Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Nekem kellettek az 1300-as ventilátorok bele. NF-P12, egyelőre két darab. Még pontosan ki kell kísérleteznem, ugyanis lehet elég lesz, ha az elsők csak 900-as fordulattal mennek, úgy is lesz elég túlnyomás, viszont a hátsóhoz biztosan kell az 1300-as mert nagyon megreked a házban a forró levegő.
Az elforgató keret funkcionálisan megkönnyíti a HDD beszerelését, erre találták ki. Én kivettem a moduláris részt (így lehet hosszabb videokártyát betenni) így a felső ventilátor elöl közvetlen a videokártyára fúj...
-
echterion
nagyúr
Ja, minden bizonnyal rossz. Bár ezt a házat nem nevezném annyira rossz szellőzésűnek. De akkor sincs értelme, lehet bármilyen elmélet mögötte. Tudod, 55-60 fokkos processzor-hőmérséklet és 60-65 fok körüli vga-hőmérséklet mellett egyszerűen nincs értelme. Az általad említett kereszthuzathoz olyan légszállítás kell, amit csak számomra zavaró hangerő mellett tud egy átlagos venti csinálni.
-
Piftuka
veterán
"Az első-alsó ventilátor pont csak arra van, hogy a winyókat hűtse..."
Hát ezt hol és kitől hallottad, ha szabad tudni?
Ahogyan az imént is írtam, "kereszthuzatot" legegyszerűbben ezzel a konfigurációval tudsz bármely számítógépházban csinálni.
Arról már nem is beszélve, hogy pár évvel korábban egyáltalán nem volt általános az átlagos felhasználásra szánt számítógépházak esetében a lent elhelyezett merevlemez keret.
A számítógépben lévő 1, vagy maximum 2 db HDD jóval az alsó-első ventilátor felett helyezkedett el. (Ez is mutatja, hogy azt az elrendezést még véletlenül sem a merevlemezek hűtésére találták ki.)
Az újabb házakban már általános az 5 1/4 egységeket tartó rész legaljától a számítógépház aljáig "lelógó" HDD tartó keret.
S bizony nagyon nem mindegy, hogy az alul-elől elhelyezett ventillátor ennek a keretnek az oldalsó, lyukakkal elég gyéren ellátott részére fujja a levegőt, vagy a hosszában elhelyezett kereten keretszül is "átfúj"; mozgatja a levegőt, segít a ház szellőzésében.
-
Piftuka
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Akkor feltehetően rossz a számítógépházad szellőzése.

Szerinted "oda nem kell venti".
Márpedig a legelső ATX házak esetében is (ahol lehetőség volt már ilyesmire) alapvető ventilátorhelynek számított a "hátsó-felső" ventilátorhely mellett.
Ez a tipikus "klasszikus" elrendezés; a ház keresztülszellőztetése ezzel valósítható meg a legegyszerűbben.
A nagyobb/fejlettebb/újabb Midi ATX házak esetében éppen a számítógépház alján és tetején elhelyezett ventilátorok tekinhtetőek "opcionálisnak".
-
DarkFater
tag
Koppintás?
Valószínűleg valami sok-kicsi-olcsó kínai céggel gyártatja sz**ért-hu**ért aztán nyomja rá az Arctic logót.
Komolyan félek, hogy a sok gagyival most szénné keresik magukat, de közben tönkreteszik a márkanevet.
Aki nem értené annak lásd Arctic játékkonzolok.
Istenem a Commodore-nak jobb képe és hangja volt!

-
peetmaster
senior tag
Fain lett ez a Silencio!
Kár, hogy midi. -
Kirrr
aktív tag
"A kapcsolat elég stabil a borda helyen tartásához, megfelelő hőátadást biztosít, de szükség esetén egy határozott mozdulattal eltávolítható."
Határozott mozdulattal letépem a FET-et az alaplapról... brilliáns!

-
törölt tag
"Elsősorban digitális tévéadás vételéhez való, amire előbb-utóbb áttér majd minden háztartás,"
Ha a következő mondatban nem a 2012-es határidő szerepelne, nem szólnék, de ez így csak távlatokban igaz, hiszen a kábelen lógóknak semmilyen változtatásra nincs szükségük - az alacsony díjú, kisebb kábeltársaságok (nálunk is van olyan) elég lassan fognak fejleszteni. Az ország állapota miatt szerintem rengetegen lesznek-vannak, akik még sok évig nem váltanak TV-t és előfizetést. De ha nincs igazam, az is érdekel.
-
Kronos3000
senior tag
A zotac minit megvenném ha volna ennyi felesleg,csak mert pici...

-
Hunork
veterán
Üdv!
Jó kis cikk lett!
Az Arctic termékekért amúgy is odavagyok, erről hamarosan én is írok egy rövidet. (CPU-hűtő, ventilátor)
Pár megjegyzés csak: a ház valóban impozáns, bár én a Thermaltake házait kedvelem, és néztem ki egyet magamnak. Fejhallgatók esetében pedig Genius-párti vagyok, és nem tudom, hogy a bemutatott termékek valóban mit tudnak, kicsit sokallom az árukat...
De a cikk részletes és olvasmányos volt!
Gratula! -
Piftuka
veterán
Hmmm.... ennyi pénzért képzelem, hogy milyen "minőséget" képviselhetnek a cikkben szereplő "Logitech-koppintás" Arctic egerek a valóságban!

(Mondjuk legalább a cég szemlátomást ad hozzájuk illesztőprogramot/telepítőfájlt. Lehet, hogy emiatt lecserélem majd egy Arctic M571-re a "zseniális" Revoltec W102 egeremet. Annál csak jobb lehet.)
A Cooler Master Silencio 550 pedig egy nagyon ízléses számítógépház. Egyetlen hátránya számomra a 90°-ban elforgatott merevlemeztartó-keret.
Nem értem, miért nem csinálják meg úgy, hogy elforgatható legyen!?

-
matyi012345
őstag
tetszenek ezek az egerek. ránézésre ennyiért jó vétel de nemtudom mennyire bírnák a gyűrődést.
-
szab.tam
nagyúr
"A három adagos Arctic G-1 csomag kevesebb mint kétezer forintba kerül."
hol? itt guglizok egy órája, de nem találom. még a cikkben említett Bluechip-ben sincs....
szerk: 2500-ért mr találtam. de 2k-ért még nem...
-
.mf
veterán
Éljen, újra akciós nagyobb kiszerelésű hűtőpaszta! Van még régesrégről egy fél fiola Arctic Céramique-em, de az már 5-6-7 éves, s attól félek, hogy lassan végleg beszárad.
A Silenzio 550-nek elég P180-as utóérzete van, igaz néhány dologban annál jobb megoldásokat kitalálni nehéz.
-
M^xx
aktív tag
Ezek az acer lapik nagyon mutatósak.
-
pusszycat
nagyúr
A WayteQ HD-95 máris megvenném, ha tudná a DVB-C is, mert nekem az jön kábelen, főleg hogy rögzíteni is tudja USB-s adattárolóra.

# 36 Harigata
Nekem is tetszik, de mért nem tudnak belehúzni a gariba is 1 év nekem gyanúsan kevés nem szeretnék minden évben notit venni.
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje

-
ch003067
addikt
Hú, ez a Zotac miniszámítógép nagyon tetszik, de az ára nagyon húzós

-
nicu71
addikt
nekem is zongoralakkszerű házam van,de ki kell birni hogy az elejét nem tapizzuk!

de ez a CM ház nekem is elsőre szemet szúrt,gyönyörű a letisztult,sallangtalan megjelenése.Bár praktikus egy csupa lik szellős ház,de inkább gamereknek való azoknak mit számit az a kis zajocska

-
gyiku
nagyúr
wayteq-be lan+hdd, es mar johet is.
-
DEV_NULL
őstag
Silencio 550

-
flugi
tag
A Zotacot lassan Apple kategóriásnak kell tekintenem: kiforrott design, minőségi alkatrészek, és a design miatt a minőségi alkatrészek árának dupláját kérik érte

Ha nincs vinyó és memória, akkor ez egy alaplap+e350 proci, ami kábé 30e, szép házban. plusz wifi, az legyen még 10e. És a fene egye meg, hogy mégis kellnekem érzésem van, mikor látom a Zotac dobozkákat..
-
zapok
aktív tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Köszönjük az infókat.

Hőmérsékleti adatokat tudnál adni mondjuk AIDA64-el, vagy HW monitorral? -
Csabroncka
addikt
A Silencio házról egy kicsit bővebben: (saját tapasztalat alapján)
A Ház a gyári ventilátorokkal ugyan halk (csak a winyó zörgését lehet hallani), ugyanakkor (Ci5 2500K, 460 GT OC minden alapon) konfig esetén kevés, nagyon megreked a meleg levegő ami elég forró lesz a végén!
Én lecseréltem mindkét ventit 1300-as NF-P12-re, beáldozva a totális halkságot.
+ szép a fekete belső, normális kinézet.. (nekem ez jött be), jó porszűrők, anyagra jó- vakuerős fehér HDD-led
kábel elvezetőkből nincs elég, nincs takaró gumi
kevés körítés: rongy, vagy kis könyv hiánya...
nem harisnyázott fan kábelek
halk ház? --> csavarral rögzített vetilátorok?röviden ennyi, egy kicsit csalódtam, de jelenleg nem vennék mást most sem, eleve a méret is fix volt, ez fér be az asztalba.
-
zapok
aktív tag
Jó ház az R3, de nem teljesen ez a kategória, mert nincs USB 3, Sata dokkoló, valamint szita a teteje, alja és az oldala is lyuggatott. Így már nem is lehet annyira csendes, ha telepakolod ventikkel. [link]
Az NZXT H2 talán jobb alternatíva, mint az R3, ahogy Xaels fórumtárs is írta. Bár annál nekem a merevlemez elforgatása hiányzik.
-
erikke17
őstag
Most nézem a bal oldali képen lévő egér kiköpött ugyan az mint a Hama Penalizer Pro II egerem csak annyi hogy enyém fekete az Arctic-os meg szürke, ez hogy lehet hogy ugyan az a formaterv?

-
Harigata
tag
Komolyan mondom, az Acer eléggé belehúzott a Notebook piacon.
Az új notija kifejezetten tetszik.
-
Xaels
félisten
Szép az a CM ház, de majdnem ennyiért NZXT H2-es van ami kicsit többet mutat egyedi megoldásokból.
-
szab.tam
nagyúr
30 gr-os mx4 4k-ért nem rossz ár. én béna módon majd a duplájáért vettem. igaz, szállításal együtt.
van már idehaza 65gr-os is...
más.
ragasztó. az artic accelero xtreme plus kiegészítő kitjéhez adtak egy tubusos ragasztót. azzal kel a vram-okra, fet-ekre felrögzíteni a bordákat.
jó kérdés, mi van akkor, ha le kell szedni...
nem tudom, milyen erős.a passzív gtx 480 tf2 leflexelt lapjáról leesett 2 nagy és 2 kisebb borda a napokban. pasztázva, és öntapadó ragsztóval voltak rögzítve, vegyesen. de a vga kb. 45 fokos szögben áll, így a gavitáció 2 felé húzta...
elővettem a feljebb említett, egykomponensű artic-et. minden pucolás nélkül felkentem a bordák talpára, (nem kicsik!), és nekinyomtam a tf2 hepe-hupásra gyalult nyákbordájára.
1-2 percig még finoman tudtam mozgatni. utána megkötött. nem tudom, milyen erős, nem feszegettem.de nagyon kéne pont ebből valami nagyobb tubus.
ha valaki tudná a ragasztó pontos típusát, megköszönném. (a tubuson semmi felirat sincs...) -
erdoke
titán
Jópofa ez a Zotac, de ha csak filmet nézni kell feléből kijön egy igénye média lejátszó.
Notivinyóból az 1 TB-os 20e Ft,1* 4 GB RAM szintén (?), Win 7 Home Premium 30e. Kapásból + 70e, és még erre jön egy HTPC-s billentyűzet és a távirányító, ezek darabja 10e. Hmm... -
DEJVID
őstag
Azok a logitech-ek nem fülhallgatók.
-
zapok
aktív tag
A Silencio 550 (ahogy előttem is írták) az első CM ház, ami tetszik, mivel nem egy tésztaszűrő. Ilyen kialakítású házat keresgélek egy ideje - sok vinyó hely + sata dokkoló, USB 3 - és még kártyaolvasó is extraként. Az anyagminőség is jó, a súlya is rendben van (9kg.) Az ára a tudásához képest nem is sok.
Egy hasonló méretű (sima) ház - pl. Fractal Design Core 3000 - 18k +sata dokkoló 6k +kártyaolvasó 2k. A végösszeg ugyanennyi: 26k. A legolcsóbb árakkal számolva.Rövid bemutató (videóval): [link]
Teszt: [link]
Hőmérsékleti és zaj tesztadatok: [link] -
Hangszigetelt ház?
Ez nagyon tetszik
-
Puma K
nagyúr
Manapság USB 3.0 nélkül kiadni egy laptopot vétek szerintem...
-
Móci
addikt
Az a ragasztó ne mrossz, bár most jelenleg nem tudnám mire használni. Anno a Zalman verzióval (narancssárga-zöld kis cucc) jó pár vga-ra került méretesebb borda.
-
Recon666
Közösségépítő
Az Acer s3 szépre sikerült.

-
Gude
senior tag
Szimpatikus a ház.Jó vételnek tűnik

-
Champipi
aktív tag
Végre egy jó merítés, három dolog is megfogott:
Zotac HTPC: kérdés, mennyire kényelmes a gyakorlatban filmlejátszásra mondjuk egy dedikált médialejátszóhoz képest, és kérdés, hogy ez mennyit fogyaszt? Ott lehet ezt hagyni egész napra 7/24-ben futni?
Arctic Cooling egér: ilyen ergonómukis magas DPI-s egéret eddig nem láttam 5000 Ft alatt, nyilván nem olyan minőségű, mint a 15 000 Ft-os, de a "még éppen elég" szintet hozza gondolom.
Asus Oplay plus: pont ilyen kellene, csak hát ha ez ilyen áron vészesen közel van a Dune HD Lite és a Popbox V8 konkurrensek 40 000 Ft-os áraihoz képest, és az Asus még nem bizonyított a másik kettő meg jónak számít.

-
T_Stark
őstag
A Cooler Master ház nagyon tetszik.
Meg az Acer S3 is, de Llanoval még jobb lenne
-
CoDWaW07
őstag
Jónak tűnik az a hangszigetelt ház

-
Benyaking
aktív tag
Zotac nak a mini szamitogepe eleg jo aron van. Ebbe meg kell tenni ramot meg hdd t vagy az is benne van?
-
törölt tag
a hdmi még 1.0-án volt korlátozva fullhd-ra azóta már simán megy 2560x1600 is rajta keresztbe kasul 1.3 fölött. amennyire tudom a brazos sincs bekorlátozva ezen a téren, tehát nem kéne gondja legyen 1920 fölött se. a gyártó oldalán van egy link fullos technikai sprcifikációra, de nem található a szerveren, más utalás pedig nincs ilyen jellegű megkötésekre
-
shteer
titán
Arctic hűtési termékek
mi tartozik ide pontosabban a bluechip akciójának keretén belül?
-
yakuza.tora
addikt
Asszem a G1 nálam hamarosan be lesz vetve!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nekem is tetszik a ház, de ha ennyire "tükrös" akkor profi ujjlenyomat gyűjtő

Arctic M571 találkozott már valaki? Barátságos az ára. -
fi:zi'k
nagyúr
Akkor én is csatlakozom egy kérdéssel a ZBOX nano AD10-hez.
Milyen alternatívái vannak jelenleg? -
TK36
aktív tag
Jó kis cikk, köszi.
Szépnek néz ki a CM ház, de nekem is egy picit drága. De tán esik majd idővel az ára.
A Zotac ZBOX nano AD10 gép mekkora kijelzőt tud meghajtani, mekkora max. felbontáson lehet használni? -
Találtgyerek
veterán
Mostanában ez a Cooler Master ház az első ami tetszik.Jobban szeretem ezeket a "letisztul formatervű" házak.Számomra viszont annyira nem olcsó.
-
zsoltyyy
senior tag
Egér ára és "tudása" is tetszik. Lehet ilyen lesz a következő.

-
echterion
nagyúr
Ez a hangszigetelt ház elgondolás tetszik. Vajon mennyire melegednek egy ilyen házban az alkatrészek? Elsősorban a merevlemezekre és az alaplapra gondolok itt.
-
LordX
veterán
Mivel a Packard Bell az Acer brandje (mint a Compaq a HP-nek), ezért biztos, hogy közös tőről fakad az Acer géppel, nem csak valószínű

-
törölt tag
hmm az a samu elég csábítónak néz ki... ha egy kicsit esik majd az ára mert bejön a többi konkurens akkor lehet hogy csábulok elég rendesen. egyelőre jól alakul az utrabook koncepció ahogy nézem
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- be quiet! DARK ROCK PRO 4 CPU hűtő garanciális
- Thermaltake Overseer RX GAMER ház
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- BESZÁMÍTOK!! Thermaltake TH 360 V2 Ultra ARGB Sync
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kár, hogy midi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(tapasztalat anno antec p180-182 es háznál)