Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz
micimacko #101 üzenetére
... még CCFL-es megvilágítású és sötétben jobban előjön a fekete hiánya. De mint írtam nem mindenki sötétben használja a TV-t, és nappali szobában (nem, nem vakító fényről beszélek, hanem egy sima nappali megvilágításról...nem kell sütnie a napnak sem) semmi kivetnivaló nincs a feketéjében. A plazma feketéje meg csak sötétben lesz fekete.
A jelenség magyarázata az, hogy a plazmatévék képpont-celláinak fluoreszcens rétege külső fény napfény, lámpafény hatására reakcióba lép, világítani kezd. E miatt a plazmaképernyő kontrasztja csökken, és fekete visszaadása gyengébb lesz mint egy LCD tévéé!
CCFL-es megvilágítású és sötétben jobban előjön a fekete hiánya.[nem mindegyiknél]
-
Digitalis
senior tag
Nekem meg az alábbi analógia jut eszembe, mikor zsigerből lefikáznak valamit vagy önigazolást keresnek ilyen vagy olyan hívők.
Találkozik a rendőr a haverjával, aki épp egy könyvet olvas. Megkérdezi, hogy mit olvas: - Mit olvasol? - Egy logikáról szóló könyvet. - Mi az a logika? - Figyelj, elmagyarázom! Van akváriumod? - Van. - Tehát ha van akváriumod, akkor feltételezem, azért van, mert szereted a halakat. - Igen, szeretem. - És ha szereted a halakat, akkor biztos szereted a finom halászlevet. - Igen. - És ha szereted a finom halászlevet, akkor biztos szeretsz hozzá finom bort inni. - Igen, valóban így van. - És ha szereted a jó borokat, akkor biztos szereted a jó nőket is. - Hát tényleg szeretem. - És ha szereted a jó nőket, akkor nyilván nem vagy buzi. - Hát tényleg nem vagyok. - Na ennyi. A rendőrnek nagyon megtetszik ez a logika-dolog, kölcsönkéri a könyvet. Épp olvassa ő is, mikor találkozik egy másik rendőrrel, aki odamegy hozzá: - Mondd csak, mit olvasol? - Egy logikáról szóló könyvet. - Mi az a logika? - Figyelj, elmagyarázom. Van akváriumod? - Nincs. - Akkor te buzi vagy.
-
Digitalis
senior tag
Nekem 2008-as Pilips 47" 9703 (spektra 3 true color emby, ips, 18bit ) van. Történt egy baleset vele, kijelzőt kellet volna cserélni benne. 1 évig halogattam cserét, volt nálam közben ilyen olyan plazma és lcd-is, de mindegyikben zavart valami. Elsősorban az ambilight hiánya,
aztán a vibrálás, tartós ghost, foszfor lag, zizi, színek stb. Úgy döntöttem inkább kijelző panel csere. Most újra van egy klassz TV-m és egy óriási tűéles kompromisszum mentes monitorom is egyben. Egyáltalán nem bántam meg, pedig nem volt olcsó történet
HD/BR forrásból színhűsége, nyugodt képvilága, számomra jobban bejön mint akár milyen plazma. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Smart TV, Net tv, Ambilight, különleges dizájn, passzív 3D: mindez egy tévébe sűrítve.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest