- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPatrik
aktív tag
Nem mondtam, hogy a hibákat ne keressék és ne javítsák ki, csak azt szerettem volna leírni, hogy attól egy rendszer nem lesz rosszabb, hogy mindenki abban keresi a hibát! Sőt! Amiben mindenki keresi a hibát az előbb-utóbb biztonságosabb lesz. Most mindenki az Intelt cseszegeti, de majd kiadnak egy következő platformot ami már biztonságosabb. Közben pedig az AMD szép csöndben elvan és lehet maradnak a sebezhetőségek.
-
PPatrik
aktív tag
Már ne is haragudjatok, de borzalmas ami itt a fórumon megy... de most én is bekapcsolódok ebbe.
Először is nem értem mi ez a hisztéria. Ahogy értem, a rés kihasználása elég nehéz ahhoz, hogy csak nagyon fontos adatokat kezelő emberek/cégek legyenek a célkeresztben. A cikk szerint, ha az AMT ki van kapcsolva, akkor csak lokálisan megoldható a támadás, nézzük az eseteket:
- otthoni vagy céges asztali gép: ezek általában magánterületen vannak, szóval a támadáshoz egy betörést is meg kell valósítani, de tény, hogy az otthoni parti, takarító néni, csótányirtók, stb kockázatot jelentenek. Az egy másik dolog, hogy a korábban említett indok miatt, aki ilyen támadás reális áldozata lehet, az valószínűleg tisztában van a helyzettel...
- laptop esetében is hasonló a helyzet, bár picit azért veszélyeztetettebb. De megint csak azt tudom mondani, hogy aki olyan adatokat kezel, az a gépét szemmel tartja és nem hagyja, hogy más piszkálja...
- Aki pedig aztán tényleg nagyon veszélyben érzi magát, még mindig használhat korábbi gépeket amíg egy következő generációban nem javítják a dolgot.
De ez az otthoni felhasználók 99%-ára nem vonatkozik! Nem hiszem, hogy ezzel a módszerrel sok olyan dolgot lehetne ellopni, amit egy sima vírus ne tudna megtenni, bármelyik operációs rendszer alatt. Szóval értelmetlen ezen pánikolni, azonnal letöltögetni a kezdetleges javításokat stbstb, amikor egy interneten beszedett vírus esélye/veszélye ezerszer akkora, főleg mert ahhoz nem kell valakinek betörnie hozzánk. Az pedig, hogy idegen pendrive-ot nem dugosgatunk ész nélkül, szerintem alap... De megint csak magamat tudom ismételni, aki olyan fontos adatot kezel, annak tisztában kell lennie a helyzettel.
És akkor szerintem mi egy otthoni felhasználónak való legjobb tanács? Ne játtszon az AMT bekapcsolásával, ne használja más pendrive-ját, lehetőleg a sajátját se adja másnak. ( De ez amúgy is javallott...) Ja és ne vegyen kínai pendriveot, ki tudja mit raknak ráUi.: Intel vs AMD vitát csinálni ebből, olyan, mint, hogy a Windows azért sebezhetőbb rendszer mint valami más, mert több rá a vírus... Azért egyik proci/os készítőjét sem bírálhatjuk, mert a fél világ az ő rendszerüket használja és mindenki abban is keresi a sebezhetőséget... Tény, hogy a kevésbé elterjedt rendszerekre kevesebb a vírus, így statisztikailag biztonságosabbak. De ha ezért most elterjedne nagyon az AMD procik használata céges körökben ( nem fog...), akkor abban is ugyanúgy megtalálnák ( már azt hiszem meg is van) a hibát.
Aki pedig mindentől parázik, menjen el Afrikába vagy Közép-Ázsiába, a civilizációtól jó messze, keressen magának egy barlangot és ne jöjjön ki, nehogy lefotózza a műhold.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest