Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Itt a folytatás:
Játékos számítógépek 2011 elején -
agemate
addikt
Megmondom őszintén, én is örülnék, ha valaki megírná, ugyanis fogalmam sincs, hogy milyen notebook jó és melyiket kell elkerülni. Van itthon egy Dell Inspiron 1545, az elég masszív gépzet, már ami a borítást illeti, viszont a kijelzője gyatra, filmnézéshez alkalmatlan, még szerencse, hogy munkára használjuk
-
SzalaiG
addikt
Nagyon jó cikk.
Van ilyen notikkal? -
HalasKYO
aktív tag
Ment PÜ
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
agemate
addikt
válasz ZolikaE46 #215 üzenetére
Szia, ajánlom ezt a topikot!
-
Kakaduku
senior tag
Nagyon,de nagyon jó kis írás. Én most tervezek, vagyis már meg is rendeltem a cuccokat az új vasba. Nagyon sokat segített!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok kéne egy kis segítség tőletek... még pedig kb 150.000Ft-200.000Ft között össze szeretnék rakni egy gépet amibe szerepelnie kellene procinak, alaplapnak, ramnak és videókártyának. Én ezekre gondoltam:
Proci: i7 920-tól 950ig.
Alaplap: Gigabyte GA-EX58 ud4p,
Videókártya: Ati Radeon 5850 1Gb
Ram: Corsair 3x2Gb 1666Mhz, vagy Kingstone 3x2Gb 1600Mhzde várom a jobb megoldásokat, ötleteket, tanácsokat. és köszi a segítségeteket előre is. Lehet ezt nem ide kellett volna írnom, de nem találtam hirtelen jobb topikot erre.
-
lee732
tag
Sajna az a topic nem olyan jó, mint a "milyen PC-t vegyek", már 2-szer is kérdeztem, de senki sem válaszolt
De megfogadom a tanácsod, és nem fogok százezreket kiadni feleslegesen, főként, hogy minőségre nekem a mostani SyncMaster 710T is tökéletesen megfelel (csak kicsi a képernyő).
-
agemate
addikt
Szia, azért van kiemelve, mert nagyon jó az ár/érték aránya. Igazi LED-es monitorok (OLED) még nincsenek elterjedve, csak LED háttérvilágításúak, ezek meg értékükhöz képest drágák. Nem ajánlom. Ez a BenQ jó választás lehet, de kérdezz be a hozzáértőkhöz is a "Milyen monitort?" topikba!
-
lee732
tag
Szia Agemate,
A monitoros résznél a BENQ G2420HDB van kivastagítva. Ezt mi alapján ajánlottad?
Amúgy jelenleg mit vennél a 24 colosok között (érdemes LED-es technológiára váltani?)
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz @matthew@ #206 üzenetére
DDR2-800/1066 és DDR3 1333 között nincs észrevehető különbség játékokban.
Nekem is volt 4850-em, 512-es, én is full hd-ben játszottam vele, pl Dirt2-t, CoD6-ot, de Crysis-t, Metro2033-at, Far Cry 2-t már nem nagyon bírta játszható fps-sel
A GTA IV-nek meg sok memória kell, semmint erős videokártya. -
@matthew@
őstag
A videókártyákhoz:
én egy Sapphire HD4850-est használok 1GB-s változatban és a 82 cm-s tévémen is mennek a dolgok maxon (FullHD 1920x1080), igaz nem gyakran játszom úgy és pl GTA IV-t játszom így.
Ez csak egy hozzáfűzés.
Am a ddr3-nak van bármi teljesítméy javító hatása, mert én 4 GB ddr2-t használokMatthew 24:42
-
lee732
tag
Agemate: lenne, egy kérdésem a renderelős géppel kapcsolatban:
Memóriának a következőt ajánlod:
2x CORSAIR Core i7 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT 52k
Ez most az jelenti, hogy 4 slot? (4 x 2Gybe). Nem lenne jobb inkább 8Gigabyte KIT-ben (2 x 4Gigabyte).Azért kérdem, mert hasonló gépet veszek, és az alaplap leírás szerin 4 slot van összesen, tehát később nem igazán lenne lehetőség bővítésre.
-
szki
őstag
Huha! Ez szép munka!
Nem olvastam végig az összes oldalt, de amit átnéztem az tetszik. Nagy segítség lehet a gépvásárlóknak!
Elég bő a választék a mai világban. Lehet kedvünkre konfigokat összarakosgatni -
agemate
addikt
"Egy jo hutesnel nem a venti, hanem a hdd hangja zavar."
Érdekes, a házamban van 3 darab 12cm-es AC 12 PWM és egy Xigmatek 12cm-es PWM venti és furcsamód, most én is csak a vinyót hallom.. Pedig az nem egy Veloci raptor, aminek hangja van, hanem egy F3-as Samsung, ami igencsak halk.
A 3 AC venti került 3k-ba, egy ilyen S-Flex Schyte meg mennyibe is kerül?
Azért mert japán és ilyen-olyan csapágyas, nem biztos, hogy jobb. Az AC pl svájci, azok is a szarról híresek nem? Svájci órák is milyen pontatlanok.. -
törölt tag
"Ez igaz, csak semmit sem mondtal"
Dehogynem, pont azt hangsúlyozom, hogy egy gép összetevőinek több nézőpontja van. Számodra viszont egyetlen egy: INTEL. Fel van rakva a szemellenző és hajtogatod a magadét. Nyitottság "óne".
" vita arrol szol, hogy ha valaki olcso gepet akar, akkor intelt kell vennie, ha csucs gepet akar, akkor intelt kell vennie."
Nem értek egyet, szerintem ha vki olcsó gépet akar, akkor pont hogy érdemes számításba venni az AMD-t. Phenom 955 33k, i5-760 48k. USB3-as SATA3-as deszka INTEL: 30k, AMD: 25k. H55+i3-530: 40k, AM3 HD4200 + X2 240: 25k. Ezek a különbségek 15-25-40eFt-os különbséget is szülnek. Ami már az értelmesen gondolkodó emberek joggal megfontolnak és jól is döntenek.
"Akkor miert vizsgaljam ujra?"
Mert mondjuk a Phenom igaz 3,2Ghz-en jár, az i5-750 meg 2,6-on, de a hozzá való alaplap is olcsóbb lehet, a cpu is olcsóbb, így összesen simán 20 ezret meg lehet spórolni, miközben a Phenom is majdnem hozza az Intel teljesítményét. A magfeloldást meg újra megemlítem, mert én ellentétben veled érvékkel is alátámasztom a mondandóm: Phenom 550 4 magosítva letesztelve PHaprón: 25k ha jól emléxem. Majdnem fele annyiba kerül mint az i5-750 és játékokban pl. mondjuk 3FPS-el kevesebbed van, puff...
"Akkor aranyaiban miert tobb az elado amd gep, mint az intel?"
Ezt honnan veszed? Szerintem mivel a piac kb. 80%-át az Intel uralja, gondolom abból is van több eladó
"A hd4200 nem minden filmet tud gyorsitani, ezert csak megfeleloen eros procival hasznalhato."
Mutass egy ilyen filmet, link... megnézem. Épp itt egy HD4250 + X2 245. Utóbbi elég gyenge, vagy alul feszeljem neked?
"Viszont ha eleg eros procid van, akkor felesleges a dragabb, eros (valoszinuleg tobbet fogyaszto) igp-ju alaplap."
Persze, Phenom 955-el meg GTX460-al tényleg nem kell IGP-vel mkv-t lejátszani Attól egyébként még jól jön egy jó kis IGP, mert ha diszkrét vga-t cserélsz vagy meghibásodik, akkor a gép használható és nem is akár hogyan, mert 1024x768-ban még jónéhány game elfutkározik rajta. Azoknak is jó, akik 2 lépcsőben vesznek gépet, pl. 1-2 hónap múlva veszik meg az izom VGA-t.
Egyébként nem tudom milyen fogyasztásról beszélsz. Az említett HD4250 + X2 245 konnektorból 50 wattot fogyaszt üresjáratban, netezés stb... és ez még éppen nem is 80%-os táp, hanem vmi régebbi, talán ha 70 ha van. 50w * 0,7 = 35 wattot eszik az AMD PC, LOL
"Felesleges a dragabb, tobbet fogyaszto proci, amit csak hangosabban tudsz lehuteni."
Ne fárassz már ezzel a hűtéssel. Egy átlag PC-be, átlag user-nek Arctic Cooling, Coolink ventik is megfelelnek, Hyper 212, TX3 cooler is szintén. Sokan gyárival használják. Pl. az AMD Athlon gyári ventik sem hangosak, ezt állíthatom, tapasztalat."el tudom kepzelni, hogy az amd magasabb fogyasztasa miatt, egy munkahelyi gepbe meg a kozep kategoriabol sem erdemes amd-t venni, mert az ara+villaynszamla tobb"
Munkahelyi gépbe nem is igazán vesznek AMD-t, többek között az általad is markánsan fémjelzett beidegződések miatt. Tudod mit vesznek? Elmondom: lga775-öt, Asrock G31+ E3500, 1-2GB DDR2, fos kodegen, hákácé stb. táp, nyekenyóka vékony lemezes, zörgő merkuri papír ház. Ennyi. A beszállító eladja a sz@rt jópénzért.
No persze van ahol egybegépeket vesznek, dell, hp, stb. Mondjuk azoknak a belseje sem tartalmaz a fentieknél sok esetben jobbat, max adnak rá 3 év helyszíni garit és fizesd meg a márkát, mert min 2x drágább annál, mint ha összeraknál minőségi cuccokból egy korrekt gépet, ami egyébként nagyságrendekkel jobb lenne.
Nekem nem kell bemutatni a magyar szokásokat. Nemrégiben is egy elég nagy ügyfélnél voltam, állat nagy szerverpark, több 100 biztosan. Telepítek egy ÚJ szerverre, cserélték a régit mert az már igencsak kiszolgálta az idejét. Számítógép tulajdonságok és mit látok? G6950 !!! Dobtam egy hátast majdnem és ez egy BRAND MÁRKÁS gép volt! Márkát természetesen most nem említek, utánanézhet aki akar, a belépő katos szerver gép ez a nagy nevű cégnél. Fizikai 2 magos INTEL kb. 20 guriga. Nettó áron mondjuk 15 mittomén. A NAGY cég vette 10k-ért
G6950-et mi max HTPC-bne ajánlunk! Ezek meg szerverbe rakták és nem tudom mennyiért adják, de valszeg dobnám a 2. hátast ha megtudnám, nem is akarom...
Jó éjt. AMD rulez
-
törölt tag
"Vagyis szerinted az alapszint nem jo, a csucs kategoria nem kell, pont az a kozepkategoria a jo jatekgep, amit amd-bol tudsz olcsobban osszerakni."
Senki sem mondta, hogy nem jó az alapszint. A keret, a futtatandó szoftverek/játékok, monitor felbontása, az ár/teljesítmény stb. határozza meg egy gép összetevőit. Lehet az INTEL, AMD, NnVidia, ATI is.
Akik azt mondja, hogy sz@r az AMD, mert Te ezt mondod, az egy berögzött több éves tévinformáció alapján ítél. A dolgok változnak, anno jó volt a Seagate, most nem jó. Nyárig jó volt a Radeon, most az Nvidia a nyerő. Tavaly vezetet az Asus, most a Gigabyte alaplapokban. Régen voltak gondok az ASRock deszkákkal, ma már nincsenek. Soroljam még? Attól hogy X évvel ezelőtt pórul jártál bizonyos márkákkal, az még egyáltalán nem biztos h nem lenne célszerű újra vizsgálni a kérdést.
Mennyibe kerül ez a folyadék csapágyas ventid, csak érdeklődöm?!
"Ez a kulonbseg az intel es az amd kozott. Az intel nem ujszerut, hanem ujat gyart."
Kiforgatod a szavaimat, véletlenül került bele "újszerű". Úgy látom nem maradt más fegyvered
Egyébként azt sem állította senki, h az INTEL nem jár előrébb az AMD-nál. Való igaz, ugyanolyan frekin erősebb és kevesebbet fogyasztó CPU-kat gyártanak, többek között ezért is drágábbak (plusz azért, mert a hozzád hasonlóak hülyeségeket beszélnek). Persze ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne AMD-t venni. Az olcsóság mellett van annak is előnye, magfeloldhatóság, AM3 alaplapba belerakható 1-től a 6 magos cpu-ig minden. AM2+ -os alaplapba is hasonlóképpen, tehát akinek DDR2 memója van, nem is kell tőle megvállnia. Ezenkívül ott van a megannyi kiváló alaplapi IGP-vel rendelkező olcsó AMD deszka. 12k-ért HD4200-as alaplapot vehetsz, ami azért valljuk be őszintén, kellően gyors. Full HD lejátszásra egyszerűen beállítható.
A vita pedig remélhetőleg részemről is lezárva, mert nem igen látom értelmét, veled...
-
lee732
tag
Egy kérdésem azért van a cikkel kapcsolatban:
Tényleg van olyan, hogy Karácsonykor feljebb mennek a PC alkatrész árak? -
bálint0520
tag
Én nem szertnék belekötni a cikbe mert nagyon jó lett de találtam egy kis hibát a processzoroknál azon belül is amit 1366 os platformrol irtál hogy az intel i7 975 hatmagos ez tudtomal nem igaz mert az csak 4 magos és a i7 980x a hatmagos.Bocsi nem akrtam belekötni.
És grat a cikhez nagyon jó lett
-
agemate
addikt
Íme egy kép azoknak, akik szerint felesleges négy magos processzort venni játékra.
-
borg315
aktív tag
válasz kelzsoca #168 üzenetére
1. nem választ hanem új hozzászólást írtál
2. nem hivatkoztál semmilyen előzményre
3. egyértelműen azt írtad h semmilyen konfigra nem jó a 775
4. sok mindenről volt szó, nem csak a q9550ről, ráadásul oda nem is illik a kommented (vagy minden kommented előtt mindenki olvassa el a 150+ hozzászólást és találja ki h melyikre gondoltál írás közben?)
5. valóban nem beszéltél kisgépről, de a cikk igen, te meg elkezdtél beszólni azoknak akik a 775öt védikezt jó alaposan benézted.
-
Chanel
tag
jó cikk.gratula
-
törölt tag
"Az AMD a dragabb!!!"
Nem tudom miért az AMD a drágább...
Intel i5-760 ~50eFT, hasonló tudásban AMD Phenom 955: 35eFt
Intel i3-530 virt. 4 szálas: 28k, hasonló tudású fizikai 4 magos AMD: ~20kEzenkívül H55-ös alaplap ~18k, AM3-as alaplap ~12k
Nekem nem kell az árakkal jönnöd, tudom fejből bármelyiket ami számít. lga775-öt ne kérdezz"jatekra is alkalmas uj gep szerintem kb 80k Azzal mar az uj jatekok is mennek. Akinek meg full hd, 100fps kell, ugyis i7-es intelt vesz 200k koru"
Nagyon leegyszerűsíted a feladatot. Egyértelműen nem jelenthető ki a 2 véglet. Azt mondanám 80k-ból belépő szintű gamer pc-t lehet venni, gagyi házzal, mondjuk egy hd4850-el 2GB rammal 1440x900-ra.
Az i7 meg teljesen felesleges játékra. Itt is megmutatkozik mennyire nem értesz hozzá és csak hajtod a hülyeségeidet.
"Scythe 12cm sony folyadekcsapagyas venti nagy hutobordan 10-20W fogyasztas tobblet miatt 400 helyett 800rpm-el forog. 400-on meg nincs hagja, 800-on mar van."
És? Nagyon nem érdekel a Sychte-d, szabályozd le 400-ra bios-ból vagy akárhonnan, ha még a szúnyogok szárnycsapását is hallod, vagy vegyél CM Hyper 212-öt, annak még 800-on sincs hangja.
"anyagi oka volt, hogy nem arul amd-t. Tul sok gond volt veluk. Aranyaiban tobbszoros az intelhez kepest"
Régebben esetleg elhiszem h több gond volt velük, annyit tudok jobban melegedtek, stb. Ellenben ez már a múltté. Az ismerődös valszeg egy berögzött idős boltos, aki nem követi a hardver változásokat, nem olvas fórumokat, nem hisz a fiataloknak, az újszerű dolgokat nem fogadja el és csak a Béla bácsinak hiszi el a postásnak azt is, hogy létezik már 6 magos AMD processzor is, sőt a Bulldozer nem csak az utcán jöhet, hanem majd tavasszal is
-
addikt
Szia!
Grat a cikkhez!Hozzáfűzésem, szigorúan magán vélemény, meghallgatni kéretik, egyetérteni nem kell
Hangkarik: Szerintem az 5.1-el nem lesznek kevesebbek az alaplapi hangkeltők. Digitális kimeneten tökéletesek lehetnek, egy egyszerű filmnézős gépre. Manapság úgy tudom már az EAX is kifutóban van, így nem szükséges egy X-Fi karit vásárolni a jó játékhangzásért sem, így itt is él az előző kari. Akkor lehet fontos egy usb-s vagy egy pci(express)-es eszköz megvásárlása, ha a hang rendszerünk további tagjai (erősítő, hangládák) bazi jó minőségűek és a hallásunk is eléggé kifinomult hogy levegye a különbséget a 96kbps-es mp3 és a flac között. De az esetek többségében ez nem így van, így megint átlagra marad az alaplapi. Szerintem. Lehet vitázni ezen.
Egerek: Szerintem felesleges a 2000DPI-s egér. Egy frankó Microsot Intellimouse 400DPI-n sok esetben tökéletes választás lehet még fps-re is. Aki kezdő játékos annak úgyis tökre mind1, nem ettől fog jól menni. Annak idején Én is beszereztem egy Razer Diamondback-et most is 1600DPI-n megy. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, sose éreztem, hogy kevés lenne a felbontása... sőt, néha jól jönne 800DPI... de mind1. A lényeg azon volt, hogy nem a 2000DPI-s lézeres szarság miatt lesz használható az egér(ugyanaz mint a megapixel/zoom hajhászás a fotógépeknél).Ezeken felül jó pár gépelési hiba van benne, ami nem ront a tartalmon, csak a küllemen, érdemes volna még egyszer átnézni.
Nagy írás! További hasonló klassz cikket.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
GrooveHero
addikt
Hali!
Szerintem CAD-ra pont hogy nem a legjobbak ezek a videokártyák, mert nem erre találták ki, azok játékra valók.
Ide a Quadro, Elsa, stb való.Amúgy a cikk fasza, csak hiába 2010 végén járunk ha vkinek csak annyi pénze van, hogy tud venni egy használt 775-ös P45-ös deszkát, sőt, elárulom, még jó 2-3 évig ezt kell majd nyüstölnie, mert jobbra sajnos nem telik neki.
Na de mind1, még 1x grat a cikkhez.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
agemate
addikt
válasz Intel fan11 #176 üzenetére
-
Intel fan11
őstag
üdv!Gépet szeretnék keret 220ezer ft !
Használat játék filmezés internet konvertálás és időt álló legyen!!
várom az ötleteket ja és intelt szeretnék!!
Battletag: hojszi#2983
-
blunt
aktív tag
jo cikk!
-
törölt tag
Egy gép vásárlásakor sokaknak egy összegben kell kiadni a zsét. Na most könnyebb egy olcsóbb AMD-t megvenni, mint egy drágább Intel-t, főleg akkor, ha a vevő fiatal és mondjuk a villanyszámlát nem is Ő fizeti
A keret pedig elég soxor adott, ennyi van rá és kész, nincs több még 10 ezerrel sem...
A szülőknek is jobb gondolom, ha egy gép pl. 180k helyett pl. 155k. Ők meg aztán úgy sem tudják mi mennyit fogyaszt, szóval ennyire szerintem nem érdemes belemenni a sűrűbe, felesleges.
A 30wattal több felvett teljesítményen történő disszipált hőelvezetésről meg annyit, hogy mondjuk egy Hyper 212 cooler teszem azt 200RPM-el magasabban jár, na bumm, most akkor mi van? Amúgy is igazából főleg a nyári pár nagy meleg hétben van szükség jó hűtésre, manapság a 22 fokos téli szobákban baromira mind1 szinte mi mennyire hűt a PC házban.
"Ismerős boltos": nos, kb. nemsokára ismét meg fog jelenni egy országos pc felmérés, annak is a friss őszi verziója, majd a gegparádéban olvass bele mennyi idióta PC boltos van kishazánkban, a Te ismerősöd is gondolom közéjük tartozik.
Azt a boltot, mely nem foglalkozik AMD-vel, tovább megyek, egyenesen ellenzi és nem ajánl ilyen gépet és nem veszem "emberszámba". Ezzel pedig nem vagyok egyedül.
Azt meg ne gondold, hogy én AMD fan vagyok, szó nincs róla. Csak ismerem mindkét oldalt és tudom hogy ez és az is jó, előnyei hátrányai vannak mindkét félnek, de az AMD szabadsága és olcsósága felülmúlhatatlan, tehát hiába erősebb és fogyaszt esetleg kevesebbet némely INTEL cpu, attól még azok szemében, akik kicsit is mai modern aggyal gondolkodnak, van létjogosultsága az AMD-nek.
-
BemAnyó
senior tag
Végig olvastam, szerintem tök jó kis cikk, sokaknak segíthet
-
kelzsoca
félisten
Nem tudom miért szólsz bele olyan dologba ami:
1. nem hozzád szól
2. nem tudod miről szólHa elolvastad volna az előzményt is akkor tudnád hogy arról volt szó hogy adott felhasználónak van egy megépített 775-ös konfigurációja és azon gondolkozik hogy Q9550-es processzort vegyen -e bele vagy cserélje le az egész gépet.
Én nem beszéltem irodai kisgépről, nem tudom ezt honnan gondoltad
Egyébként ha ilyen okosnak érzed magad, adott a lehetőség gyere be a milyen asztali gépet vegyek topicba és a felmerülő igényekre ajánlj konfigurációkat.
[ Szerkesztve ]
-
borg315
aktív tag
válasz kelzsoca #159 üzenetére
ha most kellene 0-ról felépíteni egy konfigurációt akkor mi számít ésszerű és jó döntésnek, és biztosan mondhatom nem a 775-ös vagy AM2-es rendszerek ezek.
tehát szerinted nem létezhet olyan eset, amikor egy igényre a 775 lehet a válasz?
segítek: irodai pc intel alapon, költséghatékonyan?
vagy ebbe is menjen bele az i3? na ne röhögtess...
-
törölt tag
Megjegyzem új gépbe már a hazai PC-s boltok sem ajánlottak LGA775-öt, 100 ajánlatból talán ha 2 volt ilyen. Ellenben volt sok 2 magos i5-6xx, most erre a hülyeségre tértek át Többen még vitatkozni is leálltak velem, hogy hát az i5-6xx az 4 magos!!! Persze, virtuálisan igen, na de fizikailag? Erre meg azt monták, hogy ma már az új szoftverek a virtuális magokra vannak optimalizálva Sok idióta.. .
-
törölt tag
Nem favorizáljuk a drága CPU-kat, a korszerű és jó ár/teljesítményű megoldásokat preferáljuk: Összehasonlításképpen mert látom nem érted:
AM3 alaplap + Phenom 955: 15k + 35k = 50k
Lga775 alaplap + Quad: 15k + 50k(80k) = 65(95)kElőbbiben DDR3 memót is kihasználja, korszerű konfigod van, lga775-ben ddr2-öt teszel, régi kifutó korszerűtlen PC.
A 10k-s CPU pedig nem elég mindenkinek, pl. egy GTX460 új VGA kari már limitál egy 4 magos Athlon-t is, tehát ahhoz nem azért kell erősebb CPU, mert azt akarja akárki is hogy a user többet költsön, hanem azért mert logikus magyarázat van rá...
Az AMD-vel meg nem értem mi a bajod? Attól, hogy 8x töb INTEL-t adnak el ma mint AMD-t, attól még az is lehet jó vétel. Főleg azoknak akiknek kevesebb pénzért majdnem olyan sebességet akarnak, mint amit az INTEL ad drágábban.
Hozzátenném még a magfeloldást is, mert 27eFt-ért 4 magosított Phenom 555-öt lehet venni itt PH-n előtesztelve. Lényegében ennyi pénzért olyan erős CPU-d van, mint amit mondjuk kvadban 60-80eFt-ért vehetnél meg. Kapis??
Az részletkérdés, hogy a magyar PC-s boltok nagy vagy tök mind1 mekkora része, de nem ismeri az AMD-t és egyáltalán nem is forgalmaz. Ez inkább szégyen és elgondolkodtató!!!
Menjen be akárki a környezetében mondjuk 5 db PC-s boltba és kérjen AMD ajánlatot, sok helyen azt sem tudják eszik-e vagy isszák.
-
kelzsoca
félisten
Látom már ebben a topicban is felütötte a fejét a 775-ös rendszert pátyolgató társaság.
Nincs is ezzel semmi gond, mindenki védje vagy ne védje az általa drága pénzen összeállított már elavult rendszerét, de ezen írások célja nem ez, az egész nem a 775-ös vagy AM2-es rendszerről szól, hanem arról ha most kellene 0-ról felépíteni egy konfigurációt akkor mi számít ésszerű és jó döntésnek, és biztosan mondhatom nem a 775-ös vagy AM2-es rendszerek ezek.
Ettől függetlenül lehet még a mai napig is a régi rendszerből jó dolgokat összerakni, de ezzel már egy másik cikk foglalkozhatna, és a szájkaratésok előtt is adott a lehetőség, cikket kell írni.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
"Attol nem lesz jobban hasznalhato egy gep, hogy feleslegesen akar 2x olyan eros proci van benne.
Ha az az eros proci tobbet fogyaszt (=AMD), akkor hangosabb hutes kell hozza es no a villanyszamla, ezert rosszabb, mint a feladatra megfelelo kisebb teljesitmenyu proci."Nem vitattam, nem is írtam ilyet, hasonlót, ehhez kapcsolódót. Láthatod a processzor oldalnál, hogy i3-at nem is ajánlottam office géphez.
És amennyivel drágábbak az olcsó AMD-k az olcsó 775-ös prociktól, annál kétszer jobb választások is. DDR1-es ramot nem adsz el olyan drágán, én tavaly ilyenkor adtam el DDR400-as élettartam garis 512-es modult, hát 2k-nál többet senki nem kínált érte. 4k-ból meg nem veszel 1GB DDR3-at.
DDR2 vs DDR3 sebesség: Valóban nincs számottevő különbség, illetve i5/i7 már tud profitálni 1600-as ramokból is pl AutoCAD használta során. Csak az új (tavasszal megjelenő) architektúrába a DDR2-t nem fogod tudni belerakni.
Amúgy az általad lehúzott AMD kínál olyan alternatívát, hogy DDR2-es ram+hozzá való alaplap + akár hat magos Thuban = AM2+. Ez annak jó, akinek még vannak DDR2-es ramjai.
Az Intel ilyet nem kínált, és nem is fog.Nem fogyaszt sokkal többet az Athlon II X2 az Exxx-nél. Ha már Te tuningolnál egy Exxx-t, hogy elérje az Athlon II X2 szintjét, akkor én meg utóbbit alulfeszelném mint az állat (mert ezek bírják már végre, nem úgy mint az AM2-es lomha cpu-k), hogy nagyjából annyit egyen, mint az Exxx.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy mai Intel és AMD cpu között fogyasztásban nincs több 20-30 wattnál. A hűtéstől meg aztán egyáltalán nem lesz nagyságrendekkel több a fogyasztás, mennyit eszik egy ventilátor? 0,5 wattot? A hűtés pedig vagy halk, vagy hangos, attól függ milyen cooler-t alkalmazol, ha szarfos gagyit, vagy gyárit, akkor igen, hangos lesz, ha meg normális halk 12 centiset, akkor halk lesz, az Intel-en és az AMD-n is.
Szerintem adogasd el és használd továbbra is a ddr1-es ddr2-es ramjaidat meg használgasd az lga775-ös 2 magos vacakjaidat, engem pl. nagyon nem érdekel...
-
agemate
addikt
Nézd csak meg, kedvenc E3200-as processzoroddal van szerelve az első, alapgép, ami office használatra hivatott.
A másodikban, melyen már játszhatsz is régebbi játékokkal a GF8100-as IGP-nek köszönhetően, már Athlon II processzor van, de én nem látok egyik office/home gépben sem i3-as processzort.
Amúgy tájékoztatlak, hogy a két és három magos Athlonok 13-20k-ba, nem 20-30k-ba kerülnek. Azok a kis i3-asok; ezért nem is értem, miért írod azt, hogy akinek elég egy 10k-s proci, az miért vegyen szerintem 20-30k-ért..[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Valamit nagyon keversz, a processzorok összefoglalójánál foglalatok szerint vannak rendszerezve a különböző chipek. Adott kategóriában kitértem többféle felhasználói kategóriára, nem állítottam szembe egymással az i3-at 775-ös cerka duókkal, sem az AM3-mal.
1156-os foglalaltban a Pentium g6950, az i3-530 az office/home processzor, AM3-ban az Athlon II két magos, esetleg három magos modellek valók otthoni, irodai felhasználásra, kerülnek amennyibe kerülnek. Ha megnézed a konfigokat, egy irodai gépben sincs i3, hogy miért? Mert arra a célra drága, nem vitattam ezt sosem."Csak azt nem ertem, hogy ha Te a szukseges proci helyett a dragat favorizalod, akkor mi a bajod a q9xxx procikkal. Meg az amd-nel is dragabb, ezzel a Te logikad, szerint jobb is!"
Nézzük meg az ár/érték arányokat is:
Q9550: gyenge, mivel állat drága, ennyiért lassan i7-et lehet venni, ami meg ugye nyilván nem lassabb..
i3-530: erős, mivel 25-29k, virtuálisan négy szálas, óriási tuningpotenciál, alacsony fogyasztás
Athlon II X2 240: közepes, mivel 13-15k-ért beszerezhető, a hozzá való DDR3-as memória később (1155, Bulldozer) szintén használható lesz, valamint a foglalatba igény szerint később négy illetve hat magos procik is belemennek.
E3200: gyenge, hiába olcsó, mivel DDR2-es, új architektúrára nem bővíthető, Q9xxx szériás procikat visszafogja a G31-es alaplap ami ehhez a procihoz dukál, úgyhogy a bővítés lehetősége is jóval költségesebb.Szerk.: Hiába jössz itt az Intel vs. AMD szöveggel, én nem az AMD-t védem, ezt már pár hsz.-al előrébb leszögeztem. Egyik ebben, másik abban jó.
Az egy dolog, hogy az új DDR2 ára megy fel, de ez a használt cikkekre nem igaz.Ha benézel a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikba, visszaolvasol pár oldalt (esetleg használod a keresőt "775" keresőszóval, láthatod, hogy olcsó, irodai vagy netezős gépbe legtöbbször Exxx-t ajánljunk, vagy prestested kétmagosított Semrpont.
"Bar Te azt akarod, hogy minnel tobbet koltsenek feleslegesen, ezert megertem a velemenyedet."
Ha nekem az számítana, hogy minél többet költsenek feleslegesen számítógépre a felhasználók, nem ajánlót írtam volna, hanem boltot nyitottam volna.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Minek ajánljak AMD-s alternatívát, ha egyszer a cikkben is E3200-as procival adtam meg az irodai gépet?
Olyan számítógépbe, amin office programoknál egy kicsit erősebb hardverigényű cucc is futna néha, abba már kell egy erősebb AMD Athlon II-es processzor. Nehogy már ezeket az AM3-as prociknak a régi, kifutó 775-ös E3xxx processzorokkal hasonlítsuk össze.. Azok az AM2-es Athlon 64-el vannak párban, ami szintén kifutó, elavault cumó.
A Q9xxx szériával bármikor versenybe száll az AMD Phenom 9xx, sőt, az i5-tel is, ha játékról van szó.
De itt most nem az AMD-t védem, hanem a 775-öt temetem inkább.Kérdés: 2010-ben te vennél újonnan Quad-ot 45-50-60k-ért, amikor olcsóbban kaphatsz i5-öt, vagy 9xx szériás Phenom II-t, amit később jobb áron el tudsz adni, esetleg a hozzá való memóriákat egy újabb gépben is fel tudod használni?
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz HUNNIA1920 #127 üzenetére
Ha elolvastad a cikket, láthattad, hogy írtam arról, hogy egy ilyen kaliberű gépet még felesleges cserélni.
Ha új gépben gondolkozik valaki, akkor viszont véleményem szerint rossz alternatíva az LGA775, kivéve olcsó lassú office gépbe Celeron Duo, win2000-re[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Az átlag LCD monitorok képfrissítése 60Hz. A kép akkor tökéletesen folyamatosa, ha pont hatvan, vagy annak fele, kétszerese, stb az fps. Ezért látod a Blu-ray, mkv, újabb DVD filmeket olyan furcsának, mert azok is 24 fps-sel mennek (24p), a monitorod frissítése viszont nem egész többszöröse ennek a számnak.
Próbáld ki a bármelyik fps játékot lekorlátozva 24 fps-re, majd 60 fps-re (lehet akár alacsonyabb beállításokkal is), érezni fogod a különbséget. Pl 40 vs 60 fps között lehet, hogy nem veszel észre semmit, csak azt, hogy 15-20 perc után kicsit forog veled a szoba, ez azért van, mert nincs szinkronban a monitor frissítésével az fps.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Van par ellenvetesem:
- Vannak jatekok, ahol magasabb fps-el nagyobbat tudsz ugrani.
- 24 fps-t en nem latok foyamatosnak es az 50 felkepen is latom a vibralast. Lehet, hogy az atlagnak eleg a 30, de engem zavar.
- A 30 fps minimum ugy is osszejohet, hogy a masodperc elso feleben 2 kep, mig a tobbiben 28 kep van. ilyenkor csodalkozik az ember, hogy miert szaggat a jatek.
- Az fps mint az elozobol kitunik egy masodperces atlag. Sokkal fontosabb a ket kep kozotti kesleletetes. Ha az altalad megadott 30 fps-t atforditanam, akkor 1/30 masodper jon ki, tehat ha ket kep kozott a kesleltetes ennel nagyobb, akkor azt szaggataskent "elvezhetjuk"https://frescho.hu
-
mcsabee
senior tag
""30 fps alatt eléggé kellemetlen a játék, 30-40 között már jobb, 40-60 az ideális,"
35 fps-el ugyan úgy lehet játszani mint 60 fps-el sok játék esetében, persze lehet hogy én vagyok kis igényű aki képes a League of Legends-et 30 fps-el tolni mid grafikán de akkor is ez a véleményem, esetleg némely FPS-es játék az ami megköveteli szvsz"
Ez eleve hülyeség, az emberi szem 24 képkocka / perc fölött mozgóképnek érzékeli azt, amit lát. Aki azt mondja, hogy lát a 40 FPS és a 70 FPS között különbséget, az áldozatául esett a placebo hatásnak, vagyis csak azért látja a különbséget, mert látni akarja. Ha megvan a minimum 30 FPS, akkor büdös életben nem tűnik fel, hogy erősebb kártyával ez a szám már 80...
Sőt, magas FPS szám mellett az is megeshet, hogy az adott játék frame-eket droppol. Nekem korábban volt ilyen, hogy a túl magas FPS miatt kimaradtak egy jelenetből képek, és néha darabos volt a mozgás mindamellett, hogy brutálisan nagy volt az FPS. Úgyhogy ezt az ideális a 40-60 FPS, meg 200 alatt nincs is élet hülyeségeket el lehet felejteni. Az a fontos, hogy a minimum a FPS 25 alá ne essen, onnantól mindegy, hogy 30, 40, 60 vagy 100 FPS-sel fut az adott játék.
Stay a while and listen...
-
sz.zoli25
aktív tag
Jó kis cikk...
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
-
Brumi
senior tag
Az a bazi nagy hűtő befér ebbe a házba? Az egész cuccnak egy kis házba bele kell férnie egy M-ATX lapon. A táp és proci tippet köszi, de attól tartok a hűtő kicsit nagy lenne
A ház egyébként az asztalra kerül, szóval azért fontos, hogy halk legyen.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
agemate
addikt
Nem kell sem Raptor, sem venti nélküli táp, ha nagyon halk tápot akarsz, akkor Corsair CX400-at veszel, még az FSP400-60APN-nél is halkabb, pedig az aztán csöndben van
i5-760 tökéletes neked, ha egy Hyper 212+ hűtőt raksz rá, nagyon halk lesz a géped, csak valami finom susogást fogsz hallani a lábad mellől, vagy még azt sem. -
Brumi
senior tag
válasz #56573440 #140 üzenetére
Igen, még a Shuttle gépet használom A táp gyönyörűen megy, nem is azzal van a gond, hanem a teljesítménnyel. Ráálltam a raw-feldolgozásra, és az kissé kiakasztja szegény szerkezetet. Sajnos ezt már nem lehet értelmes összegért fejleszteni olyan szintre, hogy az elegendő legyen. A kisgép megy majd a TV mellé netezős/filmezős használatra, mert egy ilyen halk cuccot vétek lenne eladni.
-
törölt tag
jah én tudok rá magyarázatot. valószínűleg te egy belakott gépen teszteltél, ő meg egy friss installon. és még ezer más oka van. pl hogy marhára nem volt vga limites a beállítás... kb ezek jutnak hírtelen eszembe, a merevlemez és a memória ennyit soha nem fog beleszólni a tesztekbe.
-
Brumi
senior tag
Köszi!
A monitor már régen eldőlt, egy Dell U2711-es lesz, vagy újabb típus, mert a vásárlás csak jövő év elején lesz aktuális Egyébként pont Dezz cikke győzött meg.
Monitornak most egy régi, de tökéletes NEC CRT-t használok.Tárolásra van külső 1TB-os vinyóm, szóval az nem kérdés, itt a rendszervinyó volt a kényes pont. Lehet, hogy egy WD raptor jó lenne?
Bár nem írtam, de nagyon fontos nekem az is, hogy teljesen néma legyen a gép, ezért is néztem most az FSP Zen tápot, amiben nincs venti.
Procinál eddig i7-870 felé tendáltam, de most egyre inkább meg vagyok győzve arról, hogy elég az i5-750 is.
Én csak átlagos otthoni szerkesztgető vagyok, de a mostani gépem (adatlapomon fent van) döbbenetesen lassú... ha már cserélek gépet, akkor viszont legyen elég ütős.
[ Szerkesztve ]
-
mongi
senior tag
szerintem:
-cpu: 4 magos (pl phenom II )
-ram: 4-8gb DDR3
-tárolás: hdd (ssd ide felesleges sztem mivel a szerkesztés közbeni sokszor ír/olvas ugyan jó dolog, de hamarabb kinyírhatja mint a hdd-t)
inkább gyors rendszer hdd és egy nagy( 1 TB-s) tároló
- normális vga kártya, nem árt rá a nagyobb mennyiségű memória (legalább 512 , de elfér az 1GB is )
az összes közül viszont a legfontosabb a monitor! Azon nem szabad spórolnod, ha tényleg komolyan akarsz fényképekkel foglalkozni. Az a géped árába is kerülhet (színhelyes monitorok drágák ).Ebben dezz kollégát keresd, az ő tollából egy alternatíva:[link]Ha csak átlag otthoni fotószerkesztésre kell, bármely 2 magos 2gb ramos gép jó hozzá.
[ Szerkesztve ]
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
LK
addikt
válasz #56573440 #104 üzenetére
Hát ezaz!!! Fogalmam sincs. Azt hittem,hogy hú de lealázom a haverom gépét,és k-vára meglepődtem. Ezt pofázom,hogy a gyakorlat mást mutat,mint ami ésszerű lenne.4850 kb.40%kal gyorsabb minimum a 88gt-nél. Haver alátett egy erős gépet,és ennyi. Megvert minden tesztben,kivéve amikor 8aa- és 16af-et is ráraktunk. Találj rá magyarázatot,én nem tudok. 1 magyarázat van: a rendszere nettó minimum 50 %-kal gyorsabb mint az enyém.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
agemate
addikt
Való igaz, amint lesz egy kis időm, pótolom a fotós gépet!
Amúgy szerintem jobb a minél erősebb, gyorsabb Intel processzor (azért i7 nem kell, de egy négy magos i5 jól jöhet), rendszermemóriából sem kell szerintem 8GB, elég 4GB is, az SSD biztosan sokat javíthat a munka sebességén
Ennek még utánajárok!
-
Brumi
senior tag
Végigolvastam a cikket, és szerintem is sok hasznos infót ad, de egy felhasználási cél kimaradt, ami manapság szerintem egyre fontosabb: a fotószerkesztés/feldolgozás. Én is hamarosan gépet akarok venni ilyen célra, de nem igazán tudom, hogy mi az ami az ilyen felhasználásra szánt gépeknél fontos.
Pl milyen proci kell bele, mennyi memória, érdemes-e SSD-t venni bele, vagy jó a sima vinyó? Az az érzésem, hogy nem lehet egy kalap alá venni ezt a kategóriát a videószerkesztős gépekkel.
-
törölt tag
Én kizárólag új alkatrészekre gondoltam, egyébként a PC Ajánló is csak zsír új alkatrészekkel foglalkozik. A használt cucc az persze más téma, ott igazat adok.
Én nem szoktam a csavarokat barmolni
129) misx : Mindig ez a vége a kvados magyarázatoknak, hogy használtan veszitek. Ki beszélt itt használt cuccokról? A PC AJÁNLÓ kizárólag új alkatrészekből épített konfigokra vonatkozik, azért írom le még1x, hátha így érthetőbb...
Bár ha itt tartunk, lehet venni pretested 4 magos Phenom 555-öt is, ami letesztelten hibamantesen működik, 27eFT itt a phaprón, ennyit erről a 40k-ra válaszként. A maradékból még egy AM3-as alaplap is megvan és teljesítményben majdnem ott vagy mint egy kvaddal, ráadásul korszerűbb platformod van, DDR3-al.
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
válasz HUNNIA1920 #127 üzenetére
Azért azt megnézném, aki egymagos P4-el nyom mai játékokat. Már a DIRT is akadt lowon egymagon, hát még amik azután jöttek ki... Ráadásul P4-es konfighoz zömmel DDR1 és AGP társul.
ShellKreator: nem is 60 környékén néztem quadot, hanem 40.
De ha veszel új AMD/i3/i5 CPU-t (amit felesleges, mert a mostani csak két éves, még gari is van rá majdnem egy év), ahhoz már alaplap + RAM is kell, akkor már több lesz mint 60.
Azért ilyen gyakran nem cserélek. Főleg hogy egyre kevesebb játék érdekel. Ennyi erővel vehetne az ember laptopot is játékra, aztis kell ilyen gyakran cserélni (egészbe), lévén nem fejleszthető. -
Én azért a 775 - ös foglalatot nem temetném még. Tudom ez volt régen a 478 - nál, majd az AGP és PCI-E - nél is. Akinek van egy 3 - 3.2GHz - es P4 - ese, meg egy AGP - s Ati 3850 - ese, az még mindig vígan elvan. Pedig ezek már több éve "kifutottak".
Alaplap: Én most vettem egy J&W P45D2-Ultra P45 - ös chipes lapot a "régi" Gigabyte P31-DS3L lap helyett. Tuningban, szolgáltatásokban, árban (újonnan volt 15k) nekem nem kell jobb.
Processzor: 1 - 2 évig nem cserélem az Intel E5200 - asomat, majd ha már kevés lesz, akkor meg veszek egy Quad - ot. Minek az új foglalat.
Memória: 4GB DDR2 1066MHz, ami jó esetben megy 1200MHz - en. Minek cserélni? DDR3 1600MHz és afelett hoz némi előnyt a DDR2 - höz képest. Ráadásul drága is.
A többit nem említem, ott nem történtek különösebb változtatások.
Magyarán szerintem a 775 - ös gépek még mindig a legjobbak, ha az ár/teljesítményt nézzük. A hardvereket nem kiskerbe kell beszerezni és akkor az előbbi állításom igaz lesz."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
mongi
senior tag
válasz #98593280 #113 üzenetére
Ne csak új gépben gondolkodj, hanem esetleg az aprón/szomszéd pistikétől kapott alkatrészekben. Amúgy a gyakorlati szervizes tapasztalatom mondatja velem az asztalon történő tesztüzemet (és mielött megkérdeznéd, igen, saját boltom van, heti jópár szervízzel és összerakással, használt cuccokkal is). Rengeteget lehet szívni, ha összerakod a komplett gépet, majd ezután kiderül hogy rossz/hibás az alaplap például. Asztalon meg összedugom gyorsan egy másik cuccba, könnyebb cserélgetni, no és persze nem barmolod a csavarokat sem szét 2-3 ki/be csavarozgatással. De ez az én személyes ajánlásom, nem kötelező senkinek sem követnie. Én ezután is így fogom csinálni.
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
törölt tag
válasz Silentfrog #123 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, mert púposodhatnak már a kondenzátorok, ingadozhatnak a feszültségértékei. Nagy bizonysággal csak szakember végezheti el az ellenőrzését műszerrel.
-
törölt tag
válasz Silentfrog #121 üzenetére
4-5 éves FSP-t én már cserélnék. Új konfigot sem igazán kötnék rá, főleg drágábbat. Lehetséges hogy pl. PNF? Annak elég gyenge a hatásfoka is, többet is fogyaszt mint egy újabb korszerűbb.
-
agemate
addikt
válasz Silentfrog #119 üzenetére
Ha például egy erős tápról van szó, ami nem volt leterhelve, akár lehet az 4-5 éves is, nem lesz vele gond.
Azonban ha egy kisebb tápról van szó, ami eléggé le volt terhelve, 2-3 év után cserélni kell, mert eshetnek a feszültségek a különböző ágakon, ami instabillá teheti a gépet (lekapcsolgathat terhelésnél pl.). -
Silentfrog
veterán
Olvastam a cikkben a nem túl öreg minőségi táp kifejezést.
Mit jelent a nem tul öreg táp? Hány éves?
Milyen hibát tud generálni,ha megöregszik?
Az enyém elég régi már ezért érdekelne. -
törölt tag
Aztán mihez kellene neked az 1366? 40k egy alaplap hozzá, a TriKIT-ek is állat drágák, ráadásul játékok alatt nem gyorsabb sem egy kvadnál, sem i5-760-nál, sem Phenom 955-nél. Utóbbihoz meg 15k-ért van alaplap...
Az F3 Samu vs. Barracuda téméhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy a PH teszt nem szólt arról, meg nem is tudják tesztelni a meghibásodást. A Barracuda-t pedig híresek erről. Mi 1 éve már hogy mindenkinek F3-as Samsung-ot ajánlunk, problémát eddig senki sem jelzett vele. Továbbá a "Milyen HDD-t vegyek" topik sem ajánlja a Seagate-eket, vajon miért??? Erre a PH teszt készítője sem tudott érdekes módon választ adni.
Tovább megyek, arról vitatkozunk, melyik jobb HDD, miközben az ország PC boltjainak kb. 80% csak ennyit ír ha HDD-t ajánl: Samsung 1TB, WD 1TB, Hitachi 1TB. Nos, ebből semmi, az ég világon semmi sem derül ki arról, milyen típusú a HDD, milyen sebességű, esetleg lassú lomha green-es, 2 ill. 3 tányéros... Ennyit erről.
-
törölt tag
Bocsássatok meg nekem, de ha megjelenik egy új ehhez hasonló cikk, a C2D Exxxx tulajok rendszerességgel írják, hogy gondolkoznak Qxxx Kvad vételén, de ezt teszik már több éve Valószínűleg majd a tavaszi 2011-es PC ajánlóban is visszatérő vendégeink lesznek
-
agemate
addikt
válasz #98593280 #113 üzenetére
Már átírtam, elavultnak tényleg nem elavultak a kavdok, csak ugye rohadt drágák meg nem lehet tovább bővíteni a platformot. Meg ugye 2010 van, a kvadok mikor is jelentek meg, 2006-ban?!
Ez az LGA775 téma valahol mindig előjön, ha ÚJ GÉPEKRŐL VAN SZÓ, pedig pont akkor nem kéne eszébe jutnia senkinek..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha valami nem tetszik barátom, lehet jobbat írni! A lehetőség mindenki számára adott! A legkönnyebb kritizálni egy cikket. Ha tudnád mennyi munka fekszik egy ilyenben, lehet nem alacsonyítanád le ennyire. Továbbá nem csak a cikkben van munka, hanem abban is hogy a cikkíró eljutott azon szellemi informatikai magasságokba, ahova sokan nem. Szemellenzősnek pedig egyáltalán nem nevezném, AMD-t, INTEL-t egyaránt ajánlunk. Amit nem ajánlunk az általában az ami nem korszerű, irreálisan drága és rossz ár/teljesítményű.
-
törölt tag
Nem értem miért kellene az asztalon feleslegesen elsőre szerelni a gépet. Amennyiben vmi nem működik, kiderül az a házban is, meg ott is le tudok húzni róla bármit, ha kell.
#105) misx: Mennyibe is kerül egy kvad? 60eFT? Hmmm, ez best buy Főleg hogy 50k egy i5-760, meg 35k egy Phenom 955. Tényleg érdemes kvadot venni...
#100) agemate : Át ne írjad, mert kinyírlak! Maradjon csak benne, jó az az elavult!! Akinek nem tetszik nem olvassa el.
Szövegszerkesztős gépbe meg írhattál volna egy Asrock UCC-t + Sempron 140-et, 15eFt a kettő együtt, DDR2-vel és DDR3-al is műxik IGP van rajta sőt, IDE is...
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
Noname, olcsó házam van, bitangrégi, de a tálca az 2 csavar eltávolítása után előrehúzható másfél centit (hogy a csatik kijöjjenek a hátsó takarólemezből), utána kiemelhető a vázból, ráadásul jobbra, ha szemből nézzük a házat.
Nincs itthon csokid??
-
villamos
őstag
Egy új gépet szeretnék összedobni magamnak. Az anyagi keret 80k. A felhasználási cél olyan gép összedobása, ami játékra valamennyire alkalmas. Ezt dobtam össze nagy hirtelen:
LAP: ASROCK M3A770DE -15.300 Ft
CPU: AMD Athlon II X3 440 3.00Ghz AM3 BOX -18.153 Ft
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz -9.287 Ft
VGA: GIGABYTE GV-R485ZL-512H 512MB DDR3 PCIE -22.625 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ -10.800 Ft
TÁP: COOLINK MPT-4012P -0Ft (pár éve vettem, akkor 10k körül volt, mostanra sem lett olcsóbb ahogy nézem)
HÁZ: egyszerű ház 10k alattSzép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
mongi
senior tag
a nagyközönség általában valamilyen fix rendszerű, olcsó házba épít (codegen, eurochase...stb). ott jó ha a csavarokat be tudod csavarni
komolyabb háznál egyértelműen úgy kell ahogy írtad.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
törölt tag
ha extra a házad akkor igen sőt akkor a prochűtőt is lehet később feltenni ha ki van vágva a tálca én már szívtam a hiányában ninjával és táppal, mert a lap nem ment be ha bent volt a táp, a tápot viszont centizni kellett a hűtő miatt... alap igazság hogy jó házba mindig könnyű bepakolni
[ Szerkesztve ]
-
mongi
senior tag
Tisztelettel hozzáfűznék néhány dolgot a cikkedhez:
Összeszerelés:
-első körben érdeme az asztalon összeállítani és telepíteni a gépet, mivel így könnyeben kiderülhet ha hibás valamely frissen szerzett alkatrész, és nem kell miatta szétszedni az egész gépet.Sok bosszúságtól menthet meg minket.
-nem a táppal kezdünk, hanem az alaplapot tartó csavarokkal, és a hátlapi takarólemez bepattintásával.A táp sok esetben zavarhatja a lap beszerelését, főleg kis méretű házaknál.
-ezután az optikai meghajtó jöhet, mivel sok háznál le kell venni a ház előlapját ehhez.
-a processzort a hűtővel (ugye azok a fránya hűtőtartó X lemezeket az alaplap alá lehetetlen berakni, ha a lapot beszereljük előre) (és esetleg még a ramokat is) érdemes még "asztalon" beszerelni (dobozra/antistatikus zacsira rátesz, azon felszerel), kipróbálás után ez a 3. beszerelendő dolog.
-ezután sem a vga-t szereljük be, hanem a hdd-t és a kábelezést, mivel a vga-tó/kártyáktól nem biztos hogy rendesen hozzáférnénk a dolgokhoz (usb, előlapi hang,kapcsolók).
-ha bent van az odd, a hdd, alaplap, proci, ramok, akkor tesszük be és kötjük be a tápot.- ha mindent jól csináltunk, és az "asztalon telepítettük a vasat", akkor bekapcs és használjuk a gépet.
Amúgy gratula a cikkez, élvezettel olvastam
-
misx
senior tag
Így van, attól, hogy kifutó architektúra, az még nem jelenti azt, hogy elavult is. Ha valakinek ilyen van és tud bele procit szerezni, hülyeség a fél gépet cserélni (most én is elgondolkodtam egy négymagosra váltáson). Egy erős LGA775-ös Quad + 4 GB RAM-mal sokáig elég lehet (sőt elvileg az én lapom elbír akár 16GB-ot is), lévén videókártyát még évekig vehetsz bele akármilyet, a PCI-Express nem fog kifutni egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
harag nincs, sőt tudod mit? hiszek neked ha megmagyarázod hogy fullhd meg kimaxolt vga limites beállításokban mikor és miért szól bele az fpsek számába a memória és a merevlemez, és mennyire. lehet hogy én tévedek ekkorát, de akkor magyarázd el kérlek a technikai hátterét is ahogy én megtettem nagyvonalakban. de ha szeretnéd kifejthetem bővebben is a nézőpontomat
-
LK
addikt
Nagyon jó cikk. Mindenki csak azzal nem ért egyet szerintem amivel kapcsolatban más dolgokat tapasztalt. (Egyébként szarrá tuningolt régi architektúrával még azért labdába lehet rúgni a frissebbel szemben)
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
válasz #56573440 #81 üzenetére
Már ne is haragudj,de a szememnek hiszek,nem egy ismeretlen akárkinek.Aki csak kiröhög másokat... Nekem q66-om van 3.1 GHz-en, 2Gb 1066 memóval +HD4850, az összes fellelhető tesztben,játékban 25-30%-kal verte a teljesítményem egy DDR3 1600-as,Velociraptoros 9550-es 4magos rendszer 88GT-vel!!! Na most ha igazad lenne ezt mivel magyarázod? Egyébként ezt a videokártyát eladta a kollégám egy core5-ös rendszerhez,és ott még többet hozott ki a rendszer belőle. De tudom,ez nem igaz,mert csak te tudod a frankót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest