- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Nem sorolnám fel tételesen, amiket írtál, de hülyeségek nagy zömmel. Egy összegző mondatot írnék rá. Egy tápnál nem az a kunszt, hogy nem megy tönkre, hanem az, hogy ha mégis, akkor azt egyedül teszi-e, vagy nem. Hálózatra csatlakozik, így abból nem lehet kiindulni, hogy nem fog tönkremenni, hálózattól nem lehet 100%-osan védeni.
Az elégett alaplapi csatlakozóval kapcsolatos marhaság: Nem a táp égette el. Az alaplapi aljzat és a táp csatlakozója között támadt kontakthiba (ami az alaplap vagy a táp csatlakozójának minőségéből fakad) miatt keletkezik melegedés és végül ez vezet ilyen elmúláshoz. A táp erről a melegedésről nem tud, feszültségeire ugyanis csak a szabályozás keretéig van ráhatása, hőmérsékletet pedig házon belül érzékel korlátozott mértékben és nem hőtérképpel. A sorosan növekedő átmeneti ellenállás meg 20-30A-en bizony ilyen dolog, melegszik. Ha egy izzót rákötsz a tápra, az még világítani is fog, annyira felhevül. Bizony. És se túlfesz, se túláram. Itt a csatlakozón pár W dolgozik, 10-15W körüli a durva égések hőterméke, míg a táp 3-500W-os, hát hogyne bírná..."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Márton
nagyúr
Orbi:
"és halk az is"
azért van különbség halk és HALK között, hidd el
A te konfigodat nézve persze megértem, hogy nem értékeled az igazán csendes tápot.
Vinyók sem a leghalkabbak, van proc.ventid is, gondolom a vga-n is csücsül valami.
De pl. nálam ahol 800 rpm-en megy a prochütő, passzív a vga-m és csak egy ultrahalk 640-es samu van bennt, igenis meghallottam a különbséget mikor a Seasonic tápom betettem.
(pedig előtte is "csendes" tápom volt)
Komolyan mostmár a monitor zizegése az egér kattintás és a szék recsegés a legnagyobb gond
A másik a hatásfok, az enyém jóval 80% felett tud, szóval hosszútávon árammegtakarítás
kompenzálja a 10e feletti árat.
Ha meg egy 300-as Codegennel hajtasz ilyen konfigot én a helyedben sűrűn ránéznék a belsejére hogy mi a helyzet, nehogy egy nap füstjelekkel tudassa...
Btw. nekem is sokáig elég volt a 3-4ezres táp és a lélektani határ úgy 8e ft-nál volt.
De miután megvettem majd 15-ért a seasonicot, megváltozott a véleményem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest