Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Solt-

veterán

válasz Csabroncka #3476 üzenetére

Nem igazán értem mit szeretnél, szerintem a linken ott van minden infó amire az embernek szüksége van. Az ATV 4K HDMI 2.0-t támogat, a TV--m HDMI 2.1-t. Összekötöttem őket egy párezer forintos 5 méteres HDMI 1.4-s kábelel és nem volt chroma 4:4:4 és HDR támogatás, csak 4:2:2, ami az alábbi táblázat szerint érthetővé is válik,

Vettem egy szintén "filléres" HDMI 2.1-s kábelt (ha már a TV tudja) és láss csodát egyből lett chroma 4:4:4 és HDR támogatás. Jönnek az egyesek és a nullák, hibátlan a kép és a hang 4K-n is, lefut az ATV HDMI tesztje hibátlanul, öröm van és boldogság. Pontosan ugyanazt az eredményt kapom, mintha például az Apple által javasolt Belkin UltraHD High Speed kábelt vettem volna, amiből a 2 méteres darab 11000.-Ft.

Tehát amire figyelni kell, hogy ne full gagyi kábelt vegyünk ami két hajlítás után a csatlakozó nyakánál megtörik, tudja a kívánt specifikációkat amikre szükségünk van, és ezeket tudja a forrás és a TV is. Ehhez mindenféle táblázatok vannak amik segítenek a készülékek manualjain túl,

Akinek esetleg 10-15 méteres kábel kell, az vegyen akítvat, aki meg beveszi azt, hogy a "minőségi" meg aranyozott csatlakozójú kábel szebb képet ad az meg járuljon a kasszához...

Egyébként van arról teszt is, hogy mekkora átverés a "minőségi" kábel aranyáron: [link]

PH Logout konklúzió erről: [link]

Túrtam kicsit a netet olyan teszt után, ahol nem szubjektív vélemény alapján nyögik be, hogy a méterenként 50e forintos kábel sokkal jobb mint az 500Ft-os. És találtam. A cikkben mérő műszerrel bizonyítják, hogy még HDMI szabvány hibajavító algoritmusa nélkül is tökéletesen jut át a kép az olcsó kábeleken is. Tehát amikor valaki arról ömleng, hogy mennyivel jobbak a színek és mennyivel élesebb a kép a 20e Ft-ért vásárolt 1.5m-es kábelén mint az 1000 forintoson, akkor csak mosolyogjunk rajta és hagyjuk rá.

Pont ugyanerre a következtetésre jutottam 5 méteres kábelek esetén is...

www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák