing)
- Rediscover 8-bit Games with Real Image
- Remote Control, Direct Command
- PC and Video Viewing Modes
- Picture-in-Picture
- Vibrant, True-to-life Color (Wide Gamut [de van profi sRGB mód is])
- Auto EcoView Optimized Brightness (detects ambient lighting conditions)
- ...és persze amit már megszokhattunk az Eizo-tól: 3x10 bites színkezelés, állítható gamma- és hue-korrekció, színtelítettség.(Hátha valaki lusta kattintani. )
Egyébként sok helyen "Home Entertainment monitor"-ként hírdetik.
Kiegészítés a #26-osban említett response time témához:
Az Eizo specifikációjában is így van: "Gray-to-gray: 6 ms, black-white-black: 16 ms"[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz GhostWalker #24 üzenetére
Nem 1, hanem fél!
Nem tudom a gyári oldalon miért adják ilyen áron
-
dezz
nagyúr
Az Eizo monitorokon egy gomb szolgál a bemenetek közötti váltásra. (Minden bemenethez külön beállítások is tartoznak.) Nyilván ilyenkor a megfelelő egér+bill. bemenetet is kiválasztja.
(#8): "az hagyján, hogy az egereknél/billentyűzeteknél sok esetben usb-ről vissza ps2-re, majd újra usb-re"
Miért is lenne erre szükség?
"de dvi-ről, hdmi-ről, displayportról visszabutítani a jelet wuxga felbontáson dsub-ra egy 250k-s eizonál a legnagyobb luxus kb."
Hát erre? HDMI-re is dughatod a PC-t (egy egyszerű DVI->HDMI kábellel vagy DVI->HDMI adapterrel). Displayportról nem lehet (egyszerűen) DSUB-ra konvertálni, nem jön ki rajta analóg jel, mint a DVI-I-n.
(#6) mephi666: Már mit kellene a monitor hátulján babrálni?
(#7) Ste: Vannak az Eizo-nak nem ennyire multifunkciós típusai is, akinek nem kellenek mindezek, nyilván nem ezt veszi.
Cobra. + Termigáßor: Hát igen, ez nem elsősorban "profi" játékosoknak való, hanem egy "mindenes" monitor. (Egyébként nem is "csúcsmonitor", már ami az Eizo-t illeti, az ő csúcsmonitoraik a grafikusoknak való ColorEdge család.)
Egyébként az Eizo-kor elég jól van megoldva a dinamikus kontraszt szabályzás is, ha már filmezés.
Cikk: "a megjelenítőnek 16 milliszekundumos átlagos válaszideje van"
Ez így téves. Mint már egy párszor próbáltam felhívni rá a figyelmet (és nem csak én), a szabvány szerint megadott "válaszidő" az két érték összege: Tr+Tf (rising time + falling time), ami két kapcsolást jelent: fekete->fehér->fekete (vagy fehér->fekete->fehér, paneltípustól függően). Elég hülyeség ez, hiszen egyszerre csak egy váltás történik. Azért így alakították ki a szabványt, mert egyes paneltípusokon egyforma a két idő (IPS), másokon némileg (VA) vagy erősen (TN) eltérő, és vélhetően így gondolták igazságosnak. Magyarán, nem 16ms a fekete/fehér válaszidő, hanem ~8-10 ms.
-
GhostWalker
tag
válasz GhostWalker #22 üzenetére
De hülyeség, hogy audio outputra nincs hdmi csak inputra Vagy én nézek valamit rosszul?
-
S. Szabi
őstag
válasz Termigáßor #13 üzenetére
Mondjuk ez: HP DreamColor LP2480zx
Na, ez már monitor!De szerintem ez az Eizo sem rossz...
-
hétalvó
addikt
azert en eleulnek egy ilyen kis vacaknak
a beepitett switch, hatalmas otlet, foleg ha mukodik rendesen, mert allitolag sok veluk a baj.SPVA is jo jatszani aki nem probalta meg ne irja, eszre se lehet venni a valaszidot, maskeppen erezni mint egy tn-nel.
igy elsore nagyon bejon a cucc, miert draga az 1000 dodo erte? talan tud valaki sokkal olcsobban spva 24-est?
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Antibazsi
aktív tag
Szetm a HC gammerek sem vennének ilyet,felesleges nekik ez a rengeteg extra és a válaszidő miatt jobb egy 2ms TN. A versenyszerűen játszóknál a színhűség a legkevésbé fontos. Aki meg csak a saját szórakoztatására játszik otthon sokat,az inkább vesz ennyiért egy nagyon jó minőségű 102cm-es fullhd tv-t. Professzionásli munkára meg vannak ennél jobb eizok ennyiért. Lehet,h a játékosokat célozták meg ezzel,de hogy nem sokat fognak eltaláni...
Üdv, Balázs
-
xuldar
addikt
Azért én megnéznék egy tesztet erről a monitorról. Az Eizo mindig is tudott normális elektronikát gyártani, pl az Overdrive is szinte csak náluk működik rendesen, szellemkép nélkül. Lehet, hogy az inputlagot is lefaragták annak ellenére, hogy S-PVA panel van benne. Én is szívesen lecserélném erre a mostani monitoromat, pedig semmi bajom nincs vele, csak hát az ára...
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem teljesen jó, az ára meg várható volt, fog ez lejjebb menni ez úgyis csak induló ár.
HC gamerek vesznek ilyet, ők meg valszeg nem sajnálják a pénzt, úgyis kéthetente kell új VGA-t venniük#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
erdoke
titán
Erre elcserélném az enyémet, feltéve hogy a talpa is jobb.
A legjobb aláírás a héten
-
orbano
félisten
mindenki magából indul ki. az euzo pedig, ahogy minden más normális gyártó, mindenkiből
A vér nem válik VAZZE!™
-
kelzsoca
félisten
válasz Daniel Alves #14 üzenetére
Gazdagon felszerelt monitor, és az ára is ezt tükrözi
[ Szerkesztve ]
-
Termigáßor
aktív tag
Hát ha valóban a játékosokra akar koncentrálni az Eizo...
Akkor még kell egy kicsit erőlködnie...
És mellesleg egy piackutatás sem ártana! A játékosoknak nem "all in one" megoldások kellenek. Leginkább, mivel maguk szeretik összeválogatni a dolgaikat. Ráadásul az ára... ja tudom: Eizós..Na de akkor hogy ne csak fikázzak, leírom hogy (szerintem) milyennek kellene lennie egy valóban játékra szánt monitornak:
- valami fejlettebb IPS panel (nem lilulós)
mivel jobb a válaszideje és nem szellemképes, színei is ütősek
- no input lag! nem kérjük a lagot, tessék fejleszteni az elektronikát! (de igen, megoldható tft-vel is!)
- 120Hz képfrissítés, de lehet több is... (nem magyarázom: "that's a must!") nem mellesleg az elektronika már rég képes rá...
- csak a szükséges csatlakozók: dupla dvi, display port, hdmi, s-video, és na jó maradjon a d-sub (sose lehet tudni) De ennyi, nem több! Így minden játékra alkalmas cuccot rá lehet kötni, és kész. Nem kell bele tv, meg kiskutya füle farka, csak azért hogy többe kerüljön.
- Jó talp! nincs bosszantóbb amikor nem állítható normálisan a magasság vagy instabil az egészJobbára ártalmatlan...
-
Cobra.
őstag
Ez mitől a játékosok kedvence lehet? Épp hogy számukra felesleges a legtöbb extra funkciója. Ráadásul az S-PVA panel szerintem visszalépés a H-IPS-hez képest.
-
Konflikt
addikt
szep az 5 ev gar.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
P00By
nagyúr
Ez már felszereltség
-
adm
őstag
hiába minőségi... az hagyján, hogy az egereknél/billentyűzeteknél sok esetben usb-ről vissza ps2-re, majd újra usb-re, de dvi-ről, hdmi-ről, displayportról visszabutítani a jelet wuxga felbontáson dsub-ra egy 250k-s eizonál a legnagyobb luxus kb.
úgy néz ki megállok egy hp 2475w-nél, de szívesen fizetnék pár ezret pluszban, ha natív switch lenne beépítve mondjuk 3 forráshoz.[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Ste
addikt
Teljesen felesleges ennyi extra. A bőség zavarába fog csak kerülni vele az ember
Persze akinek arra kellenek ezek a funkciók, hogy Legyenek -
mephi666
nagyúr
kb ilyen kaliberűre gondoltam... (igaz máshol sokkal olcsóbban láttam) hasznos cucc, ha van mondjuk az embernek +letöltőgépe vagy mondjuk szervízmunkát végez... rádug pár gépet és váltogat, ha kell... kicsit kényelmesebb is, mint folyamatosan a monitor hátulját babrálni... kíváncsi lennék, hogy a vevők hány %-a használja ki ezt?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
LackoMester
addikt
not bad,szépen minden jóval felszerelt monitor,kitünö paramméterekkel drága árban
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
adm
őstag
egy eizo elé nem biztos, hogy betennék egy 3k-s switchet. viszont ha működik, hogy a monitorra kötött gép, pl noti képe mellett a billentyűzetet és az egeret is át lehet egy gombbal kapcsolni, az azért nem lenne rossz. bár a felára a nagy tudás mellet sem kevés.
16core - 32thread - 64gb
-
mephi666
nagyúr
nem rossz tényleg... csak az ára is vastag (eizo), a switch-nek nem látom igazán nagy értelmét beépítve, mert nem egy őrült nagy összeg külön megvenni és nem tudom mindenki kihasználná-e...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Versus
senior tag
Nem rossz ,nem rossz.
Premium Vintage
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Laptop monitor bőv0tő, külső monitor új 6hó jótállás!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest