Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azimut

aktív tag

CrDroidosoknak: megjelent a 6.0-ás verzió, Android 10-es alapokon. Ez még erősen béta verzió. Tegnap ukkmukkfukk nekiugrottam egy tiszta telepítésnek, a rendszer elindult, beállítások stb. megvoltak. Kezdtem volna a gappsot is telepíteni, de nem találtam Android 10-hez. Azóta látom, hogy itt van egy nano.

A fájlrendszer egyszerűen emmc, f2fs-re nem tudtam változtatni, ill. hibát írt.

XDA szerint Installation:
    Backup before you begin
    Format System/Vendor/UserData/Cache if you are coming from Pie ROMS
    Flash Required Firmware (First-time only)
    Flash ROM + Gapps + Magisk(Optional)
    Reboot and profit!

Jól látom, format System/Vendor/UserData/Cache, nem csak wipe?

Ezen felül: "Mount System, Vendor and other mount points before flashing Gapps" Tehát még egy kis felcsatolgatás is kéne.

Az így-úgy működő rom szokásos fájlszerkezetét nem találtam, OF-ban is csak a gyökérkönyvtárat, a "storage" ill a két "sdcard" is üres volt, nyilván csatolni kéne valamit.

Az Android 10-ben több beállítási lehetőség volt, viszont az eddig bevált sötét hátteremet nem találtam, ill. sötét háttér van, de az 5.8-as CrDroidban van Amoled fekete is(nagyon fekete), ami nekem bejött.

Szóval gányolgattam, flashelgettem, de a metódus még nincs rendesen kitaposva, a jutubon sem jelentek még meg a zamatos pakisztáni tájszólással alámondott howto videók, így korainak érzem az átállást.

Ha már visszatettem az 5.8-ast, frissítettem az OrangeFoxot 10.02-re, és a firmware upgradenek is nekiugrottam bátran, ezt a global verziót kentem rá: V10.3.10.0.PFGMIXM, ami még Android 9-es, a 10-hez még nincs fw. A telefon változatlanul szuper.

Egy kis érdekesség: a CrDroid friss telepítése után egy darabig gatya a proxy, de néhány hívás után beletanul, lehet, hogy az újraindítás is segít ebben.

Új hozzászólás Aktív témák