Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
max terhelesnel 5 ora uzemido?
massziv! -
jamesnorrish
csendes tag
Megjelent a piacon az ATD netbook érintőképernyős forgatható kijezős hordozható számitógépe ATD PC-1028
10.2” LED érintő képernyő,90°/180°forgatható kijelző,„Kézírás funkció”,Hordozható szuper vékony kivitel,Zongora lakk-fekete megjelenés,Beépített kamera 1.3 MP, Intel Atom N270 processzor,160GB HD, Magyar nyelvű billentyűzet, WI-FI, 1.35KG(beépített akkumulátorral), Operációs rendszer Windows 7 Demo verzió
ja és 99990 HUF
Nekem nagyon megérte !

-
panizzi
aktív tag
Nem jött még ki felplusszolt változat ebből?
-
Stimpy001
aktív tag
Nagyon tettszik a gép. 1 dolog nem világos: Írják hogy mult-touch trackpad van benne, vajon a 2 újjas scollozás is működik rajta?
-
-XadAnuX+
őstag
Grat a teszthez, kijelzője rendben van. Eltekintve attól, hogy engem pl zavar, hogy az aksija kilóg, a külseje is ok.
-
vakarcs
aktív tag
en csak azt nem ertem, hogy a mereteknel miert az X60-as lenovoval hasonlitjak ossze... azota volt mar X61, es most X200 van... 3 eves gepnel persze, hogy kisebb...

-
Kobaljov
senior tag
-
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Egy flash animáció egy Atomnál sokkalta erősebb gépen (Turion 64 + X700) is beszaggat, mert az Adobe nagy szarja.
-
zeg
őstag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
''Az egymagos Atom ott ásta el magát, amikor kitettem a 22" képernyőre, és beszaggatott az első flash animáció..''
Ennyire alkalmas netezésre a manapság errefelé kapható netbook a szemét elavult intel lapkakészlettel...

-
kariad
senior tag
Hát elég gyengus, de a kijelzője rendben van!!!

-
Magnum_
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére

-
vottokar
senior tag
Akkor ez az Atom nem is tűnne nekem lassúnak az asztali Bartonomhoz képest. Én már ott hozzászoktam a lassúsághoz és várakozáshoz.

Természetesen vicceltem. Azért nincs kedvem lecserélni a korosodó nx7400-as notimat egy ilyenre. Ha újabbat vennék, akkor ne legyen benne technikai visszalépés. Az én igényemiet a HP még bőven kielégíti, az akkuidő kivételével.
De ez a fejlesztési irány már szimpatikusnak tűnik. Remélem, hogy lesz ez még jobb is. -
Magnum_
nagyúr
a multitouch touchpad nagyon megkönnyiti a böngészést a kétujjas "iphone-os" nagyitás és a görgetés miatt. (tácspadon görgetés alap)
-
CsíkosMókus
aktív tag
-
nkmedve
őstag
Én kicsivel olcsóbban vettem, pont 100K-nak megfelelő lejért "használtan" (értsd refurbrised, garanciával) 14-es Latitude-ot.
Ebben van DVD iro, egy jó gyors vinyóval, 2 giga rammal. Egy szem karcolás nincs rajta, látszik sose volt használva. Persze szerencsén is múlik milyet fogsz ki, de előtte megnézheted jó alaposan.A 12-esek kicsivel drágábbak voltak, de nem sokkal, és egy ilyen üzleti 12es fémvázzal biztos legalább 3szor tovább fog tartani mint akármelyik netbook. Az aksija természetesen nem birja olyan sokat, de azok is mennek annyit amennyi egy átlag júzernek kell főleg azoknak akik csak egyik szobábol hurcolják a másikba.

-
rudi
nagyúr
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Beszarsz, de van már "kakaóálló" netbook is. Az Asus csinálta a Disney-vel közösen. 8,9"-os a kijelzője, cseppálló a billentyűzete, masszívabbra tervezték, fixen benne van az akku, és halom parental lock funkcióval látták el. Az SSD-s verzió szerintem már eléggé érdekes, mert csak a hűtése tartalmaz mozgó alkatrészt.
Az idézett kijelentés az 1,6-os gépre vonatkozott. Szerintem már fölösleges elmondanom még egyszer, hogy ennek a háromnegyede már necces...
Ami meg a desktop gépet illeti, nézd majd meg a mai hazai pályát, abban benne van az ultimate mini PC. A kétmagos Atom elsősorban olyan értelemben jobb, hogy sokkal fürgébb vele az oprendszer, nem lassulnak be a windows keretszolgáltatásai, ha már fut 1-2 (vagy több) alkalmazás. No meg ugye a Win7 a Vistahoz hasonlóan jó alaposan épít a többmagosságra és idővel talán az Ionban lévő GPU-t is jól kihasználja majd, köszönhetően az OpenCL-nek.
-
rudi
nagyúr
105k körül? Hol? A használt dologgal kapcsolatban meg szerintem elsiklottál a Dell netbookos hasonlatom mellett, ezért kicsit jobban kifejtem. Adott egy notebook, amit 3 éve 400k körüli kezdeti árral kalkulálva, presztízsmodellnek terveztek, komoly minőségű anyagokból. Adott egy másik, amit ma úgy terveztek, hogy kezdéskor 100k körüli árral már haszon legyen rajta. Nagyjából fél-egy év használat után bizton állíthatom, hogy az előbbi gép újabbnak, frissebbnek fog látszani, sokkal kevesebb kopás lesz rajta.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Akkor már legyen kakaóálló is.
Nálam január óta van egy AA1 napi használatban, meglátjuk mit bír.. Az akksija egyelőre hozza a gyári értéket.Egyébként meg:
"Éljen az Intel Atom! Mert olcsó, mert takarékos, mert több nem kell."Tényleg az a helyzet, hogy olcsó egyszerű gépnek, a használt laptopok és "kisgépek" helyett tökéletesek a kis netbook-ok. Valóban hordozható gép. Nagyon durva mellétéve egy kétszer akkora, háromszor olyan nehéz notebook, amin gyakorlatilag ugyanazt csinálják 90%-ban: internet, email, office.. Jó, a kijelző méretét szokni kell, azt aláírom.
Még valami, ha már ez a téma..
Gondolkodom asztalin is, egy Msi Wind D130-on, ez a kétmagos Atom-os verzió. Az erőműigényes dolgokon (játék, rákkutatás számítás, hd videó lejátszása amitől amúgy is sajnálom a sávszélességet) kívül mindenre alkalmas, és nem pörgeti a villanyórát.
Te elég sokféle Atomot láttál, mekkora a különbség használhatóságban az egy és a kétmagos között? -
Wyll
őstag
Legalább az irány jó.
Mióta várom már, hogy nőjön a képernyőjük!
Nálam a nyerő kombó a matt 12", Atom 330 és az ION összevegyítése lenne, mindezt ~100.000ért. A vinnék mint a cukrot helyett új kifejezést kéne kitalálni!

-
Magnum_
nagyúr
ne viccelj Rudi. dehogy 130.000, 105.000-től elérhető. lehet, hogy van thinkpad ennyiért használtan, ami odaveri 5x, de nem mindenki szereti a hazsnáltat (pl én háklis vagyok a karcokra, számlát kérek, stb). nem arra kell használni, mint azokat a bizonyos erőműveket. ma már az ODD se annyira fontos. nekem pé mponmt kéne meghajtó az Optenhez, de megoldom másik gépen, vagy rákeresek a magyarorszag.hu-n. ezt azlrt irom, mert igy alternativa a 100k körüli notikra is, ha vki csak arra használja, mint én.
-
gorlin
őstag
Érdekes felvetés,amennyiben szabadban használnám biztosan idegesíteni ez tény de nem szoktam.Én általában egyik helyiségből a másikba viszem ahol normális fényviszonyok vannak.Eljutottunk oda hogy szerintem ez is felhasználófüggő,bár tény hogy a matt a biztosabb választás hogyha nem tudom hol fogom használni.Ezt hogy ártalmas nem tudtam
legalább okosabb lettem.Gondolom huzamosabb használat után értendő.Üdv
-
rudi
nagyúr
Vagy inkább könnyen megszokják, hogy mondjuk Irfanview-ban nem kell a gombnyomás után várni az 5 megapixeles jpg megjelenítésére, és hasonló dolgok. Ami meg a Sempron 3000-et illeti, eszerint a Cinebench 10 lista szerint már a 2500+ is simán lenyomja az Atomot, ami 1,60 GHz-en egy maggal 550 x maggal 850 környékén teljesít. Ebben az Acerben meg 400/630 körül tudott. 1,33 GHz-es Thunderbird Athlon tud egy maggal 850 környékén.
-
twollah
nagyúr
Azert az az Atom nem annyira lassu, egyszeruen csak elszoktunk a lassusagtol.
Socket A Sempron 3000-es kicsivel gyorsabb, mint az Intel Atom Z520-as.
Es el ne felejtsuk, hogy evekkel ezelott szinte mindenkinek hasonlo gyorsasagu gepei voltak, mint a Sempron 3000-es.
Ezt a lassusagot csak a media sulykolja az emberekbe, hogy lassu a gep, mert nem n+1 pottyot ad ki az X programban.
Konnyen felejtenek az emberek.
-
twollah
nagyúr
Hiba van a tablazatban.
Ha az Acer FSB-je (allitolag) 124 Mhz, akkor miert szerepel a tablazatban 133 Mhz?
-
rudi
nagyúr
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Fene tudja, talán igazad is lehet. Az valószínű, hogy összefoglalva egy 10"-os olcsó netbook 1,6-os Atommal ésszerűbbnek és kiegyensúlyozottabbnak tűnik mint ez a 11,6"-os 1,2-es Atommal. Hogy már kiforrottak lennének, azt kétlem, a cseppálló billentyűzet és 3G modem még beléjük férhetne. Mindenesetre először meg kellene nézni, hogy mennyire kopnak el ezek a gépek 1-2 év alatt.
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Az tuti, hogy újban 130k környékén most ez tűnik a legjobbnak, de ott van a tengernyi használt üzleti subnotebook hasonló árban, komolyabb teljesítménnyel és minőséggel ("kicsit" korrektebbül nézett ki az én 3 éves X60-am, mint egy kanadai kolléga féléves Dell Minije). Szerintem egyelőre még nem érdemes netbookot venni, még mindig nem forrtak ki tökéletesen, viszont ott toporog már a startvonalon az AMD Yukon/Congo és az Intel C-ULV szériája. Azok köré elég érdekes cuccokat lehet majd építeni, és ha lesz konkurencia, akkor lesz árcsökkentés is. Persze, "erre-arra" jó az atom is, csak akkor meg fölös mellé a 11,6"-os monitor és az ekkora méret, és kijösz 90k-ból.
-
tuskooo
addikt
Hát, most már osztja mindenki az Atomot típustól függetlenül. Értem én, hogy jön az Ion és társai, és az pl. sokkal jobb lenne, de fura, hogy eddig mindenre tökéletesen jó volt az Atom, most már nem, attól, hogy jött ki újabb, gyorsabb megoldás, a feladatok még nem változtak.
-
DroneZ
aktív tag
csinos kis lapi ez, tudnak ezek az acer-es srácok és még az ára is eflogadható. közeljövőben megkukkoljuk közelebbről is.

mondjuk jobban tetszett volna ha ilyen baltanyeső módszerrel készítik a külsejét. ezek a lekerekített formák annyira nem jönnek be, de ez legyen a legkevesebb.
-
Champipi
aktív tag
Ugyan ilyet használok, most is erről írok. Pár gondolat, hátha segít a leendő vásárlóknak.
1. CPU
Mindenhol azt írják, hogy harmat gyenge, meg de lassú. Hát én is fostam, hogy még a 700 MB-os filmek is majd beszaggatnak, éppen ezért mentem el a Speedshopba kipróbálni. Vitte a filmet simán. Sok videót tartalmazó (pl.: puruttya blog) oldalaknál kicsit belassul az oldalgörgetés, de hát tökéletesen tudok rajta netezni és a vonaton filmet nézni.2. Akksi
Előtte Dell 830-asom volt, az újkorában sem bírta 3 órát, csak olyan 2:50-et. Na ez 3 óra filmnézés full fényerőn és még 64%-on áll az akksi. Ez már igen.3. Kijelző
Jó h sokminden elfér, de XP alatt már túl kicsik a betűk, ezért fogok rá mindjárt W7-et tolni, abban már jobban be lehet ezt állítani. Elsőre gyönyörű a kijelző, de pl.: ágyban filmnézéskor előjön, hogy nagyon kicsi az a tér ahonnan nézni kell ahhoz, hogy homogén szépk kontrasztosnak látszódjon. Internetnél ez nem gond, de filmnél, a sötét jeleneteknél, már pár cm fejmozdítás is nagy kontrasztváltozást okoz.Vennék mást?
Mégis mi a jóistent tudnék ennél jobbat venni, 120 000 Ft-ból? Semmit én arra jutottam, ezért is lett ez. Persze a hírekben mindig ott van, hogy ilyen ION meg olyan HD videó képes csip, de hát bakker azokat nem lehet kapni. Ha most kéne gépet vennem akkor is ugyanezt venném. Ha majd kijön és kapni lehet jobbat, akkor fikázzuk csak ez a kis gépet, addig én nem látok alternatívát.
-
tuskooo
addikt
Kicsit fura nekem, hogy régen tökéletesen elég volt az Atom mindenre, most meg már ugyanazokra a dolgokra nem elég. Mondjuk én továbbra is tartom, hogy siralmas, ha az ember normálisan szeretné használni a gépet.
-
BloodRay
veterán
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Kár, hogy az a program(gondolom GMA boosterre gondolsz) nem ér semmit sem.
Tesztelve...
A 751-es egyébként nem rossz, de egy 1,6-os Atomnak minimum kellene lennie benne. -
Magnum_
nagyúr
gyerekek.. meg kell épiteni százezeré' az otthoni hangos PC-t, vagy meg kell venni a 3kg-os cerkás Fusit. ez nem HDbook, nem erőműbook, ez netbook, azok között meg az egyik legjobb, ha nem a legjobb.
a kilogo akksi jo, van hol megfogni. tul lehet élni, ha nem netbookon fog vki HD filmet nézni. játékra meg kell venni a konzolt vagy a gamer pc-t. százezeré' ne X200 jellegű notit várjatok, ezért az árért akkor is bestbuy. még a tükrös kijelzö ellenére, ami tényleg idegesitö, de ez van. én csak kicsit erősebb VGA-t tennék bele. jó igy ennyiért. -
zeg
őstag
Ha átlagos körülményeken a teljesen besötétített szobátérted, akkor tényleg jobb a tükrös.
A legnagyobb monitorszűrő gyártók évtizedekig kínlódtak hogy olyan bevonatot állítsanak elő, mellyel a tükröződés csökkenthető, erre valami csillogó bóvli lakkal bekenik ezeket az ősöreg elavult, hűtőgépre való kijelzőket.
-
John Fowler
tag
Nem okoskodásnak szántam a hozzászólásom.
Speciel Atomot még nem használtam, de kb 1 éve még aktívan futott nálam egy 600-as K6-os második gépként, és leginkább a régi perifériák miatt cseréltem le (lassú, 1.1-es USB, behalt videokártya amit nem volt kedvem pótolni, meg ilyenek)Igaz nem Photoshop-ot nyomtam rajta 12 megapixeles képekkel, (hanem Paintshop-ot 3-as képekkel) de XP alatt Operával netezni, Word97-tel a doksijaimat írogatni, letölteni, zenét hallgatni, Skype-olni, DVD-ket, meg fotókat nézni, és hasonló dolgokra tökéletesen megfelelt. Várhatóan ennél többet egy netbooktól sem vár el a megcélzott vásárlói réteg.
Akinek a gép kenyérkeresésre kell, az pedig általában nem sajnál rákölteni párszázezret.A K6-ost egy SDRAM-os, 1,4-es Geode váltotta, ami érzésre semmivel sem lassabb a fenti alapfeladatok végzése során, mint az X2-esem.
Őszintén szólva nem tudom az Atom teljesítmény szempontjából hogyan viszonyul a fenti procikhoz; de meglepne, ha bármelyiküknél lassabb volna.
-
Kobaljov
senior tag
No igen, csak éppen amikor valakitől nagyobb mennyiségű munkaanyagot kapok vagy adok offline akkor az általában DVD, mert a pendrivejukat nem szokták csak úgy eladogatni az emberek. A külső meghajtó meg plusz pénz és macera, jó eséllyel pont akkor nincs az embernél amikor váratlanul kéne. Közben meg ott a hely hozzá a gépben és kb. 15 deka. Szóval szerintem nekem szükségem volna rá, bár mintha mások jobban tudnák, hogy mi is kell nekem..
-
KrAt
veterán
Inkább lett volna picivel nagyobb az egész, de ez a kilógó akksi borzalmas

-
zuchy
őstag
Lehet hogy nyár végén ilyet vennék, de addigra nem jön ki egy erősebb procis változat?
-
Napfénysüti
nagyúr
Csak sokan nem arra veszik a notebookokat amire kitalálták, hogy egy hordozható munkagépet kapjanak. Inkább megveszik otthonra a szobába mert most divat a notebook.
Meg játékgépnek a legújabb gamekhez.
Nekik meg jobban bejön a tükröződő kijelző mert a büdös életben nem fogják az eredeti célnak megfelelően használni.Ezeket sose tudtam megérteni.
Megjegyzem az előző gépem tükröződő kijelzős volt. És rohadtul idegesített hogy ha kicsit sütött a nap az ablakomon keresztül akkor már csak magamat bámulhattam 
Ezt a TCO-s dolgot nem is tudtam. Ha igaz akkor külön örülök hogy végre matt kijelzős gépem lett.

-
rudi
nagyúr
Neked tényleg tetszik az, hogy folyamatosan látod magad vagy a környezetedet a kijelzőben? Egy ilyen mobil gépnél különösen sanszos, hogy kiviszik a szabadba, ahol fény van. És mondok még valamit! Szintén a BenQ-es csóka mondta, hogy a TCO egészségvédelmi szabványokhoz kell a matt felület, mert a tükrös ártalmasabb

-
WonderCSabo
félisten
Ez lenne számomra a tökéletes netbook, ha lenne benne normális proci.
De a dizájn sztem gyönyörű, és a többi komponens is nagyon rendben van. -
gorlin
őstag
Nem nagyon értem hogy miért kell mindig a fényes kijelző miatt lehúzni bármit ami mozog
Szerintem ez szubjektív kinek hogy jön be .Nekem például sokkal jobban tetszik mint a matt.
Tényleg szebb a képe,betekintési szöge mint egy matt kijelzőnek.Az is tény hogy egy világos helyen kint a szabadban akár még zavaró is lehet ,de szerintem átlagos körülmények között ha nem is jobb de legalább ugyan olyan mint a matt kijelző.
Amúgy meg ismét nagyot alkotott az Acer ,nekem nagyon tetszikÜdv
-
Sensation
tag
Nagyon szép dizájn, dicséretes a felbontás, de csak N280-al és 4500MHD-val kéne...
-
Reac^
őstag
Inkább az a kérdés mikor jön vmi 3rd program ugyanúgy mint a többinél amivel meg lehet emelni "kicsi" a proci fsb-jét... Ha kell szétszedem és átalakítom a hűtést (lásd Aspire One A150 hűtésmodd)

Lehet beépített 3g modemmel rendelni (csak kék színben - vicc), de kb 15-20e-vel drágább

-
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Egy darabig még nem lesz notebookban is megfizethető árú, és normális méretű SSD. Addig marad az az opció ami az MSI Wind U115 Hybridben, hogy kis - még megfizethető - SSD-n van a rendszer, az adatokat tároló HDD pedig egy gombnyomással lekapcsolható. 3G modem szerintem nincs mini PCI Expressel, mert valahogy bele kell tenni a SIM kártyát.
-
Minden bizonnyal lesznek olyan modellek is, amelyekben a második csatlakozót nem hagyják le, mondjuk egy kis energiaigényű SSD-t tesznek bele, amivel tovább csökkenthető a netbook fogyasztása.
Szerintem a fogyasztása akkor csökken inkább, ha a HDD helyére kerül az SSD, nem a PCI-E minire. Van vajon pl. ilyen foglalatra 3G modem?
-
CsíkosMókus
aktív tag
emailezgetni, néha az otthontól távol jegyzetelni egy word file-ba, internetezésre a gyári képmérettel igenis jó a netbook..
miért szarozza le minden olyan user, akinek nincs? mert ez a menő? -
Bibby
addikt
"Normál használatban fájóan lassú volt az Aspire One 751."
És így ennyi, nincs értelme tovább olvasni sem. Megkaptuk a használható méretű kijelzőt, elképzelem azt a brainstormingot: mit vegyünk ki belőle, mit vegyünk ki...dugják fel maguknak.
-
evone
őstag
11"on nem hiszem hogy sok filmet neznel vele, lassan mar 1 eve notebookon elek (elotte desktop pcm volt) es hat nem sokat hasznaltam az opikai meghajtot, kezd teljesen felesleges lenni... foleg ha az embernek van otthon egy rohadt nagy tvje, dvdt teljesen kenyelmesen lehet rajta nezni.
USB-rol 10000 eve lehet bootolni, 10 ezerert tudsz venni kulso usb dvd irot ha annyira nem birsz szabadulni, de nem hiszem hogy pont ezzel a geppel neznel egesznap dvdket, meg irnal ki 1 ora alatt 40 lemezt. teljesen felesleges -
Ott a második oldalon, a táblázatban a 751-es effektív memória órajelének, ha 124 MHz az FSB, akkor nem 496 MHz-nek kéne lennie 133 helyett?
-
rudi
nagyúr
válasz
John Fowler
üzenetére
Akkor most bevetem a sokpontos kérdést: használtál már legalább pár napig 1,6 GHz-en és 1,24 GHz-en futó atomos netbookot? Mert ha nem, akkor szerintem csak elméletben vagy okos, amit a gyakorlat szerintem nem igazol. Autópályás hasonlatodra meg csak annyit mondanék, hogy anno egy csobbanós Suzukival jártam a sógorok pályáin, és nem sokan előztek meg
Meg láttunk olyat is Hannover felé 160-nal autókázva, hogy egy 20 éves kis-Renault elhúz mellettünk. -
Obolony
senior tag
mondjuk egy asus-t osszehasonlitan egy thinkpad-el az olyan mint egy fiatot a mercedessel. nevetseges.

-
AMD ehog
aktív tag
jó gép lenne, ha ebbe is a 280-as Atom kerülne.
-
Szemjuel
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
az első a 23:30-ig bíró HP tesztjében volt!

-
Aprósólyom
addikt
Király dolog ez a Pro és Kontra táblázat. Miért van az, hogy még nem láttam ilyet? Talán ez volt az első?
-
Kobaljov
senior tag
Úgy tűnik itt (12"-es netbookok) is igaz lesz az általános tapasztalat, hogy érdemesebb megvárni belőle a 2.-3. generációt és a versenytársakat

Az a nagy üres hely az oldalán meg ordít egy optikai meghajtóért..

-
Szemjuel
tag
én még mindig ódzkodok a netbookoktól
bár tényleg pofásan néz ki! -
John Fowler
tag
írtam egy hosszú hozzászólást, de inkább kitöröltem, mert szócséplésnek tűnt.
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy Smart-tal mentél volna Németországba, és panaszkodnál, hogy azért elég sokan megelőztek az autobahn-on.Egyébként értem én a bajod, hogy nyilván az Acer anyagárban 2 euró pluszköltséggel belerakhatta volna a max. procit amit ebben a kategóriában lehet, de mégsem tette; de mostanra azt gondolom, hogy szándékosan jelezni akarták, hogy ez a gép nem az, aminek tűnik
-
Solten
őstag
Athlon Neo/CULV-sat a nepnek!

-
törölt tag
válasz
John Fowler
üzenetére
hát nem tudom, de nekem még a winden jól esik hogy van egy fn f10 ami 2 giga köré rántja automatikusan a procit. képnézegetés, közben neten mászkálás, fut msn tűzfal, avast, van pár yahoo widget, levelező progim, és még pár apróság. ezekről én nem szívesen mondanék le, és erre _nekem_ _pont_ elég ez a proci. többre nem sokkal. (bár jómultkorában sikerült tömörítenem, közben egy 4 gigás pakkot áttolom hálón, böngészés, mailkliens, és még kifért a 22"-os moncsin egy kis csillagkapu sg1 is, mindez viszonylag értelmes sebességgel, reccsegés, taszkváltás közben akadás nélkül. meg is lepett mert csak egy giga van memóból...)
-
rudi
nagyúr
válasz
John Fowler
üzenetére
Elhiheted neke, hogy az 1,66 még éppen határeset, az 1,24 meg majd egy negyeddel kevesebb. A Computex előtt ez a gép, és egy 1,60-os procijú, de csak 10"-os masina közül választhattam, hogy melyiket viszem magammal. Pár nap után a 10"-os mellett döntöttem, mert az 1,24-es proci bődületesen lassú volt a képeim szerkesztésében. Egy photoshopos auto levels vagy resize ne tartson már 3 másodpercig, amikor 100 képem is lehet. Legyen inkább 2 másodperc. Persze, az 1,6-os atomot is jó hamar eldobtam, mert szerenécsére velem volt a cikkben látható X60 egy tisztességes Core 2-vel. Szóval, azt akarom mondani, hogy az 1,6-os atom bohóckodásra elég, az 1,24-es már arra sem, pedig a 11,6"-os gépház már nem csak bohóckodásra, hanem komoly dolgokra is elég tágas.
-
^Clown
addikt
Az Acer meg a többi tucatgyártó megtanulhatna már végre normális hűtést tervezni. 1,6-os Atom procival nagyon király cucc lenne ez.
Szegény X60, így megalázni, hogy odateszitek mellé ezt
-
rudi
nagyúr
Jaja, 35 fok fölött igen, de a maximális specifikált 50-55 környékén, esetleg fölötte már nem annyira. Múltkor a saját X60-asomat felejtettem kinn a napon, 10 perc után kiabált az okos proggi, hogy itt valami qrvára nem jó, mert 60 fokon a HDD. A mezei notikban nincs ilyen okos proggi, az XP 50 fok környékén feldob egy kis buborékot és annyi. Nézd meg az Acer HD Tune mérését, 41 fok van rajta, ezt benn mértem egy 24 fokos szobában pár óra tesztelgetés után. Gondolj bele, hogy 35 fokon milyen meleg lenne az a HDD...
-
John Fowler
tag
És 2 év után csak kiadott valaki egy épkézláb netbook-ot

Az első, amire azt mondom, hogy kellene. Ha lenne rajta HDMI, akkor totális lenne a gyönyör.
Esetleg lehetne AMD-s bele 
Mellesleg mire nem elég az 1,24-es Atom, amire az 1,66-os igen?

-
rudi
nagyúr
Alapvetően nincs baj az Atommal, ha legalább 1,60 GHz-es itt viszont annak az éppen hogy csak elég kraftnak elvették majdnem a negyedét. Ez már így eléggé karcsú, hidd el nekem. Ráadásul most már a többi komponens elég jó ahhoz, hogy koca netezésen meg csetelésen kívül másra is lehessen használni a gépet. Ha viszont nekilátsz az 1,24 GHz-re vékonyított Atommal akár csak 5-6 mp körüli képeket nézegetni, már akkor is olyan lassúság lesz, hogy csuhaj. Ha esetleg átméretezni kell meg közben esetleg egy html oldalt gyártani, akkor már elég masszív lassulás van.
-
Csabee.
nagyúr
nekem is elnyerte a tetszésemet, kíváncsi vagyok mennyire lesz kapós!
bár a procija sztem gyenge.. rakhatnának már erősebb procikaz az eee-kbe -
Magnum_
nagyúr
nagyon jó a hűtése, maximu, pont ahogy irva lett, oldalt és nem alul kellene kivezetni. igy ha ölbe veszem, egy kemény könyvre teszem, igy nem takarja el semmi. felül abszolut nem melegszik órák után se. alul persze igen. és jó a hűtés, mert nem üvölt a venti, eszméletlen halk, ha tápon van, akksiról meg néma csend.
-
Reac^
őstag
-
Zsolto
őstag
Eszembe jutott valami. A családi és baráti körben az elmúlt három évben öt (!) Acer laptop bukkant fel, és ha hiszitek, ha nem, mindegyikben cserélni kellett az első HDD-t, amivel a gyárból kijött. Nem azonnal, van, amelyikben két évig húzta.
Egy barátom szerint ez talán hűtési hiányosságra vezethető vissza. És itt kezdek aggódni, amiről a teszt is beszámol, hogy a hűtés nem tűnik túl jól eltaláltnak. Erről mi a kollektív vélemény?
-
Magnum_
nagyúr
én a tesztet már a saját fehér 751emen olvastam, Rudi, miután írtam Neked, megvettem. Azét szeretném ideirni, hogy office+net, ill. ténylegesen alap programoknál jó a proci, viszont böngészésnél, hogy igazán kényelmes legyen, nagyitani kell a felbontás miatt, de akadásmentesen nekem csak a Chrome-mal megy. A hangját tekintve pedig roppant halk a cucc... (halkabb, mint a HP 6910p-m volt, pedig az se zajongott. Most csak a hangra gondolok azalatt, hogy ebben jobb a 751)
Viszont lenne egy kérdésem: ezt a szinkalibrálást magam be tudom lőni? tudsz ebben segiteni?
mod: nagyon sokáig nézegettem, számolgattam, hogy mit hol mennyiért, és szerintem ár/érték arányban ezt éri meg a legjobban. 2gb rammal vettem egyébként.

-
ádikácska
aktív tag
Nekem bejön, kár, hogy elb@szt@m a casht egy 701-es Asusra

-
Zsolto
őstag
Hm, bejövős. Eddig az MSI Wind-et tartottam etalonnak (nekem fő szempont a kényelmes klaviatúra, a többi dologban ezeket a gépeket a saját szempontjaim alapján egyenrangúnak tartom) -- de most borul a trón, ez a gép nagyon király.
Nagy franc vagyok, mert még a fényes kijelzőt is elnézném neki, ha oda kerülne, hogy vegyek egyet -- a feleségemnek

-
gV
őstag
Atom sose volt gyors, mégis mintha pár hónappal ezelőtt még mien frankó lépésnek számított az Inteltől h megcsinálta, most meg mindent csak Atomot ne

-
Reac^
őstag
VÉGGGGRE!!!!
A nagykerben már lassan 1 hónapja bontattam fel az acer-es menedzserrel és első látásra szerelem volt

Egy olyan 20 darab smileyt kivettem. Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
szuper-t
őstag
Szerintem tökéletes
nekem bejön formás is 
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekik meg jobban bejön a tükröződő kijelző mert a büdös életben nem fogják az eredeti célnak megfelelően használni.
Megjegyzem az előző gépem tükröződő kijelzős volt. És rohadtul idegesített hogy ha kicsit sütött a nap az ablakomon keresztül akkor már csak magamat bámulhattam 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)