Új hozzászólás Aktív témák
-
fr3ntzen
aktív tag
na hát szól az tuti kissé süket lettem
talaltam ilyen night kapcsolot rajta de nem sokat segitett....
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok van egy Onkyo TX-SR504E erősítőm. 5.1-ben használom. Wharfedale WH 1.1 rendszerrel. Tökéletesen elégedett vagyok, de lenne egy olyan gondom, hogy film nézésnél (5.1 ill. DTS minosegben) a center hangszóró olyan halkan megy, hogy nem érteni mit mondanak, csak ha felhangositom, de akkor meg ordit amikor a (mozi hatás) jön.
A beállításoknál a distance és a +12db is rá van adva, de semmi... Vmi ötletetek lenne? Nagyobb center esetleg? ( Vagy a réz kábel vastagságával lesz a gond? )
Köszi a segítséget !
-
Fuvaros
senior tag
Egy 5x4-es szobába miért nem elég 5 hangszóró? Tökéletesen elég nekem TX-SR501E, imádom, és még mélynyomom sincs, csak 2 nagy front Heco.
-
Chrys_
addikt
Hogy kell beállítani Panasonic Viera linkkel, hogy automatikusan be-/kikapcsoljon? [link]
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
#16939776 #105 üzenetére
Nearfield-be1,75" ös magas ??? Azt hogy ? Tudtommal olyan nincs is (legalábbis a legtöbb gyártó kínálatában 0,75"-1"-1,5"-2" van. 8" os driverhez 1" vagy 0,75" os dukál.)
És 8" osokból is nagyon sok van ami tényleg csak hangnyomásra képes zenére kevésbé.
(Nem eléggé lineáris, nem csillapított zizegő doboz, beszakadások a frekimenetben amit DSP vel lehet, de nem mindíg érdemes korrigálni.)Én B&C 8NDL51 essből 2 D'apollo elrendezésben bassreflex csillapított ládában 1" os DE500 as magassal DSP vel.
Igaz csak 65Hz ig megy le, de addig nagyon jó hangja van szerintem.Tudnál valami közelebbi infót adni a te általad hallgatott cuccról ?
Illetve ponotsan mi is a Class-H? tudom elvileg onkyo azt haszálja AB helyett, de konkrét leírást nem találtam róla.
Én Class-A helyett egy JÓ precíz Class-D t választanék 1000fölötti dampingal. Az már szépen szól. -
törölt tag
Használható class-H PA erősítő valahol 2000 Euro fölött kezdődik, és ez csak sztírió...
Class-d középmagasát tölcséres cuccon hallgassa az akit hétszer szültekKénytelen voltam egy "jó" dsp-s 8"+1,75"-os(kis nearfild monitor) digitális erősítős ládát meghallgatni az egyik show-n. Kérdezte a az emberke hogy hogy tetszett, mondtam hogy pont úgy szolt mintha egy Brüle und kjaer mérőmikrofonba énekét volna Dian Krall ...nem tudta hova tenni
Aszimmetrikus jelhez vannak jobb megoldások mint xlr, ahol lehet nálam is neutrik a befutó
Legyen egy kis on is: az árából jobbat kevesebb bemenettel, kevesebb varázslattal...jobb hanggal, tartósabbat(vagy ez itt már nem érdekes
)
-
válasz
#09634560 #98 üzenetére
digitális kódolt jel a végfok utáni állapotig
semmilyen átalakítást nem szenvedne...
Má' hogy mér' is? Ne keverjük össze a DAC-ot egy D osztályú erősítővel plz. A D osztály csak a buta marketingbrossúrák szerint "digitális", valójában semmi köze hozzá.D osztályból lehet közepesen jót és gyengét alkotni, az igazi minőségre viszont képtelen. Olcsó megoldás nagy teljesítmények kiszolgálására, otthoni használatra, ahol 10W kiröptet a 40m2-es szobából is, teljesen felesleges, csak a minőség rovására megy.
-
törölt tag
Jó a Class D: a legigéretesebb fejlesztés még a legjobb hatásfok/legpontosabb hangvisszaadásra képes, pl. NAD MX2 de lehet ócska is: kiépítettségtól függ méghozá erősen. Házimozi erősitőkben is legjobb megoldás lenne:digitális kódolt jel a végfok utáni állapotig semmilyen átalakítást nem szenvedne... Kár hogy (tudtommal) a Panasonic és a Sony ES-Masteren kívül alig néhány lehet, Onkyo is ráléphetne erre az útra...
-
HalasKYO
aktív tag
Ha kraft kell akkor én a Class-D re szavazok.
PA rendszerrel expo tölcsérrel.
És márik nem kell 450W idle/600w peak fogyasztású erősítő.
Hangnyomásban, tempóban, általad is említett damping fact-ban nem jönnek a Class-A egy jó crown vagy labgruppen erőhöz.
Diplomamunkám PA hangdoboz volt B&C termékeivel. Sokat hallgattam mértük és a fent említettekhez képest OLCSÓ!! Viszont röhögve nyom 130dB-t és nem kell hozzá 1kW.
Érzékenységre van kihegyezve és megfelelően lineáris.Hifisták szép szép, de minek 50k ért venni egy csatlakozót ha PA nál a neutrik elég és hasonlóan jó ? (XLR)
-
Munyos
csendes tag
Te valamit nagyon félreértettél. Itt házi-mozi erősítőkről volt szó , nem professzionális koncerttermekről !!! Ha így nézzük a Mercedesnél is van jobb autó ! A Ferrari.
Na most feltaláltam a spanyol viaszkot ! Maradjunk annyiban hogy egy magyar embernek nagyobb az esélye hogy vesz egy Pioneert vagy egy Yamaha-t vagy egy Onkyot otthonra mint egy Lexicon-t vagy egy Mark Levinson-t, vagy akár egy Krell-t.
Ezek nem HÁZI-mozi erősítők !! Ezek professzionális erősítők hangstúdiókba és koncerttermekbe. Egyébként a ezek "csak" ultra2 besorolást érték el ! -
törölt tag
Ebben az Onkyo alsó és középkategóriásai gyengék. Bár a tápból nagyjából ki lehet következtetni (720+60/7.4)ami kb 90W/ch(azért 7.4 mert 7 csatornát hajt ugyan meg de van még +2csatorna Wide/High meghajtásra amik kb 40% -ot vesznek el a front erejéből). De sok múlik a kondikon és az Onkyo kondijai elég jól méretezettek így ezért (is) ütős, dinamikus az Onkyo hangja ami mozinál és egyes zenei elemeknél jól jön.
-
tdd587
őstag
-
törölt tag
Tényleg kevés az 1% THD, de a versenytársai köröket vernek rá, pl Denon, Marantz.
Teljesitményt meg sajna IEC szerint mérnek mindenhol.Ok: teljes terheléskor ennyit kellene kibírnia a hangsugárzónak. Összehasonlításként: egy előd az Onkyo TX-SR 876 1200 Wattos tápegységgel és agy jobb versenytárs a NAD T757 1 kW-os táppal bír. -
törölt tag
válasz
Mulholland #83 üzenetére
Hangminőség és 1007, 5007, 1008, 3008, 1009-et sikerült meghallgatnom és fentarom véleményem. Ugyanez van a Denon 07 (ilyenkor örülök a 3806-nak, illetőleg a Denon kivételt képez: 12-es készülékei feljavultak alsóbb kategóriákban) illetve a Pio 06 sorozattól/évjárattól felfelé a kommersz sorozatokban (nem LX és AX sorozat!). Oka: forrasztóanyag és egyes alkatrészek megváltozása.
-
tdd587
őstag
válasz
Mulholland #79 üzenetére
Voltam bátor megnézni a tech. paramétereket és nem nyűgözött le. 1%-os THD* még úgyis, hogy egyetlen csatornán mérnek. Mi van ha minden csatorna szól és egy tápon lóg az előfok, a DAC és mind a hét végfok és mondjuk földindulás van és tényleg 7 csatornán kellene tartani mondjuk csak 100W-ot 20ms-ig**? És nem zavarni közben sem az előfokot, sem a DAC-ot, ezek ugye elég érzékenyek a tápellátásra. De a thx ultra select 2 megvan neki...
Az viszont kellemes meglepetésként ért, hogy 720W-os táp van benne. A felét sem adtam volna meg neki ránézésre. Damping factor 60 - na ezt sem gondoltam volna, hogy egyáltalán tudják, hogy micsoda.
*: Megnéztem egy ismerős cuccot (sokcsatornás előfok, nem hi-end), 0.01%.
**: ilyen tényleg van, gyűrűk urával sikerült már csiholni 35W RMS-t is csatornánként (ez a tartós leadott teljesítmény, ott a peakek simán 100W körül voltak). Ezt csak rendesen csak külön végfok / csatorna lehet megcsinálni. Ez a LOTR3 olifántos csatajelenet volt egyébként. Finom darab.
Szerk: és senki ne értsen félre, én továbbra is az ellen hadakozom csak, hogy suzukit kiáltsunk ki királynak, csak mert nem láttunk még mercit parkolni sem. Természetesen azt is tiszteletben tartom, hogy a legtöbb embernek ez annyira nem fontos és nem szánna rá 1200USD-t sem.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #80 üzenetére
Nem beszélve a Pionerről: ami még hifisták szerint is komoly presztízsértékekkel bír magasabb kategóriákban a megfelelő készülékei, és a zászlóshajói gyakran keresettebbek az általad vázolt márkáknál pedig azok sem olcsók és vannak "aranyárú" termékei is.Ehhez pl az Onkyo és a Denon, pláne a Sony a fasorba sincs
-
törölt tag
válasz
Mulholland #79 üzenetére
Mondjuk én fordítva gondolom (nem vagyok Onkyoellenes,de) a 7.es szériától felfelé a *07 szériától kezdve éppen van mit fejlődnie az Onkyónak hangminőség és megépítés szempontjából: ebben azért pár versenytársa köröket ver rá kategóriájában. Azért is írtam: kíváncsi leszek a 818 onkyóra: 906-ost és a 805-öst hallottam és azok verik bármely 1xxx-es Onkyót.
-
Mulholland
tag
No ezzel a megközelítéssel azért jobban tudok azonosulni
. Nekem mindenesetre tetszik ez a 818 onkyo
-
törölt tag
Jól írod, itt kezdődik (!) a minőség de más kategória a kettő: más célközönségnek készülnek, és még a 818 is sokkal jobb a médiamarktos termékeknél, sokaknak ha nem is a non plus ultra de elérhetetlen. Azért maradjunk a kemény magyar sőt: európai valóságnál: alig pár ember engedheti meg magának az általad vázolt márkákat. Nem hiszem hogy a mark levinsonból vagy Myryadból többet adnának el Európa szerte százas nagyságrendnél. Míg pl. a Denon vagy az Onkyo zászlóshajója (ami teljesen megfelel a kritériumaidnak) azért ennél nagyobb eladásokat mutat.
-
Mulholland
tag
és mégegyszer az Onkyo-k 7-től fölfelé azért megérik az árukat (föleg ha nem itt veszed
javaslom megnézni a mostani széria német árait és a magyart
elgondolkodtató
. Kényelmi szintje pedig igen nagy ezeknek a készülékeknek (sőt a legtöbb szolgáltatást nyújtó erősítők közé tartoznak az onkyo-k) és bocs a szentségtörésért de nem Dzsunga színvonal
. vagy ha ez a dzsunga akkor én szeretem a dzsungát
)
-
Mulholland
tag
No akkor tisztázzuk! A hifisták vegyenek maguknak szuper-hiper sztereó erősítőt. A házimozi megint egy másik tészta. Továbbá vegyük figyelembe azt is, hogy általában nem az Albert hall-ban laksz
egy normál méretű lakásban bár valóban cizelláltabb hang hatást tudsz elérni egy megfelelően méretezett táppal és az egyéb általad leírt cuccokkal. DE valjuk meg az átlag felhasználó egy átlagban 20-30 nm-en ezt nem fogja nagyon minőségi ugrásnak megélni.) Tehát vérhifisták
valóban ne több csatornás erősítőket kajtassanak vagy csak úgy 600 ezertől fölfelé.) Normál esetben egy jól megépített házimozi erősítő azért tud legalább olyan bizsergető perceket okozni filmek alatt
-
tdd587
őstag
Ezekre a matricákra a media marktos termékek szoktak hajtani. Denon, Yamaha és a társai. Komolyabb rendszer az ott kezdődik, hogy nem rakunk 7 végfokot a sokcsatornás előfokkal egy házba, egyáltalán nem filléres alkatrészekből és hullámlemezből építünk házat neki, rendes tápot teszünk bele, izolálunk, szimmetrikusan építjük fel, túlméretezünk mindent és mindenek felett a hangjával adjuk el a cuccot, nem azzal ez a legújabb model - még 6 hónapig, mert aztán jön az egyel több HDMI bemenettel és egyel több THX ultra select 3 matricával ellátott újdonság.
Komolyan elképedek, hogy ezt valaki komolyan gondolja, hogy ez a csúcs, egy hifista meg ránéz (konkrétan én) és csak úgy süt róla az olcsóság, és a filléresség minden téren. Tessék már elmenni a Lexicon, a Mark Levinson, a Halcro, a Krell és nem sorolom tovább oldalára és nagyon, de nagyon csúnyán pofára esni, hogy az ott a hifi, ez meg itt fent egy filléres dzsunka vicc. Tessék belenézni, hogy csinálnak a nagyok erősítőt, tessék megnézni a házat, hogy már az 10 kiló szálcsiszolt alu, tessék megnézni mondjuk egy hátlapot (ja hogy minden csatornára XLR kimenet van, mert RCA-val moziszobában nem bohóckodunk....) a csatik nem 1 forint / darabáron kerültek be, hanem simán rákerül a WBT krémje, aminek darabja 100USD (csak példa volt).
És akkor most töltsük be újra a cikket, nézzük meg a képeket és lássuk be, hogy egy alsó kategóriás suzukit látunk az előbbi bmw és mercedesek mellett...
Szerk: természetesen senki nem gondolja, hogy ezek a termékek kaphatók 1200USD-ért. De akkor ne is állítsuk, hogy ez a teteje az otthoni mozizásnak, mert nagggyon nem az.
-
törölt tag
válasz
Mulholland #75 üzenetére
Más karakter a kettő...
Onkyo 818-at elfogadnám. Csak tudásához mérten drága.
Kiváncsi vagyok milyen lesz az 1019... -
törölt tag
válasz
Mulholland #73 üzenetére
Volt az is, de offtopik,Yamaha volt.
-
törölt tag
válasz
Mulholland #69 üzenetére
Ki mit nem kedvel?? Én se értem.
Én szeretem a THX-et, előző erősítőm is olyan volt, legközelebbi is olyan van célnak kinézve...
Onkyóm is volt, ma is kedvenceim közé tartozik.
Csak a tények...... -
válasz
Mulholland #69 üzenetére
Ki mit nem kedvel?
-
törölt tag
Nem a legfelsőbbnek mondanám hanem egyfajta minőségbiztosítási rendszer. Ami tartalmaz bizonyos megkötéseket, mit kötelező beletenni és minimum mely kritériumoknak kell megfelelni ahhoz hogy viselheti az erősítő ezt a logót. Tehát nem azt jelenti hogy a legjobb hangja van hanem hogy megfelel a THX követelményeinek és garantált a kép és a hangvisszaadásban egy bizonyos szint elérése, tehát nem a minőségén mármint a hangvisszaadás és a hangminőség teljességén, hanem a megfelelőségén van a hangsúly, pl térképzés, visszhangcsökkentés. stb.. a .www.thx.com-on van róla részletesen leírás. És ezt a minősítést erősítőn hangfalakon és képernyőkön kívül ma már játékok,2.1 rendszerek stb.. is megkaphatják. 2004-ig valóban sok óráig tartó mérésekkel egybekötött próbákkal lehetett kiérdemelni manapság elég a dokumentáció és a know-how bemutatása, szakmérnöknek ellenőrzésre átadása.
-
Mulholland
tag
nem volt még Harman-om
-
válasz
Mulholland #63 üzenetére
H/K?
-
Munyos
csendes tag
válasz
#09634560 #55 üzenetére
Igazatok van a THX nem minden. De azért uram bocsát a házi mozi erősítőknél ez a legfelsőbb mérce. Ultra 2 plus. Nyilván szólhat nagyon-nagyon jól sok-sok márka, de maradjunk abba hogy ezeket a matircákat nem véletlenül aggasztják a termékekre.
A másik meg hogy nem véletlenül nem aggasztják minden másodikra.
Ha zenére megy az ember nagyon sok jó megoldás lehet , de ha filmre akkor az Onkyo , az Integra , a Pioneer és a Yamaha erősítői az egyeduralkodók ! Legalább 20 olyan márkát lehetne felsorolni ami átlag feletti hangzást ad , no meg az ára is az, ez a minőségjelző segít eligazítani. Pont ezért hozta létre George Lucas ezt a rendszert , hogy amire rá van téve az tényleg veszteségmentesen tudja is lejátszani a tartalmat. És amit irtam az egyik hozzászólásomban fentebb az most is tartom. A házi-mozi erősítők között az Onkyonál nincsen nagyobb név csak maximum vele egyenrangú ! Egyébként ha jól tudom egyedül az Onkyonak van 9.2 -es megoldása ami az ez irányú fejlesztésekből is kiderül hogy mekkora márka is az Onkyo. 9.1-es rendszerei vannak a Pioneernak a Yamahanak és az Anthemnek és a világon jelen pillanatban egyetlen cégnek van 9.3-as rendszere ez pedig nem más mint a Denon. Tehát ha házi mozi erősítőkről van szó akkor ezek a cégek a csúcsok !
De nyilván csak kevesen fognak kiadni csak egy erősítőért több millió forintot.
Tehát az igazi csúcsot nézni nem is érdemes. Sok ember ismert sok márkát de az Onkyo-t nem ismerték eléggé ! Ott van a legjobb 5-ben ez szinte biztos !! -
Mulholland
tag
Ja meg nem kell felülni a régi beidegződéseknek. Akik a NAD-ot istenítik azok mostanában nem ismerkedtek a márkával. A gyártás zöme itt is átkerült Kinába így a "profit maximalizálás" címén feláldozódott egy nagy múltú cég minősége. Tehát már nem onyan nagy szám a NAD sem.
-
Mulholland
tag
válasz
#09634560 #40 üzenetére
Hú gyerekek nagyon megy itt a kavarás. Én akinek már volt NAD-ja több is és most Onkyo-ja hát azt kell mondanom, hogy házimoziban az Onkyo nagyobb király. Egyszerűen más karakterű a hangzás világa, keményebb, erőteljesebb ami mozinál nagy erény. A NAD és a Denon egy lágyabb karakterű hangvezetés. Az alsóbb kategórás NAD-ok pedig igen csak szégyenkezhetnek az Onkyo hasonló kategóriái mellett. Az Onkyo a 7 számtól kezdve nagyon komoly felső közép kategórás erősítő, nagyon is versenyképes áron! HA ennél jobbat akarsz akkor már a 600 ezer forintos kategóriákat keresd és ott is inkább az ARCAM-ot
. NO az már egy picit másabb kategória. DE onkyo nagyon jó kompromisszum és mint mondtam Moziban a legjobbak közé tartozik. Bár a 7 es számtól már audióban is megfelel egy átlag halandó számára.)
-
még várok, amig ezek a marketingdobozok 8192K-ra skáláznak ...
(istenem, legalább a ph!-n ne kéne értelmetlenségekről olvasni...
)
-
krilinn
csendes tag
válasz
#09634560 #59 üzenetére
Sokan azt hiszik, egy második mélynyomó megoldja a problémát - ez részben igaz, de csak akkor, ha a második mélysugárzó megfelelően integrált, nem egyszerűen hozzáadódik a meglévő rendszerhez, Audyssey XT32+ Sub HT beméri külön a szintet és távolságot frekvenciát mindkét hozzáadott mélynyomón és kiegyenlíti azokat a hallgatási pozicióban.
-
ALBY
senior tag
7.2 pont annyit tesz hogy 2 darab RCA van sub-oknak, így be lehet kötni 2 subot Y kábel nélkül is, és marad az ellenállás is. Semmi több.
Ez jól jöhet annak aki 2 subot használ (Ami nem hülyeség) -
ALBY
senior tag
A Cambridge 650R nagyon más szemléletben készült mint az Onkyo-k meg a többi. Ha fontosabb a zenereprodukció minősége akkor a CA a nyerő, ám szolgáltatásokban kicsit talán fapados az Onkyohoz képest, de a kimaradt dolgok nagyrésze megkerülhető vagy nem is fontos feature. Ha komoly zenei rendszerbe kéne akkor ajánlom a CA-t, nekem az van, de az Onkyon is gondolkoztam. Kicsit olyan mint egy 7 csatornás high-end-be hajló hifi jó DAC-al, mindenféle mozi dekóderekkel.
Ha kemény mozi a lényeg és hogy az egész lakást rákösd, akkor az Onkyo nyolcszázas is nagyon jó választás lehet. Hallgasd meg, neked kell dönteni. -
Munyos
csendes tag
Ha lenne sok -sok pénzem akkor én Pioneert vennék. De például e lista alapján az Onkyo-nak van a legtöbb THX Ultra 2 plus os legmagasabb minőségjelzővel ellátott készüléke. A Rotel kiváló de Ultra 2 Plus-os rendszere nincs.
Ez alapján -
-
IamMenyus
tag
Ezeket a termékeket szerintem a marketingesek találják ki, mert értelmük nincs sok.
Akinek van helye és anyagi kerete moziszobára, az nem ezt a vízipisztoly kategóriát veszi meg oda, aki meg nappaliba veszi, annak minek a 10.2?
Csak egy agglegénynek lehet esélye 12 hangfalat bevinni a nappalibaDedikált szobába az Onkyo-nak is van (sokkal) komolyabb ajánlata, a PR-SC sorozathoz nekem is volt szerencsém otthon, köröket ver mindenben az ilyen integrált vackokra már sztereóban is.
Egy jó projektor viszont egy a nappaliban is tud jó lenni ha az embernek nincs lehetősége külön moziszobára, 3m feletti képátlóval is mesés képet lehet csinálni akár fehér mennyezettel is...
-
HalasKYO
aktív tag
Lehet az onkyo helyett mégis inkébb CA mellett döntök.
[link]
Olcsóbb igaz kevesebb bemenet de jó kis AB osztályú végfok.
Vélemény? -
Munyos
csendes tag
Amiket felsoroltál mind top kategória, de azért egy Onkyoval nem kell szégyenkezni ezek mellett, elhiheted. A másik meg csak nagyon kevés ember mondhatja el magáról hogy van viszonyítási alapja a felsorolt márkák közül. Van egy ismerősöm van egy 1,5 milliós sony komplett rendszere , hát mitagadás elég jól szól a kicsike de egy Onkyoval nem merném kihívni. Szerintem egy bizonyos összeg felett már ízlés dolga hogy az ember melyiket veszi meg, mert ember legyen a talpán aki kihallja a különbséget közöttük.
-
törölt tag
Azért én sorolnék párat az említetteken kívül is: Myryad, Lexicon, Primare, NAD....
Ja hogy ezekről nem hallottál: ezek High-End termékek,nem az Onkyoval vannak egy ligában, hanem jóval feljebb.
Félre ne érts: az Onkyo is jó a maga nemében... Denon, Pioneer, Marantz Yamaha mellett... -
törölt tag
-
törölt tag
Több zóna kezelésére és talán kettős erősítésre is képes a szerkezet, így akár a 10.2-nek is lehet értelme. Meg persze ott vannak a mátrixok, pl. a DPL IIz, tehát el lehet játszani vele, ha valaki érez rá affinitást.
A HDMI jelenleg - ahogy előttem is írták - max. 8 csatornát kezel.
Szerencsére ez az erősítő is elég szögletes és sallangmentes ahhoz, hogy pofára is elnyerje a tetszésem: az újabb szériáival már az Onkyo is a "szemmel tartandó" listámon van, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
zsigus
őstag
Sztem a HDMI sem nagyon tud 8 csatornánál többet (ahogy eddig olvastam), szóval valószínűleg 10.2-es anyag nincs.
Viszont gondolom, hogy a 4k bevezetésével (majd egyszer) a hangcsatornák számát is növelni fogják (elvileg a DTS-HD már veszteségmentes, tehát mást nem nagyon tudnak "fejleszteni" a hangon), de ez még odébb van.
-
O_L_I
őstag
Aki fordította a cikket nem nagyon jártas a témában. Vagy csak simán reklámot olvashattunk.
-
callmeakos
veterán
Ez igen. Szép a hátulja. Valahogy jobban bejön mint az eleje
-
HalasKYO
aktív tag
A 809 esnek van 7,1 bemenete ami szerintem nem hátrány. Egy X-fi tudtommal nem tud HDMI-n felkevert hangot kiküldeni , vagy rosszul tudom ?
-
Zanik
addikt
válasz
eclipse006 #25 üzenetére
Pláne!
De elég a flame-ből. Szerintem nem a mi feladatunk eldönteni, hogy melyik a legnagyobb név, a legjobb márka, sőt, a sok szubjektív szempontot figyelembe véve, talán nem is lehetséges. -
zsigus
őstag
Én a beállításról nem szóltam, csak azt mondtam, hogy már egy jó ideje léteznek 2 mélynyomót is kezelni tudó AV erősítők.
Nekem egyébként egyelőre nincs komolyabb szettem itthon, most gondolkozom rajta, hogy a nemrég vásárolt TV mellé ideje lenne majd beújítani egyet.
Egyébként csak kíváncsiságból melyek azok a prémium márkák amik a legjobb minőséget képviselik az erősítőknél? Valószínűleg meg fogom bánni, hogy megkérdeztem, mert a kommersz márkák áraitól is dobok néha egy hátast, mostanában pedig nézegettem egy-két high-end hangdoboz árát (KEF, Focal), és sok embernek (sajnos) a háza sem ér ennyit mint a reference sorozatból 1 db állósugárzó.
-
tdd587
őstag
Azért nagyon gyorsan tegyük hozzá, hogy egy mélynyomót beállítani is elég nehéz, na most kettőt meg sokkkal nehezebb. Az nem úgy megy, hogy letesszük úgy oda, ahol nem lesz útban, szól, és akkor már jó is.
Az pedig megmosolyogtató, hogy az onkyo-nál ne lenne jobb, hiszen ez csak egy kommersz márka, hol van ez a prémium márkáktól és minőségtől? Ha megnézed a hátulját sima 1 forintos csatlakozók mindenhol, egybeintegrált valami az egész, sima hajtogatott alu lemez házban a cucc, szóval van még ettől sokkal feljebb is. Nem rosszindulatból, de tényleg. A media marktban persze ettől még lehet ez a király.
-
zsigus
őstag
-
sixpak
nagyúr
Elég nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb márka. Nekem volt Onkyo erõsítõm, de már jó pár éve Denon-t használok és nem érzek késztetést másik márkára való váltásra. A cikkben szereplõ modell viszont fantasztikus és a szolgáltatásaihoz mérten az ára is kifejezetten barátságos.
-
FishAir
senior tag
Szétlőtték a hátát kartácságyúval!
-
ALBY
senior tag
válasz
eclipse006 #7 üzenetére
Hiszen a házimozi erősítő ma már multimedia központ.
erre gyúrnak mostanában minden cégnél. Kivétel ahol nem.
Aztán kérdés hogy mi az amit ebből a sokmindenből tényleg az erősítőre kell bízni.
Jó kis gép ez, ez már kemény vas.más: kis alternetívkodás
A felskálázásban lapul egy olyan lehetőség is, ami a "helyiek szemszögéből" is érdekes lehet,
hogyha már arra képes erősítője van az embernek és azon megy át a kép is tv felé,
le lehet venni egy kis terhet a videokártya válláról adott esetben.
Mikor kezd kifogyni a szusszból a vga az új játékkal, 720p-re visszaveszi az ember a felbontást és nem kell megpakolni sok élsimítással, mert a utána beszáll az erősítő is és a 720p- kicsit kisimítja, majd 1080p-ként mehet a TV-re tovább. -
Móci
addikt
Gyönyörű a hátulja... Nagyon tetszik az erősítő, bár sajna nem nekem készült.
-
arpeen2
senior tag
válasz
macilaci78 #9 üzenetére
Úgy látom földelt csatlakozója van. (Sztereó azért elég kevés lenne filmet nézni, még nekem, igénytelennek is.
)
-
zsigus
őstag
A 7.2-nél van hátsó sub is ha jól tudom. A 10.2-nél pedig oldalra tesznek egy-egy sub-ot (plusz a 10.2-nél van két "felső front" és a hátsó center is).
Nem ez az első házi-mozi erősítő egyébként ami 2 subot is meg tud hajtani, ha jól emlékszem a Pioneer-nek már 2-3 évvel ezelőtt is volt 10.2-es AV erősítője, bár ahogy írtam nem teljesen ugyanaz a rendszer a sub-okkal kapcsolatban.
Dagidög: A drágább lejátszóknál úgy hallottam, hogy óriási különbségek vannak az SD felskálázást illetően gyanítom, hogy egy ilyen árkategóriájú erősítőnél is azért nem véletlenül írják oda a specifikációkba az ilyen dolgokat.
-
Dagidög
senior tag
Az életben nem volt még ilyen kategóriás erősítőm, de valaki megmondaná, hogy ez a felskálázás mennyire látványos? Vagy ez is csak parasztvakítás és csak ugyanaz történik, mintha fognám az SD anyagot és felkonvertálnám Full HD-ra (semmi)?
-
eclipse006
őstag
Szinte már nem is házimozi erősítő, hanem egy multimédia központ.
-
arpeen2
senior tag
A 7.1-et még értem is, de mi az hogy 7.2 ? 2db subbal vagy mi ?
-
Black Dragon
addikt
Wow, ilyet se lát minden nap az ember, meseszép nézni azt a sok ki és bemenetet a hátulján. Bár otthoni felhasználásra azért ez szerintem több mint túlzás.
-
imibogyo
veterán
A hátulja gyönyörű.....
Mondjuk mindig is nagy Onkyo párti voltam, szeretem a filozófiát amit vallanak, vagyis hogy minél többet-minél kevesebbért / még bővel elfogadható minőségben. Persze vannak nekik is preémium termékeik, de az alsóbb ársávban is nagyon jó ár/érték arányú eszközeik vannak, lehet talán a szolgáltatás/ár arány jobb szóhasználat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A THX tanúsítvánnyal rendelkező termék többek között a hangzás tökéletes koncentrációját biztosító Audyssey féle kalibrációs technológiát is megkapta.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest