Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
Komoly hozzá állás az nVidia-tól-.
-
podtibi
senior tag
Én erre adok neked egy könnyű választ. Be kell futnia, idén vagy jövőre. Be kell, mert a gyorsabb győz pénzügyileg. Az ára egy dolog, érv rá hogy van ki megvegye és ha kell tovább adja. Pénzpénzpénz. Éreztetni kell a vásárlóval hogy van mi újat mutatni, akkor is ha nincs benne semmi új. A játékipar sem különb.
-
Porcica
csendes tag
Igazából mindegy, de pont ezért. Mert a kártya piac egy jó magas piramis lett. Minden kiadott kártyával, vagy szériával még ennél is csak magasabbra nő(épül) folyamatosan az egész.
Szerintem nem nagyon érdekli őket gyártják az újat az is elfogy, elviszi akinek lesz rá pénze, illetve utána kit érdekel hova megy a scalpertől esetlegesen. Mondjuk az ára mindegyiknek röhejes.
-
Watchdog
aktív tag
Nekem sincs mit mondanom.
-
tibaimp
nagyúr
Én úgy tudom, hogy teljes értékű lesz a benne lévő GA102 mag, nem lesz letiltott része, vagyis 10752 CUDA mag illetve kapcsolódó többi cucc, szemben a 10496 darabbal, ami a 3090-ben van.
Ha jól tudom, valamelyik Titán vagy hasonló is ezzel készül. -
Laraxior
titán
válasz
Dr. Romano #28 üzenetére
Főleg ha az 60-ra van állítva
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tiszteletes #21 üzenetére
Szolgáltatások vannak dögivel mindkét oldalon. Ami igazán fontos az említett VGA-k teljesítményszintjén, hogy milyen proci mellé veszed, mert lassabb magok mellett a Radeon DirectX 12-es drivere sokkal hatékonyabb. Zen 2-3, vagy Sunny Cove, Cypress Cove és Golden Cove magok mellett ennek nincs jelentősége, de ha nem ilyen mag van a procidban, akkor DX12-ben általánosan számolnod kell, hogy limites leszel az NV driverétől.
A perf/watt az egyértelműen a Radeonnál van, de annyira nincs eget rengető különbség.
-
vonbrown
csendes tag
Már egyáltalán nem értem miért érdemes még VGA-ról cikkeket lehozni?!
Olyan mintha Bugatti teszteket olvasgatna az átlag ember a kocsi városi fogyasztásáról. Miközben még csak arra sincs lehetősége, hogy egy leesett gumiabroncs darab tulajdonosa legyen...
-
fatpingvin
addikt
válasz
NV kártyák általánosságban jobban meg vannak támogatva a hagyományosabb GPU computing keretrendszerekkel, illetve ugye a CUDA az egy olyan dolog ami nem mindegy ha összetettebb dolgot akarsz számoltatni akarsz vele.
én is ezért vettem nemrég egy régebbi Quadrot, a TensorFlow alá igencak elfér párszáz CUDA mag. -
Alogonomus
őstag
válasz
Valamint sokan állítják, hogy az NVEC videokódoló funkció hatékonyabb, mint amit az AMD kártyák nyújtanak.
A fő kérdés viszont valószínűleg az, hogy alaplap+processzorból mit tennél alá. Zen 2-től és 500-as alaplaptól kezdve az AMD SAM képessége jellemzően egyértelműen az RDNA2 kártya irányába billenti a mérleg nyelvét. -
kikikirly
senior tag
válasz
Radenok nagyon belassulnak sugárkövetéstől, ha szereted bekapcsolni Nvidia javasolt(3090/6900XT prémium kategóriában reális elvárás).
És ott a GPU PhysX, sajnos Fallout 4 óta nem jött ki játék ami támogatná, elengedték ezt a dolgot.
Munkánál vannak programok amik használják az RT és Tensor magokat, és persze ott van a CUDA is. -
Tiszteletes
aktív tag
7 év után egy megrendelt PS5 mellett/helyett, intenzív fogszívás mellett kacérkodom mégis egy 6900 xt illetve 3080 ti beszerzésével. Ha az emberek tudatosak és fontos az egy wattra eső FPS szám ki az aki nvidia kártyát vesz? Mi szól az ötödével, harmadával nagyobb fogyasztás mellett azonos FPS-szám esetén? Nvidia ad valami plusz szolgáltatást?
-
Danecay
addikt
Lehet javítani kell még a kriptovaluta bányászási hatékonyságán
Én már rögtön a cikk első mondatán elmosolyodtam:
"Az NVIDIA az idei CES alkalmával a csúcskategória iránt elkötelezett játékosokat is megcélozta a GeForce RTX 3090 Ti bejelentésével"
Na persze! -
Rebcs
csendes tag
Egy klasszikus jutott erről eszembe
A fiúk a bányában dolgoznak
-
Dragonovich
csendes tag
Nvidia, épp azon dolgozik a 3090Ti -nal ...miként tudnának miniatűr klíma berendezést implementálni a hűtő rendszerbe.
Hisz a fogyasztás már mindegy. Ezt az Nvidia el engedte. ( Kissebb panel lakást két normális Pc Intel proci +Nvidia kártya felfűti) -
Laraxior
titán
".... megtörte a csendet, és a The Verge számára elmondta, hogy egyelőre nincs további mondandója a cégnek a GeForce RTX 3090 Ti-ról...."
Ez komoly.. ezért felesleges volt megszólalni.
-
Semplar
őstag
Nincs azzal gond csak most épp bezuhant a kriptovaluta.
-
Alogonomus
őstag
Nem tűnt az el, csak még keresik a módját, hogy az 1,3 kW mellett milyen verziókban lehet még majd kiadni, hogy azért még érdemi gyorsulást is felmutathassanak vele. Az EVGA modellje valószínűleg hamarosan kijön, de így az igazából csak egy abszurd szintre feltuningolt 3090 lesz 1,3 kW-os hőterhelés elviselésére képes golden sample alkatrészekből összerakva.
-
Skyline15
tag
Vagy arra várnak, hogy AMD kiadja a 6950XT-t.
Elviekben Május környékére mondják, hogy akkor jön.
RX6550, RX6750, RX6950 -
1dude
senior tag
Nem hashel eleget.
-
L3zl13
nagyúr
Most komolyan az a hír, hogy az nVidia azt mondta egy kérdésre hogy "no comment"?
-
Segal
veterán
Napról-napra egyre kevesebb értelme lesz ennek a kártyának. Főleg, ha év végefelé tényleg befut a következő széria...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A VGA-t a januári CES-en jelentette be a cég, azzal az ígérettel, hogy a hónap későbbi részében bővebben beszélnek róla.
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest