Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadeWolf
csendes tag
válasz
ShadeWolf #599 üzenetére
Megoldódott a probléma!
"With Plex Media Server version 1.1.4, LG TV Medialink and LG TV Smartshare are able to access the Plex Media Server if the LG TV IP Address is entered in the Plex Media Server Network Advanced Setting List of IP Addresses and networks that are allowed without auth. Of course the IP Address needs to be setup as a DHCP Reservation in the router or static outside the DHCP Range"
Társítani kell a TV- Ip címét a Plex Media Szervében! Én a TV wifi címét illetve a kábeles címét is DHCP-be társítottam így nem oszt ki másikat neki. Tökéletesen működik!
-
ShadeWolf
csendes tag
Sziasztok!
Synology Nas-omon otthon tökéletesen megy a Plex wifiről , mobil hálózatról telefonon távolról portot nyitva más asztali Pc-n is tökéletesen elérem. Baj amire egyszerűen nem jövök rá mitől lehet az pedig az, hogy LG-tv-men sem fix kábeles sem wifis kapcsolttal sem üzemel! Hozzáfűzve hogy az előző már eladott zyxel 325-ra telepített plex mediaszerveről tökéletesen lejátszott a ugyanez a Tv és csatlakozott is hozzá.
A LG TV-n médiaközpontban felismeri wifin is illetve kábelen is a plex szervert szépen ki is írja de mikor csatlakozni szeretnék hozzá rányomok kis töltés és nem történik semmi. Olvasgattam több helyen de megoldást még nem találtam rá pedig nem hiszem, hogy valami nagyon komoly hiba lenne! Aki találkozott már evvel a hibával és megadná rá a gyógyírt azt megköszönném!
-
bali66
tag
Sziasztok.
Írtam a raspberry fórumra, de ide is kirakom.
Segítséget szeretnék.kérni. Van egy nasom amin Plex van szerverként. Van egy LG LA660s tévém amire a Plex playert telepítettem.Az a gondom, hogy sok filmem van olyan formában ami nem tetszik a plexnek és nagyon hajtja a procit. Tudom, ez a transzkódolás. Vagy az AC3, vagy nem tudom mi de majdnem mindig transzkódol. Ha tennék be egy Raspberry PI 3-at Rasplex-el, megszünne ez a probléma? Tehát képes lenne úgy encódolni hogy ne a szervert terhelje? Nagyon rosszul gondolom és csak egy sima média playerként viselkedne? Bocsi ha hülyeség az egész és nem ide tartozik.
-
mobbo
senior tag
azt írja a kodi hogy kijött a plex-for-kodi a repoba
valaki segítsen, mire jó ez? -
sugarforce
addikt
Szavatolni semmi nem szavatolja, kivéve a routered biztonsági beállításai. Ha azt jól bekonfigurálod, nem engedsz semmilyen külső, internet felöl érkező hozzáférést a nasodnak, akkor nem látja senki.
A regisztráció azt hiszem nem kötelező, legalábbis, amikor régen telepítettem, nem volt az.
Információt meg biztosan küld arról, hogy mit nyitottál meg, de ha routereden belövöd, hogy ne küldhessen, fogadhasson semmilyen adatot a plexed, akkor nem fog. De ugye a mai világban ezt már elég nehéz kivédeni, tekintve, hogy az egyszerű böngésződ is tonnányi adatot küld a böngészési idődről a központjának, mit mettől meddig néztél, mikor kivel stb stb. Adatokat adnak el rólad különböző cégeknek stb.Egyébként a plexen belül van pár pipa, amit ha kiveszel ELMÉLETILEG nem küld információkat a központnak, persze ebben lehet hinni, meg nem hinni, hogy tényleg így van -e.
-
ptamas
csendes tag
válasz
justice84 #562 üzenetére
Hi,
még nem használtam PLEX-et.
Egy QNAP NAS-on szeretném kipróbálni, de kicsit aggaszt, hogy a PLEX oldalán regisztrálni kell.
Mi szavatolja, hogy amit megosztok a NAS-on PLEX-szel ahhoz más nem fér hozzá?
A regisztráció valahogyan elkerülhető esetleg, nekem nem fontos a távoli elérés, csak a helyi hálózaton használnám.
A PLEX küld báriféle információt a megnyitott fájlokról a központjuk felé?
Előre is köszi a választ!
-
-Solt-
veterán
válasz
justice84 #583 üzenetére
Oké, akkor nem kell a távoli hozzáférés... a hideg ráz a routerekben való matatástól...
Nekem is fura volt, nem is igazán értettem. Állandóan legyengül a wifi jel, ezért úgy voltam vele, összekötöm kábelen keresztül, de sehogy nem sikerült, pedig ugyanúgy fel kéne ismernie minden babrálás nélkül szerintem. A manuális IP megadáshoz már nem volt türelmem...
Azt hittem a távoli hozzáférésnek lesz ehhez köze, de aztán rájöttem, hogy a nevéből adódóan ennek nem lehet köze hozzá!
-
justice84
aktív tag
Szia.
Nem kell előfizetés a távoli hozzáféréshez csak engedélyezni kell a Remote Access-t és a port továbbítást beállítani a routerban.
A második kérdés nekem kicsit fura ha wifin látja akkor lan-on keresztül is kellene látni.Nincs olyan lehetőség a samsung plex app-ban hogy manuálisan megadod a szerver ip címét? -
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Plex szerveren a távoli hozzáférés csak akkor működik, ha van Plex Pass előfizetés ugye?
A másik kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Samsung TV-re telepített Plex alkalmazás wifin minden gond nélkül azonnal megtalálja a szervert, viszont ha vezetéken kapja a TV a netet, akkor nem hajlandó megtalálni a Plex a szervert!?
-
justice84
aktív tag
FTP appal még nem próbálkoztál? FTP write access lehet menne. Ftp Szerver beállításokba Home könyvtár - egyéb könyvtár , alatta egyéb könyvtárba kiválasztod az usb meghajtót ha lehetséges.(Csak tipp)
-
ferensz
senior tag
válasz
justice84 #574 üzenetére
Egyebkent gyors, fancy meg minden, aki tenyleg csak az alap funkciokat hasznalja es mar van meglevo Kodis gepe annak tokeletes mar most is, bugba nem futottam bele a 20 perc alatt, ameddig nyomkodtam. Ment szepen a direct play is, pedig egy Amazon Cloud Driveos unlimited Plex setupom van.
-
mobbo
senior tag
shield tv-m van plexhez,
de az android limitál bizonyos funkciókat, pl. nem tudok a hálózatról másolni tartalmat a shieldre kötött usb hdd-re, ami kb annyira gáz, hogy már azon is gondolkodtam hogy ki...om az egészet
alternatíva lehetne egy NAS de csak ezért teljesen feleslegesnek érzem,
tudtok esetleg olyan olcsó megoldást ami nem NAS de rá lehet dugni külső vinyót és hálózati meghajtóként viselkedik? -
ferensz
senior tag
válasz
justice84 #568 üzenetére
Nem rossz ez a Plex for Kodi, de azért a meglévő kliens alkalmazásokhoz képest nekem valahogy fapadosnak tűnik egy kicsit. Ami elsőre feltűnt, hogy nincs benne "Play version" opció, ami most a The Grand Tournál pont jól jött volna, mert a 720p verzióhoz van már angol felirat, az 1080p-hez meg nincs, de mindenképpen az 1080p-t indítja el, holott RasPlexen simán ki tudom választani a 720p-s verziót is.
-
justice84
aktív tag
válasz
sugarforce #569 üzenetére
(#569) sugarforce
Lehet lesz az is majd de nem biztos ,Ubuntu is tervbe van.Én a linux-ra várom ami egyszerűen telepíthető nem ezt a githubosat(#570) vtechun
Kifejezetten csak lejátszásra való OS ,más szolgáltatásokat nem tudsz mellé telepíteni.
Olyan mint az Openeleces Plex Home Theater (RasPlex vagy az OpenPHT) ennek is az alapja az Openelec de a Plex Media Player adja a külsőt.
Raspberry pi 2 re van (Pi 1nem támogatott) [link] A plex honlapján fent van az img-fájl a 3. Get apps and stream to any device résznél. (2 verzó van: Intel 64-bit és Raspberry Pi) -
justice84
aktív tag
válasz
sugarforce #567 üzenetére
-
sugarforce
addikt
Felraktam a plex media playert az i3-as laptopomra. Nem tudom mit fejlesztettek, vagy mit csináltak, de végre megszűnt az a jelenség, hogy érthetetlen módon szaggatott mind a 720p, mind az 1080p-s videó. Gondolom valami kodeket cseréltek, vagy hasonló, de most nagyon örülök, hogy ez a probléma megszűnt.
A sima plex program, ami az áruházból tölthető le, azzal volt némi probléma ezen a téren, pedig a laptop simán viszi ezeket a videókat. -
apezka
aktív tag
Sziasztok!
Előfizetett már valaki a plex prémium szolgáltatására? Pontosabban használja valaki a parental control funkciót?
-
justice84
aktív tag
Opensub helyet használd a SuperSubtitles (feliratok.info) addont. Ugyan úgy a ../Plug-ins könyvtárba kell másolni nem kell regisztrálni.Mellékesen nem kapsz google fordítós feliratokat (A nevem Oliver királynő
)
Nekem a Kodi nem ismerte fel néha az olyan epizódokat amik év megjelöléssel jöttek és nem tartották be a formai követelményt pl: the.flash.2014.308.hdtv-lol létrehozott egy 20 évadot és oda is betette a sorozatot és a S03-ba is.
Miért nem csinálod azt amit én, Plex szerver tárolja a médiatárat, a klienseken amin elérhető a Kodi (HTPC) azokon azt használom a PlexKodiConnect addonnal. Egy-az egybe áthozza a médiatárat a főmenübe megjeleníti a filmek,sorozatok menüt (én ketté bontottam a plexen a feliratos/szinkronos sorozatokat de a kodiban ez egyként látszik) Plusz ezzel a megoldással az extra addonokról se kell lemondani amin a Kodi fut.
Töröltem is a kodihoz szükséges mysql-es közös adatbázist és nem kell advancedsettings.xml ,source.xml fájt másolgatni a kliensekre.
Telón,tabon viszont a Plex appot használom, tesómék LG tv-vel, Xboxal-al a Plex appal csatlakoznak rá. -
mobbo
senior tag
kicsit kiábrándító, hogy kodi-ban minden megvan, extra macerálás nélkül is
azonnal felismeri meg minden
egy baj van hogy napok óta nem megy az opensub addon, mindig user/pass-t kér -
justice84
aktív tag
(#558) vtechun
SickRage és sonarr
Nálam ilyen nem jelentkezik. Hiába van mappába vagy nincs Sorozat/S01/ alatt szerepel akkor az S01 évadba van.(#559) ShERiFF91
'Only image formats'-ról random visszavált változásokat elmentetted ?nem kéne visszaállnia ha elmented.
(#560) xb12x
Na ez kipróbáltam és hiába átneveztem ugyan úgy maradt minden a S02 évadba
S02/supergirl.S02E07.hdtv-lol/supergirl.S02E07.hdtv-lol.mkv
S02/supergirl.208.hdtv-lol/supergirl.208.hdtv-lol.mkv
Ki is másoltam csak az mkv-t az S02 mappába akkor is maradt az S02 évadba. -
xb12x
tag
Szerintem sehogy ha nem a plex elvárt struktúrájában vannak a fileok (sorozat név és alatta S01, S02 azonos filename maszkokkal). Főleg ha a file nevekben sem egyeznek meg. pl soriS01e02 és a következő sori102. Nekem a hibás találatok egyeztetésével valahogy sikerül összehozni két külön, nem plex által elvárt könyvtárakat valahogy egybe, de pl a season 3 másik drive-on van, az külön van bármit is teszek.
-
ShERiFF91
tag
Nekem is volt hasonló problémám (több sorozatot egybeolvadt), nálam a mappa törlése és újra felvétele megoldott mindent
Viszont van egy olyan problémám, hogy a beállításokban lévő Web/Lejátszó/'Felirat égetése' paraméter 'Only image formats'-ról random visszavált 'Always'-re. Nem tudom mi triggereli, de eléggé idegesítő feature
+ Hogyan tudom levédeni a távoli elérést, hogy csak azok lássák a tartalmat, akik bejelentkeztek és kaptak is hozzáférést a plex-hez?
Köszi! -
vtechun
veterán
Érdekesen működik ez a library a plexben, pl. az egyik sorozat első 4 része külön szerepel mint az után a következő három, ahogy nézem azért mert az első négy mappában érkezett, a következő 3 meg magában a fájl volt csak. Jó lenne ezt valahogy kiküszöbölni. Valakinek van erre valami automata megoldása? RSS letöltés
-
mobbo
senior tag
az mitől lehet hogy pl van egy sorozat (shooter)
3 rész van meg, ebből csak a másodikat mutatja a plex,
aztán csináltam egy library update mire megjelent a másik kettő is
majd egy kicsivel később amikor meg akartam nézni megint csak 1 volt
de most hiába frissítem nem látja, csak írja hogy empty folder
(shieldtv) -
justice84
aktív tag
+1
Jön majd a hivatalos Plex for Kodi addon videó most a Plex Passosok élvezik az előnyt megint mint a Plex Media Pleyernél. Azt most tették elérhetővé a nem Pass-os usereknek (win ,mac ,Embedded Platforms (openelecre épülő))Legjobb megoldás Plex szerver + Kodi+PlexKodiConnect
-
vtechun
veterán
mindenkinek tudom javasolni, aki a "felesleges" transzkódolással szív, hogy próbáljon emg Kodit használni lejátszónak, az nem használ transzkódolást, csak legyen kellő feltöltés
Pl. egy raspberry pi lehet a hardver, arra libreelec, és meg van oldva a probléma.
-
justice84
aktív tag
Tv-n nem tudom letesztelni neked mert utoljára akkor láttam az LG appot amikor beállítottam tesóméknak kb 1hónapja h. elérjék a szerverem.De az úgyse lenne mérvadó mondjuk mert a fel sebességem vicc és náluk mindig transzkódol ha néznek tőlem valamit.
Ezt a lefojtott tanszókódolást meg most egy eszközzel se tudom reprodukálni vagy direkt stream-el vagy valami miatt transzkódolAmi még eszembe jutott nem tudom alapból be van e kapcsolgat ,Szerver - Hálózat - Enable local network discovery (GDM)
-
justice84
aktív tag
Ha más is fut a gépen akkor kevés hozzá szerintem a Core i5 430M (PassMark:2111)
Ha elindítod a filmet a Plex weboldalán az Állapot résznél van olyan hogy "infó" ott tudod ellenőrizni hogy transzkódol és miért audo,video.Az útmutató szerint
CPU Requirements:
Single 720p transcode: Core 2 Duo 2.0 GHz
Single 1080p transcode: Core 2 Duo 2.4GHzsingle full-transcode of a video
1080p/10Mbps: 2000 PassMark
720p/4Mbps: 1500 PassMarkszerk:
Esetleg Web -Lejátszó résznél (Haladó beállítások mutatása)Közvetlen adatfolyam :pipa ,Közvetlen adatfolyam :pipa hátha -
szpali
addikt
Sziasztok!
LG TV-n (42LF652V) használja valaki az LG Content store áruházból letölthető verziót?
Olyan porblémám adódott, hogy iszonyatosan pörgeti a procit, ha a TV-re telepített app-ban indítom el a filmet. Eddig Chromecast2-t használtam és ott nem volt ilyen probléma. Az appban minden beállítás (helyi, távoli, online) eredetire van állítva, mégis pörög a media server laptop procija (sony vaio vpceb2z1e, Core i5 430M, 8GB DDR3 és valami Kingston SSD), ha ugyan azt a filmet a Chromecast2-re küldöm, akkor meg sen nyikkan a gép. A lapos is és a TV is LAN-on csatlakozik, a CC pedig wifin.
Van valakinek ötlete erre? -
ShERiFF91
tag
válasz
ShERiFF91 #542 üzenetére
sikerült, a SubZero-ra rákeresve le kell tölteni egy .zip állományt, aminek a tartalmát a Plex.../Plug-ins mappába kell bemásolni és az egyből meg is jelenik az Ügynököknél, egyből használható.
Ezzel működik is a feliratletöltés egyébként. Köszi mindenkinek a segítséget! -
ferensz
senior tag
Van egy bug a trakt channelben, attól függetlenül, hogy azt írja a csatorna nem válaszol még megy rendesen, szinkronizál. Egyedül ami fájó buggal találkoztam benne az az, hogy a traktos listákból nem tud rendesen playlistet csinálni, de a githubon a készítőnél már jeleztem a hibát. Egyébként is jobban örülnék neki, ha Collectionökbe szinkronizálná a traktos listákat és nem playlistbe, hogy a többi user is lássa, de már nekiálltam írni rá egy appot ami megoldja ezt a gondot.
-
mobbo
senior tag
sokat segített amiket írtatok, az egyeztetés funkcióval már egész jól rendbe tudom rakni a cuccot
de pl egy ilyet hogy lehet felismertetni? se tvdb se imdb nem ad rá semmit plexből
nálamamennyire emlékszem kodiban volt borítója
-
interstate76
addikt
válasz
ShERiFF91 #533 üzenetére
Azért nem játssza le, mert kevés a CPU a transzkódoláshoz. Nekem is NAS520-asom van, de én csak adatfolyam-továbbításra használom, transzkódoltatást nem bíznék rá akkor sem, ha nagy nehezen menne neki - minek gyilkolni vele?
Az, hogy tud 4K-t streamelni, az ettől függetlenül igaz, akár 2 végpontra egyidejűleg is megy neki, de a plexes transzkódolás az egy másik kávéház.
2 opció van:
- a szerver ne égesse rá a feliratot a filmre, csak tegye mellé
- a kliens kezelje a feliratot, ne a szerver (nálam így működik, S905-ös CPU-val szerelt mini pécékkel) -
justice84
aktív tag
válasz
ShERiFF91 #533 üzenetére
Nincs Zyxel nasom ez a Plex oldalán van fent ez a minimum elvárás cpu ügyben azt kellene megtudni mekkora a passmark értéke. Plex Nas Compatibility List listában nincs benne , mert ott felsorolják melyik nas mit támogat 720, 1080p Transcoding Support.
A Dell 7559-n milyen programmal nézed a filmeket? Plex Home Theater, Kodi ...Én most kapcsoltam be a OpenSubtitles.org -ot beállítottam a 3 nyelvet , majd ráfrissítettem a filmre és behozta az mkv-ba lévő feliratot + a 3 nyelvét is.
-
ERPY
őstag
-
ShERiFF91
tag
válasz
justice84 #528 üzenetére
A Közvetlen adatfolyamnál bent van a pipa, de továbbra sem játsza le a felirattal a filmet.
Zyxel NAS520-on indítom el (CPU: FreeScale FS1024 Dual Core 1.2 GHz), a kliens gép pedig egy Dell 7559.
Gondolom akkor így nem megy a transzkódolás, de csak a felirat miatt, nem? Mivel anélkül minden probléma nélkül elindul a 720p film, egyes fórumokon azt láttam, hogy ez a NAS520-as 4k tartalmat is tud stream-elni...
Szóval van olyan megoldás, hogy valahogy feliratot varázsoljak rá? Vagy csak a felirat kiterjesztésével van problémája?
Az Opensubtitles.org-os agent továbbra sem megy, egy darab filmhez sem tölt be feliratot...(mappafrissítés után sem)
Mit rontok el?
Köszi! -
sugarforce
addikt
Semmi különöset. Felrakta, bejkelentkeztem és működött, ahogy kell. Annak örülök, hogy nálad is megy most már
Én annyira használom csak, hogy szinkronizálja a trakt a haladásomat 1-1 sorozattal, logolja mit néztem meg, majd az androidos series guide jelezze, hogy épp melyik sorozatnál hol járok, így látom mindenféle plex-webes belépkedés nélkül, hogy lemaradtam egy sorozatból, amit épp holnap fognak adni. Mivel kb 40 sorozatot nézek, nem tudom már követni, hogy miből melyik résznél járok, jó ha látom a telefonon egy widgeten, hogy melyik résznél vagyok lemaradva.
-
Magga
aktív tag
Nem olvastam vissza, hogy pontosan mi nálad a felállás, de a plex pont ezt tudja...
Van egy szerver, onnan játszod le a tartalmat, tehát szinkronban lesznek a lejátszóid! Nekem a htpc, a raspberry és az androidos telefonom is van plex éppen ezért. Egy ideig én is próbálkoztam a trakt-tal aztán rájöttem, hogy semmi értelme!
Minden platformra van lejátszója a plexnek... -
vtechun
veterán
válasz
sugarforce #507 üzenetére
Szia, szenvedek itt a trakt plug-innel. Neked nem irogat olyanokat, hogy a csatorna nem válaszol? Valahogy nem akar összejönni. Kodiban megy simán, de a plexxel hiába jelenik meg a csatornák között,valamiért nem látom a trakt oldalán, hogy hogy is állok a plexben abbahagyott, vagy esetleg befejezett epizóddal, filmmel.
Neked hogyan sikerült? Más használja ezt plex-szel?
mod: mire ezt megírtam, már megy is. Na, remélem így is marad
Azért lenne fontos, mert akkor ipaden és raspberry pin is szinkronban lehetnek a cuccok
-
justice84
aktív tag
válasz
ShERiFF91 #527 üzenetére
Szia.
Próbáld meg a Plex kezelőfelületén : Beállítások - Web - Lejátszó - A közvetítés minősége - Helyi minőség:Eredeti ,(Haladó beállítások mutatása) Közvetlen adatfolyam :pipa ,Közvetlen adatfolyam :pipa
Ha előbb hozzáadtad a mappákat és utólag állítottad be a feliratot, akkor a mappába belépve : jobb oldalt - fogaskerék - Összes frissítése ,ha végzett és talált felíratott akkor meg fog jelenni.
Mivel játszod le a tartalmat?
CPU Requirements
Single 720p transcode: Core 2 Duo 2.0 GHz
720p/4Mbps: 1500 PassMark érték kellDe van SuperSubtitles (feliratok.info) bundle is.
-
ShERiFF91
tag
Sziasztok!
Próbáltam utánaolvasni, de nem találtam semmi érékes infot erről a hibáról, kérlek, segítsetek!
Van egy új Zyxel NAS520-as NAS-om, viszont amikor felirattal együtt akarok elindítani Pixel-ben egy filmet, akkor ezt írja ki: "A szerver nem elég erős a videók konvertálására."
Valami beállítást rontottam el, vagy tényleg nem kevés hozzá a nas520, hogy feliratot is égessen a filmre?
Helyi hálóról próbálom indítani, a film 720p, mérettől függetlenül jelentkezik a hiba (ssorozatnál is tapasztalható), a nason nincs terhelés (python 6% körül mozog, ez teszi ki a nagy részét a terhelésnek), felirat nélkül pedig simán megy.
Milyen megoldásokat ismertek erre?Szerk:
Illetve másik problémám, hogy a feliratokat nem tölti be, a beállítás ellenére. Regisztráltam is opensubtitles.org-ra, a bejelentkezési adatokat a plex-nek is megadtam, de frissítés után sem tölti be a filmekhez/sorozatokhoz a feliratot.
Itt mi lehet a baja?Előre is köszi a segítséget!
-
justice84
aktív tag
Leteszteltem ezt is, nekem egyből behozta a borítót és a leírást (angolra,magyarra állítva a mappát is ) Plex movie , The Movie Database ügynökkel is.
Ha nem talál borítót / leírást azt tudod csinálni amit Pero írt, bal oldalt 3pötty egyeztetés és a felugró ablakban kiválasztod a megfelelőt.
Képkockát azért rak mert nem is meri fel a kereső melyik filmről is van szó ,ahogy sugarforce is írta.
Ilyenkor az elnevezésre tudok gondolni hogy nem megfelelő (Star Trek Beyond 2016) (ha nincs nfo fájl)
De ez se nagyon mérvadó átneveztem STB 2016 -ra a fájt és a mappát is természetesen nem ismerte fel, de amint a mappába raktam egy stb 2016.nfo fájt ami tartalmazta a Star Trek Beyond 2016 imdb linkjét egyből felismerte.(http://www.imdb.com/title/tt2660888/)
Nem tudom hogy szoktad a filmeket a helyére pakolgatni, de én a filmmel érkező nfo-t is meghagyom és így kb 100 esetből ha egyet nem ismer fel. -
sugarforce
addikt
Azért rak ki képkockát, mert nem ismerte fel a filmet, nem tud hozzá metaadatot letölteni. Gondolom ilyenkor tartalomleírás sincs , se szereplők, se semmi egyéb meta.
Itt az ügynök beállítással lesz gond szerintem, ilyet nekem is csinált, pláne ha magyar nyelvre van állítva a the moviedatabase vagy a tvdb agent nyelve. Főleg sorozatoknál szórakozott nálam, miután átraktam angolra, megjavult. Filmeknél a magyar nyelvűvel semmi gondom nincs. -
yntruder
csendes tag
válasz
sugarforce #514 üzenetére
Sajnos a sorozatoknál nem jelenik meg a magyar ügynök
-
justice84
aktív tag
Az elnevetés jónak tűnik, átneveztem egy filmet és egyből megtalálta.
Csak találgatni tudok mivel nincs shield tv-m, de ha a könyvtár szerkesztésre mész - haladó rész - Ügynök és átváltod a The Movie Database-re hátha az megtalálja. Esetleg valamilyen permission hiba lehet még hogy nincs joga olvasni az adott fájt. -
justice84
aktív tag
Csak ezt az 1 filmet nem ismeri fel? A többi ami ebbe a mappába van azzal mi a helyzet?
-
mobbo
senior tag
sziasztok, kerestem megoldást googleban de nem találtam (vagy ami van hasonló az nem segített)
adott egy shield tv, rajta egy plex szerver
bridget.jones.baby.mkv-t felraktam a movie-s folderbe de nem ismeri fel, akármit csinálok azt írja empty folder
a file neve azonos az imdb névvel
mi lehet a baj? talán az hogy még nem jött ki? webDL a file
thx -
yntruder
csendes tag
Tud valaki segíten?
Lehet, hogy láma vagyok, de feltettem a githubos https://github.com/blackghost1987/Hungarian-Metadata-Agents-for-Plex/wiki/Installing-the-plugin-%28hungarian%29 leírás alapján a magyar ügynököket. Teljesen jól működnek filmekhez, de a sorozatoknál nem tudom őket beállítani. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Most kezdek Plexet használni. OkosTV-re akarnám kinyomni ami Plexben van. Ezt hogy tehetem meg?
-
vtechun
veterán
-
justice84
aktív tag
Hát az elnevezéshez vagy használod a FileBot-ot vagy manuálisan kézzel nevezgeted át. Nekem pl:quantico.207.hdtv-lol.mkv, supernatural.1205.hdtv-lol.mkv ezt a formátumot is felismeri a plex.
Nem tudom ,hogy nálad az RSS hogy szedi le (egy példa jó lenne) de egy olyat eltudok képzelni hogy a magánhangzók hiányoznak belőle pl: qntc.207.hdtv-lol.mkv, sprntrl.1205.hdtv-lol.mkv nem tudja értelmezni a plex szerver.
De amint átnevezed nem fog seedben maradni. -
vtechun
veterán
válasz
justice84 #350 üzenetére
van valami trükkje ennek az elnevezésnek? Mert megadok neki egy mappát, amibe RSS-el tölti le évadok szerint lebontva a sorozatot. Ugye ezek nem feltétlenül vannak szépen elnevezve, de az jellemző rájuk, hogy legalánn az S##E## metódust követik. Ezzel a kodinak semmi baja, viszont ahogy észre vettem, a plex érzékenyebb erre. Tudtok valami trükköt, amivel szépen lát mindent és nem kel manuálisan igazgatni, és mondjuk még seedben is marad?
Köszi!
-
sugarforce
addikt
Közben sikerült beállítanom a trakt.tv scrobblert, meg a last.fm scrobblert is. A last.fm kicsit szopatósabb volt, de mindkettő működik királyul. Kössz az ötleteket!
-
huliganboy
addikt
(#504) blackrulz
(#505) justice84
Köszi srácok. Akkor marad a konvertálás Samsung TV-nek...
-
justice84
aktív tag
válasz
huliganboy #503 üzenetére
Szia.
Semmilyen "disk image"- t nem támogat [link] konvertálni kell mkv ,mp4 stb-re. -
törölt tag
válasz
huliganboy #503 üzenetére
Tudtommal ISO nem játszik.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
A PLEX ki tudja küldeni az iso fájlokat, vagy csak a kimondottan média fájlokat képes hálózatra szórni?
-
ERPY
őstag
válasz
justice84 #501 üzenetére
Siker, köszönöm, összejött, működik. Igazából jól csináltam, csak én azt hittem hogy a feliratot beteszi a film mellé file-ként a könyvtárába. De nem, máshova teszi, én meg hiába vártam hogy lesz egy felirat fileom. Előnye hogy magától csinálja, hátránya hogy haveroknak így nem tudod továbbadni mondjuk x sorozat x részeit, mert feliratok nem lesznek mellettük.
-
justice84
aktív tag
A könyvtár hozzáadásánál miután kiválasztottad a típust film/sorozat ott beállítottad, hogy a nyelv: magyar?
Az adott ügynökön (TheTVDB,TheMovieDB) nézd már meg hogy az adott sorozathoz van-e magyar infó, mert lehet még nem vitte fel senki.A SuperSubtitles.bundle -t (feliratok.info) bemásolod a syno ~/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/ mappába.Lehet kell a plex szervernek egy restart, majd az "Ügynököknél" Sorozatok - TheTVDB-nél bepipálod.Kis fogaskerékre klikk, felugrik a beállítások rész ott beállítod "Subtitle Language (1) "-et magyarra.
Ezután a Plex szerveren megnyitod azt a mappát ahol a sorozat(ok) van és kis fogaskerék - Összes frissítése (így minden sorozathoz elkezd keresni) .
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Titan Quest II
- Mazda topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Founders Edition (ingyéfox)
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest