- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Én 3 éve vettem ddr3 ramot és volt rá 10 év garancia!
még van rá 7 év szóval addig nem adóm fel XD
-
törölt tag
KB 1-3 % valós differencia lesz a legdrágább és legolcsóbb kit között, nem sok értelmét látnám magának a tesztnek.
Meg lehet az utat mutatni hozzá, de még az sem biztos, hogy, ugyan az a modul másik memóriavezérlővel hasonlóan viselkedik. Így vékony jégen jár, aki ilyen konyhakész receptet kiad időzítésekre, főleg nem lehet ezt egy itteni cikkben. -
barnibal
tag
válasz
KIRA\/NOVA #46 üzenetére
Igen sajnos ez így is van,... az a baj, hogy csak utólag döbbentem rá, hogy nem biztos, hogy volt értelme ennek az upgrade-nek. Valamint a választásom eshetett volna g.skill 1866Mhz cl7 modulokra 4x4 GB. Most már tudom azt kellett volna választanom!
most lehet eladom és bevásárolom a cl7-eseket.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Nekem hasonló a kudarcom
KingStone 2x4GB DDR3 1600 CL9.9.9.27 ----> Patriot 2x4GB DDR3 2133 CL11.11.11.27 (semmi változás csak a szintetikus progik dobtak több pontot)
Most HYNIX DDR3 1333 CL9.9.9.27 4x4GB Játékoknál hozott 10-20FPS-t (szintetikus progik esetében rengeteget romlott a helyzet de ez pont nem izgat)
Értelmetlen ez az egész hajcihő a szabvány az szabvány és csak vezérlő függő hogy mit tudsz profitálni belőle.. -
Sinesol
veterán
Ennyi volt csak a prohardveres cikkben, meg ha jol emlékszem valami olyasmiről is szó volt, hogy kicsit más elvek alapján működik a ddr4 mint a korábbi verziók.
-
Normi™
őstag
válasz
IgnisFatuus #38 üzenetére
Minél gyorsabb?Ddr4 a ddr4-nél?Ő azt kérdezte,hogy észrevenné-e ha 2133Mhz-es Ddr4 ramot lecserélne 3200Mhz-es Ddr4-re?Erre írtam,hogy ha lazább az időzítés akkor kaphat azonos eredményt például egy Aida benchmarkban.14 helyett mondjuk 16 az időzítése akkor simán kompenzálhat 600mhz+ is és akár ugyanott lehet.
-
Normi™
őstag
válasz
IgnisFatuus #28 üzenetére
Szerintem meg nem,ha nagyobb órajel lazább időzítéssel jár akkor sok esetben azonos értéket kap.Egy időben sokat szórakoztam ezzel,csak egy példa,1333mhz cl6 közel azonos 1600mhz cl7 eredményével.Sávszélesség nem minden,nagyon nem.
-
jedis
senior tag
válasz
elmerenges #32 üzenetére
Ramiris ?
-
elmerenges
csendes tag
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Én pl kaptam már pendrive-ot 99 év garanciával (rajt van a számlán)
-
tibaimp
nagyúr
Egy jó kis tesztet szívesen olvasnék itt, mondjuk a 4,4GHz-s ramokig összehasonlítva, ha lehetne.
Gondolom mást is érdekelne -
apatyas
Korrektor
Ideje lenne már bővíteni a JEDEC szabványt. A szabvány az szabvány, az XMP meg mókolás, vagy támogatva van, vagy nem. Pláne a másik oldalról.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #24 üzenetére
Egyáltalán nem probléma az korlátozott modul feszültség, tesztek alapján nem segít a modul feszültségének emelése.
itt is meg lesz a "biztos fejlődés" mint DDR3-nál, ahol az 1,8V-os tuning moduloktól az 1,65..1,5..1.35V-os modulokig elértük mára.Másrészt 1-2 stepping múlva már kevesebb hibával, szélesebb tűréssel készülnek a cpu-k. Kis szerencsével /ami a memóriavezérlőhöz is elkel/ kilehet majd fogni olyan példányokat, amelyek nem x@rják össze magukat +500mV-tól, hanem tényleg nagyobb órajel érhető el velük
xmp-s modul hozhat magával bármilyen beállítást
-
jedis
senior tag
Szerintem majd egy komolyabb APU-nak válhat előnyére később egy ilyen gyors DDR4-es memória, hiszen azok a rendszermemóriából "csippentik" le, a maguk videó memóriáját, és mint tudjuk a memória sebesség nagyon nagy hatással van az APU-k játékok alatti sebességére. Lassan a 20-25 EFt-os dVGA-knak nem lesz létjogosultságuk, mivel a mostani komolyabb AMD APU-k pl. hozzák a játékok alatti sebességüket. A PH régebbi tesztje, ezt jól demonstrálja
Biztos hogy a távoli(?) jövőben a HBM-es APU-k lesznek a befutók, de az még kicsit odébb van, mivel a gyártástechnológia még elég drága, így egyenlőre az csak a csúcs VGA-k privilégiuma, de ha később kiforrja magát a technológia, és tényleg bele kerül a HBM az APU-kba, akkor nem csak a 100 dolláros dVGA-knak, de lehet , hogy a 200-asoknak sem lesz értelmük.
-
barnibal
tag
Hát nem tudom ezeknek a sebesség versenyeknek mi értelme van, de az biztos, hogy nekünk átlagos halandóknak az ég egy adta világon semmi értelme,... Nekem 16 GB G.Skill DDR3 1600Mhz cl9 volt a gépben i7-4790k mellett, kicseréltem 32 GB G.Skill 2133Mhz cl9-re őket meglestem néhány tesztet és mindösszesen fikarsznyit lett gyorsabb pát game. Így semmi értelmét nem látom ezeknek minthogy a technika erőfitoktatása lenne. Valamint akik 3D grafikákkal renderelnek meg videót szerkesztenek lehet van értelme, de én biztos nem hasítok bele még 1x ilyen upgradebe.
-
Dr. Akula
félisten
Vajon egy ilyen 1.2V-on mennyivel lenne szarabb?
-
icp1970
senior tag
Nem igazán tetszenek ezek a magas bordás ramok.Komolyabb proci hűtőknél gond lehet velük.
-
Májkii
senior tag
"Az Intel azt is elmondta, hogy a DDR4 memóriák esetében maximum 4133 MHz, amit érdemes használni, mert a memóriavezérlő az említett effektív órajel fölött jó eséllyel hibázik."
-
Sinesol
veterán
Egyébként ha jol emlékszem volt anno egy cikk is arról, hogy a ddr4 késleltetések nem is összevethetőek a korábbi ddr verziókkal, mivel más architektúrára épül ez a fajta ram, mint a korábbi 3 ddr verzió.
Btw. amúgy amennyire emlékszem ddr 400Mhz - ddr2 800Mhz - ddr3 1600Mhz voltak a mainstream memóriaórajelek, amik a minta alapján duplazodtak mindig. Mondjuk ez logikus is volt, mivel a ddr memóriák fejlesztése is bizonyos szempontokból a duplázáson alapult.
Szóval elvileg logikus lenne, hogy a mainstream 3200mhz lenne a ddr4 esetében és kicsit furcsállom, hogy a szabvány 2133mhz-e még csak meg sem közelíti. Sőt még a jobb ddr3 modulokhoz képest sincs sehol, pedig korábban kb ott nyitott az uj generáció, ahol a megelőző generáció csúcsa volt.
Ez alapján is a logikus az lenne, ha kb 3000mhz+ lenne a leglasabb ddr4 csomag.Vagy a teljesen eltérő architekturalis alapok miatt nem összevethető a korábbiakkal ez sem?
-
törölt tag
válasz
#32839680 #11 üzenetére
A JEDEC is 1,35V-ban határozta meg a DDR4 maximum feszültségét.
Érdekes, hogy itt megy tönkre a CPU... vagy mégsem megy tönkre?szerk.: Tuningosok rémálma lehet ez a processzor.
Baryka007: A memóriának három fontos adata van: méret, késleltetési idő és sávszélesség. A magas órajel az utolsón javít. Sajna a késleltetési időn nem olyan könnyű faragni ( ott nem működik a duplázzuk meg ezt-azt és akkor jobb lesz elv ).
-
Baryka007
addikt
Ilyen időzítéssel azért súrolja a DDR2 800 at ugye ?
De most komolyan, mi értelme van ekkora órajelnek. Ha ilyen magasak az időzítések ?
-
Normi™
őstag
válasz
whyalwaysme #9 üzenetére
Nem igazán.Az is előfordulhat,hogy az időzítése miatt még lassabb vagy azonos értéket kapnál egy benchmark-ban.
-
whyalwaysme
csendes tag
Nekem Kingston DDR-4 8GB /2133 HyperX Fury Black KIT van, /3200-as TridentZ olyan 6000 ft-ttal drágább, egy átlag játékos észrevenne valami különbséget, ha a drágábbat/magasabb órajelűt venné?
-
haxiboy
veterán
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Élettartam gari alatt azt szokták érteni hogy ameddíg gyártják addíg kicserélik, vagy kicserélik egy másik hasonló típusra (ha jól tudom)
-
haxiboy
veterán
Nem rossz, nem rossz, csak bűn ronda és elég magas is
legalábbis a kép alapján magasnak tűnik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Számos új memóriacsomaggal frissült a Trident Z sorozat.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest