Hirdetés
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Ezt majd ő eldönti, hogy megér neki annyit vagy sem. Ha nem, akkor meg ne morogjon senki, hogy az utolsó pillanatban hozzák be a számlákat a kedves vállalkozók. Tőlem leterhelheti nyugodtan magát ezeken a napokon. (egyébként a felvételt nem egész évre gondoltam, hanem időlegesen)
-
juliabrilke
veterán
Igaz. A könyvelők azok a tipikus, minimálbérből élő emberek. Érdekes, hogy az általam említett problémát jó páran meg tudták oldani, azzal, hogy embert vettek fel. Igen, malmoznak ameddig nem érkezik meg az összes számla. De utána határidőre többen be tudják fejezni és minőségi munkát tudnak végezni.
A fent leírt rémtörténet pedig megtörtént eset, saját tapasztalat.
-
TBG
senior tag
TBG: A VB-t azert meg en sem gondoltam komolyan, de miert zarna ki a hasznalatat az, hogy Java applettel is fel lehet tolteni az adatokat?
Természetesen nem zárja ki, de nincs az az őrült fejlesztő, aki egy Java applet-ből nem egy Java servletet szólít meg. Szóval, a felvetésed nem helytelen, de tisztán elméleti jellegű.
-
bambano
titán
A következő az csak egy példa. Ha én leállok tárgyalni, mondjuk az IBM-mel, hogy ilyen szintű beruházást akarok csinálni, akkor egy olyan szerver, ami ma alkalmas applikáció futtatására (8 darab 3Gs c2d xeon mag, 32G ram, két diszk az oprendszernek, a többi hálózatról), az nagyságrendileg 8 kiló, kiterjesztett garival, egyébbel is megáll 1 miller alatt. Egy izmosabb gép, amire adatbáziskezelőt raknék, az megáll 2 miller alatt. A cikkben a jelenlegi rendszer megerősítéséről van szó, nem újraírásáról, tehát nem biztos, hogy akarnak programot fejlesztetni.
5 milliárdból 5 ezer darab appszervert vagy 2500 darab db szervert lehetne venni. Tudom, csalás van a számokban, mert egy storage-re pakolt oracle nem 2misi/node, ezt elismerem.
Mi a lótetűt kezdenek 5000 darab appszerverrel???
Egyébként az ügyfélkapunak 700 usere és több millió regisztrált adóalanya van. Ne keverjük szerintem. A pH!-n meg szokott lenni 2000-3000 konkurrens felhasználó.
Még egy adalék: egy ilyen gép simán kitol magából 2.5GBit/sec adatforgalmat, pl. http letöltés esetén. Másrészt volt már a kezemben ennél sokkal gagyibb gép is, ami 450MByte/sec felett produkált tartósan vinyó írást.
Szerintem ebből az 5 milliárdból tartják el a kopint dolgozókat is, függetlenül attól, hogy ezen a projekten dolgoznak-e vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Mini PC
- Xbox Series X|S
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- Xiaomi 14T 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest