- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
polika
senior tag
válasz
#16939776 #11 üzenetére
Azért vegyük hozzá, hogy az SSD-nél nagyon sok kapacitás megy el arra, hogy megcsinálják a wear levelinget (nem csak több NAND cella kell, hanem aktív hardveres logika, ami egyrészt lefordítja a fizikai/logikai kiosztást, és ütemezi hogy optimlisan terítve legyenek a cellák használva és nagyjából egyszerre pusztuljanak el), plusz az élettartam javító TRIM-elés ami szintén extra energia befeccelés az élettartam javítás céljából.
A 3D xpointnál nincs ilyen degradálódás aztírják h 4 nagyságrenddel jobb a tartóssága, emiatt ki lehet kukázni az összes wear level logikát tartalamazó köztes réteget, el lehet felejteni a TRIM-et. Továbbá minden cellát egyedileg lehet írni/olvasni ami tovább egyszerűsíti a 3d xpoint kontroller áramkörét. Bár nincs konkrét adat de pl az Anand azt írja hogy jobb energia hatékonysága van ennek a technológiának a flashez képest. Azaz egységnyi adatra vetíve, vélhetőleg nem fog többet fogyasztani a jelelnlegi SSD-knél az octane, hanem inkább kevesebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest