- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Holnap megérkezik ha minden igaz a gépecske fekete színben végre
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Alister71
nagyúr
Sziasztok, nem találtam DMC-LS80-as topikot, ha van, legyen szíves valaki útba igazítani, ha nincs akkor itt tenném fel a kérdésem. Miért van az, hogy ha vaci új 2650-es Energizer aksikat veszek, új korába kibírnak 1-2 hetet is 1 töltéssel, de 4-5 hónap elteltével már 1 óra alatt lemeríti a gép. Előtte Fuji gépem volt azzal ment az aksi 1-2 évig normálisan. Most meg vehetem fél évente az új aksikat mert kinyírja a gép.
Alister from Hell
-
MLaca
őstag
válasz justaview #94 üzenetére
észrevételed teljesen jogos. azért gondoltam, hogy itt nem csak perspektívikus torzításról van szó, mert találkoztam más 24 mm-es (+/-2 mm), illetve annak megfelelő gyújtótávolságú optikával (igaz, nem csak kompakton), s nem egyszer nem ekkora, nem ilyen jellegű volt a "torzulás". hogy konkrétan ez az optika "hibája" e, azt nem tudjuk megmérni. azon van a hangsúly, hogy a felhasználónak megmutassuk, mi várhat rá az objektív nagylátó végén elkövetet képeken. a megfogalmazás valóban nem pontos, hiszen nem bizots, hogy csak perspektívikus torzításról van szó, de az sem, hogy egy nem jó tervezésű optikáról. a lényeg úgyis a kapott kép, mindegy, hogy azt mi okozza.
http://mlzphoto.hu/
-
justaview
senior tag
Először is minden tiszteletem a cikk szerzőjének. Nem kis fáradtság egy ilyen tesztet végigcsinálni, és cikket alkotni belőle. Éppen ezért nem támadásból, vagy kötözködésből lenne egy kérdésem.
A cikk végén megjelenik az alábbi kijelentés:
Ennek fényében némileg módosítani kényszerülünk az optikáról alkotott véleményünkön. Ugyan minden más igaznak tűnik, amit írtunk róla, az erős torzítás a lencse nagylátós végén természetesen lerontja az összképet.
A nagylátó végén jelentősen hordózó, fényerős optika…Kérdésem a következő:
Miből lehet megállapítani így ránézésre a téglafal képéből, hogy mennyi ebből a perspektivikus torzítás, és mennyi az objektív saját hibájából eredő hordótorzítás?
Másképpen mivel lenne cáfolható, ha azt állítanám, hogy az LX3 optikája tökéletes, amit a képen látunk az egy természetes módon megjelenő perspektivikus torzítás?
A kérdésem komoly, ezért a "mi lenne más", meg "ez tisztán látszik" válaszokkal ha lehet ne...
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
Ennyi pénzért nem is vártam sokkal jobbat. A nagylátót azért valamennyire használhatónak tartom, kipróbálom még szabadban, nagyobb térben. A telével valóban nem sokat nyer az ember, ezt egy képkivágással is el lehet érni. Lehet néha viszont direkt jól fog jönni a szélek elmosása
A makrólencsével is el lehet játszani.
Szóval nem volt egy nagy összeg, ebből az árból még egy darab normálisabb előtét sem jönne ki. Inkább érdekesség, kísérletezgetésre lesz jó. -
|AP|
veterán
Ma megrendeltem ezt a kitet:
Ha megjött majd beszámolok a tapasztalatokról, illetve teszek fel képeket is.
-
OC
őstag
Expót 1/3 EV-nként állíthatod.
Fehér egyensúlyra van pár lehetőség, de ezt leírták nálam profibban, így idézek:
"auto, napfény, felhős, árnyék, vaku, izzó, kézi1, kézi2, színhőmérséklet megadás (2500K-10000K). A kézi módokon és a színhőmérséklet közvetlen megadás kívül a fehér-egyensúly finomhangolható a zöld-bíbor és borostyán-kék tengelyen egyaránt."Videonál sajnos egyiket sem lehet.
-
Badb0y
addikt
Egy olyan kérdéseim lennének:
Expókorrekciót lehet állítani gépen ? Ha igen milyen lépésekben ?
Manuál white balance van ?
Videófelvételi módban lehet záridőt ill. blendét állítani ?
-
Badb0y
addikt
Egyre jobban úgy vagyok vele, megveszem. Tudni egyébként valami olyan gépről, aki ellenfele lehet ennek ? Vagy nem ?
Presze amiről már van valami info is.
[ Szerkesztve ]
-
OC
őstag
Szia!
Nagyon szívesen.
Ahogy érzed. Tapasztalatokat várjuk.
rumos14:Bizony-bizony.
Egyébként pedig kis érdekesség a témával kapcsolatban: [link]
Nem is olyan rossz.
Bár azért nekem kis fenntartásaim vannak, mert a személyes tapasztalat az, hogy a változó fényviszonyokhoz kicsit lassan igazodik a gép video közben, a blogbejegyzésben látható tesztben ez nem tűnik annyira fel.
-
Badb0y
addikt
Tudna valamelyik tulaj feltenni egy tömörítetlen, "ahogy a gépből kijön" videót ? (1280x720 24p).
Megnézném mit tud a gép, mert már 1 éve vacilálok ezen a gépen, csak közben felment az ára vagy 25e-vel
-
OC
őstag
Okés.
Köszi a firmware infot, majd feltolom a héten én is.
Én inkább a specifikus vásárlásokat szeretem (egyre inkább).
Szóval ha tubus kell, akkor tubust veszek, ha lencse kell, akkor lencsét veszek.Tubusból 2-kért ugyanazt a minőséget kapod, mint egy 12k-s Panából (egyéni vélemény), lencse már más tészta.
Adatok priviben mennek...
-
-
|AP|
veterán
Ma délután hirtelen megérkezett Jött egy telefon a Panasonic áruházból, hogy mehetek érte. Pedig azt hittem ebből már nem lesz a nyáron gép.
Szóval ismerkedünk és eddig nem csalódtam.
Pár kérdés merült fel:
-eddig csak ceruzaakksis gépem volt. Azt írja a használati, hogy az akksit ki kell venni, ha nem használja az ember. De ezt gondolom csak hosszabb pihenő alatt értendő. Mondjuk ha hetekig nem nyúlok a géphez. Jól gondolom?
-szép nagy az LCD, össze is tapicskolom állandóan Használ valaki valamilyen védőfóliát? Ebay-en nézegettem sokan árulnak, de nem tudom itthon lehet-e szerezni.
-ha már ebay... Arra gondoltam nem a gyári adaptertubust veszem hozzá, hanem olyat, ami egyből 52mm-re alakít (ez azért elterjedtebb szűrőméret). Találtam is ebay-en sok ilyet, sőt belefutottam egy ilyenbe is:
2.5x Tele converter for Panasonic Lumix DMC-LX3
Hát ez elég gyanús Nagyon bóvli lehet? Tubus+lencse ennyi pénzért nagyon olcsónak tűnik...Egyelőre ennyi, most örülök, hogy végre megjött
-
|AP|
veterán
Szűrőket használtok a géphez? Még mindig nem sikerült megvennem (meg van rendelve, de nem tudják megmondani mikor érkezik az országba), viszont azt nézegetem, hogy a gyári tartozékok iszonyat drágák...
Egy ND és egy polárszűrő igazán jól jönne. Az odáig oké, hogy megveszem az adaptert, ami kb. 8ezer. A gyári ND is kb. 8, ami már nem kevés, de a DMW-LPL46 polárt 20e körül láttam! Az már nagyon sok. Az adapterre bármilyen 46mm-es szűrő tehető úgy, hogy az objektívsapka is rámegy? (Régen a Fuji S5500-asomhoz volt olyan objektívsapka, hogy szűrővel már nem ment fel).Közben már többször elgondolkodtam, hogy mégis inkább Canon G10 (az legalább kapható és a tartozékok is olcsóbbak), de egyelőre még várok az LX3-ra.
-
OC
őstag
Húú de régi, de mind1
Szóval ja, megdrágult. Áldom az eszem a vételért és az időzítésért, mert én még fekát vettem 100k-ért.
pollai: Én még soha nem éreztem hiányát a nagyobb zoomátfogásnak.
(Okés, én termékfotókhoz vettem alapvetően, de azért hurcolom magammal kis kirándulásokra.)Ha makróra kell, akkor (szinte) nem kell zoom, ha meg kirándulós/átlagos fotózáshoz kell, ott meg megint nem, mert már állvány is kellene, már pedig a gép lényege vész el, ha minden hová felszereléssel mászkálsz. Szerintem...
Egyébként inkább vedd meg használtan, mert ritkaság. Én nem adnám el semmi pénzért.
Ha egyszer "kevésnek érzem", akkor is max. mellé veszek komolyabb apparátot, nem helyette.Kiegészítők méregdrágák, amik eredeti Pana cuccok, érdemes inkább szétnézni e-bay-en B+W, Hoya, Raynox cuccok után (meg persze "itt" a hardver aprón).
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
Közben meghoztam a döntést, LX3 lesz
Csak nem nagyon van készleten sehol, ráadásul feljebb is ment az ára (130k körül van).
Úgyhogy most keresgetek hol lehet kapni feketében, normális garanciával 120 körül... -
nagyúr
Nem az a lényeg, hogy hányszoros, hanem hogy honnan indul.
Ha van egy 200-400-as obi, az csak 2x-es zoomos, de látod vele a marslakók tulipántos kombinéját is
Viszont általában közelebb menni, vagy részletet kivágni egyszerűbb, mint hátrébb menni (ott a fal beltérben...). Szóval a 24mm-t így is sokkal többet fogod használni, mint a 60-at. Van ráadásul csillió megapixeled, így a 60mm-en készült kép közepéből ki tudsz vágni elég kicsi részletet, hogy még mindíg óriásplakátot nagyíthass belőle...
Hidd el, a 24mm és az f2 sokkal többet ér, mint az x-es zoom ratyi optikával és rossz fényerővel...[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
|AP|
veterán
Igazából nem tudom... egy 3x zoomos kompakttal kezdtem, néha hiányzott a nagyobb zoom (épületrészlet, stb.). Aztán lett egy 10x zoomos gépem, ezen meg szinte alig használtam ki, nem is beszélve a képek minőségéről tele állásban....
Szóval nagy zoom tényleg nem kell, de a 2,5-et azért kicsit kevésnek érzem... egy 4x-essel már kibékülnék -
|AP|
veterán
Sok helyen felmerült már a kérdés, de itt is megkérdezem:
Ez, vagy Canon G10? Szinte tökéletes gép ez, nagyon tetszik a képminőség, de a zoomátfogást szűknek érzem. Canonnál 5x optikai zoom, viszont egy fokkal rosszabb képminőség... Szintén a Panának pont a HD video...
Szóval nem tudom mi legyen... nagyon tetszik, de nem merek belevágni a 2,5x zoom miatt.
Vagy esetleg megéri várni valamire?
-
OC
őstag
Az enyémek között sem sok, de a legtöbbjük amúgy sem adna ki bő 90k-t egy gépért, mert kb. 0 különbséget látnak egy 20k-s digigéppel készült képhez.
Persze, ez igaz. Én csak azzal nem értettem egyet, hogy a gép célközönsége auto módban lövöldözésre veszi. Szvsz egy közel 100k-s kompaktot nem ezért vesz valaki (bár kérdezték már tőlem is, hogy ennyiért miért nem dslr)
-
rumos14
nagyúr
eléggé más kategória a kettő. a Pana képe jobb, a Sony nagyobb, elsősorban a nagyobb zoomátfogás miatt.
amit Zsolto leírt, van benne igazság, de a legtöbb, hasonló kategóriás fényképező sem jobb lényegesen... nyilván azért vett ő TZ1-et anno mert tetszett neki h 10x zoom átfogás ekkora gépben, 3 éve ez nagy szó volt. -
Zsolto
őstag
Hát, mielőtt bármilyen Panát megveszel, amiben a legendás Vénus Engine irtja a zajt és mossa az éleket, nagyon alaposan nézd meg, hogy tetszenek-e a képei. Nekem volt egy TZ1-esem, amit pár hét után eladtam, annyira túlprocesszált, bolyhos, mosott, életlen és homályos képeket csinált. Nem (csak) az optika volt vacak, hanem a képfeldolgozó algoritmus. Tudom, ezen azóta finomítottak, és a zajszűrést azóta több lépcsőben lehet állítani, de még a Pana bridge gépeknek is megmaradt ez a rossz híre a mosott, akvarell-szerű képekkel. A H-50 ellenben baromi szimpatikus, gyors a fókusza és ahogy a neten található képeket láttam, sokkal élesebb, természetesebb, szoftveresen kevésbé agyonvágott képeket csinál. Én egyértelműen a Sonyra szavazok. Ha kell, tudok küldeni levélben mintát arról, hogy mire vigyázz a Panánál.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Athanáz9
aktív tag
Talán felzúdulást keltek, de vacillálok egy Sony DSC H-50, és az elemzett gép között. Mi a főérv pro vagy kontra?
Thx.Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
Ijk
nagyúr
Jó lett a teszt.
Jelenleg talán az LX3 az ultrakompakt kategória királya (sigma dp1-et nem számolva), azonban akármennyire is vágyom egy kis kompaktra nem venném meg.
A legfőbb ok az ár, 90k d40 kit mellett túlárazottnak érzem. A képaránnyal sem vagyok túlzottan kibékülve 4:3, vagy 3:2-nek jobban örülnék. Sajnos megátkoztak a dslr-ek, mert még a régi nikon d50-es képei is csúnyán megverik minőségben, valahogy nekem mindegyik kompakt képe olyan műanyagszerűnek hat, pana különösen. A felbontás még így is túl magas, egy ilyen méretű érzékelőre 4mpixelnél többet nem szabad felzsúfolni. Viszont az örvendetes, hogy nem tolták fel 14mpixelre. MM-ban kézbe vettem, nekem sajnos túlságosan kicsi, nem éreztem stabilnak a kezemben (nikon p6000-es egész jó).
Hogy végre pozitívat is szóljak, egyedülálló az f2.0-ról induló ekv. 24mm-es obi ebben a kategóriában. Kis méretnek megvan az előnye, hogy még farmerzsebbe is be lehet csúsztatni, így mindig kéznél van. Vakupapucs is egy +, bár nem sokan húzzák rá ezt a kis ékszert egy vakura.Összességében ha kompaktot kellene ajánlani ez köztük lenne, ára szerintem túl magas, még az 1. osztályú optika ellenére is. Magam részéről ebben a kategóriában a sigma dp1-et választanám, de annak is nevetségesen magas az ára.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
válasz philoxenia #41 üzenetére
Igen. (legalábbis szerdán volt, akkor néztem...)
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
-
tag
Egy kis off:
A megapixel.hu-nál szerettem volna venni magamnak egy ilyen kis fekete masinériát, végighívom az összes üzletet, merthogy nem tudnak egymásról. Ezek a pesti üzleteik voltak. Az utolsónál közlik, hogy ugyan rendelésre lenne, de az oldalon feltüntetett ár, az nem tudja miért, de rossz, sosenemvolt 99 900, de legalább 120 000-ért hétfőre tudna rendelni. Akkor mondtam, hogy ne fáradjon... Most milyen már, ha megrendeltem volna neten, és idecsapják laza 20%-kal drágábban?
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
Na jó, de a fényképezőgéppel rendelkező ismerősök között, mennyi tudja mi az a záridő... Az enyémek között nem sok...
Az emberek többségének nagyon megfelel a jpeg is. Akinek nem annak előbb-utóbb nem a raw formátummal lesz baja hanem a gép egyéb képességeivel is.@MLaca : Te nyilván nem tartozol a kezdők közé. Én pl. igen
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
OC
őstag
ez pont az a kategóriájú cucc amivel a legtöbben jpg-vel, automata módban lövöldöznek.
Szerintem ez pont nem az a cucc.
Nem kötözködés, csak ennek a gépnek az előnye (az optikán és a normális felbontás/szenzorméret arányon túl) szerintem a manuális beállítások.
Én azért vettem ezt a gépet nem is olyan régen, mert nem vagyok fotós, de szépen -ahogy beletanulok- átszokhatok az auto beállításokról a full manualra. (ez egyébként szükséges is, mert makrot manuálisan sokkal jobb fotózni vele, már kis próbálgatás után is).
A másik ok pedig az volt, hogy bár természetesen kompromisszunok árán, de nem kell egyből objektívért rohanni a makróhoz (bár az előtétlencsével készült makrói sokkal-sokkal komolyabbak persze, erről volt szó a másik topicban: [link])
-
Hát azért megnézném azt aki ilyen géppel raw-ba fotóz... Ha a jpg-t javítja, akkor szerintem nem különösebb gond az a hordózás, mert ez pont az a kategóriájú cucc amivel a legtöbben jpg-vel, automata módban lövöldöznek.
Mutogatni való hater díszpinty
-
MLaca
őstag
válasz humaninsect #22 üzenetére
köszönöm az információt, beszereztem a rawtherapee legújabb változatát, tanultunk a helyzetből, ezután ezzel lesznek megnyitva a raw fájlok! a cikket módosítottam, kibővítettem egy pár bekezdésnyivel. jó olvasást!
-
HÁZIGAZDA
az adobe termékek automatikusan korrigálják a torzítást? bevallom, nekem ez új, de elhiszem. utánanézek.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
cizoe
őstag
Na human téged is látni a prohardveren? What Just Happened? ütött!
ON: Nagyon bejön az lx3 készülékháza, teljesen oldschool ruszki családi fotógép hangulata van. Tetszik!
(#16) MLaca: Akkor miért gyártanak ezüstben? Kisebb érdeklődés, kevesebb haszon (olcsóbb). Amennyivel meg olcsóbb, mint a fekete nem hinném, hogy annyival többen vennék, hogy megérje. Na ezt a mondatot jól összehoztam.
[ Szerkesztve ]
-
humaninsect
csendes tag
semmit nem szívott, a silkypix és minden adobe termék automatikusan korrigálja a torzítást. Elég csak Rawtherapeban megnézni a rawokat.
Itt két képen bemutatják, hogy mi a különbség
http://www.seriouscompacts.com/2008/10/panasonic-lx3-lens-distortion.html
Mindenki be****ta odakinn, amíg nem volt olyan raw szoftver, ami kezelte a panasonic tuning nélkül a fileokat. De gondoltam így januárban, amikor a kozmetika már 2 hónapja ismert tény, nem fogjátok ti is ;)
Ettől még fasza masina, kiemelkedő a kínálatból már csak a 2.0 miatt is, de tényleges hordótorzításban a Ricoh 24mm-je odaver neki, csak azt meg nem is nagyon kapni itthon.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
gyerekek az űrt nem bezárni, hanem kitölteni szokták
A vér nem válik VAZZE!™
-
HÁZIGAZDA
no, megnéztem a raw fájlokat. nincs bennük komolyabb hordó, pont úgy néznek ki, mint MLaca jpg-i. érdekes, ennek fényében nem tudom, mivel szívott Thom Hogan...
-
sbazsi
veterán
engem csak az érdekelne, hogy a szürke változat mivel tud kevesebbet, hogy az edigitalnal 10.000 Ft-tal olcsóbb?!
-
HÁZIGAZDA
lightroomban is tudod korrigálni, csak az nem olvassa a gép "beállításait, okosságait", mert nem ismeri a gépet. a silkypix a panasonic által adott gyári konverter, pontosan úgy jeleníti meg az lx3 raw képeit, mint az lx3 jelenítené meg jpg-ben. ezért tudja javítani automatikusan. ahogy a capture nx is javítja a CA-t a nikon vázaknál stb.
-
rankesz
veterán
Azért a szemöldököd kiszedhetnéd legalább középen...
-
Zsolto
őstag
Hö, pont ilyen képeket szeretnék látni én is
Amúgy nekem a barna csempéről készült kép a tesztben egyáltalán nem tetszett. Valahogy furcsa a torzítása, ránézel, baromi hordó, de a szélein viszonylag jól futnak a vonalak. Aztán elolvastam alatta, hogy milyen jó a torzítása, főleg a 24 mm-hez képest, és ezt nem értettem pontosan. De most lehet, hogy rávilágítottál valamire ezzel az automatikus szoftveres korrekcióval, lehet, hogy annak a hatása érződik a képeken.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
HÁZIGAZDA
Laca, mivel dolgoztad fel a raw fájlokat? azért kérdezem, mert Thom Hogan panaszkodott az obi borzalmas hordótorzítására 24 mm-en, amit a Pana korrigál automatikusan (jpg, SilkyPix). gondolom Lightroom vagy ilyesmi alatt ez nem lehetséges. a kérdés, h Thom Hogan fogott ki egy hibás vázat, vagy tényleg komolyan hordózik az obi? megnézed nekem? csak mert én is elgondolkodtam kicsit a vázon (bár én is meg fogom várni az m4/3-ot).
-
Dax27
csendes tag
Nem sok kicsit ez a 3mp-es képkészítési idő? Álltalába mennyi szokott lenni?
-
nagyúr
Jó kis gép, komolyan elgondolkoztam rajta, csak kicsit még drága. 60k-t simán kiadnék érte
De aztán úgy döntöttem, megvárom az oly mit talál ki m4/3 fronton...Aki él és nem boldog, az téved!
-
MLaca
őstag
A teszt már korábban is kikerült volna, de az általános sz@r idő és az egy pár napja megjelent firmware frissítés (ami miatt az összes tesztképet újra kellett csinálnom) miatt nem volt már idő kültéri képekre. Fogom pótolni, amint süt végre az a sárga gömb az égen (vagy esik a hó).
-
Zsolto
őstag
Klassz, alapos írás, a gép meggyőző, köszi.
Nekem súlyos Lumix-undorom van, mióta pár hónapig volt egy TZ1-esem, azt a brutálisan ostoba zajszűrést és részlet-elmosást, bolyhosodást, amit az produkált, nem bírtam elviselni. Sajnos ez az eddigi Lumixokra is jellemző maradt, de a szerző szerint itt már nincs ilyen gond. A tesztábrás felvételek valóban biztatónak tűnnek, de megnéztem volna azért pár jobb, tanulságosabb szabadtéri fotót is ennek alátámasztására. Nem baj, hogy nem süt a nap, a 2-es fényerő mellett bizonyára lehetett volna illusztratív utcai felvételeket lőni, amiken sok apró részlet figyelhető meg. Kiderült volna az is, hogy mennyire életlenednek a sarkok.
Ettől függetlenül jó teszt, szép időben talán pár tesztfotóval még ki lehetne egészíteni.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
Új hozzászólás Aktív témák
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Whisky topik
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest