- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
actival63
aktív tag
Én nem gyárvásárlásra gondoltam. Mit tud nekem adni a RTG? Licenceket egy VGA készítéséhez. Az AMD-nek mi kell? Pénz és gyártókapacitás. De mit fogunk kezdeni a licencekkel? Na ez itt a nagy gond. Ha valamilyen együttműködés van, lesz köztük azt a tárgyalást nem most kezdték.
Érdekes de 2-3 hónapja arról írtak, hogy az AMD annyi pénzel nem rendelkezik, hogy a bérgyártókat előre kifizesse pedig a HBM2-es gyártását a rossz kihozatali arány miatt előre kell fizetni. A Samu hirtelen bevállalta az AMD bérgyártását ...majd kifizeted ha lesz pénzed öregem. Sót már lassan minden AMD terméket ők fognak gyártani. Akkor most mi van? Az utolsó negyedév annyi lóvét hozott, hogy még most is számolják?
-
Oliverda
félisten
Ha eddig nem vásárolták fel őket, akkor ezek után sem fogják. Értelmetlen erről beszélni. Az Apple állítólag saját GPU architektúrát fejleszt, a Qualcomm nyakig van a slamasztikában, a Samsungot pedig most látszólag annyira nem izgatja ez az egész. Legfeljebb ha egyszer tényleg bedobnák a törölközőt, akkor megveszik kilóra a szellemi tulajdont és ennyi
-
mzso
veterán
+(#86) R9DEON
Ahhoz konkrétan semmit nem kéne beleteeni. Megveszi az AMD-t. Bekorlátozza saját hardverre a PC lelkét (CPU, GPU) +hardveres másolásvédelem, megszabott memória. Ezt mind szinkronizálni az Xbox-szal, hogy mindkettőn mehessenek ugyanazok a játékok. Az új Directx gyakorlatilag a saját hardverhez készült API lenne mint most az xboxon. Megtartani valami szabványos Opengl-t, régi (herélt) DX-et olyan fejlesztőknek akik nem ígényelnek nagy teljesítményt.
Nyílván ebből következően hogy a Windows csak saját/partner cuccon futna, vagy legalább is a Microsoft követelményeinek megfelelő alaplapon. Hasonlóan mint ahogy az Apple csinálja. Az Intel/Nvidia meg elmehetne IOT-olni vagy amit akarnak. -
Peat;)
veterán
"arról nem is beszeltünk hogy a zárt rendszereivel az Nvidia mennyit árt a PC piacnak"
Szoktatok róla beszélni, csak nem tudjátok prezentálni. Ahol nincs nvidia (konzol exkluzív játékok), akár microsoft sem, csak egy gyár és arra az egy termékre szakosodott fejlesztőcsapat szép nagy költségvetéssel és több éves fejlesztési idővel azért elég vitathatatlan mércének kellene hogy mutatkozzon. De mivel nem teljesíti az általatok állítottakat, ezért természetesen nem vesztek róla tudomást, mert majd a jövőben, ugye nehogy már a 3-4 éve fejlesztés alatt álló uncharted4-ből induljunk ki pl.
Tökéletes önbevédő politika.
Szerintem a kikezdhetetlen softwaretámogatás kellene az AMD vga-knak és az elkezdett fizikai minőségjavítás folytatása a szigorúbb hűtési megoldásokkal(egyáltalán nem baj ha nem ők fogyasztják a legkevesebbet, a baj az hogy ha ez fizikai hatással is jár mint pár modellnél járt). A teljesítménnyel sosem volt gond, az önmagában viszont semmire sem elég ezt a piac megmutatta. Majd meglátjuk, ez a d12 elég kacifántos, hogy melyik vga lesz a legmegbízhatóbb összképileg. Engem ez sokkal jobban érdekel mint hogy az egyik vagy a másik gyorsabb 10-20%-al azonos ár mellett.
-
tibaimp
nagyúr
Jó lesz az a 10nm 2018-2019 is, már az Intel is csúsztatja úgy tudom, be is jelentették, nem olyan egyszerű ilyen komplex csipeket csak úgy legyártani. Azt se felejtsd el, hogy a samu féle 14nm is még "csak" a saját S6-os csipjét gyártotta le vele, ami meg se közelíti komplexitásban egy gpu vagy egy cpu szintjét, szóval...jó lesz ott a 14nm ill. a 16nm.
Remélem ez jobb lesz mint a Fury, mert az a fejlesztés egyáltalán nem győzött meg, ráadásul az ára is szar, így marad a 290x egyelőre.
-
oAcido
aktív tag
Mert biztos most is rengeteget szól bele az AMD a konkurencia árazásaiba. Mert az nVidia és az Intel csak a "verseny" miatt adja "ilyen" olcsón a termékeiket... Már rég nincs itt verseny (se GPU, se CPU fronton), csak kapálózás az életben maradás miatt.
Ennél drágábban egyik cég se adná a termékeit, mert akkor ki venné őket? Egy kis réteg, de abból nem lehet megélni. Az átcímkézés megint hülyeség lenne, mert akkor senki nem venne új vga-t.
Azok a zárt rendszerek pedig legalább ott vannak a játékokba, nem úgy mint az AMD pc gaming megváltó csoda fejlesztések.
-
Fiery
veterán
Attol, hogy mas site-okon is jelennek meg 0, azaz nulla informacio tartalmu hirek, me'g nem kellene a PH-t is idaig zulleszteni. De egyebkent nem remlik nekem, hogy a HWSW-n hasonloan nulla informacio tartalmu hirt olvastam volna mostanaban, tudnal adni egy linket? Komolyan erdekelne, melyik hirre gondolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest