Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• BaLee

addikt

válasz zedeRIP #3735 üzenetére

A vatera értékelési rendszere egy hulladék. Ezt csak az nem látja aki nem használta huzamosabb ideig vagy szerencséje volt és nem fogott ki egy marhát sem.

Kaptam 3 negatívot, elmondom miért:
    1. Először meghirdetett cuccomra jött egy licit de az ürge nem akart fizetni, 1 hónap után meguntam, adtam egy negatívot neki, amire 1 napon belül adott ő is egyet bosszúból, holott előtte 1 hónapig nem is válaszolt semmit
    2. Licitált valaki a termékemre, olyan termékre amire (mivel tudtam hogy népszerű lesz) tettem jó pár kiemelést, ami maga belekerült jó pár 100Ft-ba. Majd a vevő kitalálta, hogy neki mégsem kell, mondom akkor legalább a káromat fizesse ki, erre nekiállt fenyegetőzni mindennel, meg fenyegetett, hogy negatívot ad nekem ha én is azt adok neki. Megkapta...
    3. Vettem egy terméket, ami újként volt árulva. Megkaptam a cuccot, 2 hét híján egy éves volt azaz a gari épp lejárt róla és egyik funkciója nem is működött. Az eladó hallani sem akart visszavételről, bizonygatta, hogy az jó, én nem értek hozzá és teljes mértékben megfelelt a leírásnak. Mikor már oda jutott, hogy nem is válaszol nekem, ő is kapott egy negatívot, leírva az egész tortúrát, hát tőle is kaptam egyet én is.

Ezeket a példákat azért írtam le, mert aki azt hiszi hogy a vatera értékelési rendszere ér valamit az téved.
    Ebayen tudod hogy működik a dolog? Ha te megveszel valamit és paypal-en kifizeted, automatikusan megkapod a pozitív értékelést, mint vevő. Ha nem érkezik meg a termék vagy bármi probléma van vele akkor a paypal ha nem tudsz dűlőre jutni az eladóval vagy nem kapod meg a csomagot szépen visszautalja a pénzed.

Ide kellene eljutnunk végre nekünk is. Nem az előre utalástól elriogatni a népet amikor rengeteg korrekt ember van, akinek simán lehet előre utalni, de egy utánvételes csomaggal ugyanúgy átcseszhetnek és még többet is fizetsz érte.

Ja a végére még annyit, hogy örülök, hogy amíg az új nem szuperál legalább a régi újra működik. Ezért respect... :R

• runner 125

nagyúr

válasz zedeRIP #3735 üzenetére

Teljesen mindegy, ha Vatera stílus lesz, ha nem.

Előre utalva így is, és amúgy is át fognak bszni, ha olyan emberbe botlasz.
    ..én már őstag és minimum jó pár pozitív értékelés alatt senkinek nem utalok előre, sőt, az olyan user-rel (ha megbízik bennem), elküldtem magamnak előre - már nem egyszer működött, s természetesen utána fillérre pontosan utalom a pénzt.
    Annó én pont vaterán jártam meg 100.000 Ft-tal. Aminek a mai napig nincs nyoma, s gyanítom már nem is lesz, pedig több ember is tett feljelentést az eladó ellen, és SEMMI. Ráadásul nem 0 napos újonc volt, hanem 100+, csak pozitív értékeléses.

Úgyhogy a biztos csalásokat gyakorlatilag lehetetlen kiszűrni - maximum ebay-hez hasonló - paypal-es fizetési módszerrel működne.

kerekfej

Igen, valami hasonló mehetne, de én megjeleníttetném Hardveraprótól függetlenül is az adatlapokon az értékeléseket. Természetesen nem a fórumba beírt nicknév alatt, de ha valaki külön megnyitja, akkor látszódjanak az eddig értékeléseinek a kimeneteli.

Aktív témák