- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz
freemanone #46 üzenetére
Szerintem pontosan ugyanazt az érvet ismételted el, mint amit én is mantrázok..
-
freemanone
addikt
Ez nem teljesen így van... és ez nem csak neked hanem az ezen témázóknak szól. Több gyártósor üzemel egyszerre. Az egész annak a függvénye, hogy hány sor van és arra hány termék jut. Minden soron van egy pont, amikor le kell állítani a gépet általános karbantartásra valamint nyersanyag feltöltésre. Ilyenkor szokta az erre specializálódott csapat lecserélni az öntő formát. Vagyis a "szerszámot", ahogy ők hívják. A gond annyi, hogy ezek több tonna súlyú öntőformák és hosszú időbe telik kézidaruval rögzíteni, kiszedni, új fejet betenni, hozzákalibrálni a gépen a nyomást az anyag minőségét stb. Több száz fajta műanyag tipus van és mindegyiknek más tulajdonságai vannak. Szinte mindig ezred miliméter pontossággal kell beállítani a fejek pozícióját, de van amikor elég a század miliméter is.... ez pár óra próbálgatás, mintanyomat készítés, gép leállítás indítás, szerszám hvítése/hűtése keretében merül ki.
Itt jön a képbe az ázsiai munkaszellem, ami megköveteli a folyamatos üzemelést. Ezért a gép állásából származó időt kiesésként könyvelik el. Még azt is ami az általános karbantartásra kötelezően kell. Nem igazán szeretik cserélgetni a szerszámot, mivel az átalában fél, háromnegyed műszakot tesz ki egy ilyen művelet (6-9 óra, minimális 5perces cigi+kv szünetek mellett). Míg egy szimpla karbantartás csupán 1 max 2 óra. Általában csak akkor cserélnek szerszámot ha kifutóban van a termék gyártása, vagy elhasználódott.
(meghibásodás esetén szintén kiesést könyvelnek el....) -
nyunyu
félisten
Viszont a gyártósort néhanapján át kell állítgatni jobbos verzióról balosra, és vissza. Na az át-/visszaállítás ideje alatt ha nem cseszegetnék, akkor legyártana 1000 egeret
Ez a veszteseg akkor is fennall, ha van 15 egered, es mondjuk at kell allitani a gyartosort G400-rol G500-ra.
-
OutsideR
aktív tag
Igen, elég hamar átszoktam, nagyon adta magát a fordított gomb, nameg gyárilag eleve a jobb gomb a bal bár ez ugye egyszerűen változtatható.
Sajnos ez a Logitech egér már nem kapható, még 2006-ban vettem, utódja sincs (és jelenleg semmilyen balos Logitech nincs) Ha megadja magát nem tudom mit veszek helyette. talán egy ilyen balos Nagát -
stratova
veterán
válasz
freemanone #35 üzenetére
Feltételezem, ilyen gyártónál is előre beütemezetten oldanak meg egy-egy átállást, hogy minimális kiesést okozzon.
-
OutsideR
aktív tag
Anno én is jobb kezes egeret használtam rendes jobbos gombkiosztással bal kézben, de aztán vettem egy ilyet:
Logitech MX610 Left HandedAzt gondoltam marad a jobbkezes gombkiosztás, de a balos kiosztás nagyon adja magát, így balkézben balos egeret balos kiosztással használok.
Ja, amúgy billentyűzeten nem wasd, hanem felballejobb meg ami körülötte van.
Sajnos már nem lehet kapni ilyen egeret, pedig nagyon megszerettem csak sajnos már kicsit elhasználódótt
A nagának kicsit sok az a 12 oldalsó gomb, ebből a szempontból a naga hex jobb viszont tetszik a 2 extra gomb a naga bal gomja mellett ami a hexen már sajna nincs rajta
-
janos1988
addikt
válasz
Avicularia #6 üzenetére
Nem egyszerűbb lenne átállítani
-
freemanone
addikt
erre reagálva:
"(#17) LordX Szerintem bármilyen magára valamit is adó gyártósoron, hétvégén vagy éjszaka végeznek a gyártás szünetelését igénylő beavatkozást. Bár tekintve, hogy Kínában a hét minden napján dolgoznak.. legfeljebb az éjszaka marad."Édesapám véletlenül pont ilyen gépeket állít be és alapvető dolog ebben az ipagárban az, hogy éjjel nappal a hét minden napján működnek. Folyamatos 12 órás műszak a becses neve MO-n. Így mindjárt el lehet könyvelni kiesésként sajnos....
-
M@trixfan
addikt
válasz
RootRulez #12 üzenetére
10 pontos lecsapás
Amúgy jó, hogy csinálnak balkezes egeret a nem szimmetrikus változásokból is. Azért ez simán lehet egy kulturált marketing kampány a Razer részéről, mert ezek az antropológiai adatok adottak. Elég valószínű, hogy a játékosok körében is hasonló az eloszlás.
-
aram01
nagyúr
valaki próbált már közületek balkezes egeret?
-
Poén is lenne,ha abalkezeseknek drágábban árulnák a cuccost.
-
thesound
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #27 üzenetére
omm, omm, omm
-
thesound
addikt
Hozzájárulok a statisztikához:
Balkezesként jobb kézzel egerezek 98%-ban. Ballal akkor szoktam, ha valami kitekeredett pózban görnyedek a gép előtt -
staccato
tag
up.jó egér
-
törölt tag
én is balkezes vagyok, de jobbal kezelem az egeret, eszembe se jutna máshogy csinálni.
-
Béééla
őstag
Nem agyon találkoztam még balkezezős gémerrel:
ugyanúgy WASD-dal nyomja, vagy a balkezeek átállnak OKLÉ-re? -
stratova
veterán
Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy nem kapok sokkot, ha jobb kézzel kell használnom az egeret, de tény balkezesek egy jó részének kényelmesebb bal kézzel az egerészés és a "kézre specifikált" egerek kialakítása valamivel ergonomikusabb is. Ettől még használható az "unisex" -> "unihand" megoldás is. De a felső kategóriás egerek is szinte kizárólag "adott kézre specifikáltak".
(#17) LordX Szerintem bármilyen magára valamit is adó gyártósoron, hétvégén vagy éjszaka végeznek a gyártás szünetelését igénylő beavatkozást. Bár tekintve, hogy Kínában a hét minden napján dolgoznak.. legfeljebb az éjszaka marad.
(#19) aram01 Magam is, volt egyszer ajándékba kapott (majd tovább adott) jobbkezes egerem és kényelmesebb a fogása, jobb az alátámasztás.
-
LordX
veterán
Az mindegy.
Viszont a gyártósort néhanapján át kell állítgatni jobbos verzióról balosra, és vissza. Na az át-/visszaállítás ideje alatt ha nem cseszegetnék, akkor legyártana 1000 egeret, akkor az 1000*haszon bevételkiesés - ez a pénz(hiány) szokta kihozni a balkezes egér "veszteségét".
Ettől függetlenül nagyon nem kell őket sajnálni..
-
mghltm
addikt
válasz
RootRulez #12 üzenetére
milyen igaz
"A 134 grammos balkezes Naga megjelenési dátumáról és vételáráról még nem esett szó, de ha a „sima” Naga 79,99 dolláros árcéduláját vesszük alapul, akkor valószínűleg nem tévedünk sokat, ellenkező esetben diszkriminációról kéne beszélnünk."
ha dragabb lenne, azt en nem diszkriminacionak neveznem, hanem ****segnek. ( ****-et nem irom le, mert elkuldenek kenyszerpihenore
)
-
azért azt a hisztit előtte, amit levágott az ürge:
"van balkezes DeathAdder, de mindet veszteségesen áruljuk"hogyne. mert tényleg nem faszmindegy a gépnek, hogy milyen sablon alapján rakja össze azt a nagyjából 1000 Ft anyagköltségű egeret...
-
Dudikoff
csendes tag
Egy 7-8 évvel ezelőtti, nem reprezentatív, felmérésem szerint a jobb- és balkezesek többsége is jobb kézzel törli a fenekét. A bal kézzel törlők többsége balkezes, de akad néhány jobbkezes is, aki bal kézzel törli.
-
RootRulez
félisten
Balkezes vagyok és jobb kézzel egerészek...
-
törölt tag
"A tervezés minden bizonnyal nem fog sok gondot okozni, hiszen jóformán egy tükrözésről van szó. "
a gyártása sem ha megvan a lóvé a fröccsöntő szerszámra ami csillagászati összeg mindig
egyébként meg kíváncsi leszek hány darab kel majd el
-
Apika
addikt
Én balkezes lévén mégis jobbkezes egeret használok. Bajban lennék a balkezessel. Az idők folyamán teljesen megszoktam a jobbkezest. De a közvélemény kutatás alapján biztosan sok embernek örömöt szereznek velük...
-
Avicularia
veterán
Én is szintén balkezes vagyok és jobbkezes beállításokkal fogom a bal kezemben az egeret és a középső ujjammal kattintok a bal gombon.
-
Haverom is balkezes mégis jobb kézzel tolja...
-
JoeYi
őstag
bal kezesként is jobb kézzel egerészek. És nem azért mert ne lenne bal kézzel fogható egér, csak szokás kérdése
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az igény tehát adott, zöld utat kapott a balos Naga.
- Gyúrósok ide!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest